Uništavanje vjerskih objekata,svetih knjiga,relikvija...

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22375 times
Been thanked: 20444 times
Status: Offline

Re: Švecka: Spaljen Kur'an na javnom mjestu uz prisustvo policije...

Post by Masamune »

Muslimanu je zabranjeno da pali tuđe vjerske knjige, tj. sve one koje govore o istom Bogu. Zato ne bi ni tražili da istu zapale.

Zašto? Jer je Kur'an posljednja objava. I svete knjige prije Kur'ana spadaju u svetinje.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

harlekin wrote: 16 Apr 2022, 21:27
Neka musliman u Stokholmu ode trazit podrsku policije da pali bibliju na trgu pa ces vidjet sta to drustvo podrzava sto ne,i kako je liberalno.
A o Palestini sam pricao i pricat cu jer ako nist zasluzuje da se prica o njoj i jednoj od vecih nepravdi novijeg doba i sta "moderno i civilizirano drustvo" radi bez problema isto ono drustvo koje se "bori" za ljudska prava,pravo na zivot.
Zemlje koje su najglasnije "protiv" okupacije i danas drze pod okupacijom druge zemlje (ne podrzavam ruse).Zemlje koje su napravile najvece zlocine i genocide u istoriji su kao borci za mir.
Jbg ne vidim ja tu nist nevino.
Prilicno Sam siguran da ce I dobiti odobrenje od policije tj zastitu. Marly Manson je rostiljao bibliju na kokoski zapaljenoj prije 30 godina u tada jos prilicno konzervativnoj Americi , charlie hebdo nema o kome nije pravio karikature posebno recimo mogu se poredati haman svi vazniji likovi biblije koji su ismijavani tu it'd it'd itd. Zapadno drustvo je daleko odmaklo od teokratije ili religijske drzave - a zakoni su jednaki za sve.

Upravo spominjes "pravdu" I slicno a prije toga si uzeo "nema nevinih" pa moras se odluciti jesi li za pravdu,slobodu,jednako postupanje - ili zaklat ako me uvrijedi , ako so za ovo drugo onda to postupci izraela nebi trebali da budu cudni I neprihvatljivi jer oni I postupaju tako - smeta nam / nogom odmah.Neki se raznese u tel avivu , daj hiljadu bombi na gazu jer "nema nevinih"
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

MarlboroGold wrote: 16 Apr 2022, 21:36 Muslimanu je zabranjeno da pali tuđe vjerske knjige, tj. sve one koje govore o istom Bogu. Zato ne bi ni tražili da istu zapale.

Zašto? Jer je Kur'an posljednja objava. I svete knjige prije Kur'ana spadaju u svetinje.
Muslimanu jeste - Svedjaninu nije.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3799 times
Been thanked: 6976 times

Post by Matan »

Onaj sto je palio Kuran i ovi sto pale auta isti imbecili..
nema razlike..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Matan wrote: 16 Apr 2022, 21:44 Onaj sto je palio Kuran i ovi sto pale auta isti imbecili..
nema razlike..
Moralno da, zakonski ne.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

MorningStar wrote: 16 Apr 2022, 21:43
MarlboroGold wrote: 16 Apr 2022, 21:36 Muslimanu je zabranjeno da pali tuđe vjerske knjige, tj. sve one koje govore o istom Bogu. Zato ne bi ni tražili da istu zapale.

Pa to je jasno ili hoćeš da kažeš da kao Šveđani u Švedskoj i ti muslimani to mogu uraditi? Ne razumijem šta hoćeš da kažeš.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4392 times
Been thanked: 3325 times

Post by Melek »

Pa nije baš. Po meni je imbecil onaj koji prvi svjesno krene da izaziva, vrijedja i mami konflikt. Uvrijedjena osoba može nasilno da reaguje na sve to ali i ne mora. Zašto izazvanog trpati u isti koš sa izazivačem? Pa i to je svojevrsna provokacija izazvane “žrtve”.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9808 times
Been thanked: 11542 times

Post by Krokodil Behko »

harlekin wrote: 16 Apr 2022, 19:03
MarlboroGold wrote: 16 Apr 2022, 18:48 Ne pjeni bezveze. Mogao je navesti bilo koji drugi primjer koji nema nikakve veze sa Islamom
Pa naveo je jedan koji nema veze s zdravim mozgom,pa samo ukazujem na to.
Jest znam sloboda govora bla bla,govor je jedno lajanje nest sasvim drugo.

Vidim, voliš da šaraš po chatu, vjerovatno jer znaš da ne zalazim tamo, al sam ipak vidio.
Znaš, Alija nije božiji poslanik, nego je q od ovce i nije nikakav grijeh njega psovati ni za ramazan ni za vidovdan. Znam da je to teško shvatiti tebi i svakom drugom, nikad shvaćenom sirotom pravedniku, koji svaki dan krvari i suze lije zbog nepravdi, ali to je tako. I nećeš ti meni pravdu dijeliti i pametovati, jer je bilo onako kako sam i opisao.

I nikad više Bosna, neće imati onakav naraštaj heroja i branioca, jer takve generacije više neće biti. Umjesto nas, bitke bi trebali da biju takvi poput tebe i to je katastrofa.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

MarlboroGold wrote: 16 Apr 2022, 21:48

Pa to je jasno ili hoćeš da kažeš da kao Šveđani u Švedskoj i ti muslimani to mogu uraditi? Ne razumijem šta hoćeš da kažeš.
Sta je komplikovano ? Hocu da kazem da po zakonu Svedske to mogu uraditi tj. zapaliti bibliju - jer nema definicije niti razlikovanja , nema zakona koji kaze ne mozes bibliju zapaliti a druge mozes. Da li neko hoce ili nece zapaliti to je na njemu i njegovim moralnim nacelima, ne moze se po vjeri mnogo sta pa se radi - dalje nije na tebi da sudis dali je neko vjernik cak i ako uradi naopako - dalje ionako se biblija u "ovom" izdanju prema muslimanima ne smatra izvornom tj. originalom (Incil)

Jel sad malo jasnije ?
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Slušaj - jedan Švedjanin danas može da bude i krišćan i musliman i ateista. I to Švedjan rodjen u Švedskoj, čak potomak više koljena isto tako rodjenih u švedskoj. I to bez obzira šta pop djujić kaže o svemu tome.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

harlekin wrote: 16 Apr 2022, 21:27
Neka musliman u Stokholmu ode trazit podrsku policije da pali bibliju na trgu pa ces vidjet sta to drustvo podrzava sto ne,i kako je liberalno.
A o Palestini sam pricao i pricat cu jer ako nist zasluzuje da se prica o njoj i jednoj od vecih nepravdi novijeg doba i sta "moderno i civilizirano drustvo" radi bez problema isto ono drustvo koje se "bori" za ljudska prava,pravo na zivot.
Zemlje koje su najglasnije "protiv" okupacije i danas drze pod okupacijom druge zemlje (ne podrzavam ruse).Zemlje koje su napravile najvece zlocine i genocide u istoriji su kao borci za mir.
Jbg ne vidim ja tu nist nevino.
Prilicno Sam siguran da ce I dobiti odobrenje od policije tj zastitu. Marly Manson je rostiljao bibliju na kokoski zapaljenoj prije 30 godina u tada jos prilicno konzervativnoj Americi , charlie hebdo nema o kome nije pravio karikature posebno recimo mogu se poredati haman svi vazniji likovi biblije koji su ismijavani tu it'd it'd itd. Zapadno drustvo je daleko odmaklo od teokratije ili religijske drzave - a zakoni su jednaki za sve.

Upravo spominjes "pravdu" I slicno a prije toga si uzeo "nema nevinih" pa moras se odluciti jesi li za pravdu,slobodu,jednako postupanje - ili zaklat ako me uvrijedi , ako so za ovo drugo onda to postupci izraela nebi trebali da budu cudni I neprihvatljivi jer oni I postupaju tako - smeta nam / nogom odmah.Neki se raznese u tel avivu , daj hiljadu bombi na gazu jer "nema nevinih"
Smijesno poredjenje to s tel avivom,malo realnije je da rusi okupiraju ukrajinu ima li ih nevini?za jedne vrijedi za druge ne i to jest pravda jer jedni nisu nevini.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Melek wrote: 16 Apr 2022, 21:50 Pa nije baš. Po meni je imbecil onaj koji prvi svjesno krene da izaziva, vrijedja i mami konflikt. Uvrijedjena osoba može nasilno da reaguje na sve to ali i ne mora. Zašto izazvanog trpati u isti koš sa izazivačem? Pa i to je svojevrsna provokacija izazvane “žrtve”.
Pa mora postojati kontrola emocija, sta sad zasto paliti rusiti nesto po drzavi radi nekog pojedinca koji je blentav.Kada su pogazili koliko ljudi u Francuskoj - sta su Francuzi trebali da se nadju uvrjedjeni i nasilno reaguju ? Ili kada su zaklali svecenika u crkvi po nekoj toj logici onda su se krscani po Francuskoj mogli da nadju uvrjedjeni i da reaguju tako sto ce da ?
Zakoni sekularne drzave ne poznaju vjerske zakone niti emocije.
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi »

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

Krokodil Behko wrote: 16 Apr 2022, 21:51
harlekin wrote: 16 Apr 2022, 19:03

Pa naveo je jedan koji nema veze s zdravim mozgom,pa samo ukazujem na to.
Jest znam sloboda govora bla bla,govor je jedno lajanje nest sasvim drugo.

Vidim, voliš da šaraš po chatu, vjerovatno jer znaš da ne zalazim tamo, al sam ipak vidio.
Znaš, Alija nije božiji poslanik, nego je q od ovce i nije nikakav grijeh njega psovati ni za ramazan ni za vidovdan. Znam da je to teško shvatiti tebi i svakom drugom, nikad shvaćenom sirotom pravedniku, koji svaki dan krvari i suze lije zbog nepravdi, ali to je tako. I nećeš ti meni pravdu dijeliti i pametovati, jer je bilo onako kako sam i opisao.

I nikad više Bosna, neće imati onakav naraštaj heroja i branioca, jer takve generacije više neće biti. Umjesto nas, bitke bi trebali da biju takvi poput tebe i to je katastrofa.
Cek jbmu zeca mislis da sam na chatu pisao da ti ne vidis?
O moj dragi behko reci ti meni sto bi ja krio sta si ti govoris i pises? Ak nest ruzno zvuci nije do mene jbg.
A ne brini blesav jesam ali ne toliko da bi ja vodio neke bitke za tebe ili takve.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

MorningStar wrote: 16 Apr 2022, 21:56
Melek wrote: 16 Apr 2022, 21:50 Pa nije baš. Po meni je imbecil onaj koji prvi svjesno krene da izaziva, vrijedja i mami konflikt. Uvrijedjena osoba može nasilno da reaguje na sve to ali i ne mora. Zašto izazvanog trpati u isti koš sa izazivačem? Pa i to je svojevrsna provokacija izazvane “žrtve”.
Pa mora postojati kontrola emocija, sta sad zasto paliti rusiti nesto po drzavi radi nekog pojedinca koji je blentav.Kada su pogazili koliko ljudi u Francuskoj - sta su Francuzi trebali da se nadju uvrjedjeni i nasilno reaguju ? Ili kada su zaklali svecenika u crkvi po nekoj toj logici onda su se krscani po Francuskoj mogli da nadju uvrjedjeni i da reaguju tako sto ce da ?
Sve je to fino rečeno ali ima tu jedna magična formula koja glasi: “Ko je prvi počeo?” Vrlo bitno. Ko je upaljač i ima li vatre bez upaljača. Ide se svjesno u podmetanje požara a kad isprovociraš široke narodne mase, uvijek se tu nadje reakcionara koji reaguju kako reaguju. I to ne samo medju muslimanima već medju svim skupinama. Tek toliko da vam se ta spika ne svede na puko “muslimani su ti koji reaguju tako”.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

harlekin wrote: 16 Apr 2022, 21:55

Smijesno poredjenje to s tel avivom,malo realnije je da rusi okupiraju ukrajinu ima li ih nevini?za jedne vrijedi za druge ne i to jest pravda jer jedni nisu nevini.
Normalno da ima nevinih, jer ratova ce biti uvijek - svako smatra da je bas on upravu i tako, ono sto je bitno i ljudski je da u tim ratovima ne ide se neselektivno i krvnicki ubijati neduzno stanovnistvo.Kao i to sto cin pojedinca ne znaci da treba paliti rusiti, evo pricas o Palestini dosli neki i okupirali je stavili svoje zakone i to nije ok - kako je ok da onda neko dodje u Svedsku i ne prihvata zakone iste i rusi i pali po istoj jer hoce da se zakoni pisu po njegovoj mjeri ?
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

MorningStar wrote: 16 Apr 2022, 21:52
MarlboroGold wrote: 16 Apr 2022, 21:48
Sta je komplikovano ? Hocu da kazem da po zakonu Svedske to mogu uraditi tj. zapaliti bibliju - jer nema definicije niti razlikovanja , nema zakona koji kaze ne mozes bibliju zapaliti a druge mozes. Da li neko hoce ili nece zapaliti to je na njemu i njegovim moralnim nacelima, ne moze se po vjeri mnogo sta pa se radi - dalje nije na tebi da sudis dali je neko vjernik cak i ako uradi naopako - dalje ionako se biblija u "ovom" izdanju prema muslimanima ne smatra izvornom tj. originalom (Incil)

Jel sad malo jasnije ?
Pa to što mogu ne znači da bi trebali, jer onda postaju munafici i slično, a o njima je dosta ajeta i vjerodostojnih hadisa. Oni bi primarno trebali tome težiti da poštuju vlastite propise, ali da nisu u koliziji sa sekularnim zakonima i propisima.

Ne može se ni po sekularnim zakonima svašta raditi, pa ljudi rade i neki prođu nekažnjeno sve do smrti. Ništa nije savršeno... pa tako ni vjernici, a to ni Islam ne govori. Zato i postoje testovi, a isto tako dženet i džehenem.

Musliman ako postupi tako što zapali Bibliju nije sigurno dobar u očima Allaha, a i drugih muslimana koji su protiv toga i oni sasvim sigurno čine većinu. To što je ujedno Šveđanin i što može uraditi po zakonima te zemlje bi njemu trebalo biti nebitno u tom konkretnom slučaju.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Melek wrote: 16 Apr 2022, 22:01
MorningStar wrote: 16 Apr 2022, 21:56

Sve je to fino rečeno ali ima tu jedna magična formula koja glasi: “Ko je prvi počeo?” Vrlo bitno. Ko je upaljač i ima li vatre bez upaljača. Ide se svjesno u podmetanje požara a kad isprovociraš široke narodne mase, uvijek se tu nadje reakcionara koji reaguju kako reaguju. I to ne samo medju muslimanima već medju svim skupinama. Tek toliko da vam se ta spika ne svede na puko “muslimani su ti koji reaguju tako”.
Veoma je relativno ko je prvi poceo - ti kada recimo zakoljes kurban ti si "prvi poceo" onim sto su po grupama za zastitu zivotinja, ja kad sjednem u restoran pojedem odrezak fin - ja sam "prvi poceo" nekom hinduisti , vjernik kada hoda okolo propovjedajuci vjeru je nekom agresivnom ateisti "prvi poceo", danas u Americi kada kazes nekoj zeni da je zena moze bit da se nadje uvrjedjena jer woke pokret kaze prvo pitaj kako se oslovljava - ima milion razloga zasto se neko ili neka grupa moze naci uvrjedjena.Ali zato postoje zakoni drzava - neke su liberalne sekularne itd neke nisu - postujes zakone drzave-glasas da se promijene ako ti ne valjaju- prihvatas ih - ili nemoj da zivis u toj drzavi. Kao kad bi neki nevjernici otisli u Saudijsku arabiju na plazu i zato sto oni smatraju da je ok da se kupaju u bikiniju i sorcu kad ih pohapse - posle da krenu protesti i paljenje policijskih auta :D.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3912 times
Been thanked: 2947 times

Post by Pasaga »

stan,cek malo
malocas gledah dnevnik...
taj sto je palio,izgleda Danac,dosao muhajem ....
Ako je tako,tad se moze debelo zamjerit sv. drzavi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

MorningStar wrote: 16 Apr 2022, 22:10
Melek wrote: 16 Apr 2022, 22:01

Veoma je relativno ko je prvi poceo - ti kada recimo zakoljes kurban ti si "prvi poceo" onim sto su po grupama za zastitu zivotinja, ja kad sjednem u restoran pojedem odrezak fin - ja sam "prvi poceo" nekom hinduisti , vjernik kada hoda okolo propovjedajuci vjeru je nekom agresivnom ateisti "prvi poceo", danas u Americi kada kazes nekoj zeni da je zena moze bit da se nadje uvrjedjena jer woke pokret kaze prvo pitaj kako se oslovljava - ima milion razloga zasto se neko ili neka grupa moze naci uvrjedjena.Ali zato postoje zakoni drzava - neke su liberalne sekularne itd neke nisu - postujes zakone drzave-glasas da se promijene ako ti ne valjaju- prihvatas ih - ili nemoj da zivis u toj drzavi. Kao kad bi neki nevjernici otisli u Saudijsku arabiju na plazu i zato sto oni smatraju da je ok da se kupaju u bikiniju i sorcu kad ih pohapse - posle da krenu protesti i paljenje policijskih auta :D.
E, vidiš, dobro si! Znaš li kako je startovao prvi užasan zločin u Crnoj Gori nad tamošnjim muslimanima? Neki muslimani klali ovcu za kurban a crnogorski kršćani došli tamo i zaklali njih pored istog tog kurbana (kolašinski pokolj). Dobar primjer :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Post Reply

Return to “Religija”