Parnični postupak: U kojim slučajevima do odštete??
Moderator: Krokodil Behko
-
Ruana
- Status: Offline
Re: Zbog ugriza psa lutalice traži odštetu od 4.000 KM
Ovdje ima oznaceno gdje ga moras vodit, gdje ga smijes pustiti, gdje ga ne smijes uopste dovesti. Ako prekrsis kazna.
Prije nekoliko dana je neka zena dobila odstetu zbog ujeda samo vise para, ne mogu se sjetiti koliko. Mislim da bi svi trebali tuziti mozda bi tad konacno nesto poceli raditi.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3918 times
- Been thanked: 2950 times
Neznam kako je u BH,sto se tice naplate nekog ostecenja...u ovom slucaju radi se o tjelesnom...
Naime,zena mi prosle godine imala udes sa autom,hitna je odvezla odmah u bolnicu,sve povrede konstatovane,zapisnici....cudesa...
I nakon koji mjesec dobije ona nesto odstete,medjutim drzava je od toga uzela35%...
...na upit zasto oporezuju taj novac,ako je to tjelesno ostecenje koje isplacuje osiguravajuci zavod kojeg placam...
vele to se racuna isto kao i prihod,zarada.....
...u p. materinu....
Naime,zena mi prosle godine imala udes sa autom,hitna je odvezla odmah u bolnicu,sve povrede konstatovane,zapisnici....cudesa...
I nakon koji mjesec dobije ona nesto odstete,medjutim drzava je od toga uzela35%...
...na upit zasto oporezuju taj novac,ako je to tjelesno ostecenje koje isplacuje osiguravajuci zavod kojeg placam...
vele to se racuna isto kao i prihod,zarada.....
...u p. materinu....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Nama je led s općine slupao šajbu jednom........i ništa........ujeo vug magare......a nije ni pisalo da pada šta.......parking označen,uplaćen...... 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Ruana
Pa imas li svoje osiguranje?Zagorka wrote:Nama je led s općine slupao šajbu jednom........i ništa........ujeo vug magare......a nije ni pisalo da pada šta.......parking označen,uplaćen......
-
Blackhawk
4200 KM.. Al bolje ista nego nista..Nela wrote:Prije nekoliko dana je neka zena dobila odstetu zbog ujeda samo vise para, ne mogu se sjetiti koliko. Mislim da bi svi trebali tuziti mozda bi tad konacno nesto poceli raditi.
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/za-napa ... 200-maraka
- Zagorka

Imam.Tužili općinu,vele:općina nema paraaa........sve ste vi u pravu,ali para nema......i deRuana wrote:Pa imas li svoje osiguranje?Zagorka wrote:Nama je led s općine slupao šajbu jednom........i ništa........ujeo vug magare......a nije ni pisalo da pada šta.......parking označen,uplaćen......
I općina neće dati njima,pa neće ni oni nama
- Zagorka

okle tebi guzica?Sheval wrote:Da znam da ću dobiti 4.000 KM,odmah bih izašao na ulicu i izazivao lutalice da me ujedu za guzicu.
Sheval wrote:Da znam da ću dobiti 4.000 KM,odmah bih izašao na ulicu i izazivao lutalice da me ujedu za guzicu.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Zagorka

Ne nose cuke povećalo sa sobomSheval wrote:Dobro haj.Zagorka wrote:okle tebi guzica?Sheval wrote:Da znam da ću dobiti 4.000 KM,odmah bih izašao na ulicu i izazivao lutalice da me ujedu za guzicu.
Za k.... onda.
- Zagorka

šalim se bolan,znam da ti je pola metra a guzica ko zracni jastuk........et' merel tako
(ako se sad naljutis,ne znam sta cu ti