Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by Duh » 20 Apr 2022, 09:53

Hurija wrote: 20 Apr 2022, 09:17 :D

Gadno je kad "dršču"ruke Nasefe,posebno kad se ode u WC.

Trenutno je "klima" i politička naklonjenosti od strane EU i ostatka svijeta na strani BIH i nas Bošnjaka .

Sada treba praviti i mudre političke i ekonomske poteze .
Meni je jasno da je Bosna puna mudraca, koji sve znaju...
I cekaju da neko uradi za njih...

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: "Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu" (VIDEO)

Post by Hurija » 20 Apr 2022, 10:08

Duh wrote: 20 Apr 2022, 09:53
Hurija wrote: 20 Apr 2022, 09:17 :D

Gadno je kad "dršču"ruke Nasefe,posebno kad se ode u WC.

Trenutno je "klima" i politička naklonjenosti od strane EU i ostatka svijeta na strani BIH i nas Bošnjaka .

Sada treba praviti i mudre političke i ekonomske poteze .
Meni je jasno da je Bosna puna mudraca, koji sve znaju...
I cekaju da neko uradi za njih...

Možda se nisu dobro izrazio Duše.
Covjek prvo treba da krene od sebe .
U stvarnosti imaju neki normativi, postoji "Brend" i ono sto čovjek stvara i sto je stvorio .Njegovo djelovanje u zajednici i društvu.Samo opusteno ne treba sve "crno" gledati .

:D
Ostalo je cutanje.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 20 Apr 2022, 10:09

Jesam.
Postoji lobi za Bosnu...ne brini.
problem su oni kojima situacija odgovara.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9744 times
Been thanked: 11481 times

Post by Krokodil Behko » 21 Apr 2022, 10:43

KOLUMNA AVDE AVDIĆA: "Muslimani i Bošnjaci - jezik SANU-a u Bakirovim govorima"

Piše: Avdo AVDIĆ

Bakiru Izetbegoviću treba zabraniti gostovanje na televizijama tokom ramazana. U očitom nedostatku koncentracije, valjda ponesen pjesmom (u ovom slučaju ilahijom), lider SDA u svakom ramazanskom intervjuu od Bošnjaka napravi - vjersku skupinu.

”Mi smo integralni dio evropske kulture. Trebamo se tako i ponašati, s ponosom kazati da smo muslimani”, reći će Bakir Izetbegović, gostujući prije dvije godine u “Ramazanskim razgovorima” na televiziji Hayat. Islam je, uči nas historija, u značajnijoj mjeri na ove prostore došao dolaskom Osmanlija. Bilo je to, dakle, nekad u četrnaestom i petnaestom stoljeću prošloga milenija.

IZJAVE PROTIV BOŠNJAKA
Više od dva stoljeća ranije, Kulin ban je pisao svoju povelju, koja je, može se reći, rodni list Bosne i Hercegovine. “Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati s Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ”, započet će tekst svoje povelje ban bosanski Kulin. Ban Kulin nije bio musliman. Bio je ban bosanski i njegova je povelja danas nepobitan dokaz milenijskog postojanja i državnosti Bosne (i Hercegovine) koja se od tada, pa sve “dovijeka” borila za svoj komad evropskog neba. Bosanci i Hercegovci su, dakle, integralni dio evropske kulture koja se, moramo i ovdje biti objektivni, širila krstaškim ratovima, pljačkajući kulturnu baštinu “barbarskih” naroda u Aziji i Africi.

Biti musliman stvar je izbora. Vjeru možete mijenjati u skladu sa svojim ubjeđenjima. Uostalom, tako se islam i proširio, jer je stotine miliona ljudi kroz istoriju odlučilo da izgovori šehadet i postanu muslimani. Muslimana danas ima na svim kontinentima. Ezan se čuje i u Americi i u Australiji i u Evropi. Imate muslimana iz Saudijske Arabije, iz Malezije, iz Maroka... I Bošnjaka, zbog teške nam historije, ima na skoro svim kontinentima. Ali svi Bošnjaci su samo iz Bosne. Ili nekih balkanskih regija koje su nekad bile Bosna. Bošnjaci su, dakle, narod. Decenijama je prema njima činjena nepravda u bivšoj Jugoslaviji kada su se morali izjašnjavati kao “neopredijeljeni muslimani” ili "Muslimani" kao etnička pripadnost. Tu nepravdu će kasnije ispraviti Alija Izetbegović, u drugoj godini agresije na Bosnu i Hercegovinu, na čuvenom Bošnjačkom saboru u Holidayu.

Alijin sin Bakir Izetbegović trideset će godina kasnije svojim tradicionalno nepromišljenim ramazanskim izjavama početi da vraća Bošnjake tamo odakle ih je njegov otac teškom mukom izvukao. “Dokle god su pune džamije, ja se ne plašim za Bosnu”, reći će Bakir Izetbegović gostujući ovog ramazana na TV Hayat. Na stranu to što Bosne i Hercegovine nema bez bosanskohercegovačkih Srba i Hrvata, na šta su proteklih dana upozoravale brojne kolege u svojim analizama Izetbegovićevih ramazanskih razgovora, ali izjava lidera SDA je direktno usmjerena i protiv Bošnjaka.

Nekoliko sati nakon ovog intervjua razgovarao sam sa jednim gorljivim SDA-ovim kadrom koji ne ide u džamiju, ne posti tokom ramazana, ali sebe smatra patriotom, što uistinu i jeste. “Po ovome, ti nisi garant opstanka Bosne i Hercegovine”, reći ću svom sagovorniku koji je prethodno izražavao nezadovoljstvo zbog toga što su mediji osuli paljbu na Izetbegovića zbog njegove izjave o “džamijama i Bosni”. “Pa,ako ćemo tako gledati, nisam”, priznat će. Bakir Izetbegović nije vjerski lider da bi govorio u ime muslimana. On je lider Stranke demokratske akcije koja ga je dvaput kandidirala (a i treći će put) za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Da se izjasnio kao musliman, Bakir Izetbegović recimo ne bi mogao odraditi dva mandata u Predsjedništvu BiH. Ne bi uostalom kao musliman, mogao biti ni u rukovodstvu Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Muslimana, rekoh, ima svuda na svijetu, ali Bošnjaci su samo iz Bosne ili od Bosne i Hercegovine.

ISTICANJE MUSLIMANA I POTISKIVANJE BOŠNJAKA
Prije desetak godina kolege iz Slobodne Bosne su objavile Memorandum 2 Srpske akademije nauka i umjetnosti u regiji, poznate kao SANU.

“Treba izbegavati upotrebu termina Bošnjak i uvek upotrebljavati termin musliman, te ih na taj način definisati kao religijsku grupu, a ne narod”, navedeno je u instrukcijama SANU-a koje se odnose na Bosnu i Hercegovinu. Milorad Dodik, svjedoci smo, već godinama ne koristi termin Bošnjak. Svaku konferenciju za medije on bošnjački narod naziva - muslimanima. “Ne mislim da bilo koga time vrijeđam. Bošnjaci su nekada, sjećam se tog perioda, nosili naziv 'Muslimani'”, objasnit će Dodik svoje razloge. Isticanje muslimana, a potiskivanje Bošnjaka je nešto što se od Milorada Dodika i očekuje. No Bakir Izetbegović nema pravo na to. Njegov otac je vratio termin Bošnjaci. Proteklih godina, ne umanjujući uloge brojnih bosanskih heroja iz drugih naroda, Bošnjaci su bili kičma odbrane Bosne i Hercegovine. I bitke su se za Bosnu vodile u rovovima i institucijama, a nikako u džamijama i “iftarskim razgovorima”.

(Oslobođenje)

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25793 times
Been thanked: 26338 times

Post by ironman » 21 Apr 2022, 10:49

Avdija je dobar,skroz..al brt jos ocekujem knjigu da neko napise o Baketovoj izjavi u ramazanskom programu..
Koliko se digla kuka i motika.
dream of spring...

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22231 times
Been thanked: 20322 times

Post by Masamune » 21 Apr 2022, 15:40

Gdje se neće dići kad sa takvim izjavama vrši razgradnju nacije. Tamam misliš evo ga i negdje si isplivao sa nečim konkretnim, a onda te ovaj bilmez ovako zavije u crno.
Neshvatljivo mi je da mnogi ovo ne razumiju, već odmah ide kmeka "šta imaš protiv Islama".
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8937 times
Been thanked: 5690 times

Post by Mister No » 21 Apr 2022, 16:00

Dragan Vikić ne misli kao Bakir, garant.
The Dark Side Of The Forum...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Apr 2022, 16:47

Evo i naša ambasada u Sarajevu, protiv je Bakirove izjave

"Politički čelnici treba da troše manje energije i vremena na retoriku i aktivnosti koje dijele dobre ljude koji ovdje žive i rade”, saopćeno je iz Amasade SAD-a u BiH reagirajući na izjavu lidera SDA Bakire Izetbegovića.

”Vezivno tkivo BiH su ljudi koji žive u ovoj državi i bore se da izgrade bolju budućnost za sebe i svoju porodicu. To su Bošnjaci. To su Hrvati. To su Srbi. To su Ostali. Svi su oni građani BiH.

I svi oni zaslužuju demokratsku i prosperitetnu budućnost za koju su glasali, ali im je njihovi politički čelnici još nisu isporučili.

Ono što BiH sada treba, više nego ikada u svojoj skorijoj historiji, veći je fokus na izgradnji zajedničke budućnosti u okviru država euroatlantske porodice, kao i da politički čelnici troše manje energije i vremena na retoriku i aktivnosti koje dijele dobre ljude koji ovdje žive i rade ”, rečeno je u Ambasadi SAD-a za Oslobođenje kao reakcija na ocjenu Bakire Izetbegovića kako je BiH sigurna dok su džamije pune.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4366 times
Been thanked: 3293 times

Post by Melek » 22 Apr 2022, 17:24

Ma Bake hoće hummu na 60%. Ne znam ni sam :hm A vučić hoće istorijski dogovor.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 25 Apr 2022, 12:57

Joj Klare što bomba :oo

:pusa
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4088 times
Been thanked: 3755 times

Post by Naseef Mushroom » 25 Apr 2022, 14:33

MarlboroGold wrote: 21 Apr 2022, 15:40 Gdje se neće dići kad sa takvim izjavama vrši razgradnju nacije. Tamam misliš evo ga i negdje si isplivao sa nečim konkretnim, a onda te ovaj bilmez ovako zavije u crno.
Neshvatljivo mi je da mnogi ovo ne razumiju, već odmah ide kmeka "šta imaš protiv Islama".
Ma kakva razgradnja nacije? Jeste pretjerali sa tom izjavom.
Napisao sam, bilo bi veoma ružno, pogrešno i za osudu da je izjavio bilo gdje drugo, na milijardu drugih mjesta samo ne kada to izjavi u ramazanskom programu i tu nema ništa pogrešno

Da je neki političar obišao fakultete i izjavio " Dok je ovakve omladine, ja se ne bojim za Bosnu" da li bi uvrijedio one bez fakulteta?
Da je neko obišao dijasporu i isto izjavio da li bi se uvrijedili oni koji žive u Bosni?
Da je neko obišao bolnice i rekao isto za doktore da li bi uvrijedio one koji bi na drugi način doprinijeli da Bosne opstane npr. pripadnike oružanih snaga?

Važan je kontekst i gdje se nalazi, da je bio u skladištu municije isto bi za njih rekao, da je otišao na Grenland kod BH lobista i za njih bi isto to rekao, da je bio u školi ili obdaništu opet bi isto rekao, tema je bila ramazan i džamije i normalno da će tako nešto izjaviti.

Drugo je sada što je Bakira popularno pljuvati pa se može svašta spinovati a bilo ko ko pokušava objasniti je unaprijed osuđen na propast u diskusiji.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 25 Apr 2022, 16:13

Eno Bakirov trbuhozborac, Filip - Mursel, urednik Stava, kmeči na fb što raja neče da daje zekat u IZ.
A šta si očekivao nakon reisovih predizbornih iftara sa Bakirombi Fadilom ?
Fakat debili
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Apr 2022, 17:01

carobnjak N wrote: 25 Apr 2022, 16:13 Eno Bakirov trbuhozborac, Filip - Mursel, urednik Stava, kmeči na fb što raja neče da daje zekat u IZ.
A šta si očekivao nakon reisovih predizbornih iftara sa Bakirombi Fadilom ?
Fakat debili
To nema veze sa tim. Reis je dočekivao, slikao se i iftario se (ako su ti dani bili u mjesecu Ramazana) ne samo sa Bakirom i Novalićem već i sa Ćamilom, Suljagićem, Konakovićem, Radončićem, Hadžikadićem, Hadžibajrićem, Efendićem, Nikšićem i mnogim drugim Bošnjacima.

Nije njegov problem što jedna stranka i jedna polovina druge stranke bježi od islama i Bošnjanstva pa se onda ljute što reis dočekuje one koji ga ne odbijaju.

Isto kao sa Hayat TV. Upečatljivo je da Hayat od političara zovu samo SDA članove i onda FGR kuka kako je to SDA televizija. Pa niko ne brani drugim televizijama da isto naprave ramazanski program i zovu druge političare ili da ne zovu nijednog političara ali su prepustili da SDA televizija drži monopol. TVSA ima npr. lijep ramazanski program bez ikakvih naznaka da teže ijednoj stranci
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 25 Apr 2022, 17:53

Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 14:33
MarlboroGold wrote: 21 Apr 2022, 15:40 Gdje se neće dići kad sa takvim izjavama vrši razgradnju nacije. Tamam misliš evo ga i negdje si isplivao sa nečim konkretnim, a onda te ovaj bilmez ovako zavije u crno.
Napisao sam, bilo bi veoma ružno, pogrešno i za osudu da je izjavio bilo gdje drugo, na milijardu drugih mjesta samo ne kada to izjavi u ramazanskom programu i tu nema ništa pogrešno

Da je neki političar obišao fakultete i izjavio " Dok je ovakve omladine, ja se ne bojim za Bosnu" da li bi uvrijedio one bez fakulteta?
Da je neko obišao dijasporu i isto izjavio da li bi se uvrijedili oni koji žive u Bosni?
Da je neko obišao bolnice i rekao isto za doktore da li bi uvrijedio one koji bi na drugi način doprinijeli da Bosne opstane npr. pripadnike oružanih snaga?

Važan je kontekst i gdje se nalazi, da je bio u skladištu municije isto bi za njih rekao, da je otišao na Grenland kod BH lobista i za njih bi isto to rekao, da je bio u školi ili obdaništu opet bi isto rekao, tema je bila ramazan i džamije i normalno da će tako nešto izjaviti.

Drugo je sada što je Bakira popularno pljuvati pa se može svašta spinovati a bilo ko ko pokušava objasniti je unaprijed osuđen na propast u diskusiji.
Da je rekao u skladištu municije ti bi istu priču pričao. Mani me se svega ti

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Apr 2022, 18:12

MarlboroGold wrote: 25 Apr 2022, 17:53
Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 14:33

Da je rekao u skladištu municije ti bi istu priču pričao. Mani me se svega ti
Ne diskutujemo ŠBBKBB već o logici. Ti kao ministar sporta obilaziš fudbakski kamp i pohvališ mališane da dok tako igraju ne plašiš se za BH sport i onda te napadnu mladi košarkaši i rukometaši zbog izjave? :cudi

Pa nećes o fudbalskom kampu pričati o košarkašima niti ako u određenom ambijentu pohvališ odgovarajuću grupu da to odmah znači da omaložavas druge.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 25 Apr 2022, 18:24

Ovaj fakat umislio da je logička nužnost za Bosnu - džamija. I ne zajebava se. :lud
Ne mereeee 👉👌

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Apr 2022, 18:55

Pa evo, pominje li ovdje pune džamije, jedinstvo Bošnjaka, snagu dijaspore?

Ovdje je govorio o nečemu šta je bilo tipično za okruženje i odgovaralo je temi, naravno da će u ramazanskom programu pričati o džamijama.
Pa neće valjda u ramazanskom programu pričati kako su Boro i Jozo branili BiH :lud

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 25 Apr 2022, 19:03

Šta će ramazanski program mimo džamije? :lud
Ne mereeee 👉👌

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Nevenka Tromp: Bakir Izetbegović je kriv za propast revizije presude MSP za genocid

Post by Krokodil Behko » 06 May 2022, 18:36

Image

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je donijela odluku o dodjeli priznanja dr. Nevenki Tromp, kao počasnoj građanki Sarajeva, i plakete koju Kanton Sarajevo dodjeljuje osobama koje su dale pojedinačni i kolektivni doprinos u promociji Bosne i Heregovine.

Zbog izuzetnog doprinosa u istraživanju i dokumentiranju dokaza o genocidu u Srebrenicu Tromp je dobila ovo priznanje.

“Ovo priznanje je neočekivano i ničim nagovješteno. Iznenadilo me da je to prijedlog Vlade KS i da se na tome glasalo na Skupštini. Jednoglasno usvojeno i od opozicije i vlasti. Glasali su čak i iz SDA”, kaže Tromp za N1.

Nekoliko udruženja na čelu sa Majkama Srebrenice i Udruženjem žrtava i svjedoka genocida reagovalo je pismom Skupštini KS u kojem stoji da je Tromp jedna od autorica izvještaja Instituta za ratnu dokumentaciju Nizozemske (NIOD), za koji drže da je sporan jer dovodi u pitanje ulogu Srbije u genocidu u Srebrenici.

“Kaže se da nema dokaza da je Srbija odgovorna za genocid u Srebrenici. Prva stvar je da ovaj izvještaj ima šest hiljada stranica i ako se izvadi iz tog konteksta jedna rečenica… i mene zanima ko je to uradio. On je na nizozemskom i engleskom jeziku. Na društvenim mrežama se stvorio dojam da sam ja sama radila istraživanje i da sam autorica svih 6.000 stranica. Mnogi naučnici su učestvovali. Moj doprinos je bio vrlo važan za mene, a on se sastoji od 65 stranica u Prilogu 6. Radilo se o uzrocima i posljedicama rata u Jugoslaviji. To je vrlo važan kontekts moje uloge u Izvještaju”, kaže Tromp i dodaje da vjeruje da izvještaj u cijelosti niko nije pročitao od onih koji joj spočitavaju ulogu u radu.

Haški tribunal donosi prvu presudu za genocid generalu Krstiću 2001. i osuđuju ga za potpomaganje i ne povezuju ga dokazima sa Vojskom Jugoslavije/Srbije. Tribunal je iznad svake kritike. Poslije 20 godina od objave Izvještaja, gdje tamo stoji da Srbija nije imala učešća u genocidu i nikada je nisu povezali dokazima.

“Tribunal je sud UN-a i imao je mandat po Poglavlju 7. To je poglavlje o miru i sigurnost i svaka članica ima dužnost da surađuje. Mogli su tražiti dokumentaciju kao što samo tražili za Miloševića. Odemo do Koštunice koji je bio predsjednik, kaže da je sve izgubljeno u bombardovanju NATO-a i oni se vrate.”

Vjerujem u zdravi razum bosanske javnosti i da im je to jasno, poručuje Tromp.

“Moj odgovor je DA, Srbija je odgovorna za genocid. To znam iz svog rada kada se dokazivala krivčna odgovornost predsjednika Srbije. Preko dokazivanja njegove odgovornosti (Milošević) se indirektno dokazivala uloga Srbije za genocid.

2007. je donesena presuda da Srbija nije spriječila genocid i da ima tu odgovornost i da nije odgovorna za genocid. Od te godine Bošnjaci imaju interes da pripreme reviziju te odluke", podsjeća Tromp.

“SDA i Bakir Izetbegović u dva mandata kao član Predsjedništva BiH i u sedam godina nisu ništa uradili. Ne žele reći to svome narodu. Prave se da rade i ispostavilo se da nikada nisu željeli reviziju. To je prevara Bakira Izetbegovića i SDA. Ove glasine idu prema meni jer sam bila svjedok kako je Bakir Izetbegović sve radio da se to ne desi. Bilo je neiskorištenog materijala i tražili smo kontakte da trebaju imati ozbiljan tim za reviziju i da se to ne radi par mjeseci. 2015. smo vidjeli da nema ništa i rekli smo Izetbegoviću da ništa ne radi i nemojte reći za 2017. sve smo napravili i nismo našli dokaze. To isključivanje određenog broja ljudi i stvaranja tima koji radi u tajnosti a revizija je mogla zaživjeti samo preko državnog agenta. Na koncu smo vidjeli da je cijeli politički vrh znao da Sakib Softić ne može biti agent, a na tome su inzistirali. Sud je rekao da ne može biti i Sud je ponudio BiH da u roku od 48 sati ponovno predaju reviziju i da je preda ambasador BiH u Hagu ili ministar vanjskih poslova. Izetbegović je odgovorio da on ostaje pri tome da Sotić ostane agent i revizija je propala", za kraj kaže Tromp.

(SB)

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Re: Nevenka Tromp: Bakir Izetbegović je kriv za propast revizije presude MSP za genocid

Post by insomnia » 06 May 2022, 18:50

Pa nisu bas samo neka udruzenja. Ima ih poprilicno
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Post Reply

Return to “Politika u BiH”