Sekularizam u muslimanskim zemljama
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14194 times
- Been thanked: 23611 times
- Status: Offline
Re: Vojin Mijatović: Vjerskim kičem uništavaju sekularnost BiH
Kako ces znat sta bi kad te u startu satro, nisi ni prohodo vec ti unaprijed odredili da ces u pecalbu, kod makrona na kazan. 
Dozvolite da se obratimo
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8027 times
- Been thanked: 18991 times
A jel vi stvarno mislite da ce neko nekog iftarom privoliti u stranku.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9986 times
- Been thanked: 16856 times
Eh da vidis u RS, gdje god dodjes MUP, sud, PIO zavod za zdrsvstveno os., trgovinu, skolu, to su ikone, krstovi, crkveni kalendariMaja wrote: 19 Apr 2022, 15:03 Haj sve i nekako al kad sam vidjela hodza otvara Robot uz fatihu pa stvaaarno
Ili kad je Salem Maric trazio da se na sjednici ne postavljaju pitanja postacima
Slazem se s njim po ovom pitanju.
Ali ima stvari koje su na mjestu, kao ono sto smo neki dan pisali prekidi utakmica na minut, dva, da se postaci osvjeze. Ne vidim ni razlog da nekom smeta iftar u restoranu i slicne stvari koje nemaju nikakve veze s politikom.
Skole se zovu po svecima. Eno im i na despotu neka ikona
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26082 times
- Been thanked: 26696 times
Shizofrenija na kub.spacebound wrote: 19 Apr 2022, 16:22Eh da vidis u RS, gdje god dodjes MUP, sud, PIO zavod za zdrsvstveno os., trgovinu, skolu, to su ikone, krstovi, crkveni kalendariMaja wrote: 19 Apr 2022, 15:03 Haj sve i nekako al kad sam vidjela hodza otvara Robot uz fatihu pa stvaaarno
Ili kad je Salem Maric trazio da se na sjednici ne postavljaju pitanja postacima
Slazem se s njim po ovom pitanju.
Ali ima stvari koje su na mjestu, kao ono sto smo neki dan pisali prekidi utakmica na minut, dva, da se postaci osvjeze. Ne vidim ni razlog da nekom smeta iftar u restoranu i slicne stvari koje nemaju nikakve veze s politikom.
Skole se zovu po svecima. Eno im i na despotu neka ikona![]()
Kuglacki klub "sveti pantelija"..oni su meni kao neki vic koji na zalost moramo zivjeti..
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa ja ne vidim nikakav drugi razlog da tim ljudima das glas, sem ako te ne uhvate na neki sentiment, jal vjerski, jal patriotski, jal na skromni paketic zlatne dzezve i topsa.Maja wrote: 19 Apr 2022, 16:17 A jel vi stvarno mislite da ce neko nekog iftarom privoliti u stranku.
Nista on zivo ne nudi, nikakvu viziju, nikakav program, ekonomski, politicki, drzavotvoran…nista. Ne postoji.
Samo more suplje, i eto, kad dodje taj dan da se glasa, sjetite se da smo skupa iftarili ispod nekog mosta.
A da im vazda upali, jebiga, upali.
Doduse, i alternativa je od zla oca od gore matere.
Katastrofa.
Dozvolite da se obratimo
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Prodaju se ljudi i za manje….Maja wrote: 19 Apr 2022, 16:17 A jel vi stvarno mislite da ce neko nekog iftarom privoliti u stranku.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
….kutija Pettit keksa, sok…..Iftar je još dobar…

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Genijalno.
I et, staS.
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
Pa ne valja ni jedan koji god pola godine prije izbora samo prica o drzavnosti, bosnjacima i dzamijama. Nedo bog nesto progovoriti o ekonomiji, infrastrukturi, standardu ljudi. Gdje su projekti koji bi mogli omoguciti bolji standard zivota ljudi?Naseef Mushroom wrote: 19 Apr 2022, 09:30Kao što je sa ovakvim uređenjem bošnjački političar uvijek donji jer će ga uvijek optužiti da je u koaliciji sa srpskim nacionalistima, danas je to Bakir, sutra će biti neko drugi, prije Bakira je bio isto neko drugiDuminjo wrote: 18 Apr 2022, 23:10
Nigdje nije izjednacio zlocince.
Nisam prico o zvanicnoj koaliciji i foteljama vec o predizbornim koalicijskim jaranima koji se redovno pred svake izbore upale ko kutnjaci sa ratnom retorikom.
Taman Mile podvio rep, Bakir danas nešto odbrusio Vucicu. Pa kad se Bakir usuti, izletice Covic sa ugrozenim hrvatima. Pa kad se on smiri, opet ce Mile pozvati specijalnu sjednicu u manjem entitetu i tako evo skoro 30 godina..
Ne radi se o jednim predizbornim cirkusom vec je to toliko uigrano postalo da je svakodnevnica..
I onda kad se pojavi neko ko kaze "podvalcimo crtu, idemo dalje" sta ce on, papak, vidi mu glave, drekavac koji je zeljan paznje... Et valjaju Spiric, Majkicka, Mile i ekipa.
Da se razumijemo, nekima ocigledno valjaju. Kako u manjem tako i u malo vecem entitetu.
tako je isto uvijek donji kada reaguje na Vučićeve i Dodikove izjave
Ako ne reaguje optuže ga za pasivnost.
Ako reaguje i odbrusi optuže ga da sa drugom dvojicom igra predizbornu igru.
Ako reaguje i traži kompromis optuže ga da popušta negatorima države.
Što se tiče Vojina, mogu mnogi gajiti simpatije prema njemu i kritikovati one koji to ne rade ali ne treba to predstavljati kao tragediju i propuštenu šansu jer kao prvo ne mogu oni iz Federacije glasati za njega a kao drugo dobio je mizeran broj glasova u rs-u da on uopšte ne može donositi nikakve promjene.
Oni ko da su operisani od tih i takvih tema. Daj ustaljenu pricu o ratu, Vucicu, Covicu, Miletu..i trljaj tako 20+ godina. Pa jel dosta više? Zato ne valjaju jer ta njihova predizborna prica sluzi samo za glasove i nista drugo. A prica uigrana, razradjena i prolazi..
A kad Mile ne bi htio da se odvoji ili Covic ne bi trazio izborni zakon, o cemu bi onda Bake vazio? Moro bi o ekonomiji, školstvu, zdravstvu, pravosudju. Belaj onda.
OK. Vojin nebitan, nevalja. Ko ti valja u manjem entitetu? S kim se moze graditi drzava?
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26082 times
- Been thanked: 26696 times
Kod nas je gradonacelnik dobio mandat nemilosrdno asfaltirajuci gdje god se moglo..naravno novcem opcine i od strane firme koja ce za opcinu raditi sve u njegovom mandatu..
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Znaci, imas rudnike zeljezne rude, imas zeljezaru, imas celicanu, imas zeljeznicu, i ti nemas nikog da ti zamijeni par kilometara tracnica kod kuce, sljustrio si 20 miliona tamo nekom kinezu da ti to on uradi, a ima reputaciju sta god je napravio i srusilo se.
I cojek vodi drzavu, kanton, grad, vice znam ja, staaajeeee.
Kome se ne svidja, nek ide.
Ako mu sta kazes, izgalami se na tebe, vice ti hoS da ti Vojin dodje, jel to hoS?!
Ako mu sta kazes, izgalami se na tebe, vice ti hoS da ti Vojin dodje, jel to hoS?!
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

Znas onu "Neka, on je naš"?Fuddo wrote: 19 Apr 2022, 17:38 Znaci, imas rudnike zeljezne rude, imas zeljezaru, imas celicanu, imas zeljeznicu, i ti nemas nikog da ti zamijeni par kilometara tracnica kod kuce, sljustrio si 20 miliona tamo nekom kinezu da ti to on uradi, a ima reputaciju sta god je napravio i srusilo se.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2868 times
- Been thanked: 23710 times
- Status: Online
Imas i vodu pa je uvozis. Imas i jagode i paradajza pa uvozis jeftina bjelosvjetska govna bez ukusa, imas i drvo itditd... Sve mi imamo al nista domace nije zasticeno ni stimulisano. Jos najskuplje izadje zbog ovih prodanih dusa. A realno mala zemlja imamo sve, vode, rijeke, sume, struje, turizam, poljoprivreda, sve moze. Ovo jada sto nas ima ko lordovi da zivimo. Da je pameti.Fuddo wrote: 19 Apr 2022, 17:38 Znaci, imas rudnike zeljezne rude, imas zeljezaru, imas celicanu, imas zeljeznicu, i ti nemas nikog da ti zamijeni par kilometara tracnica kod kuce, sljustrio si 20 miliona tamo nekom kinezu da ti to on uradi, a ima reputaciju sta god je napravio i srusilo se.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4191 times
- Been thanked: 3869 times
Pa eto bliže se izbori, neka se kazne oni što 20+ godina isto pričaju, ja znam da ću na ovim izborima sa Komšićem kazniti Čovića.Duminjo wrote: 19 Apr 2022, 17:31Pa ne valja ni jedan koji god pola godine prije izbora samo prica o drzavnosti, bosnjacima i dzamijama. Nedo bog nesto progovoriti o ekonomiji, infrastrukturi, standardu ljudi. Gdje su projekti koji bi mogli omoguciti bolji standard zivota ljudi?Naseef Mushroom wrote: 19 Apr 2022, 09:30
Kao što je sa ovakvim uređenjem bošnjački političar uvijek donji jer će ga uvijek optužiti da je u koaliciji sa srpskim nacionalistima, danas je to Bakir, sutra će biti neko drugi, prije Bakira je bio isto neko drugi
tako je isto uvijek donji kada reaguje na Vučićeve i Dodikove izjave
Ako ne reaguje optuže ga za pasivnost.
Ako reaguje i odbrusi optuže ga da sa drugom dvojicom igra predizbornu igru.
Ako reaguje i traži kompromis optuže ga da popušta negatorima države.
Što se tiče Vojina, mogu mnogi gajiti simpatije prema njemu i kritikovati one koji to ne rade ali ne treba to predstavljati kao tragediju i propuštenu šansu jer kao prvo ne mogu oni iz Federacije glasati za njega a kao drugo dobio je mizeran broj glasova u rs-u da on uopšte ne može donositi nikakve promjene.
Oni ko da su operisani od tih i takvih tema. Daj ustaljenu pricu o ratu, Vucicu, Covicu, Miletu..i trljaj tako 20+ godina. Pa jel dosta više? Zato ne valjaju jer ta njihova predizborna prica sluzi samo za glasove i nista drugo. A prica uigrana, razradjena i prolazi..
A kad Mile ne bi htio da se odvoji ili Covic ne bi trazio izborni zakon, o cemu bi onda Bake vazio? Moro bi o ekonomiji, školstvu, zdravstvu, pravosudju. Belaj onda.
OK. Vojin nebitan, nevalja. Ko ti valja u manjem entitetu? S kim se moze graditi drzava?
Ali hajmo ovako, 20+ godina ista priča i onda na kraju samo 50% izađe na izbore.
Ili 20+ godina ista priča i onda oni što trebaju donijeti promjene zbog pohlepe svako ponudi svog kandidata umjesto da su jedinstveni u rušenju SDA, pa se onda glasovi podjele na 5-6 kandidata čime na kraju SDA odnese pobjedu.
Snaga SDA zadnjih 20 godina je uvijek bila u slabosti opozicije ali to ne shvata ni opozicija ni njeni glasači što svake godine istu grešku prave.
Da li Vojin valja i može li se sa njim graditi država je apsolutno nevažno jer nema snagu pošto je odnio 0,1% glasova a oni koji imaju dovoljno glasova neće da grade državu.
Uostalom svi argumenti o Vojinu su u 24 sata u vodu pali jer je se istim žarom branio srpski nacionalista Dodik-light Mladen Ivanić.
Ja da sam Vojin ja bih se uvrijedio jer na komentare od takvih kao Nazifa sam davno gluh postao ali oni koji me podržavaju isto gledaju na mene i na Ivanića.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Duminjo
- Urednik foruma

Neces ti Covica kazniti glasanjem za Komsica.Naseef Mushroom wrote: 19 Apr 2022, 18:37Pa eto bliže se izbori, neka se kazne oni što 20+ godina isto pričaju, ja znam da ću na ovim izborima sa Komšićem kazniti Čovića.Duminjo wrote: 19 Apr 2022, 17:31
Pa ne valja ni jedan koji god pola godine prije izbora samo prica o drzavnosti, bosnjacima i dzamijama. Nedo bog nesto progovoriti o ekonomiji, infrastrukturi, standardu ljudi. Gdje su projekti koji bi mogli omoguciti bolji standard zivota ljudi?
Ali hajmo ovako, 20+ godina ista priča i onda na kraju samo 50% izađe na izbore.
Ili 20+ godina ista priča i onda oni što trebaju donijeti promjene zbog pohlepe svako ponudi svog kandidata umjesto da su jedinstveni u rušenju SDA, pa se onda glasovi podjele na 5-6 kandidata čime na kraju SDA odnese pobjedu.
Snaga SDA zadnjih 20 godina je uvijek bila u slabosti opozicije ali to ne shvata ni opozicija ni njeni glasači što svake godine istu grešku prave.
Da li Vojin valja i može li se sa njim graditi država je apsolutno nevažno jer nema snagu pošto je odnio 0,1% glasova a oni koji imaju dovoljno glasova neće da grade državu.
Uostalom svi argumenti o Vojinu su u 24 sata u vodu pali jer je se istim žarom branio srpski nacionalista Dodik-light Mladen Ivanić.
Ja da sam Vojin ja bih se uvrijedio jer na komentare od takvih kao Nazifa sam davno gluh postao ali oni koji me podržavaju isto gledaju na mene i na Ivanića.
Covicu Komsic apsolutno odgovara. Dok je Komsica, Covic nema opoziciju. Clan predsjednistva je simbolicna funkcija dok je snaga u institucijama. Tamo gdje je Covic siguran zahvaljujuci, izmedju ostaloga i Komsicu.
Pa nije Vojin bas nebitan. Evo naveo si gore nacin na koji Vojin moze biti itekako bitan. Zasto se ne pregrupisati i zasto ne glasati za Vojina umjesto za SDA?
SDA je u manjem entitetu nebitna i jose dugo vremena ce tako ostati. Popunice par stolica koje zakonski pripadaju bosnjacima i to je to. Kapak.
Vojin bi mogo više. Ali ne moze ako ga u startu diskvalifikujemo kao nebitnog.
Zasto ne pokusati od Vojina napraviti nekog Komsica ili nesto slicno? Eto bar pokusati pa neka se zna da se probalo i sa tom opcijom.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22452 times
- Been thanked: 20548 times
Ne može zbog ideoloških barijera slično kao sa Peđom.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 267 times
Stoposto je u pravu. Glasat cu za njega i ove FGR, prava ekipa.Naseef Mushroom wrote: 18 Apr 2022, 09:58Ovom bi bilo drago i da ga neko pljuje. Nebitan lik u entitetu, državi, stranci i politici, običan drekavac željan pažnje koji sve čini da je dobije.A sad krenite sa pljuvanjem, jer sam dirnuo u vaše dogme, ali neko mora javno reći da ovo nije dobro i da nas opet vraćate na 90-te, izgleda vam nije bilo dosta prošli put", poručio je Mijatović.
Kako su se samo sjetili kako da maznu lovu na tramvajskim sinama, a tolike godine se SDA nije sjetila ...
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 267 times
Pa hajde ti ako smijes.Naseef Mushroom wrote: 18 Apr 2022, 11:54 Sakrije se u Banjaluci u ćošak gdje niko ne gleda i maše BH zastavom
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
E jesi izabro primjer u toj KOS stranKi
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman