Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22231 times
Been thanked: 20322 times
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by Masamune » 13 Apr 2022, 13:35

The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 13:26
MarlboroGold wrote: 13 Apr 2022, 13:22
Druže ba... ne idi u kontru reda radi. Nema argumenta koji može oboriti ovo gore što govorim. Ne postoji i to je jasno kao dan.
Ti možeš do sutra trkeljati.
Ne idem fakat, daj mi primjer institucionalni gdje je sekularnost ugrozena bez ovih fora reis siva eminencija.
Tebi je nesekularna,a ,meni previse sekularna ali to ne daje meritum pa rekoh daj kroz konkretne primjere da vidim gdje ko grijesi ili je u pravu.
Nisam rekao da je nesekularna, već da nije dovoljno sekularna i da ono što kažu "sekularna" uveliko odstupa u praksi u mnogim segmentima. Po zakonima i propisima jeste sekularna, ali u praksi nije i neću se dalje ponavljati. To i ti sam znaš samo bezveze pričaš. Već sam dao par primjera toga. Pa i predizborne kampanje koje pojedinci održavaju u džamijama ili ispred istih, korištenje vjere u mnoge druge političke svrhe i slično, a to nije i neće nikad biti sekularizam.

To što ti smatraš da su fore sa reisom kad saziva bošnjačke lidere je u suštini zabrinjavajuće, jer ispada da političari idu po savjete kod reisa u vezi politike. To šalje ružnu sliku da se radi o nesposobnim ljudima.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14055 times
Been thanked: 23324 times

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by Fuddo » 13 Apr 2022, 13:36

The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 13:30
Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:25

Valjda ti je jasno da je to vise dio neke tradicije iz doba dok su ganjali djeronima okolo, nego stvarne obaveze prema crkvi.
Dadnu ti i Kuran ako neS na bibliju.
Ispostuje se procedura.
Mada stoji da postoji jak uticaj crkve na misljenje prosjecnog zombija, pogotovo dole na jugu kod onih zvizgonja.
Sasvim slucajno je to i najnerazvijeniji dio zemlje.
Pa jel
Nije to poenta nego se zaklinju na vjersku knjigu u smislu moralne obaveze na istinito i casno obavljanje duznosti, sto je recimo nezamislivo da se skupstina kantona zaklinje na kuran, bibliju ili toru iako imamo mnogo duzu tradiciju.
Dakle, o cemu je problem sa sekularnosti bosnjaka partikularno, to sto su iole muslimani i drze se tih nekih smijernica u zivotu ili neki drugi problem koji mi jos nije predocen kroz imstitucionalnu formu.
Al opet nemaju vjeronauku u skolama, izbacili je davnih dana.
Za razliku od nekih drugih, drzava. Ili, drzava u pokusaju.
Ti ako mislis da neki Bosnjo moze postati nacelnik opstine u vecini sredina nastanjenih Bosnjacima, bez da je dobar sa lokalnim hodzama, onda si ili ignorant, ili me samo zajebajes da ubijes vrijeme.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 13 Apr 2022, 13:37

Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 12:53
The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 12:49 Pa vjera je odvojena od drzave, zivimo u potpuno sekularnom drustvu, vi apeisti hocete da odvojite vjeru od ljudi, tu nastaje konflikt.
U ovo ni ti sam ne vjerujes, dodao si cisto samo da nesto napises i kontriras.
Upravo tako. Samo kontra kao Olio sa jaranom Nazifovom koji je u ovom slučaju Stanlio. Vazda zajedničkim snagama na svakoj temi. Nemoguće je da se čovjek toliko slaže sa drugom osobom a da nije da čisto ide u kontru istim ljudima.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 13 Apr 2022, 13:39

Kako može biti da je sekularna kad joj se državnici krste i rukama i nogama, klanjaju za pokaz, vjerom ko zastavom mašu?
Ne mereeee 👉👌

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Apr 2022, 13:40

MarlboroGold wrote: 13 Apr 2022, 13:37

Upravo tako. Samo kontra kao Olio sa jaranom Nazifovom koji je u ovom slučaju Stanlio. Vazda zajedničkim snagama na svakoj temi. Nemoguće je da se čovjek toliko slaže sa drugom osobom a da nije da čisto ide u kontru istim ljudima.
Ne razumijem ni potrebu za tim.
Ja da sam u tom fazonu, a njih dvojica jesu, reko bih, jeste, i boli me briga sta vi mislite. I nastavio uzivati blagodeti takvog sistema.
Ako ih ima.
Dozvolite da se obratimo

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2289 times
Been thanked: 5536 times

Post by Beni » 13 Apr 2022, 13:44

Vole se ljudi
Fuck you a friendly note to start the day

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4088 times
Been thanked: 3755 times

Post by Naseef Mushroom » 13 Apr 2022, 13:46

Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:20
Naseef Mushroom wrote: 13 Apr 2022, 12:55
Šta veliš? Kme :D.
Pa kme bi imalo više efekta i smisla kada najaviš da se nećeš više osvrtati kada te neko citira a onda ipak to uradiš jer misliš da ćes nekoga poklopiti u diskusiji "LOL SDA poltroni" pa kada ti neko uzvrati pravim kontraargumentom u obliku raznih validnih videozapisa onda se opet odlučiš da se nećes osvrtati.

I ja bih na tvom mjestu pisao kme jer mi je samo to ostalo jer lahko je 51st-u i meni pisati kme ali treba smjeti herojima ARBiH to napisati.

51st je postavio prije par dana ali ne smeta opet. Evo još jedna izjava ovog SDA poltrončine iz Njemačke

Image
Malo postovanja lika i djela ne bi bilo na odmet.
Koristiti ovog covjeka za pravdanje baketovih trabunjanja je malkice sramotno.
Nema ti bake nikakve veze sa njim, dva potpuno razlicita karaktera.
To nema nikakve veze sa Bakirom, postavio sam rahmetli Izeta i ostale heroje jer je Marlboro tvrdio da su samo SDA poltroni i minhenska brigada okrenuli se vjeri.

Nema boljeg primjera jer lahko je ismijavati mene, 51st ili Bakira kada to izjave ali kako ćete ismijavati riječi ove i ostalih ljudskih gromada?

To što sam postavio ultimativne argumente, videa i citate osoba za koje ne možete pisati kme kme kme ne znači da kod mene prolaze dječiji spinovi kako sam ja time iskazao nepoštovanje.

Ako ko ima poštovanje prestat će te tvrdnje o ARBiH i islamu ismijavati najkasnije kod tih postavljenih videa i citata.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 13 Apr 2022, 13:46

MarlboroGold wrote: 13 Apr 2022, 13:35
The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 13:26

Ne idem fakat, daj mi primjer institucionalni gdje je sekularnost ugrozena bez ovih fora reis siva eminencija.
Tebi je nesekularna,a ,meni previse sekularna ali to ne daje meritum pa rekoh daj kroz konkretne primjere da vidim gdje ko grijesi ili je u pravu.
Nisam rekao da je nesekularna, već da nije dovoljno sekularna i da ono što kažu "sekularna" uveliko odstupa u praksi u mnogim segmentima. Po zakonima i propisima jeste sekularna, ali u praksi nije i neću se dalje ponavljati. To i ti sam znaš samo bezveze pričaš. Već sam dao par primjera toga. Pa i predizborne kampanje koje pojedinci održavaju u džamijama ili ispred istih, korištenje vjere u mnoge druge političke svrhe i slično, a to nije i neće nikad biti sekularizam.

To što ti smatraš da su fore sa reisom kad saziva bošnjačke lidere je u suštini zabrinjavajuće, jer ispada da političari idu po savjete kod reisa u vezi politike. To šalje ružnu sliku da se radi o nesposobnim ljudima.
Sta znaci dovoljno sekularna? Ovo gdje su snjaci vladajuci institucionalno je i previse sekularno jedino ako ne zelis mikitantni francuski sekularizam da uspostsvljas, onda ima osnova to sto pricas.

Pa,pazi da je bosna nacionalna drzava bosnjaka sa pratecim nacionalnim manjinama, a ne ovaj frankestajnski eksperiment sa kontinurianim damoklovim macom iznad glave onda bih ti dao za pravo., mada i u mnogo razvijenijim i naprednijim drustvima za odredjena poliiticka pitanja vjerski lideri se redovno konsultuju kao dio gradjenja politickih pozicija po specificnim drustvenim pojavama sto ih ne cini nesekularnim nego u principu odgovornim politicarima.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Apr 2022, 13:49

Naseef Mushroom wrote: 13 Apr 2022, 13:46
Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:20

Malo postovanja lika i djela ne bi bilo na odmet.
Koristiti ovog covjeka za pravdanje baketovih trabunjanja je malkice sramotno.
Nema ti bake nikakve veze sa njim, dva potpuno razlicita karaktera.
To nema nikakve veze sa Bakirom, postavio sam rahmetli Izeta i ostale heroje jer je Marlboro tvrdio da su samo SDA poltroni i minhenska brigada okrenuli se vjeri.

Nema boljeg primjera jer lahko je ismijavati mene, 51st ili Bakira kada to izjave ali kako ćete ismijavati riječi ove i ostalih ljudskih gromada?

To što sam postavio ultimativne argumente, videa i citate osoba za koje ne možete pisati kme kme kme ne znači da kod mene prolaze dječiji spinovi kako sam ja time iskazao nepoštovanje.

Ako ko ima poštovanje prestat će te tvrdnje o ARBiH i islamu ismijavati najkasnije kod tih postavljenih videa i citata.
Nista tebi nije sveto.
Ti, bake i 51st u istu ravan sa rahmetli Nanicem.
Ima istu tezinu, sto jest jest.
Aj bizi
Dozvolite da se obratimo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 13 Apr 2022, 13:53

Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:36
The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 13:30

Nije to poenta nego se zaklinju na vjersku knjigu u smislu moralne obaveze na istinito i casno obavljanje duznosti, sto je recimo nezamislivo da se skupstina kantona zaklinje na kuran, bibliju ili toru iako imamo mnogo duzu tradiciju.
Dakle, o cemu je problem sa sekularnosti bosnjaka partikularno, to sto su iole muslimani i drze se tih nekih smijernica u zivotu ili neki drugi problem koji mi jos nije predocen kroz imstitucionalnu formu.
Ti ako mislis da neki Bosnjo moze postati nacelnik opstine u vecini sredina nastanjenih Bosnjacima, bez da je dobar sa lokalnim hodzama, onda si ili ignorant, ili me samo zajebajes da ubijes vrijeme.
Cim nasa drzava dozvoli osnivanje islamskih osnovno skolskih ustanova i individualno skolanje, kao sto je i u americi recimo, odmah sam zato da se i vjeronauka ukine u redovnom obrazovanju.
Pa sta treba da ih marisu, zar nije kul biti dobar sa svima? Iako nije u pitanju sigurno vecina ni po tvojoj konstrukciji.koja opet nema veze sa sekularizmom institucionalno.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Apr 2022, 13:55

The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 13:53
Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:36

Cim nasa drzava dozvoli osnivanje islamskih osnovno skolskih ustanova i individualno skolanje, kao sto je i u americi recimo, odmah sam zato da se i vjeronauka ukine u redovnom obrazovanju.
Pa sta treba da ih marisu, zar nije kul biti dobar sa svima? Iako nije u pitanju sigurno vecina ni po tvojoj konstrukciji.koja opet nema veze sa sekularizmom institucionalno.
Nema medresa u Bosni, nema?
Dozvolite da se obratimo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 13 Apr 2022, 13:57

Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:55
The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 13:53

Medresa je srednja skola, nema osnovnih skola sa programom koji je vjerski orijentisan, kao u americi recimo.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Apr 2022, 14:00

The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 13:57
Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:55

Medresa je srednja skola, nema osnovnih skola sa programom koji je vjerski orijentisan, kao u americi recimo.
Pa jel neko brani islamskoj zajednici da napravi osnovnu skolu?
I ako brani, je li islamsla zajednica ikad trazila dozvolu za otvaranje skolskih ustanova koje bi bile pandan americkim u vlasnistvu crkve?
Mada, realno, sto ce im?
Lakse je svalit sve na budzet svih, a imas svoj program u sklopu svega.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Apr 2022, 14:06

Jednostavno objašnjenje. Ako dva forumaša predstavljaju stavove, mentalitet i razmišljanje većine BH stanovništva (govorim uglavnom o Bošnjacima) onda je i velika vjerovatnoća da se kod skoro svih tema slažu.
Ako druga strana predstavlja 1% sa Popisa ili uopšte manjinu kako se u BiH razmišlja onda je mala vjerovatnoća da će se više takvih osoba naći na jednom mjestu.

Pitanje je zašto ti nisi fer i ne budeš sa mnom bar za sekundu Stanlio i Olio i složiš se sa mnom kada sam ti prikožio videodokaz mada sam siguran da si to znao i prijemog postavljanja.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 13 Apr 2022, 14:07

Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 14:00
The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 13:57

I ako brani, je li islamsla zajednica ikad trazila dozvolu za otvaranje skolskih ustanova koje bi bile pandan americkim u vlasnistvu crkve?
Mada, realno, sto ce im?
Mislim da zakon brani u nas i nisam siguran da moze osnovno skolstvo odstupati od ovog drzavnog u smislu kurikuluma.
Taj bi prigovor stojo ako bi imali opciju da roditelji mogu slati djecu u osnovne skole vjerskog tipa.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 13 Apr 2022, 14:07

Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:49

Nista tebi nije sveto.
Aj bizi
Al što spinuje to je posebna priča, a onda viče jesam te rasturio i slične gluposti. Neće ba ljudi da diskutuju na takav način, jer se dovode u situaciju da se moraju braniti od onog što nisu ni rekli. To je krajnje šupački. Čuj Marlboro izjavio da su se samo SDA poltroni i minhenska brigada okrenuli vjeri.

A evo originalnog posta
Pitaj njih. Zna se ko je branio. U ove ne brojim sadašnjeg predsjednika tvoje stranke kao i masu njegovih poltrona iz minhenske brigade.
Kako to gore zaključi da mi je samo znati. Kakav li je to misaoni proces jbt.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Apr 2022, 14:11

The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 14:07
Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 14:00

Mada, realno, sto ce im?
Mislim da zakon brani u nas i nisam siguran da moze osnovno skolstvo odstupati od ovog drzavnog u smislu kurikuluma.
Taj bi prigovor stojo ako bi imali opciju da roditelji mogu slati djecu u osnovne skole vjerskog tipa.
A ne znam,
Dok ne probate, ja cu se drzati stava da vam drzava ne brani, al da vam trenutno stanje pase jer vam kurikulum ( kakva rijec :D. ) finansiraju i oni kojima je vjeronauka bitna ko i stanje na putevima u hondurasu. Win win situacija za tebe i nazifa, boli vas hargija.
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Apr 2022, 14:13

Naseef Mushroom wrote: 13 Apr 2022, 14:06
Jednostavno objašnjenje. Ako dva forumaša predstavljaju stavove, mentalitet i razmišljanje većine BH stanovništva (govorim uglavnom o Bošnjacima) onda je i velika vjerovatnoća da se kod skoro svih tema slažu.
Ako druga strana predstavlja 1% sa Popisa ili uopšte manjinu kako se u BiH razmišlja onda je mala vjerovatnoća da će se više takvih osoba naći na jednom mjestu.

Pitanje je zašto ti nisi fer i ne budeš sa mnom bar za sekundu Stanlio i Olio i složiš se sa mnom kada sam ti prikožio videodokaz mada sam siguran da si to znao i prijemog postavljanja.
Ako su to stavovi i razmisljanje vecine, onda nista.
Eto, lijepo vam je.
Progres i prosperitet u punom zamahu, pa jel.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Apr 2022, 14:15

Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 13:49

Nista tebi nije sveto.
Aj bizi
Da, iu istoj rečenici koja zvuči
Znači koristio sam u istoj recenici samo da bi Izeta jos više uzdigao od drugih i suprotno je od "isti ravan". Gjde si naučio spinovati? U dječijem vrtiću?

Znam ja da bi vi voljeli da sam postavio video nekog SDA guzonje iz 2010. godine koji govori o važnosti islama u ARBiH da nastavite sa ismijavanjem ali valja sada ismijavati riječi ovog heroja pa je najlakše neke forumaše koristiti kao ventil jer treba smjeti njihove riječi ismijavati.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 13 Apr 2022, 14:17

Fuddo wrote: 13 Apr 2022, 14:11
The 51st State wrote: 13 Apr 2022, 14:07

A ne znam,
Dok ne probate, ja cu se drzati stava da vam drzava ne brani, al da vam trenutno stanje pase jer vam kurikulum ( kakva rijec :D. ) finansiraju i oni kojima je vjeronauka bitna ko i stanje na putevima u hondurasu. Win win situacija za tebe i nazifa, boli vas hargija.
Pa eto napravili su kompromis sa vjeronaukom i gradjanskim predmetima, pa i tim sto nije bitna finansiraju oni kojima je bitna, a ako bi tako odmjerio bojim se da bi ti kojim nije bitna bili donji i u tom smislul. Tako da je win win situacija naime za njih ali malo macku teleca glava vazda bilo.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”