Melek wrote: 17 Apr 2022, 19:41
Bingov buraz wrote: 17 Apr 2022, 19:36
On je samo ogolio stvari. Paljevine auta su se desavale i prije njega. Iz ciste obijesti mladica koji izadju svako vece u grad sa namjerom da naprave zijan. Ovog puta sto kaze poslovica "tesko zabu u vodu natjerati". Jedva docekali da ispolje svoj destruktivizam. Isto kao mnogi crnci u Americi sto su pod okriljem BLM svakakva sranja napravili.
Rasmus je samo ogolio stvari i to svi koji gore zive znaju. Naravno da je kreten ali vrlo proracunat kreten. Da li bi ti zivio u drustvu gdje je jedna grupacija privilegovana jer je zajebana?
Ovo sto ja pricam nisam ranije pricao, nisam ranije tako mislio. Isuvise je mnogo nasih ljudi nastradalo od strane ovakvih nasilnika da bi imao vise ikakvog razumijevanja i opravdavana za njih.
Nema ovo veze sa tim o čemu ti pišeš. Ti pišeš u principu da “muslimanska omladina iz obijesa pravi štetu svako malo bez obzira na rasmusa”. I kad takvo nešto napišeš, e onda si tu negdje poput njega. Ovi protesti sad i danas su inicirani direktnom provokacijom na vjerskoj osnovi. Otkud ti uopšte pravo i obraz da to dovodiš u paralelu sa drugim nekim huliganskim ekscesima? Otkud upošte znaš da je to ista ekipa huligana? To su ti čiste rasističke predrasude.
Nisam ja rekao muslimanska omladina. Muslimani su i Bosnjaci, Turci, Kurdi, Malezijci, Albanci,... kojih isto ima mnogo u Skandinaviji ali nisu problem. '
Arapska omladina i opcenito Arapi - nazalost jesu. Cast izuzecima. Imam apsolutno pravo i obraz da kazem kakve stvari jesu i to godinama. I statistika to pokazuje, sta mislis ciji etnikum stoji na vrhu ljestvice kriminala, siledzijstva, opste bezbjednosne situacije? Jel trebam podastrti linkove na svedskom i danskom o tome? Licno znam vise slucajeva nasih ljudi kojima su djeca zijanila od - sta mislis koga?
Rasmus je isprovocirao i mnoge druge muslimane koji su samo slegli ramenima, opsovali, kulturno kritikovali, kulturno osudili, zakolutali ocima,.... Pogorovo nasi Bosnjaci koji su zbog vjere dozivjeli mnogo gorih stvari nego paljenje Kurana.
Ovo sto se sad desava nije tek huliganizam. Ovo je kultura dominacije. Ko kec na desetku svima koji su godinama stvarali respekt na nacin da te se ljudi boje.