Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2921 times
Been thanked: 24208 times
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by HAVANA » 17 Apr 2022, 22:31

Pa o cemu ja pricam? Cekaj, tek si poceo. Tablu apurina u dzep i lagano... Nacudices se ti jos...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by HAVANA » 17 Apr 2022, 22:32

A tek ako se upetljas u interesnu zonu vladajucih, ih. Stravu cemo ti saljevat.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25330 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca » 17 Apr 2022, 22:32

...klica im se zamela, dabogda! ...a ako grijesim, nek i moja! :cudi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 17 Apr 2022, 22:34

HAVANA wrote: 17 Apr 2022, 22:32 A tek ako se upetljas u interesnu zonu vladajucih, ih. Stravu cemo ti saljevat.

...de ne prepadaj covjeka, nek' ide svojim putem! :plavi

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 17 Apr 2022, 22:35

HAVANA wrote: 17 Apr 2022, 22:32 A tek ako se upetljas u interesnu zonu vladajucih, ih. Stravu cemo ti saljevat.
Hoće racku. Vidim da koče, namah rasprodaja i podizanje sidra.
Svi mi se morete obratit

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 17 Apr 2022, 22:44

Taare wrote: 17 Apr 2022, 22:35
Hoće racku. Vidim da koče, namah rasprodaja i podizanje sidra.
To mozda ti mozes. Moj zivot je ovde i sve sto imam. Ne mislim nigdje ici. A kad udjes u investiciju, kredite, stvoris firmu koja je stabilna i ima prolaz od banke do svega... Ne mozes tako lako reci dizi sidro. Evo ja ga dizem al necu da ga dignem dok ne promijenim djelatnost. Znas koliko mi znaci 20 godina poslovanja u banci, poreznoj i svemu ostalom... 19 godina ovjerenih od pdv kontrola itd... Svuda imam prolaz sa tim. Kako da zatvorim, nisam lud da bacim to u vodu. Ko ce to opet napraviti i za koliko vremena? Samo od banke da krenem a banke mi trebaju, kreditima sam sve napravio. Ko ce me pratiti ako od ovoga samo tako dignem sidro?

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 17 Apr 2022, 22:46

A ako si stvarno poceo ono sto si pricao, svaka cast. Imas muda i hoces. Moze to, samo pametno i oprezno.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2978 times
Been thanked: 3423 times

Post by Skin » 17 Apr 2022, 22:47

ne mogu da vjerujem da neko odbija platu od 1500 maraka

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 17 Apr 2022, 22:51

Skin wrote: 17 Apr 2022, 22:47 ne mogu da vjerujem da neko odbija platu od 1500 maraka
Kako mislis? Gdje? Ima ih dosta sto odbijaju. Zavisi sta je u pitanju.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2978 times
Been thanked: 3423 times

Post by Skin » 17 Apr 2022, 23:04

vjerovat cu da ih ima...ali to je meni neshvatljivo. ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem, neko odbije platu od 1500.

ko god odbije takvu platu, a treba posao, nije normalan.
ovdje ljudi samo hoce nesto guzovace.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 8599 times

Post by Zizi » 17 Apr 2022, 23:15

Kada pročitam šta je izjavio u emisiji, a gledajući koju stranku predstvlja i kako svoj lopovluk ogrću plaštom islama, jedino šta mogu reći za njega je đubre jedno, nadam se da ćeš što prije sa svojom bliskom ekipom nestati iz Bosne i Hercegovine.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 17 Apr 2022, 23:40

...jok nestati, nego u cuzu dok ne crkne!

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 18 Apr 2022, 08:12

Image

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 18 Apr 2022, 11:40

HAVANA wrote: 17 Apr 2022, 22:46 A ako si stvarno poceo ono sto si pricao, svaka cast. Imas muda i hoces. Moze to, samo pametno i oprezno.
Ma nije to neko ozbiljno ulaganje za koje trebaju damu. Isto tako, nisam ja neš pametan kako to zamišljaju neki iz moje blizine koji smatraju genijalnim potezom to što sam blagovremeno počeo sa ulaganjem u proizvodnju hrane.
Jedino gdje vidim svoju prednost jeste to što volim saslušati ama baš svakog insana.
nebitno je da l priča dijete, pjano il doktor nauka, ja uzmem vremena i saslušam.
Jer, muhammmed, a.s. je bio poslanik, pa mu opet Allah kaže da se savjetuje sa jaranima.
i eto, već dugo vremena pratim par ozbiljnih njemačkih ekonomskih stručnjaka koji su u nekom maltene proročkom stilu najavili ovo što se dešava.
Dr. markus kral, hans-werner sinn, max otte il dirk müller.
svi su oni maltene uglas najavili ovo što nam se dešava.

Ustvari, to što se dešava nije ništa drugo do ciklusi koji se smjenjuju: ekspanzija, buum, recesija i depresija.
I jbga, za mnoge dolaze teška vremena, ali za pojedine odlična vremena.
U njemačkoj još uvijek divlja inflacija, dok je bosna već zakoračila u recesiju.
Mislim da uskoro nećeš imati mušterija koje bi kupile auto. Prodaja stanova će takođe čučnuti.
ostaje hrana.
Narod ne mora kupiti auto, stan, tv, odjeću, obuću il kozmetiku, al mora jesti.
Svi mi se morete obratit

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 18 Apr 2022, 11:44

Malo je ovo cudnije od recesije recimo 2008 na 2009...Lako cu ja prodati auto,nemam ga.Nema robe i sto ima je preskupo za bilo kakvog posla.Nikad nije bilo lakse za onog koji ima robu.Stanovi opet idu i ice,novac gubi vrijednost velikom brzinom.Svi guraju u to.I tu veca potraznja od ponude.Cudno je ovo sve.A hrana ce ici svakako,tu nema fule.Ovo drugo i moze stati,hrana ne.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 18 Apr 2022, 12:27

Ne slažem se u tome da će i dalje ići prodaja stanova il recimo auta.
inflacija je pogana. Evo u njemačkoj najavljuju dodatna dva poskupljenja do kraja godine.
lično smatram da je inflacija ciljano izazvana kako bi ista pojela dugove koje su nakupile države kako bi finansirale ekonomsku krizu uzrokovanu pandemijom.
Jer ono što su radili bila je neviđena ludost.
Ja sam prestao brojati kada je pomoć države prešla 100k €
Sa svih strana su pristizale neke pare.
i ono tragikomično bilo je to što ne možeš izaći. :D.
Morao sam podnositi zahtjev da mi prestanu davati pare :ooo
i onda dobiješ neki termin u roku od par mjeseci za koji svojeručno moraš popuniti neke papire kako bi oni odlučili možeš li prestati sa primanjem državnih sredstava :D.
šta sam u ove dvije godine imo "popravki" firminih auta, to je strašno :oo
Onda te račune predaš knjigovođi, on proslijedi, čiko u poreznoj kaže amin i elham, i to je to :D.

Toliko su imali posla da su u poreznu zaposlili neke priučene delegate. Samo su ih naučili da govore amin i udaraju pečat :ooo

Problem je što je sve to finansirano novim dugovima. Ezb je printala ko nikad. Jbga, dug valja vratiti. Najbezbolnije je kad ga vraćaš kroz inflaciju. To je jedan od razloga za trenutnu situaciju.
drugi je pandemija, a treći loša monetarna politika koju su vodile ezb i američki fed.
Svi mi se morete obratit

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra » 18 Apr 2022, 13:16

Taare wrote: 18 Apr 2022, 12:27 inflacija je pogana. Evo u njemačkoj najavljuju dodatna dva poskupljenja do kraja godine.
samo dva ?
do kraja godine ?
pa dobro je onda jbg
ne zvuci tako strasno :hm
da se nisi sta zabrojo brate :ovaj

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10006 times
Been thanked: 11894 times

Post by Krokodil Behko » 18 Apr 2022, 17:09

Senad Avdić

„Dok god su džamije pune, ja se ne plašim za Bosnu“, kazao je ovih dana ponesen ramazanskim emocijama Bakir Izetbegović, lider SDA.

A da probamo ipak ovako: „Ne treba se plašiti za Bosnu tek nakon što zatvori budu puni onih koji se danas kriju iza džamija“?!

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8238 times
Been thanked: 19387 times

Post by Maja » 19 Apr 2022, 02:44

Taare wrote: 18 Apr 2022, 11:40 Narod ne mora kupiti auto, stan, tv, odjeću, obuću il kozmetiku, al mora jesti.
Mislis da ce proci puno vremena dok ostali biznismeni ne pocnu tako razmisljati, bacit ce se u tvoje vode i doce do velikog povecanja ponude hrane pa ce proizvodjaci smanjivanjem cijena nastojati privuci kupce.

Isto ko ovdje, par ljudi zaradilo na smilju, drugi vidjeli i odmah posadili i oni. Eno ih sad preoravaju njive, sadit ce nesto drugo.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 19 Apr 2022, 04:02

Ko i s malinama. Pa ih onda vecina poguli pa onda otkupljivaci dignu cijenu pa bude povratnika pa onda opet spuste do daske i tako to
Samo sabura

Post Reply

Return to “Politika u BiH”