Kao što smo nedavno podsjetili na 10 žena za kojima su Jugosloveni (a i šire) uzdisali, sada ćemo vas podsjetiti na 10 muškaraca o kojima su mlade Jugoslovenke sanjale i uz čije su postere rasle, za kim su jurile.
Tu su - Ivo Pervić, Žarko Laušević, Darko Rundek, Frano Lasić... Šta rade danas i kako izgledaju, saznaćete u tekstu.
Dragan Nikolić
Možda najljepši glumac sa ovih prostora je svoj prvi film "Kad budem mrtav i beo" snimio davne 1967.
Iako su mnoge uzdisale (a uzdišu i dan danas), on se na pauzi snimanja filma "Kako su se volele dve budale" oženio Milenom Dravić u Opštini Vračar. Do današnjeg dana su ostali u skladnom braku u kom uživaju baš tamo gdje su se uzeli - na Vračaru.
Frano Lasić

Rođeni Riječanin, koji je ipak odrastao u Dubrovniku, poznati je pjevač, glumac i zavodnik Jugoslavije. Ženio se i razvodio tri puta i ima troje djece, a nedavno je u jednom intervjuu izjavio "da bi mnogo volio da se ponovo zaljubi i oženi".
Zabavljao se pet godina sa ćerkom čuvenog boema Dušana Prelevića, Dinom. Frano često jedri, a posljednjih godina nastupa u telenovelama (Obični ljudi, Villa Maria).
Darko Rundek

Rođen 1956. u Zagrebu, Rundek je postao jedan od najboljih muzičara i šarmera Jugoslavije.
Nakon što se definitivno upisao u istoriju muzike ovih prostora, Rundek se 1991. preselio u Pariz gdje uglavnom radi muziku za pozorište i film. Još uvijek nastupa sa svojim bendom "Trio Cargo Orkesar" sa kojim uvijek puni sale.
Oženjen je i za sebe kaže da je vjeran muž, ali je - srećom - mladim obožavateljkama "u amanet" ostavio 21-ogodišnjeg sina Vida.
Zdravko Čolić

Glave šiparica su počele da se okreću za njim još dok je u crvenim zvoncarama nastupao sa "Lokicama". Prvi put je nastupio pjevajući pjesmu Bitlsa "Lady Madonna" na takmičenju pjevača amatera.
Prije solo karijere '72. nastupao je sa Ambasadorima i Korni grupom - ostalo je istorija.
Prije 12 godina je oženio svoju dugogodišnju djevojku Aleksandru, sa kojom ima dvije ćerke - Laru i Unu.
Nebojša Bakočević

Čuveni Darko iz filma "Kako je propao rokenrol" u kom se zaljubljuje u Anicu Dobru, ni van bioskopskog platna nije manjkao filmskih ljubavi. Bio je u burnoj vezi sa Ašhen Ataljanc. Od '99. je nestao iz javnosti, da bi se 2008. pojavio u seriji "Vratiće se rode", pa u filmu "Artiljero".
Šuškalo se i da konzumira narkotike, što Nebojša nije ni potvrdio, ni negirao. Ne namjerava da se ozbiljnije vraća glumi.
"Akademiju sam upisao zbog žena. U životu me zanimaju isključivo dve stvari: hrana i žene. Za Oskara me zabole uvo. Volim vesele, lepe i pametne žene. Da bih se oženio, ona bi morala da se brine o meni, a ja o svemu ostalom. Još je davno Leonard Koen napisao da će žene jednog dana da preuzmu sve u svoje ruke, a muškarci će da se bave svojim detinjastim poslovima, kao što su umetnost, poezija... One i onako održavaju ovaj svet u životu", rekao je Nebojša u jednom od rijetkih intervjua.
Goran Bregović

Kazanova Jugoslavije ipak je stari, dobri Brega. Dok je za njim išla horda obožavateljki, on je svojim prolaznim romansama posvećivao pjesme - Alki Vujici "Pediculis Pubic", a Ljiljani Tici "Bitanga i princeza"...
Povezivan je i sa Severinom, Brenom i svakom drugom vrijednom povezivanja.
Iako ga i danas paparaco često škljocne sa mladim ljubavnicama, on je oženjen Dženanom sa kojom ima tri ćerke. Upravo završava svoju evropsku turneju. Živi na relaciji Pariz-Beograd.
Igor Pervić

Prije 20 godina, "Novosti" su pisale kako se dječaci češljaju kao on i pjevaju i sviraju ko on. Pjevač i glumac je tada imao 24 godine.
Igor je, kao dijete čuvenog umjetničkog para Lidije Pilipenko i Muharema Pervića, rano i sam počeo da se bavi umjetnošću. U Londonu se bavio muzikom, u Americi manekenstvom, a našoj publici se predstavio u više od 30 filmova.
Ženio se Tinskom, a godinama zabavljao sa Čkaljinom unukom, Jovanom Petrović. Otvoreno je govorio o borbi sa narkoticima.
Ivo Pogorelić

Hrvatski pijanista je klavir počeo da svira sa 7 godina u Beogradu. studirao je na konzervatorijumu u Moskvi "Petar Iljič Čajkovski".
Osim lijepog lica, imao je i magične prste koje su ga dovele do samog vrha svjetskih pijanista i nastupa u Karnegi Holu.
Bio je oženjen gruzijskom pijanistkinjom Alisom Kazeradze do njene smrti 1996. Važi za jednog od najvećih umjetnika klasične muzike danas. Nije se više ženio, a i dalje niže uspjehe na umjetničkom planu.
"Ja služim umjetnosti, ja sam sluga. Nekima sve to izgleda veličanstveno, sa kavijarom, šampanjcem i palatama. U redu. I to je dio programa. Međutim, ja sutra, kad se probudim, nemam ništa od svega ovoga. Ali itekako moram da sjednem za klavir i da idem dalje", izjavio je nedavno Pogorelić.
Neven Bošković
Najbolji maneken Jugoslavije, koji je bio predmet snova Beograđanki, nije svoj izgled koristio u svrhe lomljenja srca. Oženio se i ostao do danas u skladnom braku iz kog ima ćerku Anju, koja se takođe kratko bavila manekenstvom.
Danas provodi vrijeme sa svojim unukom ili ispijajući kafu u svom kafiću "Ice Bar" u Kosovskoj.
"I dalje pomalo putujem, pratim modu izdaleka, družim se sa svojom ekipom u kojoj ima i onih s modne piste, a glavna zanimacija su mi moja dva kafea, paba. Što se tiče mog sadašnjeg izgleda, to je rezultat genetike i vrlo malo odricanja", rekao je Neven o svom životu danas i dobrom izgledu.
Žarko Laušević

Rođen u Cetinju, Laušević je u Podgorici (ondašnjem Titogradu) završio gimnaziju, a u Beogradu glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti. Godine 1982. popularnost je stekao u seriji "Sivi dom" (1984.).
Nakon toga, uslijedile su Lauševićeve uloge: "Šmeker" (1986.) reditelja Zorana Amara, Dogodilo se na današnji dan (1987), Braća po materi (1988), "Boj na Kosovu" (1989), "Kaži zašto me ostavi" (1993), "Bolje od bekstva" (1993.) i postao je jedan od najpriznatijih glumaca u svim republikama i pokrajinama bivše SFRJ.
Na ljeto 1993. godine Laušević je napadnut od grupe momaka ispred jednog kafića u Podgorici, pa je u samoodbrani iz svog pištolja usmrtio dvojicu, a trećeg teško povrijedio. Prvo je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. kazna mu je smanjena na 4 godine zatvora. Tada je pušten, nakon što je odslužio 4,5 godine. Od 1999. je u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je nedavno dobio zeleni karton.
Boris Tadić ga je pomilovao i udjelio mu srpski pasoš. Napisao je knjigu "Godina prođe, dan nikad" koja je postigla uspjeh.