Vehabije

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Blackhawk
Status: Offline

Re: Vehabijski vođa Bilal Bosnić pod istragom zbog poligamij

24 Apr 2013, 11:40

Ne branim sad njega, ali ovo je cisti apsurd...
Onda bi se trebalo krenuti i sa potjerom za ljubavnicima.. Koliko ljudi ima zenu kod kuce koju ne postuje, a okolo ide ljubavnicama i ima ih 4-5 pa i vise..

U ovom slucaju, sve su iste kod njega i sve imaju ista prava.. Nijednu ne uzdize iznad druge, niti ijednu degradira ili da manje mu vazna,
Nevladin sektor, koji se bavi zaštitom pripadnica nježnijeg pola, smatra da ovaj slučaj potencijalne poligamije mora da bude istražen, a u nadležnom MUP-u Unsko-sanskog kantona (USK) uvjeravaju da će to i da učine.

"Kazaću našim pripadnicima da to isprovjeravaju", rekao je Šefik Smlatić, ministar unutrašnjih poslova USK.
Sta to on ima istrazivati, kad je sam Bilal, gostujuci na Face tv rekao da ima 4 zene i 16 djece.. I to sad oni odjednom otkrili...

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

24 Apr 2013, 12:07

Ako je to vanbračna zajednica, šta se ko ima petljati? :cudi Odrasli ljudi, njihove odluke...

Jedino ako je sklopljen brak sa više žena onda se Bilal Bosnić ogriješio o zakon, ali to se bar lako dade provjeriti u matičnom uredu za pet minuta, ne znam čemu otvaranje istraga i davanje u novine osim podizanja medijske pompe.

Blackhawk

24 Apr 2013, 12:17

Zato sto im je Bilal trn u oku, a nemaju nista da mu stave na teret, nego onda pokusavaju na ovaj nacin.

Ruana

24 Apr 2013, 12:31

Ma nek se ima o necemu pisati, naravno da je nezakonito imati cetiri zene, kad ministar ima 4 stana koja je ukrao od naroda 4 ljubavnice kojima je kupio nekakve radnje i stanove 4 godisnja odmora koja nije zaradio onda je to normalno.
Ove cetiri su dobrovoljno tu i on je dobrovoljno pristao na to. Na zapadu ima toliko sekti koji ovako zive nekakav grupni zivot i ne zna se ko koga, i niko ih ne dira. A mi pored svega sto ne funkcionise od vlasti pa do gradskog prevoza bavimo se nekakvim Bilalom koji ima cetiri zene.

Ruana

24 Apr 2013, 12:35

Blackhawk wrote:Zato sto im je Bilal trn u oku, a nemaju nista da mu stave na teret, nego onda pokusavaju na ovaj nacin.
Kad nije terorista jes poligamista, kad nije ni to onda smetaju kratke pantalone. A ako je slucajno obicno obucen onda je M92 ili zaostali seljak koji zamisli klanja.

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

24 Apr 2013, 13:38

Ako se njima svidja da zive tako sta boli klinac ostale, da ih ima 12 njegov problem, ako on moze durat s toliko jezika treba ga podrzati :oo
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41527 times
Been thanked: 28308 times

Re: Vehabije

04 Dec 2013, 22:16

Image
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

05 Dec 2013, 11:07

Nikad necu zaboraviti ovaj popis stanovnistva i izvjestaj u medijima :Popis stanovnistva u Bužimu je dobro prošao. Popisivali su muškarci (misli se na ovo mjesto odakle je Bilal), tako da nije bilo nikakvih problma niti incidenata... :sok Zasto nisu izvjestavali iz moje mahale? Zasto prave bauk od covjeka?

I ne znam kako u medijima dozvoljavaju ovaj naziv VEHABIJE. Trebali bi se malo vise educirati.

Sto se tice njegovog braka, vjerovatno je ozenio samo jednu, a ostale zive tu po serijatskom zakonu, sto znaci da gradjansku zakon nije prekrsen. Bas me zanima sta ce pokusati da mu podvale...
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11863 times

Traži se srpski vehabija iz Bijeljine

24 Jan 2014, 16:23

Image

Maksim Božić, rođen 6. februara 1990. u Bijeljini, traži se zbog nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. Kako navode iz Federalne uprave policije, aktom Općinskog suda u Tuzli izdana je naredba za raspisivanje međunarodne tjeralice, piše Večernji.ba na osnovu informacije koju je objavio Press.rs.

Naložena je mjera hapšenja i ekstradicije, a oni koji znaju nešto o njemu mogu se javit najbližoj policijskoj stanici. Vehabija Maksim Božić, kojega je tokom saslušanja u Tužiteljstvu BiH spomenuo terorist Mevlid Jašarević, bio je uhapšen još u maju 2010. godine u kući u tuzlanskom naselju Grabovica, čiji je vlasnik Enes Sejranić (27), također pripadnik vehabijskog pokreta.

Njih dvojica su navodno planirali teroristički napad na Brčanskoj Malti u Tuzli na dan obilježavanja oslobođenja od JNA.

Abu Muhamed

Prilikom pretresa prostorija pronađeni su predmeti koji podsjećaju na improviziranu eksplozivnu napravu, tvar koja podsjeća na eksploziv, upaljač, te nekoliko priručnika za rukovanje eksplozivnim sredstvima i napravama.

Nakon što je prešao na islam, Božić je pristupio vehabijama, a koristi imena Mirza Gradaščević i Abu Muhamed. S njim je, kako je rekao Jašarević, u Beču slušao predavanja, kasete, CD-ove i govore o vehabijskom pokretu. Božić je iz Austrije protjeran 2008. godine poslije izdržavanja zatvorske kazne zbog više kaznenih djela. Vjeruju da je Božić prešao na islam u Austriji gdje se družio s djecom muslimanskih emigranata i tokom boravka u toj zemlji nije upao u oči vlastima po ekstremnom islamizmu.

- Njegovi roditelji su razvedeni, a jedan od njih ga je odveo u glavni grad Austrije gdje se družio s djecom muslimanskih emigranata. Beč je europsko središte vehabizma i u tom gradu službuje njihov duhovni vođa imam Muhamed Porča. Zato nije čudno da je Božić upravo u Beču upleten u vehabijsku mrežu. Za vehabije je veliki uspjeh privući nekog kršćanina..., kažu iz sigurnosnih službi.

Božić je pod imenom Mirza Gradaščević otvorio profil na Facebooku preko kojega je kontaktirao veliki broj vjerskih istomišljenika. Po povratku u Bosnu upoznao se s Enesom Sejarnićem, ali se pretpostavlja da njih dvojica nisu dio neke organizirane terorističke mreže, već radikalni islamisti koji djeluju samostalno.

Slobodni strijelci

- Božić i Sejarnić su ‘slobodni strijelci’ zadojeni ekstremizmom koji i kao takvi predstavljaju prijetnju za sigurnost, ali nisu dio neke sistemski organizirane terorističke mreže. Zato se njihovim hapšenjem neće razotkriti neka teroristička organizacija, kaže izvor Pressa.

Niko od Srba iz Bijeljine koji se prezivaju Božić nema informacije o svom prezimenjaku koji je prešao na islam i postao vehabija.

I profesor Fakulteta sigurnosti Zoran Dragišić iznenađen je činjenicom da je neko ko se zove Maksim Božić vehabija.

- Nikada nisam čuo za sličan primjer. Vjerujem kako je ovo pitanje za sociologe i psihologe da utvrde što je natjeralo mladog čovjeka na taj potez. Mislim da to nema puno veze s pitanjima sigurnosti i terorizma, čak ne mislim ni da je vrbovan, zaključuje profesor Dragišić.

laganini
Spamer
Spamer

Re: Traži se srpski vehabija iz Bijeljine

24 Jan 2014, 16:33

..puna bih vehabija...to neki đir..he,he,
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

24 Jan 2014, 16:37

'Traži se srpski vehabija' :valja

laganini
Spamer
Spamer

24 Jan 2014, 16:39

..a čuj kad su vehabije preuzeli pogrešan imidž..he,he,

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

24 Jan 2014, 16:44

U vehabije očito primaju svakoga,nema pravila.Izuzev jednog:da si hajvan.

btw lagahni,rasipaš se srećo.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

laganini
Spamer
Spamer

24 Jan 2014, 16:49

..zapamtio sam samo ono srećo...he,he,

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11863 times

26 Jan 2014, 22:48

Image

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

11 Feb 2014, 01:51

Zagorka wrote:U vehabije očito primaju svakoga,nema pravila.Izuzev jednog:da si hajvan.
aahaahahahahah Amen;)

Imam i za njihA epi pen. Al treba ih razumjeti: mora da je mama grlila previse :grana :roll
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

18 Mar 2014, 02:57

.... :D ,koliko trenutno primaju $ ?
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

Ruana

18 Mar 2014, 18:30

Ja primam svaki mjesec 20.000 kruna.

Ružni

18 Mar 2014, 18:35

Ima li tu nekih para da i ja pređem u vehabije :ovaj Ne znam je li obavezno pustiti bradu, to već ne mogu da trpim :hm

Ruana

18 Mar 2014, 18:40

Nista ruzni, ne primamo bez brade.

Post Reply

Return to “Religija”