Sekularizam u muslimanskim zemljama

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3860 times
Been thanked: 3564 times
Status: Offline

Re: Vojin Mijatović: Vjerskim kičem uništavaju sekularnost BiH

18 Apr 2022, 18:10

Taare wrote: 18 Apr 2022, 17:57
Fuddo wrote: 18 Apr 2022, 17:50 To sto je on osvojio na izborima 210 glasova i nije bas za smijanja i kreveljenja. Vise je znak da si u govnima do guse.
Čovjek se trudi da se i u četnitetu vidi država, ulaže sve što ima, non stop trubi o državi, nema oraha u džepu, i onda dođe neka prodana duša i kači se za neki detalj ne bi li ocrnio takvog čovjeka.
Haj da on pljuje sve redom, ima i takvih. Insan bi prešao preko toga.
Jok, hvali sda kriminalce i za njih vazda nađe opravdanje iako su cijelu državu zavili u crno.

Evo, ramazan je, pa Allah mi svjedok, stvarno ne znam koga bih prije satro, nekog četalja il tipusa poput nazifa.

Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13761 times
Been thanked: 22619 times

18 Apr 2022, 18:12

Pred ljudima je jednostavam izbor, nije to neko mudro slovo.
Imas posla sa dvije utrasovinisticke politike koje su mainstream medju bosanskim Hrvatima i Srbima. Ne postoji nacin da napravis kompromis sa tim, jer oni kompromis dozivljavaju na nacin da te sataru i da te nema. Znaci, ultimativno zlo.
E sad ti za sebe odlucujes, hoces li postati isti, ili ces se tome oduprijeti, pa kad se pojavi i neki Vojin koji zeli da ta drzava bude normalna, napredna, da ljudi ne idu iz nje, da se ljudi ne mrze, hoces li tog covjeka prihvatiti kao svog zemljaka, ili ces mu isukat prangiju i rec mrs svi ste vi meni isti?
Pa eto, odaberi, rijesi sa sobom.
Al nemoj mi govoriti, ja sam fin, posten, necu da me izjednacavaju sa njima, ali ne vjerujem Vojinu, jer se zove Vojin.
Nemre jarane, nema smisla.
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24383 times
Been thanked: 24893 times

18 Apr 2022, 18:17

Fuddo wrote: 18 Apr 2022, 18:12 Pred ljudima je jednostavam izbor, nije to neko mudro slovo.
Imas posla sa dvije utrasovinisticke politike koje su mainstream medju bosanskim Hrvatima i Srbima. Ne postoji nacin da napravis kompromis sa tim, jer oni kompromis dozivljavaju na nacin da te sataru i da te nema. Znaci, ultimativno zlo.
E sad ti za sebe odlucujes, hoces li postati isti, ili ces se tome oduprijeti, pa kad se pojavi i neki Vojin koji zeli da ta drzava bude normalna, napredna, da ljudi ne idu iz nje, da se ljudi ne mrze, hoces li tog covjeka prihvatiti kao svog zemljaka, ili ces mu isukat prangiju i rec mrs svi ste vi meni isti?
Al nemoj mi govoriti, ja sam fin, posten, necu da me izjednacavaju sa njima, ali ne vjerujem Vojinu, jer se zove Vojin.
U osnovi on sa Bosnjacima i Hrvatima u federaciji nema nista.Za njega se ne moze glasati zbog aparthejd izbornog zakona.
Njega moraju izabrati iz birackog tijela sumskog entiteta ..tako da koliko god on bio cool i imao pricu i postujem ga zbog muda koje ima,njegova obracanja prema glasacima u federaciji su niskorisna. Kamo srece da postoji barem promil medju glasacima tamo koji konta svojom glavom..i ono malo sto bi mozda i glasalo ne smije od cetnicizma.
Onaj Mektic je isto covjek s mudima ,jedini iz sumske koji je rekao da trebamo u NATO i javno rekao da ima BH pasos i da ga pasos srbije ne zanima..
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

18 Apr 2022, 18:24

ironman wrote: 18 Apr 2022, 18:17
Fuddo wrote: 18 Apr 2022, 18:12 Pred ljudima je jednostavam izbor, nije to neko mudro slovo.
U osnovi on sa Bosnjacima i Hrvatima u federaciji nema nista.Za njega se ne moze glasati zbog aparthejd izbornog zakona.
Njega moraju izabrati iz birackog tijela sumskog entiteta ..tako da koliko god on bio cool i imao pricu i postujem ga zbog muda koje ima,njegova obracanja prema glasacima u federaciji su niskorisna. Kamo srece da postoji barem promil medju glasacima tamo koji konta svojom glavom..i ono malo sto bi mozda i glasalo ne smije od cetnicizma.
Onaj Mektic je isto covjek s mudima ,jedini iz sumske koji je rekao da trebamo u NATO i javno rekao da ima BH pasos i da ga pasos srbije ne zanima..
Od nekog, od neceg, moras poceti.
I Vojina i Mektica trebas podrzati, a ne izvrtati ruglu i ismijavati jer su debela manjina u sredini iz koje dolaze.
Ako hoces da se nekad nesto desi i promijeni na bolje, bar kad su u pitanju medjunacionalni odnosi.
Gledao sam ga i kod onog smrde senada kad ga hinjski pokusava isprovocirat sa pitanjem da li ce i sa Bakirom branit Bosnu ako bude rat? Cojek kaze, i sa Bakirom, sa bilo kim ko je spreman da je brani, ne zanima ga ideoloska pozadina, vec samo, ima Bosne, nema Bosne.
A onaj mu se, dok je bio u vucocevom supku i reklamirao ga okolo, hinjavo nasmija, aaaaa iii saaaa Baaakirommm aaaaa, paaa dobrooo.
Sve sam gledo kad ce ga u pm poslat i njega i njegov fejstv.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21447 times
Been thanked: 19437 times
Status: Online

18 Apr 2022, 18:24

Zato FGR ovakav kakav jeste i treba postojati kao korektivni faktor kad jedan Nazif počne ovako trkeljati o Vojinu pa da onda ima onih koji će mu reći šuti i poklopi se ušima.
Last edited by Masamune on 18 Apr 2022, 18:26, edited 1 time in total.

ironman
sirius
sirius

18 Apr 2022, 18:25

Fuddo wrote: 18 Apr 2022, 18:24
ironman wrote: 18 Apr 2022, 18:17
Od nekog, od neceg, moras poceti.
I Vojina i Mektica trebas podrzati, a ne izvrtati ruglu i ismijavati jer su debela manjina u sredini iz koje dolaze.
Ako hoces da se nekad nesto desi i promijeni na bolje, bar kad su u pitanju medjunacionalni odnosi.
Gledao sam ga i kod onog smrde senada kad ga hinjski pokusava isprovocirat sa pitanjem da li ce i sa Bakirom branit Bosnu ako bude rat? Cojek kaze, i sa Bakirom, sa bilo kim ko je spreman da je brani, ne zanima ga ideoloska pozadina, vec samo, ima Bosne, nema Bosne.
A onaj mu se, dok je bio u vucocevom supku i reklamirao ga okolo, hinjavo nasmija, aaaaa iii saaaa Baaakirommm aaaaa, paaa dobrooo.
Sve sam gledo kad ce ga u pm poslat i njega i njegov fejstv.
Ma senad je propali novinar koji ne zna je li posao ili dosao.
A ti i ja se razumijemo. Naravno da treba podrzavati takve ljude pisao samo o tome pa i godinama da kazem.
Jer kao sto si rekao od necega se mora poceti.
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Apr 2022, 18:55

Shvatam šta govoriš ali to je apsolutno nevažno kada govorimo o "većoj slici".
Bošnjaci su dali sve od sebe da dokažu da su za državu i da ima država. Biraju Komšića, Kojovića, Mandića, druga dva naroda imaju sva prava u većinski bošnjačkim mjestima. Išlo je se u Banjaluku da se podrži Dragičević a i iz Sarajeva stižu podrške, svaki pravoslavni i katolički praznik su članci kako Meho i Smajo obilaze Komšije, pomoć u vezi poplava, aplaudiranje himni Srbije, grljenje Draška i Stanivukovića itd.

Znaš li šta bi jedino od toga Bosnu i Hercegovinu moglo napraviti funkcionalnom državom? Ništa od toga već Ukrajina.
Drugim riječima, interes. Na Kosovu mlate Srbe i niko ne čini ništa povodom toga jer je to drugima u interesu.
Druge stvari su tu važne i tu nije presudno ni šta Nazif misli, ni šta Fudo hoće, ni koliko ćemo grliti Draška, niti hoćemo li Vojinu dati šansu, ni da li će gradonačelnik Sarajeva biti Predrag Kojović ili Fatmir Alispahić.

To da li će neko prihvatiti Vojina ili ne je apsolutno nevažno jer sudeči po glasovima koje je dobio više ljudi okupi oko sebe Kike Budalike
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2629 times
Been thanked: 8069 times

18 Apr 2022, 23:10

Naseef Mushroom wrote: 18 Apr 2022, 16:43
Duminjo wrote: 18 Apr 2022, 13:38

Sto se tice manjeg entiteta, bolji ne postoji.

Mozda postoji bolji za one koji i dalje pokusavaju imati koalicione partnere sa kojima ce ratnom retorikom i 30 godina poslije agresije kupiti glasove. Za takve je Vojin jedan obicni nebitni drekavac koji se na takav nacin odmah u startu pokusava diskvalifikovati.
Pa čekaj, znači alternativa onima koji plaše ratom su oni koji prodaju šuplju kako su sve tri strane krive?

A što se tiče koalicionih partnera, to zvuči zlonamjerno
Takvo nam je uređenje da moraju stranke iz tri naroda činiti koaliciju na državnom nivou.
Da nije SNSD bio bi SDS ili PDP, da sutra pobjedi stranka srpskih BH suživotaša činili bi sa njima koaliciju. Da sutra Njihova Stranka zamjeni SDA kod Bošnjaka onda bi Sabina Čudić sjedila sa Dodikom.

Ne može nijedan vodeći bošnjacki političar reći da želi činiti vlast na državnom nivou sa dva Bošnjaka umjesto sa Srbinom i Hrvatom. Može jedino tražiti manje zlo ali pošto svi od njih guslaju i negiraju genocid, koga god izabere optužit će ga za koaliranje sa četnicima.
Nigdje nije izjednacio zlocince.

Nisam prico o zvanicnoj koaliciji i foteljama vec o predizbornim koalicijskim jaranima koji se redovno pred svake izbore upale ko kutnjaci sa ratnom retorikom.

Taman Mile podvio rep, Bakir danas nešto odbrusio Vucicu. Pa kad se Bakir usuti, izletice Covic sa ugrozenim hrvatima. Pa kad se on smiri, opet ce Mile pozvati specijalnu sjednicu u manjem entitetu i tako evo skoro 30 godina..
Ne radi se o jednim predizbornim cirkusom vec je to toliko uigrano postalo da je svakodnevnica..

I onda kad se pojavi neko ko kaze "podvalcimo crtu, idemo dalje" sta ce on, papak, vidi mu glave, drekavac koji je zeljan paznje... Et valjaju Spiric, Majkicka, Mile i ekipa.

Da se razumijemo, nekima ocigledno valjaju. Kako u manjem tako i u malo vecem entitetu.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

19 Apr 2022, 09:30

Duminjo wrote: 18 Apr 2022, 23:10
Naseef Mushroom wrote: 18 Apr 2022, 16:43
Pa čekaj, znači alternativa onima koji plaše ratom su oni koji prodaju šuplju kako su sve tri strane krive?

A što se tiče koalicionih partnera, to zvuči zlonamjerno
Takvo nam je uređenje da moraju stranke iz tri naroda činiti koaliciju na državnom nivou.
Da nije SNSD bio bi SDS ili PDP, da sutra pobjedi stranka srpskih BH suživotaša činili bi sa njima koaliciju. Da sutra Njihova Stranka zamjeni SDA kod Bošnjaka onda bi Sabina Čudić sjedila sa Dodikom.

Ne može nijedan vodeći bošnjacki političar reći da želi činiti vlast na državnom nivou sa dva Bošnjaka umjesto sa Srbinom i Hrvatom. Može jedino tražiti manje zlo ali pošto svi od njih guslaju i negiraju genocid, koga god izabere optužit će ga za koaliranje sa četnicima.
Nigdje nije izjednacio zlocince.

Nisam prico o zvanicnoj koaliciji i foteljama vec o predizbornim koalicijskim jaranima koji se redovno pred svake izbore upale ko kutnjaci sa ratnom retorikom.

Taman Mile podvio rep, Bakir danas nešto odbrusio Vucicu. Pa kad se Bakir usuti, izletice Covic sa ugrozenim hrvatima. Pa kad se on smiri, opet ce Mile pozvati specijalnu sjednicu u manjem entitetu i tako evo skoro 30 godina..
Ne radi se o jednim predizbornim cirkusom vec je to toliko uigrano postalo da je svakodnevnica..

I onda kad se pojavi neko ko kaze "podvalcimo crtu, idemo dalje" sta ce on, papak, vidi mu glave, drekavac koji je zeljan paznje... Et valjaju Spiric, Majkicka, Mile i ekipa.

Da se razumijemo, nekima ocigledno valjaju. Kako u manjem tako i u malo vecem entitetu.
Kao što je sa ovakvim uređenjem bošnjački političar uvijek donji jer će ga uvijek optužiti da je u koaliciji sa srpskim nacionalistima, danas je to Bakir, sutra će biti neko drugi, prije Bakira je bio isto neko drugi

Image

Image

tako je isto uvijek donji kada reaguje na Vučićeve i Dodikove izjave

Ako ne reaguje optuže ga za pasivnost.
Ako reaguje i odbrusi optuže ga da sa drugom dvojicom igra predizbornu igru.
Ako reaguje i traži kompromis optuže ga da popušta negatorima države.

Što se tiče Vojina, mogu mnogi gajiti simpatije prema njemu i kritikovati one koji to ne rade ali ne treba to predstavljati kao tragediju i propuštenu šansu jer kao prvo ne mogu oni iz Federacije glasati za njega a kao drugo dobio je mizeran broj glasova u rs-u da on uopšte ne može donositi nikakve promjene.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

19 Apr 2022, 09:33

Minoran je Vojin dole,on ni u MZ Česma ne moze dobiti dovoljno glasova .
Ostalo je cutanje.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

19 Apr 2022, 09:36

Hurija wrote: 19 Apr 2022, 09:33 Minoran je Vojin dole,on ni u MZ Česma ne moze dobiti dovoljno glasova .
Opet će na kraju kriv ispasti Bošnjak jer se smije nekome ko je dobio 210 glasova a ne oni koji su mu dali samo 210 glasova.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

19 Apr 2022, 09:41

Ne brani niko Bosnjacima u RS-u da glasaju za recimo Bošnjačke legitimne predstavnike . Uzecemo konkretno recimo Banja Luku ima u istoj jos većinskih Bošnjačkih naselja . Mogu i osnovati novu stranku a imaju poprilicno vec i kapitala sa zapada .
Last edited by Hurija on 19 Apr 2022, 10:11, edited 1 time in total.
Ostalo je cutanje.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9310 times
Been thanked: 11071 times

19 Apr 2022, 09:49

Gradžanska omladina gradžanske BiH je naša budućnost

Večeras omladinski iftar ispod Starog mosta

Image

Makar smo za vrijeme pandemije, bili pošteđeni ovakvih scena.
Msm, ovo ni talibani ne rade.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

19 Apr 2022, 10:27

Lijepo je vidjeti da je omladina u pitanju i da ovakva okupljanja neće izumrijeti već se prenosi na iduće generacije :srce
Prije nepune dvije sedmice na Baščaršiji, u okviru programa "Dana kultiure i Bratstva" :feslije

Image
Iftar je organiziran uz podršku istanbulske općine Bagcilar i sarajevske općine Stari Grad Sarajevo. Iftaru su se mogle pridružiti osobe slabijeg imovinskog stanja, ali i drugi građani koji su to željeli.
Kao prije nekoliko godina u Tešnju
Općina Bajrampaša, (Istanbul, R.Turska) u saradnji sa Općinom Tešanj i Medžlisom islamske zajednice Tešanj organizovala je veliki iftar na otvorenom za sve građane općine Tešanj. Organizatorima je potvrđen dolazak 1.600 osoba, a u konačnici je posluženo oko 3.000 obroka.
Iftar je održan u srijedu 15. juna (10. dan ramazana) na platou ispred Plave džamije (Kutahya) na Krndiji, a organizovan je u okviru projekta Bereket konvoj na Balkanu.
Image

Po ovome se vidi veličina našeg rahmetli predsjednika kako je uspio uspostaviti ravnotežu između vjerskog i državnog.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7591 times
Been thanked: 17816 times

19 Apr 2022, 15:03

Haj sve i nekako al kad sam vidjela hodza otvara Robot uz fatihu pa stvaaarno :D.
Ili kad je Salem Maric trazio da se na sjednici ne postavljaju pitanja postacima :D.

Slazem se s njim po ovom pitanju.
Ali ima stvari koje su na mjestu, kao ono sto smo neki dan pisali prekidi utakmica na minut, dva, da se postaci osvjeze. Ne vidim ni razlog da nekom smeta iftar u restoranu i slicne stvari koje nemaju nikakve veze s politikom.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

19 Apr 2022, 15:11

:D.

ironman
sirius
sirius

19 Apr 2022, 15:21

Maja wrote: 19 Apr 2022, 15:03 Haj sve i nekako al kad sam vidjela hodza otvara Robot uz fatihu pa stvaaarno :D.
Ili kad je Salem Maric trazio da se na sjednici ne postavljaju pitanja postacima :D.

Slazem se s njim po ovom pitanju.
Ali ima stvari koje su na mjestu, kao ono sto smo neki dan pisali prekidi utakmica na minut, dva, da se postaci osvjeze. Ne vidim ni razlog da nekom smeta iftar u restoranu i slicne stvari koje nemaju nikakve veze s politikom.

:ooo
dream of spring...

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7591 times
Been thanked: 17816 times

19 Apr 2022, 15:27

Ko da je hodza :oo
A i da jest, bas kul.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

19 Apr 2022, 15:43

Krokodil Behko wrote: 19 Apr 2022, 09:49 Gradžanska omladina gradžanske BiH je naša budućnost

Večeras omladinski iftar ispod Starog mosta

Image

Makar smo za vrijeme pandemije, bili pošteđeni ovakvih scena.
Msm, ovo ni talibani ne rade.
Ja vjerujem da medju tom djecom ima strasnih talenata za svasta.
NedoBog da mu je slucajno obezbjedio kakve stipendijice za Oxford, lakse ga je ovako organizovat.
Dvi hurme, himbercic, sendvic od poli salame, i pogled u most koji su mu Turci napravili, i renovirali.
Njegove je samo da kaze elham, i ulozi dvi marke u cojeka.
Pajel, drzava za onladinca.
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

19 Apr 2022, 15:46

I vi ne znate sta bi.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans