Uništavanje vjerskih objekata,svetih knjiga,relikvija...

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times
Status: Offline

Re: Švecka: Spaljen Kur'an na javnom mjestu uz prisustvo policije...

Post by Superhik » 18 Apr 2022, 10:25

Melek wrote: 18 Apr 2022, 06:16
Bingov buraz wrote: 18 Apr 2022, 01:07

Kako god, Rasmus je izvojevao pobjedu. Prvo sto je dobio medijsku paznju, popularnost,... drugo sto je svoje sulude tvrdnje prikazao istinitim zahvaljujuci gomili divljaka koji su mu dosli ko kec na desetku. Mi sad mozemo pricati kako se imami drze pravila objavljenih prije toliko godina, kako je i serijat propisan i davno utvrdjen,... i da Svedjani u svojoj zemlji trebaju to da shvate?

Shvacas li da nisu Arapi stvorili Svedsku drzavu, svedski zakon, svedski sistem,... i da ne mogu promijeniti ni to ni svedski nacin vrednovanja, mentalitet, percepciju.

Ko voli nek izvoli, kome se ne svidja - niko ga ne zadrzava. Ja sam licno vidio i kod Svedjana i Danaca veliki otpor prema svojim nacistima, bilo je i marisana u po grada. A nesto ne vidim sa muslimanske strane osude ovom divljanju koje je ipak gore od rasmusovog paljenja hartije.
Zar je nemoguce osuditi i jedno i drugo, ograditi se i od Rasmusa i vandala?

Ono sto citam od nasih ljudi na FB reakcijama je samo opravdavanje vandalizma, solidarsnost sa vandalima i cak okretanje Rusima jer su oni eto bolji prema muslimanima od zapada. To pisu ljudi koji zive na mrskom, dekadentnom, islamofobicnom, fasistickom,... zapadu i koji ce sigurno ostati tu da zive i dalje.
To lažeš, većina naših ljudi osudjuje taj vandalizam ali su revoltirani jer im je neki tamo bublavi kreten iz čista mira zapalio javno svetu knjigu, (i njima a ne samo vandalima) time signalizirajući da ni oni sami na tom fašističkom zapadu nisu poželjni. Uostalom, šta misliš, da je ok i super stvar uredno paliti svete knjige a da ovi to trpe zato što uživaju “blagodeti zapada”? Pa ti ljudi imaju svoju djecu rodjenu na zapadu, mnogi su i sami rodjeni na zapadu. I ti sad ovdje u principu pišeš ovo: “zapad javno pali Kur’ane, tamo je to normalna demokratska stvar, kome se ne svidja nek seli odatle”. Jel shvataš svoj vlastiti fašizam medju redovima?
Mislim da ne vrijedi da ponovo podsjetim sta sam tacno napisao i sta nisam. Ti si jedan od onih koji se upale negdje na pola recenice i ne procitaju do kraja.

A to da se svako moze iseliti ako mu se ne svidja svedski nacin tumacenja sloboda govora - je istina. Mozes naravno kritikovati to i osudjivati,.. ali ne smijes napasti policiju, paliti tudja auta, skole, blokirati saobracajnice, fizicki povrijediti neduzne. I to je sva poenta ovog sto pisem. Ovaj vandalizam nema opravdanja ,ni razumijevanja za to. Svedska je takva kakva je, znali su svi to koji su tu dosli, skontali su to i oni koji su tu rodjeni. I to manjina nece nikada moci promijeniti. Pogotovo ne na ovakav nacin.

Ovaj inferno sto gledamo zadnnjih dana nije nista novo u Svedskoj. To je aktuelni problem sa Arapima vise godina. Da li bi ti trpio to u BiH od migranata jer njih eto vrijedja nesto sto je nama normalno kod nas u nasem sistemu vrijednosti i obicajima?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3975 times
Been thanked: 3659 times

Post by Naseef Mushroom » 18 Apr 2022, 10:39

Zapali se Kur'an i onda priča o nekom sistemu vrijednosti i običajima i još pita da li bi mi trpili što ih vrijeđa nešto šta je za nas normalno :D.
Gdje je tu išta normalno?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 18 Apr 2022, 10:40

Naseef Mushroom wrote: 18 Apr 2022, 06:29
Bingov buraz wrote: 18 Apr 2022, 01:09

Da te Marlboro fizicki napao, spalio par auta, bacao kamenje i koktele na policiju,... onda bi bio agresivan.

Da te pitam? Jel opravdano silovati curu zato sto je nosila minjak tj, sama isprovocirala to?
Provokacija i agresivnost se može ispoljiti na više načina.

To što ti tražiš opravdanje zašto je Rasmus tako postupio se ne razlikuje od nekog bijelog suprematiste što sebe ne smatra negativcem već je njegovo ponašanje samo opravdana reakcija na silovanje i pljačke crnaca po Americi.
Pa kada u lokalu gdje se nalazi 50 crnaca uzvikne "Hey nigger!" a od 50 crnaca dvojica reaguju agresivno on neće priznati da je to bila reakcija na njegovo rasističko ponašanje već će to koristiti kao potvrdu da se crnci ne znaju u javnosti ponašati i zato je takav.

Kakva je to sad logika da se može porediti sa situacijom cura u minjaku?
Odakle ti to da ja trazim opravdanje za Rasmusa? Rasmus je samo pokazao sta se sve smije u Svedskoj. Arapi pokazali samo kakvi jesu i nista novo.
A sto se tice crnaca u USA, oni sami sebe tako oslovljavaju, cak i u pjesmama sebe nazivaju nigger. Imaju opet pravo da sami odluce ko ih smije tako zvati a ko ne,.. ali opet ne smiju paliti tudja auta, paliti sve sto se moze zapaliti, napasti policiju, vatrogasna kola,....

Svijet je postao vise umoran od agresivnosti vjecitih zrtvi, privilegovanih svetih krava u drustvu koji mogu nesto sto ti ne mozes. I sam si pisao na drugim temama o zloupotrebi gej trenda sto se to ne smije kritikovati da ne dobijes etiketu. Ista stvar i ovdje. Niko vise nema tolerancije za aroganciju i bahatost Arapa koji sve to rade koristeci rasisticku kartu.

Sva poenta ovog naduravanja je da se slazemo u osudi Rasmusu ali ocigledno ne u osudi vandalizma. Ovaj vandalizam i uopsteno visegodisnji problem Arapa je nesto mnogo gore od Rasmusa.

Uostalom citao sam reakcije Svedjana na ovo. Velikom vecinom svi su bijesni na Rasmusa i osudjuju njegov cin, ali jos vise bijesni na vandalizam od vjecito istih ljudi. Razlika je samo u tome sto Svedi kazu pocinitelji muslimani, ja samo ispravljam da su pocinitelji uglavnom Arapi. Da zivis u gradu gdje oni imaju svoj kvart i svoju raju u gradu - pitao bih te poslije samo par hefti sta mislis o njima.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 18 Apr 2022, 10:47

Naseef Mushroom wrote: 18 Apr 2022, 10:39 Zapali se Kur'an i onda priča o nekom sistemu vrijednosti i običajima i još pita da li bi mi trpili što ih vrijeđa nešto šta je za nas normalno :D.
Pa gledaj to je ono nasli nekakve masovne grobnice Indijanaca u Kanadi ispod crkve a o tome se pricalo godinama na onaj mračnoj strani interneta godinama. I to otkrili prije godinu dana. Poceli palit crkve, dok nisu usput zapalili crkvu ja mislim od kopta, ili neke te male sekte krscana, e tad je nastao belaj, pola plemena je sad u zatvoru.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 18 Apr 2022, 10:48

Naseef Mushroom wrote: 18 Apr 2022, 10:39 Zapali se Kur'an i onda priča o nekom sistemu vrijednosti i običajima i još pita da li bi mi trpili što ih vrijeđa nešto šta je za nas normalno :D.
Mnogo gore stvari se danas desavaju muslimanima u svijetu, mnogo gore stvari smo mi dozivjeli i dan danas dozivljavamo,... a paljenje hartije ispada nesto gore.
Nigdje u svijetu nije idealno za nas. Ni u domovini ni igdje drugdje. Svaki sistem, narod,.. ima neke svoje vrijednosti ili negativnosti sa kojima moras zivjeti.

Opet muslimani sirom svijeta radije zive u toj dekadentnoj Svedskoj nego u drzavama gdje je paljenje Kurana zabranjeno. Opet ti Arapi koji konstantno prave probleme imaju u toj groznoj Svedskoj bolju perspektivu nego u zemljama porijekla.

Da li bi ti trpio od migranata bar pola ovog sranja - zato sto je kod nas normalno nesto sto njima nije?

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9838 times
Been thanked: 16585 times

Post by spacebound » 18 Apr 2022, 10:48

Evo ja zamisljam moju nenu rahmetli, muslimanku, onu koja je plakala sto vise postiti ne moze, kad je dobila rak jednjaka. Ona sto je na postelji, lezeci klanjala, ona sto me naucila Fatihu napamet kad sam imala 5 - 6 godina, kako uvrijedjena paljenjem Kur'ana pali gradove. Ne ide. Nije to Islam, nije to musliman. Ona bi duboko uzdahnula, uzela abdest i ucila Kur'an. Svoj. Molila bi Boga da im oprosti. Svima. To su muslimani na kakve se ja ugledam. A ova razjarena horda, usred Ramazana, upravo je dokazala ono sto je palioc Kur'ana htio da dokaze. Nek im je na obraz.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3753 times
Been thanked: 6887 times

Post by Matan » 18 Apr 2022, 10:52

spacebound wrote: 18 Apr 2022, 10:48 Evo ja zamisljam moju nenu rahmetli, muslimanku, onu koja je plakala sto vise postiti ne moze, kad je dobila rak jednjaka. Ona sto je na postelji, lezeci klanjala, ona sto me naucila Fatihu napamet kad sam imala 5 - 6 godina, kako uvrijedjena paljenjem Kur'ana pali gradove. Ne ide. Nije to Islam, nije to musliman. Ona bi duboko uzdahnula, uzela abdest i ucila Kur'an. Svoj. Molila bi Boga da im oprosti. Svima. To su muslimani na kakve se ja ugledam. A ova razjarena horda, usred Ramazana, upravo je dokazala ono sto je palioc Kur'ana htio da dokaze. Nek im je na obraz.
Bravo..to je to..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3975 times
Been thanked: 3659 times

Post by Naseef Mushroom » 18 Apr 2022, 10:57

Nije na neni kraj toliko Abdula da krene paliti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 18 Apr 2022, 11:11

Google Translate

18 April 08:10, Summary night, Östergötland County
Night summary

During the night between 22:00 and 06:00, the police's regional command center handled about 70 cases concerning Östergötland County.

No major incidents, after the riot, have come to the attention of the police.

Norrköping:

The night has been calm after yesterday's riot in Navestad.

Police have eight people arrested on suspicion of violent rioting in custody. More people will certainly be prosecuted when the extensive material from the police reports and technical material has been reviewed.

In Navestad, extensive damage has been done. The police currently do not have a complete summary of how many car fires have occurred or the number of broken windows.

Linköping:

18 people have been arrested for violent rioting. More criminal suspicions and people will come when the extensive material collected from the police reports and technical evidence is to be analyzed. The night has been calm.

17 April 22:42, Police operation / command, Malmö
Burning tires and debris at Rosengård.
It's burning on Ramel's road. Several people have been seen setting fire to car tires, rubbish bins and trailers have been pulled from a petrol station to the fire.

Several police patrols are on site and disperse the crowd with the vehicles.

Update: The police are met by stone-throwing from a large crowd.

Update: Several cars are burning inside Rosengård.

Update: There is a fire at Rosengårdsskolan, police have secured the area so the rescue service can drive forward and start extinguishing.

Update: The police are still in Rosengård. It has previously been stated that the police will have an offensive approach and that direction will continue to quickly take control and create order. Tear gas has been used against those who throw stones at the police and police have on occasion been able to put out minor fires with fire extinguishers.

Update 07:02

After the night's events in Rosengård, the following reports have been made, so far. More registrations will most likely be made during the day

Violent riot

Preparation for general destruction - 3 arrested

Serious arson - After a fire started at Rosengårdsskolan

Sabotage against blue light operations - Stones were thrown at police vehicles.

Damage - Two trailers started burning

Pest damage - An environmental house started to burn

8 people have been taken into care for disturbing public order.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4338 times
Been thanked: 3268 times

Post by Melek » 18 Apr 2022, 11:25

Bingov buraz wrote: 18 Apr 2022, 10:09
Melek wrote: 18 Apr 2022, 06:02 Da se još bolje razumijemo: kad taj tvoj rasmus javno zapali Kur’an on ga nije zapalio samo arapskim muslimanima, on ga je javno zapalio i npr ljudima iz Srebrenice, općenito Bošnjacima, pa i Albancima, pa isto tako Ujgurima (koji žive u kineskim “vaspitnim” konc logorima), pa Palestincima pa Rohinjama (nekad iz Mijanmara a sad ni na nebu ni na zemlji) itd itd. I ti onda kažeš to je dobro, nek svijet vidi kakvi su, e baš nek je zapalio. Vrijedja inteligenciju čitati sve te škrabotine.
Taman sam se pitao kada ces me staviti na Rasmusovu stranu, reci da je moj, i da smo ista raja. Taman sam se pitao kada ces iskoristiti patnje nasih muslimana i u svijetu - protiv mene? Pa svaka cast pasane. Koliki IQ je potreban da se procita i razumije sta sam tacno rekao o Rasmusu? Koliki IQ je potreban da se skonta da se mogu osuditi obje strane bez uzimanje jedne? Ako je to - to, zakljuci da sam nazzi-cetnik i razguli od mene.

Grozna Svedska i dalje nikome ne brani da pobjegne iz nje u slobodu.
Ama sve ti se samo govori. Ok, rulja razvaljuje po Švedskoj i pravi dar-mar a ovaj gugutan upali Kur’an iz čiste islamofobije i rasizma a ti brže-bolje poletiš da mu daš cred. za to i da ga moralno “opereš” sa sasvim nečim trećim. Pa i taj rasista sam nije lupio te argumente koje ti lupaš, pravdajući ga. On je samo izrazio svoju mržnju prema jednoj religiji i svim njenim pripadnicima. A ti mu podesni :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 18 Apr 2022, 11:28

Bingov buraz wrote: 18 Apr 2022, 10:25
Melek wrote: 18 Apr 2022, 06:16

To lažeš, većina naših ljudi osudjuje taj vandalizam ali su revoltirani jer im je neki tamo bublavi kreten iz čista mira zapalio javno svetu knjigu, (i njima a ne samo vandalima) time signalizirajući da ni oni sami na tom fašističkom zapadu nisu poželjni. Uostalom, šta misliš, da je ok i super stvar uredno paliti svete knjige a da ovi to trpe zato što uživaju “blagodeti zapada”? Pa ti ljudi imaju svoju djecu rodjenu na zapadu, mnogi su i sami rodjeni na zapadu. I ti sad ovdje u principu pišeš ovo: “zapad javno pali Kur’ane, tamo je to normalna demokratska stvar, kome se ne svidja nek seli odatle”. Jel shvataš svoj vlastiti fašizam medju redovima?
Mislim da ne vrijedi da ponovo podsjetim sta sam tacno napisao i sta nisam. Ti si jedan od onih koji se upale negdje na pola recenice i ne procitaju do kraja.

A to da se svako moze iseliti ako mu se ne svidja svedski nacin tumacenja sloboda govora - je istina. Mozes naravno kritikovati to i osudjivati,.. ali ne smijes napasti policiju, paliti tudja auta, skole, blokirati saobracajnice, fizicki povrijediti neduzne. I to je sva poenta ovog sto pisem. Ovaj vandalizam nema opravdanja ,ni razumijevanja za to. Svedska je takva kakva je, znali su svi to koji su tu dosli, skontali su to i oni koji su tu rodjeni. I to manjina nece nikada moci promijeniti. Pogotovo ne na ovakav nacin.

Ovaj inferno sto gledamo zadnnjih dana nije nista novo u Svedskoj. To je aktuelni problem sa Arapima vise godina. Da li bi ti trpio to u BiH od migranata jer njih eto vrijedja nesto sto je nama normalno kod nas u nasem sistemu vrijednosti i obicajima?
Pa u principu je dosta dovoljno pročitati te tvoje prve tri udarne rečenice u kojima pravdaš sav taj rasizam. Ostatak rečenica je čisto upakivanje, u smislu “eto, kad sam reko budalama šta mislim, sad da ih malo obuzdam”, haha.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22016 times
Been thanked: 20064 times
Status: Online

Post by Masamune » 18 Apr 2022, 11:48

Stvar je u tome što paljenje svete knjige ne treba i ne smije biti normalno u nekom sistemu vrijednosti i običajima. Ko smatra da to treba biti sloboda govora ili izražavanja njega treba zatući staljinističkim metodama, a ujedno se poserem na svaki sistem vrijednosti kod kojeg je nešto tako normalno bez ikakvih sankcija gdje god bio na ovoj planeti.

Niko ne pravda ove vandale... oni su priča za sebe i ljudi koji se vjerovatno nikad neće socijalizirati. Samo što ovdje fokus ne treba biti isključivo na jednoj strani, već na obje.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 18 Apr 2022, 12:02

Problem svih problema je policija koja je kumovala svemu ovom. Sad će da se potegne pitanje odgovornosti jer neodgovorno je odobriti ovakav jedan presedan, zatim onaj ko je odgovoran za ovakvu jednu odluku odgovoran je i za sve one povrijedjene policajce, njih dvadesetak a isto tako i za povrijedjene demonstrante i svu materijalnu štetu koju će poreski obveznici da plate. Glave ima da lete, bez obzira na svu demokratiju. Ne možeš sad tu odobriti takvo jedno sranje a ne pripremiti se prije toga dovoljno dobro da spriječiš sve (neminovne) ekscese, tu si napravio debelu službenu grešku.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 18 Apr 2022, 12:07

Pa jes. Svi su problem osim pustinjskih divljaka
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 18 Apr 2022, 12:08

Svi koji siju mržnju su problem. Svi koji destabilizuju. A to rade i jedni i drugi.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 18 Apr 2022, 12:19

A o tukama za kormilom da ne govorim. One jedu graha…
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 18 Apr 2022, 12:59

Ako su već humani i dovode te 'divljake'...zašto ih provocirati?
Sta i može bolje ta bijeda ?
I civilizirani su da pokazu ko je divljak?
Treba malo tu humanost provjeriti.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2704 times
Been thanked: 8386 times

Post by Duminjo » 18 Apr 2022, 15:10

spacebound wrote: 18 Apr 2022, 10:48 Evo ja zamisljam moju nenu rahmetli, muslimanku, onu koja je plakala sto vise postiti ne moze, kad je dobila rak jednjaka. Ona sto je na postelji, lezeci klanjala, ona sto me naucila Fatihu napamet kad sam imala 5 - 6 godina, kako uvrijedjena paljenjem Kur'ana pali gradove. Ne ide. Nije to Islam, nije to musliman. Ona bi duboko uzdahnula, uzela abdest i ucila Kur'an. Svoj. Molila bi Boga da im oprosti. Svima. To su muslimani na kakve se ja ugledam. A ova razjarena horda, usred Ramazana, upravo je dokazala ono sto je palioc Kur'ana htio da dokaze. Nek im je na obraz.
Danas kur'an
Sutra Auto
Prekosutra kuca

A ti uci

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 18 Apr 2022, 15:50

Imaš vremena za diplomatiju, ali i vremena kad moraš djelovat.
diplomatija je mrtva!
Svi mi se morete obratit

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 18 Apr 2022, 16:06

CikCikCikPogodi wrote: 18 Apr 2022, 08:52
Policija je dobro rezervisana za sada - pokusavaju da ne eskaliraju situaciju , medjutim ako se nastave problemi sumnjam da ce ostati tako.

Post Reply

Return to “Religija”