Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8865 times
- Been thanked: 5619 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Zato ih i filuju svim i svačim.insomnia wrote: 15 Apr 2022, 00:21 Ja mislim da Pentagon svrsava na sve ovo. Konacno dostojna proksi vojska koja nece pobacati oruzje ili sa istim prebjeci neprijatelju prvom prilikom
Od sljemova na početku, kad nije bilo nekog povjerenja, do sad vec tenkova, helikoptera i sl.
Na kraju ce i F35 da dobiju. Bore se ljudi ko lavovi.
The Dark Side Of The Forum...
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Branioci Harkiva

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac
Ko da su znali. Ukrajina neki dan izdala seriju markica na kojima se nalazi “Moskva”. Upravo je ona brod koji je ucestvovao u napadu na zmijsko ostrvo na samom pocetku rata

- insomnia
- Rđav kurac
Da se docepati koje. Cijena ce im samo rasti
- insomnia
- Rđav kurac
Imaju jos dva. Ali ovaj je admiralski
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3901 times
- Been thanked: 2934 times
sto bosnji nedadose stagod od ovog ....insomnia wrote: 15 Apr 2022, 00:21 Ja mislim da Pentagon svrsava na sve ovo. Konacno dostojna proksi vojska koja nece pobacati oruzje ili sa istim prebjeci neprijatelju prvom prilikom
pa da vidimo ko crnu vunu prede
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- bagra
- Forum [Bot]
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times

bogami potonu

simbolicno nema sta
The RMS Titanic sank in the early morning hours of 15 April 1912 in the North Atlantic Ocean, four days into her maiden voyage from Southampton to New York City.

sace Aquamana regrutovat
steta ovo da truhne dol
sad idioti opet prijete nuklearnim oruzjem

https://www.theguardian.com/world/2022/ ... -join-nato
"ako svedska i finska udju u nato"

uce i kyrgyzstan kako ste krenuli
ne trebaju im neprijatelji
sami sebi dovoljni
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4338 times
- Been thanked: 3269 times
S~ebaće im ovo tu njihovu godišnju paradu, ovaj čamac su maksuzile zbog toga stukli 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9655 times
- Been thanked: 11394 times
Ovo su Bjelorusi koji se žele boriti protiv Rusa u Ukrajini...

CNN je objavio zanimljivu reportažu o Bjelorusima koji u šumi u Poljskoj, nedaleko od granice s Ukrajinom, prolaze vojnu obuku. Sami sebe nazivaju bataljunom Pohonija. Radi se o skupini od 30-ak bjeloruskih emigranata, koji mahom žive u Poljskoj i drugim zemljama širom Evrope te se nadaju da će se pridružiti stotinama svojih sunarodnjaka koji već ratuju protiv ruske vojske u Ukrajini.
Bjeloruski volonteri kažu kako, ako žele osloboditi Bjelorusiju od čvrstog stiska ruskog predsjednika Vladimira Putina, on prvo mora biti poražen u Ukrajini.
Ko su bjeloruski volonteri?
U skupini su muškarci stari od 19 do 60 godina. Nose replike jurišne puške kalašnjikov te uvježbavaju osnovne vojne manevre i taktike. Gotovo niko od njih nema iskustva u borbi. Među njima su profesionalni igrač pokera, rock muzičar i električar.
Vođa skupine je disident i restorater Vadim Prokopjev. "Ovo je naša prilika. Pozvao sam Bjeloruse da se uključe u borbu na strani Ukrajine jer je to prvi korak uoči borbe za Bjelorusiju", rekao je Prokopjev za CNN.
Većina članova skupine, uključujući Prokopjeva, bila je prisiljena napustiti Bjelorusiju 2020. godine, kad je proruski diktator i Putinov saveznik Aleksandar Lukašenko krvavo ugušio masovne proteste koji su izbili nakon što je proglasio pobjedu na izborima koje nezavisni promatrači smatraju namještenima.
"Ako Ukrajina izgubi, Bjelorusija neće imati baš nikakve šanse za slobodu"
"Ako Ukrajina izgubi ovaj rat, Bjelorusija neće imati baš nikakve šanse za slobodu. Ako Ukrajina pobijedi rat, to će značiti da će Putin biti jako oslabljen i neće više moći podržavati Lukašenka ruskim resursima", tumači Prokopjev.
Borci iz bataljuna Pohonija žele se priključiti Međunarodnoj legiji za odbranu Ukrajine, vojnoj jedinici sastavljenoj isključivo od stranih volontera. No u trenutku kad su ih posjetili CNN-ovi reporteri, bjeloruski borci još nisu bili primljeni u tu jedinicu.
Stotine bjeloruskih volontera su već u Ukrajini te se bore rame uz rame s ukrajinskim vojnicima. Četvorica su ubijena od početka ruske invazije, rekla je bjeloruska opoziciona čelnica Svetlana Tihanovskaja.
"Bjeloruski narod razumije da sudbina Bjelorusije ovisi o sudbini Ukrajine i zato je sad vrlo važno osloboditi Ukrajinu kako bismo se lakše riješili Lukašenkova režima na našem tlu", rekla je prekjučer Tihanovskaja za CNN.
Moskva koristi Bjelorusiju kao ključnog saveznika u invaziji na Ukrajinu. Na početku sukoba Putin je naredio svojim snagama da u Ukrajinu uđu preko granice s Rusijom i Bjelorusijom.
Bliske veze Putina i Lukašenka
Rusija koristi Bjelorusiju kao odskočnu dasku za mnoge zračne operacije u Ukrajini, pokazuju obavještajni podaci koje su prikupili NATO-ovi špijunski avioni. Ukrajinska vojska tvrdi da je oborila više projektila koji su ispaljeni s teritorija Bjelorusije.
Nakon što Rusi nisu uspjeli osvojiti Kijev, ruske snage na sjeveru Ukrajine povukle su se upravo u Bjelorusiju kako bi se pregrupirale.
NATO pak strahuje da bi Putin mogao pozvati Lukašenka da angažira bjelorusku vojsku kako bi pomogla ruskim snagama na bojišnici. U tom slučaju bi moglo doći do situacije da Bjelorusi, volonteri koji ratuju za Ukrajinu i Lukašenkova vojska, ratuju jedni protiv drugih.
Bidenova administracija kaznila je Minsk uvođenjem sankcija usmjerenih protiv bjeloruskih obrambenih kompanija, ministra odbrane. Suspendirani su i uobičajeni trgovinski odnosi između SAD-a i Bjelorusije.
No Lukašenko nije pokazao nikakvo žaljenje. "Mi nismo započeli ovaj rat, naša savjest je čista, ali drago mi je da je počeo", rekao je Lukašenko novinarima u martu.
Ranije ove sedmice Putin je zahvalio Lukašenku na podršci: "Nikad nismo sumnjali da će, ako nas iko podrži, to biti Bjelorusija."
"Oni su pravi heroji"
Bjeloruska opozicija, rasuta i krhka nakon gušenja protesta 2020. godine, kaže da su volonteri dio šireg napora za destabilizaciju Lukašenkova režima.
"Svi ti bjeloruski borci su pravi heroji. Sada brane Ukrajinu, a jednog dana bi mogli braniti Bjelorusiju", rekla je Tihanovskaja. "I najduže putovanje mora početi negdje. Zato sada gradimo malu silu kako bismo s vremenom izgradili veću", rekao je Prokopjev.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9838 times
- Been thanked: 16586 times
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... c-15184220

Kad ga majka pita hoće li mu poslati bocu pića, vojnik joj govori da se ne trudi jer sve uzimaju nadređeni. Jednom njegovom suborcu je obitelj poslala novac u paketu, do njega nije stiglo ništa.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- bagra
- Forum [Bot]
NATO brodovi usli u Crno more 
navodno
bgm ovo je bobu neocekivano...
ostaje da se vidi na sta ce izic

navodno
bgm ovo je bobu neocekivano...
ostaje da se vidi na sta ce izic

- insomnia
- Rđav kurac
Debili se ne predaju. Ruska mornarica upravo izvodi vojne vjezbe u japanskom moru. Danas su u sklopu istih podmornice ispalile vise projektila Kalibar na zamisljene neprijateljske pozicije.
- insomnia
- Rđav kurac
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Izrokali su podobro po ukrajinskoj pozadini da se osvete za potapanje broda, najavili su da ce jos vise po velusicima tuci.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9838 times
- Been thanked: 16586 times
Taman kad mislis sve si vidio
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24684 times
- Been thanked: 27364 times
- bagra
- Forum [Bot]
U.K. Warship HMS Defender bihuzuren
niskoletecim Ruskim lovackim avionima
blizu Krima (u malo slobodnijem prevodu)
https://news.usni.org/2021/07/01/more-n ... sia-simmer
niskoletecim Ruskim lovackim avionima
blizu Krima (u malo slobodnijem prevodu)
https://news.usni.org/2021/07/01/more-n ... sia-simmer