Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9826 times
Been thanked: 11557 times
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by Krokodil Behko » 17 Apr 2022, 10:11

BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi

Image

U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) večeras je u Hadžićima održan iftar i druženje, na kojem je specijalni gost bio predsjednik SDA Bakir Izetbegović, navode iz ove stranke.

Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, podsjetio na ulogu SDA u proteklom periodu i svim izazovima sa kojima se Bosna i Hercegovina suočavala.

"Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi i nikada nisu živjeli u boljim mogućnostima. Možda ih ponekad nismo svjesni. Imamo velike mogućnosti, ogromne resurse i živimo u slobodi. To trebamo sačuvati", poručio je Izetbegović.

Podsjetivši na godišnjicu osnivanja Armije RBiH, kazao je da je ona ličila na svoj narod te da je bila junačka vojska koja nije pravila zločine.

"Takav narod koji je užasne zločine pretrpio, a nije ih uzvratio, historija nije upamtila. Trebamo pamtiti našu Armiju RBiH i najbolje sinove koji su je činili", izjavio je Izetbegović.

Govoreći o aktuelnoj situaciji i okončanim pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva, ukazao je na pritiske sa kojima su se SDA i on lično suočavali. Cilj je, dodao je, bio da se probosanske snage svedu na jednu trećinu vlasti.

"Ne vjerujem da Milorad Dodik može pobijediti međunarodnu zajednicu. Ono što sam siguran jeste da ne može pobijediti nas, bosanskohercegovačke patriote", kazao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je svoje obraćanje zaključio isticanjem uloge vjere u očuvanju bošnjačkog naroda, ali i države Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDA.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by Taare » 17 Apr 2022, 11:31

Ovdje je u pravu. U bosni je potpuna sloboda. Radi ko šta hoće. Zakon? Biži ba.
Ovi što dolaze u njemačku, brzo će saznati da se jbni zidani roštilj ne može ozidati bez dozvole. U bosni se kuće i cijela naselja podižu bez dozvola.
U de odeš u prirodu i tam gdje ti je ćejf raspališ roštilj, namah dođu i kazne te.
U bosni brato natovari traktorsku prikolicu plastike i zapali na po državne njive. Zapali ako je fin i odgovoran domaćin. Ako nije, samo surdukne u korito rijeke.
I još bezbroj primjera.
Svi mi se morete obratit

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 17 Apr 2022, 12:09

To je to otprilike.
Moj kolega je u rijeci završio u rerni.
Skakao gdje je naučio.
Neko je bacio sporet.
Jedan od površnih mojih odgovora, na:
zasto je on završio u rerni?
- vrata sporeta su bila otvorena.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2865 times
Been thanked: 23632 times

Post by HAVANA » 17 Apr 2022, 12:12

Bacio otvorenih vrata? Sramotno.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 17 Apr 2022, 12:33

:D

Svašta se ovdgje napisa a sveti je mjesec Ramazan.

Samo sabur .
Ostalo je cutanje.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 17 Apr 2022, 12:51

Hvala . Drago mi je da se i Vi forumasice Hurija javiste ovim postom iznad. Nadam se da cete pronaci jos zgodnih tema u spremistu.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 17 Apr 2022, 12:53

Hurija wrote: 17 Apr 2022, 12:33 :D

Samo sabur .
Vidjaj nje :plavi
Pa svi ce oni uredno se skockat i na Bajram,dosta njih cak i ne pije alkohol dok je Ramazan,nea to su ljudi s karakterom.
I nakon Bajrama kad drmnu koju pivu ce ti obavezno objasnit sta je islam kakav musliman trea bit i sta je pogresno tj ispravno u svijetu.
Bakir i drustvo jest copor pasa,pune dzamije ovakvi ljudi mogu samo jedino velik racun za vodu nabit da narod placa.
Al mi uvijek rjesavamo stvari od prije 30g ili na drugom kraju svijeta nego one sto su nam pod nosom :kafa

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3315 times

Post by Skin » 17 Apr 2022, 13:12

Duh wrote: 17 Apr 2022, 12:51 Hvala . Drago mi je da se i Vi forumasice Hurija javiste ovim postom iznad. Nadam se da cete pronaci jos zgodnih tema u spremistu.
:D.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2729 times
Been thanked: 4875 times
Status: Online

Post by Nora Ibsenova » 17 Apr 2022, 13:26

:grana
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9716 times
Been thanked: 8353 times

Post by Zizi » 17 Apr 2022, 14:28

Taare wrote: 17 Apr 2022, 11:31 Ovdje je u pravu. U bosni je potpuna sloboda. Radi ko šta hoće. Zakon? Biži ba.
Ovi što dolaze u njemačku, brzo će saznati da se jbni zidani roštilj ne može ozidati bez dozvole. U bosni se kuće i cijela naselja podižu bez dozvola.
U de odeš u prirodu i tam gdje ti je ćejf raspališ roštilj, namah dođu i kazne te.
U bosni brato natovari traktorsku prikolicu plastike i zapali na po državne njive. Zapali ako je fin i odgovoran domaćin. Ako nije, samo surdukne u korito rijeke.
I još bezbroj primjera.
Sve je tačno što si napisao, osim što treba naglasiti da je Bakirova stranka još od rata veoma često na vlasti i propušta implementirati postojeće zakone i time dopušta takva ponašnja građana.
Čak, reklo bi se, prvaci stranke se ističu u nepoštivanju zakona.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8008 times
Been thanked: 18955 times

Post by Maja » 17 Apr 2022, 14:38

Naseef Mushroom wrote: 14 Apr 2022, 11:24
Krokodil Behko wrote: 14 Apr 2022, 10:19

To sam izjavio, jer nisam bio u prilici da ga na vrijeme, smjestim u mezar.
Šta nije jasno?
I što će on, koji moj na šehitlucima?

Isto tako govoriše i ti 93. godine. Ja vičem ovo je izdaja države, a oni meni "Alija ti je dao državu, šta hoćeš". Koju državu? Bosna postoji 1000 godina debili jedni.
Potom su rekli da će oni to sprovesti, a nama dežurnim herojima, ostaviti jedan dežurni front, da ratujemo na njemu dok ne izginemo.

Jel to to Alijino djelo?

Njegov lik nije potamnio samo kod papaka, klasik balija koje samo kmeče i nisu sposobni za život na kontinentu na kojem su se rodili.

Jesi li svjestan debilnosti Bakirove izjave, o džamijama?

Možeš ti (kao i svaki drugi balija) lagati o tome ko je branio BiH, ali te demantuje sila i sila dokaza.
Kao što napisa "doktor" Shushkavi sadržaj u postu iznad "za određene forumaše bi iz poštovanja i zahvalnosti mirno stao"

Pa ti se može ljude zvati balijama, urinirati po mezarjima, drugi može Harlekinovu mrtvu i živu familiju uzeti u usta i meni govoriti da vjeru koristim da bi varao, onaj treći može nekome ko tvrdi da je bio ovdje 90ih reći da laže da je bio, osigurali ste se pričama iz privatnog života pa kada bi vam god ko uzvratio znate da će grupa ljudi odmah reagovati "Mirno stoj kada se obraćaš ljudinama".

Kao što Zoran Čegar misli da može ljude u 2022. na parkingu šamarati i vaditi se na to da je bio ljudina prije 30 godina i zna da će ga braniti masa ljudi čak i kada iz ćejfa na nekoga fizicki nasrne.

A ima ljudi kojima to nije potrebno, koji bez obzira jesu li borci, dezerteri, generali, podrumaši ili rođeni poslije rata smatraju da ih drugi forumaši trebaju smatrati ljudinama, idiotima, pametnim, glupim, mangupima ili kretenima na osnovu onoga šta pišu a ne zbog onoga šta su bili prije 30 godina.
Potpis :ok
Zasto ja necu da forumasi ucestvuju u placanju troskova foruma? Da poslije ne bi ocekivali nekakve povlastice na forumu. Bezbeli da nisu svi takvi, da bi neki od srca pomogli ne trazeci nista zauzvrat ali ima i drugacijih.
Ista stvar je s bivsim borcima. Ako je neko bio u armiji jel mi sad trebamo da zatvaramo oci na sve sto govori, da mu gledamo kroz prste i obracamo mu se sa strahopostovanjem?
A ovi koji nisu bili u armiji ne smiju obijeliti zuba?
Sta mi znamo ko je pobjegao za vrijeme rata iz BiH, ko je htio pobjeci a nije mogao, ko je bio premlad za vojsku, ko je dobrovoljno uzeo pusku a ko zato sto je morao i ko je u vojsci sipao hranu u kuhinji a ko bio na prvoj liniji.
Svako ima pravo da iznosi svoje misljenje, okanite se prica ko je bio u armiji a ko nije.

Doktor Shushkavi :haha

Joj, izvini Shark, nista protiv tebe... samo mi smijesno.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 17 Apr 2022, 14:40

Idem nasloziti zeljanicu pa cu procitat ostatak teme.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 17 Apr 2022, 15:20

Nego, mi u BiH smo vizionari. Kad i kad smo krenuli sa stavljanjem na vlast desnicara i nacio stranki a u Evropi tek sad takve biraju. Te francuska, te madjarska, Putko i Vucko da ne govorim a i Milanovic je skontao stvari pa zato ko precednik sere na svakom cosku.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 17 Apr 2022, 15:23

harlekin wrote: 17 Apr 2022, 12:53
Hurija wrote: 17 Apr 2022, 12:33 :D

Samo sabur .
Pa svi ce oni uredno se skockat i na Bajram,dosta njih cak i ne pije alkohol dok je Ramazan,nea to su ljudi s karakterom.
I nakon Bajrama kad drmnu koju pivu ce ti obavezno objasnit sta je islam kakav musliman trea bit i sta je pogresno tj ispravno u svijetu.
Bakir i drustvo jest copor pasa,pune dzamije ovakvi ljudi mogu samo jedino velik racun za vodu nabit da narod placa.
Al mi uvijek rjesavamo stvari od prije 30g ili na drugom kraju svijeta nego one sto su nam pod nosom :kafa
Vidi revuliconara.

"Dolje " vlada .

:ooo
Ostalo je cutanje.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9716 times
Been thanked: 8353 times

Post by Zizi » 17 Apr 2022, 15:23

Još devedesetih, dok je kod nas bio rat, francuski intelektualci su upozoravali da se hitno zapadnjaci trebaju angažovati na zaustvljnju agresije na BiH, jer ako se to ne uradi Evropu čeka jačnje desnice.
Upravo se to i obistinilo.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3914 times
Been thanked: 2949 times

Post by Pasaga » 17 Apr 2022, 15:43

Zizi wrote: 17 Apr 2022, 15:23 Još devedesetih, dok je kod nas bio rat, francuski intelektualci su upozoravali da se hitno zapadnjaci trebaju angažovati na zaustvljnju agresije na BiH, jer ako se to ne uradi Evropu čeka jačnje desnice.
Upravo se to i obistinilo.
od svih medjunarodnih pametnjakovica,koji bijahu tu
koji su se pitali nesto
sve do jedan je Bosni sukno ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4181 times
Been thanked: 3855 times

Post by Naseef Mushroom » 17 Apr 2022, 16:52

Maja wrote: 17 Apr 2022, 14:38
Naseef Mushroom wrote: 14 Apr 2022, 11:24
Kao što napisa "doktor" Shushkavi sadržaj u postu iznad "za određene forumaše bi iz poštovanja i zahvalnosti mirno stao"

Pa ti se može ljude zvati balijama, urinirati po mezarjima, drugi može Harlekinovu mrtvu i živu familiju uzeti u usta i meni govoriti da vjeru koristim da bi varao, onaj treći može nekome ko tvrdi da je bio ovdje 90ih reći da laže da je bio, osigurali ste se pričama iz privatnog života pa kada bi vam god ko uzvratio znate da će grupa ljudi odmah reagovati "Mirno stoj kada se obraćaš ljudinama".

Kao što Zoran Čegar misli da može ljude u 2022. na parkingu šamarati i vaditi se na to da je bio ljudina prije 30 godina i zna da će ga braniti masa ljudi čak i kada iz ćejfa na nekoga fizicki nasrne.

A ima ljudi kojima to nije potrebno, koji bez obzira jesu li borci, dezerteri, generali, podrumaši ili rođeni poslije rata smatraju da ih drugi forumaši trebaju smatrati ljudinama, idiotima, pametnim, glupim, mangupima ili kretenima na osnovu onoga šta pišu a ne zbog onoga šta su bili prije 30 godina.
Potpis :ok
Zasto ja necu da forumasi ucestvuju u placanju troskova foruma? Da poslije ne bi ocekivali nekakve povlastice na forumu. Bezbeli da nisu svi takvi, da bi neki od srca pomogli ne trazeci nista zauzvrat ali ima i drugacijih.
Ista stvar je s bivsim borcima. Ako je neko bio u armiji jel mi sad trebamo da zatvaramo oci na sve sto govori, da mu gledamo kroz prste i obracamo mu se sa strahopostovanjem?
A ovi koji nisu bili u armiji ne smiju obijeliti zuba?
Sta mi znamo ko je pobjegao za vrijeme rata iz BiH, ko je htio pobjeci a nije mogao, ko je bio premlad za vojsku, ko je dobrovoljno uzeo pusku a ko zato sto je morao i ko je u vojsci sipao hranu u kuhinji a ko bio na prvoj liniji.
Svako ima pravo da iznosi svoje misljenje, okanite se prica ko je bio u armiji a ko nije.

Doktor Shushkavi :haha

Joj, izvini Shark, nista protiv tebe... samo mi smijesno.
Hvala.
Drago mi je da je neko shvatio poentu :)

Uvreda je uvreda, kompliment je kompliment, kretenski post je kretenski post a post mjeseca je post mjeseca (ne mislim na post mjeseca ramazana već onaj drugi :oo ).
i tu nije važno je li ga napisao časni borac, kukavički dezerter ili neko dijete rođeno iza rata niti bi nešto napisano u 2022. trebalo biti povezano sa 90im.

Podsjeća me na talent show gdje se prije nečijeg nastupa prikaže video klip kakvu je takmičar imao tešku prošlost i onda nazovu hiljade za njega da prođe dalje iako je prosječan kandidat.

Bilo je dosta ratnih reportera koji su se prodali kasnije i krive historiju a ima novinara rođenih iza nekog rata koji časno ne dopuštaju da se historija zaboravi.

Božo Ljubić je bio doktor u ratnom Sarajevu a Asim je bio ranjen dva puta pa šta nam to govori?
Sa druge strane ugledni prof. dr. Mirsad Hadžikadić nije rata vidio.

Uriniranje po mezaru neće zvučati bolje ako se napiše u nastavku da si bio tu kada je pucalo, uriniranje je uriniranje.
Niti će uvrede zvučati blaže ako kasnije daš do znanja da si ranjen bio kao dijete.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 17 Apr 2022, 17:01

Hurija wrote: 17 Apr 2022, 15:23
harlekin wrote: 17 Apr 2022, 12:53

Vidi revuliconara.

"Dolje " vlada .

Nahh to me drzalo neko vreme,sad kontam kak je to u biti sve super poslozeno,u RS zasluzuju imat Dodika kao i mi Bakira,nas narod zbilja ne zasluzuje nist bolje.

nida
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 236 times
Been thanked: 763 times

Post by nida » 17 Apr 2022, 17:14

Nemo’ ko da bi se prepirao sa mnom. Kihnucu. Ciljano. 🙈

Zanimljivo.

Ljudi koji su svojom voljom, zeljom pristupili tad TO-u, i branili 4 godine ovu drzavu.
Vidjeli, culi sto mi nismo, znaju vise nego mi.
Podjem od svog oca koji je od prvog dana u TO-i, bio na svim mogucim prvim linijama da nema pravo glasa, da ne moze reci….
Covjek koji od ove drzave nista nije dobio sto se borio, on se nije borio za ovo danas sto imamo, da zivi od penzije od 316 KM, sad je u sporu oko boracke penzije, razvlace ga evo vec godinama, ne bi li umro… i nikom nista.

Sto je ko otisao, sto je dezerter? Nije mogao da podnese ok, a sta da svi ovi pripadnici isto nisu mogli da podnesu, da li bi mi trunili po forumu ovako.

Neko je morao da se bori, neko da bude u kuhinji, neko da bude medicinar, neko da bude “um” strategije odbrane I napada… itd itd.. nisu svi rodjeni za puske, ali oni koji su bili u armiji ucestvovali su onako kako su znali, i za sta su bili sposobni.

I cemu je doprinijela ta njihova borba?
Da se razvlace po sudovima…
Vikicu se sudi, na Zoku hajka.

A Dodik slobodno “harmonici”u Predsjednistvu. Sve pet… nemoj slucajno kakvih protesta opet ce jel muslimani rat da izazovu. Najbolje ignor.

Behko sto je rekao jeste ruzno, al Behko zna zasto je to napisao. Moje licno vidjenje ruzno strasno.
A nije prvi koji je ovo izjavio. I to su sve borci.

Moj otac ne prica o ratu, rijetkost je kad sjedne sa prijateljima, pa tad ga i mozes cuti.

Ja ne znam, nisam jos nijednog borca upoznala da je nesto pun hvale Alije… pa evo I njegovog nasljednika.

I da, Alija nije nama stvorio drzavu, nego ju je podijelio.
I sad imamo sto imamo.

Mogu da shvatim politicku opredjeljenost, stranaka na svakom koraku, pa hajd.

Ali ne mogu da shvatim zastupanje loseg.
Sta nam to valja u drzavi?
Bilo sta?
Zdravstvo- evo licni primjer, cekam 4h sata sa autisticnim djetetom na psihijatriji, samo da on “bukne” orice se klinika, i hajd ti njega smiri, nema osoblja, termin sam cekala dva mjeseca.
Nema logopeda, nema defektologa, cekas termine mjesecima. Samo da kazem ja logopeda placam 40 KM sedmicno privatno, (ovo je kombinacija nekih terapija, koje se posebno placaju skuplje, al smo dobili nizu cijenu), pa eto vec koliko godina je to… i koji je to iznos. A ostale terapije…. kojih nema u drzavnom sektoru…
Odes privatno- problem. Ogroman.
Ne priznaju nalaze privatnika.

A sta je s ljudima koji su tezi pacijenti?
Jel ok da se odbije lijecenje djeteta? U kojoj drzavi je to normalno?

Skolstvo- nema asistenta u nastavi. Lazem, ima jedan koji se razguli na 10-oro djece s poteskocama. Sad se moram boriti s sistemom da dobije asistenta.

Dalje, pogledajte sad ovu skupocu, radi li iko ista na smanjenju istog?

Plate, penzije?
Jesu dovoljne za zivot?

Bezakonje, pricanje na telefon u saobracaju, djeca na prvom sjedistu sjede bez pojasa.

Grad nam je prljav uzas. Lakse baciti na ulicu nego u kantu.

Sta je sa rudarima?
Sta je s strujom? Ovoliki racuni kao da imamo nuklearna postrojenja svi u kuci?

Porodicni zakon nam je nula, krivicni zakon….. sve goli primjeri uzasa.
Dijete drzali kao roba, i osudjeni na godinu.

Hiljadu jos stvari koje svi dobro znamo, al samo nek ne puca jel de?

Sta su to dobro ista uradile vladajuce stranke?
Da je stanovnistvo ove zemlje zadovoljno?
Zar ne bi trebali da donesu prosperitet gradjanima?
Gdje su te reforme svega? Necega pa da se nakon 26 godina od agresije vidi napretak.

Kako to da je toliko ljudi u stanju socijalne potrebe, il sto Fudo napisa svako malo skupljamo za lijecenje.

Nemaju zdravstveno osiguranje, a nemaju ni da plate lijecenje?

Ne mozes se zaposliti na osnovu svojih “specifikacija”, nego moras imati dooobru dooobru preporuku.

Radis, kasni ti plata, il moras da molis da dobijes platu.

Odose svi vani za boljim zivotom.

Gdje to dobro? Ista?

Obisla sam ko nekog tog svijeta. Zivjela sam u Austriji jedan period. (privatni razlozi, ne da idem za boljim zivotom)

Hajde tamo stisni pa baci na ulicu ista.
Djeca zasticena, zdravsto - privatni i drzavni sektor uvezani, socijalna zastita, plate - koliko zelis da radis toliko ces i zaraditi.

Zasto mi ne mozemo imati eto bar slicno?

Nego je bitno da su pune dzamije. I da zivimo wow, kako ono Bisa rece da smo razmazeni…. da zive neki wow koji su dosli do polozaja, svega kako samo oni znaju, il sto se prezivaju kako se prezivaju, a sta je sa obicnim svijetom, koji danas nema za obican obrok?

Zasto su ovi ljudi nam na vlasti? Ko to uporno glasa da imamo ovo.

Imamo prelijepu zemlju, a drzava nam je jedan veliki uzas.

I kako, kako neko moze zastupati ono sto je lose?

I braniti ljude koji nam nista dobro nisu napravili?

p.s. ne kupim bodove jer sam mama autisticnog djeteta, da se na to mogu kupiti bodovi “kupila” bih u zivotu….
ovako moram dobro se namuciti da ista postignem
the most beautiful thing you can wear is confidence”

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4181 times
Been thanked: 3855 times

Post by Naseef Mushroom » 17 Apr 2022, 17:22

harlekin wrote: 17 Apr 2022, 17:01
Hurija wrote: 17 Apr 2022, 15:23

Vidi revuliconara.

"Dolje " vlada .

Nahh to me drzalo neko vreme,sad kontam kak je to u biti sve super poslozeno,u RS zasluzuju imat Dodika kao i mi Bakira,nas narod zbilja ne zasluzuje nist bolje.
Postoji jedna velika razlika između Bakira i Dodika.
Za SDA glasa 15-20% Bošnjaka i njegovi protivkandidati nisu ni nalik njemu. Stranke poput SDP, Njihove Stranke, SBB i DF se razlikuju od SDA.
Prof. dr. Mirsad Hadžikadić nije ni nalik Bakiru.

Sa druge strane opozicija se ne razlikuje od SNSD, svi srbuju, isti pogled imaju i na suživot, rs kao "državu", Kosovo, genocid u Srebrenici, Vučića i Rusiju.

Isto tako za Bajram. Ima onih koji su postili pa za bajram će se napiti i poslije objašnjavati šta je vjera ali ima i onih koji su stvarno vjernici, ima onih koji lažu druge da poste a ima i onih koji ne kriji da ne poste i daju do znanja da se ponašaju i svaki drugi mjesec i normalno konzumiraju alkohol.
Dok kod Srba vjernici, ateisti, profesor sa dva fakukteta, svinjar bez završene osnovne, srpski dijasporac iz Austrije i neki mještan koji nikada nije otišao iz svog rodnog grada imaju isti mentalni sklop.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”