Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Ope’ impečment? 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Velika je steta i nepravda, mozda i najveca u ovom dosadasnjem ratu sto su ovi borci iz Azova i ove brigade marinaca zrtvovani.
Kakvi lavovi jbt
Kakvi lavovi jbt
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10423 times
- Been thanked: 12295 times
rocko wrote: 22 Apr 2022, 18:17 U ovom trenutku moja najveca briga je duzina linija obskrbe jer treba od granice sa Poljskom do Donbas dostavit svu tu opremu a Rus kontrolise nebo i baca rakete po cijeloj Ukrajni .
Koliko sam primjetio, logističke probleme ima Rusija i to mnogo veće.
Malo je falilo da im vojska pomre od gladi.
Ne mora značiti, da je kod Ukrajinaca sve u redu. Vjerovatno i njihovi gubici nisu ništa manji od ruskih, s tim da Rusima ne biva lakše, iz dnaa u dan, nego im biva teže. Lak i ako uzmu Donbas, to ne znači kraj rata, jer nema tog Ukrajinca koji to smije potpisati i ruski uspjeh neće biti dugog vijeka.
Zapravo, ovo je sve prepisano od Srbije, koja isto rovari po susjednim zemljama.
Mira neće biti, a neće ih ni Evropljani siliti na neki Dayton, pošto oni ionako planiraju zavrnuti česmu do kraja godine za naftu, a u par godina i za gas, pa će ih boliti q za ruskim energentima.
- insomnia
- Rđav kurac

Malo je jebeno sto su Rusi u onom prvom dijelu logistiku planirali na osnovu pogresnih obavjestajnih podataka. Sad kad su se konsolidovali ide to ipak malo drugacije. Pocinju da meljuKrokodil Behko wrote: 22 Apr 2022, 18:37rocko wrote: 22 Apr 2022, 18:17 U ovom trenutku moja najveca briga je duzina linija obskrbe jer treba od granice sa Poljskom do Donbas dostavit svu tu opremu a Rus kontrolise nebo i baca rakete po cijeloj Ukrajni .
Ne mora značiti, da je kod Ukrajinaca sve u redu. Vjerovatno i njihovi gubici nisu ništa manji od ruskih, s tim da Rusima ne biva lakše, iz dnaa u dan, nego im biva teže. Lak i ako uzmu Donbas, to ne znači kraj rata, jer nema tog Ukrajinca koji to smije potpisati i ruski uspjeh neće biti dugog vijeka.
Zapravo, ovo je sve prepisano od Srbije, koja isto rovari po susjednim zemljama.
Mira neće biti, a neće ih ni Evropljani siliti na neki Dayton, pošto oni ionako planiraju zavrnuti česmu do kraja godine za naftu, a u par godina i za gas, pa će ih boliti q za ruskim energentima.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

insomnia wrote: 22 Apr 2022, 18:38Malo je jebeno sto su Rusi u onom prvom dijelu logistiku planirali na osnovu pogresnih obavjestajnih podataka. Sad kad su se konsolidovali ide to ipak malo drugacije. Pocinju da meljuKrokodil Behko wrote: 22 Apr 2022, 18:37
Ma, nemaju oni dovoljno vojske, da to dugo drže. Sve dok ne vidiš tamo cca 500.000 vojnika, nema tu ništa. Možda uzmu Donbas, kako bi na brzinu proglasili neku pobjedu, ali bez pojačanja oko 100%, neće moći držati.
Biće kao i kod nas što je bilo, naoružavaj se polako i kreni. Ovaj rat je važan za kontinent i neće biit zavrtanja ruku, zbog energenata.
Što se BiH tiče, mi smo već izvukli maksimum od ovoga i izvukli smi ga prvi dan. Kako god da se završi, EU i USA su u pripravnosti u našoj regiji. Uzepeovcima više niko ne ugađa, otkako je tamo počeo rat.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Rusi imaju spic , ali nemaju popunu - napadacke jedinice dobro rade, ali ostanu razvucene a bokovi suplji.Krokodil Behko wrote: 22 Apr 2022, 18:45insomnia wrote: 22 Apr 2022, 18:38
Malo je jebeno sto su Rusi u onom prvom dijelu logistiku planirali na osnovu pogresnih obavjestajnih podataka. Sad kad su se konsolidovali ide to ipak malo drugacije. Pocinju da melju
Ma, nemaju oni dovoljno vojske, da to dugo drže. Sve dok ne vidiš tamo cca 500.000 vojnika, nema tu ništa. Možda uzmu Donbas, kako bi na brzinu proglasili neku pobjedu, ali bez pojačanja oko 100%, neće moći držati.
Biće kao i kod nas što je bilo, naoružavaj se polako i kreni. Ovaj rat je važan za kontinent i neće biit zavrtanja ruku, zbog energenata.
Što se BiH tiče, mi smo već izvukli maksimum od ovoga i izvukli smi ga prvi dan. Kako god da se završi, EU i USA su u pripravnosti u našoj regiji. Uzepeovcima više niko ne ugađa, otkako je tamo počeo rat.
Koliko fali vojske govori cinjenica da su povukli trupe sa Kijeva nazad i poslali u Donbas - znaci zauzeli su nesto i platili cijenu u tehnici i ljudstvo a onda dali dzaba jer nemaju cim da drze.
Sve se to opet vraca na pogresnu procjenu otpora te dalje jos je nejasno tj.
Putin se necka hoce li da ide u rat sto znaci mobilisi vojsku te posalji 500 hiljada da vrse popunu gdje spic jedinice prodju - ili ovako da nastavi kao bi rat - al pomalo
- insomnia
- Rđav kurac

Pa prema mnogim izvorima mobilizacija ne ide ni priblizno ocekivanom. Tako da nije bas to iz rukava izvuci pola miliona ljudi
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Pa ni nema mobilizacijeinsomnia wrote: 22 Apr 2022, 19:00 Pa prema mnogim izvorima mobilizacija ne ide ni priblizno ocekivanom. Tako da nije bas to iz rukava izvuci pola miliona ljudi
- insomnia
- Rđav kurac

Ma ja. Nece Putin
- insomnia
- Rđav kurac

Pacifisti ili ne ovo nije rat iz 2014-e sa nikakvim otporom i dobrim plijenom. Ovdje se gine i to poprilicno. I Rusi u kolikoj god medijskoj blokadi bili to vide i znaju.
Evo ni vlasi se nesto ne otimaju da idu za razliku kad se pravio Donjeck i Lugansk
Evo ni vlasi se nesto ne otimaju da idu za razliku kad se pravio Donjeck i Lugansk
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Pa ocito da nece , zato od pocetka pokusava sa "specijalnom vojnom operacijom" tj. necka se - da je kako Ukrajina ali da to nekako tiho ono nesto lijevo desno i eto tako. Da hoce sve karte na stol , proglasis rat tj. mi ili oni i hajde mobilizacija i u ukrajinu, smijesno i govoriti o brojevima kad su Srbi u BiH nakupili bili 150 hiljada ljudi a da rusija ne moze milion
Medjutim sve je to nevezano pisao sam onako ne bas tebi jer znam otprilike tvoj mindset.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14850 times
- Been thanked: 25422 times
Cek dok izgine ona furda iz sibira, nakih dagastana, faCace i one po moskvi. Od svih mrtvih vojnika do sad, trojica rodjena u moskvi, ostalo neke nedodjije.insomnia wrote: 22 Apr 2022, 19:00 Pa prema mnogim izvorima mobilizacija ne ide ni priblizno ocekivanom. Tako da nije bas to iz rukava izvuci pola miliona ljudi
Dozvolite da se obratimo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
10 hiljada mislis da je puno ? 100 hiljada nije puno u pravom ratu ako se uzmu velicine zemalja u pitanju tj. Broj stanovnistva. Rusima su zarobili 500 hiljada oko Kijeva u 2. Sv ratu za 10 dana - pa nista.insomnia wrote: 22 Apr 2022, 19:04 Pacifisti ili ne ovo nije rat iz 2014-e sa nikakvim otporom i dobrim plijenom. Ovdje se gine i to poprilicno. I Rusi u kolikoj god medijskoj blokadi bili to vide i znaju.
- insomnia
- Rđav kurac

I sta bi dobili da milion vojnika? Ne mogu da isprate ni ovo sto imaju. Doba jurisa iz WWII je davno zavrsenoMorningStar wrote: 22 Apr 2022, 19:06Pa ocito da nece , zato od pocetka pokusava sa "specijalnom vojnom operacijom" tj. necka se - da je kako Ukrajina ali da to nekako tiho ono nesto lijevo desno i eto tako. Da hoce sve karte na stol , proglasis rat tj. mi ili oni i hajde mobilizacija i u ukrajinu, smijesno i govoriti o brojevima kad su Srbi u BiH nakupili bili 150 hiljada ljudi a da rusija ne moze milion![]()
Medjutim sve je to nevezano pisao sam onako ne bas tebi jer znam otprilike tvoj mindset.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14850 times
- Been thanked: 25422 times
Poredis svjetski rat, i ovo njihovo budalesanje oko kuce.MorningStar wrote: 22 Apr 2022, 19:0810 hiljada mislis da je puno ? 100 hiljada nije puno u pravom ratu ako se uzmu velicine zemalja u pitanju tj. Broj stanovnistva. Rusima su zarobili 500 hiljada oko Kijeva u 2. Sv ratu za 10 dana - pa nista.insomnia wrote: 22 Apr 2022, 19:04 Pacifisti ili ne ovo nije rat iz 2014-e sa nikakvim otporom i dobrim plijenom. Ovdje se gine i to poprilicno. I Rusi u kolikoj god medijskoj blokadi bili to vide i znaju.
Cuj, pa nista?
Isli su na prepad, zaglavili se u rovovski rat, sjebali ekonomiju, jos samo fali 100 hiljada metvih da dovuce kuci, zauzeo donjeck…al je ga isplaniro.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

Bome Francuzi potvrdili. Stizu ‘aubice i Milani
- insomnia
- Rđav kurac

Pa malo im fali. Eto u dva mjeseca su nagurali na 20 000.Fuddo wrote: 22 Apr 2022, 19:11Poredis svjetski rat, i ovo njihovo budalesanje oko kuce.MorningStar wrote: 22 Apr 2022, 19:08
10 hiljada mislis da je puno ? 100 hiljada nije puno u pravom ratu ako se uzmu velicine zemalja u pitanju tj. Broj stanovnistva. Rusima su zarobili 500 hiljada oko Kijeva u 2. Sv ratu za 10 dana - pa nista.
Cuj, pa nista?
Isli su na prepad, zaglavili se u rovovski rat, sjebali ekonomiju, jos samo fali 100 hiljada metvih da dovuce kuci, zauzeo donjeck…al je ga isplaniro.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Dobili bi da recimo kad dodju do Kijeva kao sto su bili - ne ostanu bez goriva i logistike te ne budu u opasnosti da budu okruzeni jer iza njih nikoga pa im ukrajinci za usi izvlace logisticare iz kamiona i napadaju pojacanja bez problema.Dobi bi vrijeme za odmor jedinica nakon operacija , smjenu esalona i tako dalje - da ne duzim jer je to sigurno pogresno ti znas boljeinsomnia wrote: 22 Apr 2022, 19:10I sta bi dobili da milion vojnika? Ne mogu da isprate ni ovo sto imaju. Doba jurisa iz WWII je davno zavrsenoMorningStar wrote: 22 Apr 2022, 19:06
Pa ocito da nece , zato od pocetka pokusava sa "specijalnom vojnom operacijom" tj. necka se - da je kako Ukrajina ali da to nekako tiho ono nesto lijevo desno i eto tako. Da hoce sve karte na stol , proglasis rat tj. mi ili oni i hajde mobilizacija i u ukrajinu, smijesno i govoriti o brojevima kad su Srbi u BiH nakupili bili 150 hiljada ljudi a da rusija ne moze milion![]()
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

MorningStar wrote: 22 Apr 2022, 18:55Rusi imaju spic , ali nemaju popunu - napadacke jedinice dobro rade, ali ostanu razvucene a bokovi suplji.Krokodil Behko wrote: 22 Apr 2022, 18:45
Koliko fali vojske govori cinjenica da su povukli trupe sa Kijeva nazad i poslali u Donbas - znaci zauzeli su nesto i platili cijenu u tehnici i ljudstvo a onda dali dzaba jer nemaju cim da drze.
Sve se to opet vraca na pogresnu procjenu otpora te dalje jos je nejasno tj.
Putin se necka hoce li da ide u rat sto znaci mobilisi vojsku te posalji 500 hiljada da vrse popunu gdje spic jedinice prodju - ili ovako da nastavi kao bi rat - al pomalo![]()
Nisu izgleda naučili, kako je bilo u staljingradskoj bici i ko je na kraju pušio, zbog loših bokova
Tako nekako. Putin se zasad, odlučuje za rat bez jake mobilizacije i vidjet ćemo koliko dugo ova postava može gurati. Zavisiće i od stepena stručnosti i sposobnosti Ukrajinaca, da primjene svu tu vojnu pomoć koju dobivaju. Podrazumijeva se da će Ukrajinci lakše popunjavati redove, jer ipak se oni bore za svoju zemlju, s tim da je važno pružiti dobar otpor u ovoj ofanzivi, kako Rusi ne bi prodrli duboko.
Sačekajmo.
Da ne bude kao prva tri dana, već smo svi prekrižili i Kharkiv i Donbas, pa i Kijev.
Teren je ravan i pogodan za tenkove, ali i za kontanapade, ako se protivnik razbije. Ide to i Ukrajincima na ruku. Ukrajinci su frustrirajuće slabi, na tom jugu.
Potrajaće ovaj rat.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
E pa sve je do toga sta hoce vlast u Rusiji - kao sto sam napisao , htjeli su da na foru ono ho ruk ukrajinci bijela zastava kad onoFuddo wrote: 22 Apr 2022, 19:11Poredis svjetski rat, i ovo njihovo budalesanje oko kuce.MorningStar wrote: 22 Apr 2022, 19:08
10 hiljada mislis da je puno ? 100 hiljada nije puno u pravom ratu ako se uzmu velicine zemalja u pitanju tj. Broj stanovnistva. Rusima su zarobili 500 hiljada oko Kijeva u 2. Sv ratu za 10 dana - pa nista.
Cuj, pa nista?