Kakva Le Pen i izlazak FR iz NATO!? Rusi mogu handriti i tlaciti uz svoje granice kao sto su vazda, nesto malo pokusati zakuhati preko vazala istocno od Drine, opet zavisno koliko im zapad dozvoli. Ne vjerujem da je nesto vece moguce. Jebe ih i NATO zavjesa svuda okolo. Sta bi EU dobila da Rusi u nekom zamisljenom svijetu dodju na Unu? Svica, Francuska, Italija, Njemacka itd u dometu pa opet strahuj kad ce se pijanom Rusu dici?
Baltik je jako ranjiv. Vec sam pisao, imam neke raje i nije im svejedno. Tu je Kalinjingrad.
Estonija i Latvija imaju haman 30% Rusa u drzavi, Talin i Riga kao glavni gradovi do jucer imali 50:50 Estonaca/Latvijaca : Rusa, pukla ravnica bez brezuljka, sve do mora, blizu Sankt Petersburg koji u okolini ima vise stanovnika od Latvije, Estonije i Litvanije zajedno...
E sad, da li bi se usudili ici na to... Ne vjerujem ako pogledamo fijasko u Ukrajini. U slucaju frontalnog, a ne proxy sukoba sa OTANom, crno im se pise. Oni su za OTAN mrtva talasika. Ne potcjenjujem, smatram da sam maksimalno objektivan. Dbgda da imaju i one nuklearne o kojima buncaju. Ako do toga dodje, svakako je halali Huso materi za sve, a ne vjerujem da postoji ta mogucnost.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)