Sekularizam u muslimanskim zemljama
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Re: Vojin Mijatović: Vjerskim kičem uništavaju sekularnost BiH
Nazife, pop kultura...procitaj sta je to.
Majmun radi sta majmun vidi, ukratko.
Majmun radi sta majmun vidi, ukratko.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Kad sam jednom na Drini pecao i upecanu ribu obradjivo...gledao u Drinu i pade mi ona pjesma napamet-...kad cemo do Drine...
Ja odvalio od smijeha

- Duh
- Inventar foruma
ajde ti duso dozvoli 4 zene...eto i mene u djamiju.bosnjakinja wrote: 24 Apr 2022, 09:11 A zanimljivo je kako sve muslimansko bode oci,smetaju javni iftari a advent se namece gdje nema katolika ni 5% ...i samo progovoris li nesto protiv toga ti si fasista
akoo ove pobjegnu jedna po jedna, mozda ce se 4 zanimati sa sobom i takmiciti.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Ajde?! A glaj ovo:carobnjak N wrote: 24 Apr 2022, 10:00ne idem ja u dzamiju
ukucaj "komunizam" u gogl i ako ti izbaci da je komunizam ideologija, ovdje napisi stotinu puta : komunizam je ideologija.
Ako ti ne izbaci, ja cu napisati da nije.

Našo ja na internetu.

Šta bolan ima ja da kuckam po Guglu, komunizam je ono što smo mi, komunisti, odredili da jeste. Onako kako smo ga mi definisali. A ne što je fakin Gugl reko.

Ovo, s druge strane, treba uvrstit u najprovale foruma:
Za vajne demokrate zakoni ne postoje, ustavne dužnosti isto tako jer su im stran pojam itd.U komunizmu su svi morali slušati a na današnjem vremenu ljudi biraju hoće li to raditi.

Jesi gledo ribu u oči dok si je obrađivo? Nisi je valjda s leđa...Duh wrote: 24 Apr 2022, 10:03Kad sam jednom na Drini pecao i upecanu ribu obradjivo...gledao u Drinu i pade mi ona pjesma napamet-...kad cemo do Drine...
Ja odvalio od smijeha![]()

Ne mereeee 

- carobnjak N
- Forum [Bot]
ono kad ispadnes glup pa se kao nesto valjas od smijeha...
Svaka ideja o tome kako se trebaju urediti odnosi u društvu, naziva se ideologija. Gradivo iz prvog srednje.
Svaka ideja o tome kako se trebaju urediti odnosi u društvu, naziva se ideologija. Gradivo iz prvog srednje.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Ja, i? Kakve veze ima komunizam sa uređivanjem odnosa u društvu? Je li, genije? 

Ne mereeee 

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ma ta ti bona znas. Rodila se poslije rata u dijasporibosnjakinja wrote: 24 Apr 2022, 09:21pa nije komunjara stariji od islama,ja znam komunjare koje su krisom isle u dzamiju i krisom sunetili sinove...vise takvih bilo nego pravih komunjaracarobnjak N wrote: 24 Apr 2022, 09:16 Tad su vase tate bile komunjare, ne sjecate se vi toga.
Jer su onda devedesetih nahrupili u dzamije.
Nisu znali kako se sagiba, ponasali se nespretno i lomili noge na serdzadama.
Danas su njihovi potomci križanac toga svega, estradizacije i vjere kao politike i pop kulture.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duh
- Inventar foruma
Nekad pozelim zenu koja ne zna gdje udara...
- carobnjak N
- Forum [Bot]
trolas me rokiŠabović Adis wrote: 24 Apr 2022, 10:19 Ja, i? Kakve veze ima komunizam sa uređivanjem odnosa u društvu? Je li, genije?![]()

- Duh
- Inventar foruma
nikakve...u pravu si.Šabović Adis wrote: 24 Apr 2022, 10:19 Ja, i? Kakve veze ima komunizam sa uređivanjem odnosa u društvu? Je li, genije?![]()
vidi se sta su sredili.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3860 times
- Been thanked: 3566 times
Jesi li glasao za SDA? Nisi. Nisi morao ni na jedan skup doći, možeš ne samo da javno izjaviš (kako anonimno na forumu tako i u javnosti reći u lice drugima) da nećeš za njih glasati, već im i nešto usput oosovati. Kako za SDA tako i za drug stranku, možeš i ne glasati uopšte. Probaj reći prije 50 godina da ne želiš gledati Tita kada je došao u tvoj grad i da se ne slažeš sa njim. Krv bi propišao, kraj takvog uređenja gdje su psihopate vladale nije ni čudo da su psihopate pod tom petokrakom počinili najmonstruoznije zločine, ništa nije slučajno.Šabović Adis wrote: 24 Apr 2022, 10:10 Ovo, s druge strane, treba uvrstit u najprovale foruma:
Za vajne demokrate zakoni ne postoje, ustavne dužnosti isto tako jer su im stran pojam itd.U komunizmu su svi morali slušati a na današnjem vremenu ljudi biraju hoće li to raditi.![]()
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
E nek si joj se nagovorio. Kako sam došo, smara pošten narodcarobnjak N wrote: 24 Apr 2022, 08:15nije me sramota, pogotovo tebespacebound wrote: 24 Apr 2022, 08:10 Tebe nije sramota ili bar malo neugodno opet na ovom forumu pisati?

Svi mi se morete obratit
- Duh
- Inventar foruma
oj doboju mojoj maloj kazi...da me vise po tebi ne trazi.
jel ovo neko otkopavanje sikira...?
ajmo bacat sikire...
jel ovo neko otkopavanje sikira...?
ajmo bacat sikire...
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Kako li ste samo uspjeli osnovat stranke i izić na glasanje... koga bolan ti zajebavaš?Naseef Mushroom wrote: 24 Apr 2022, 10:37Jesi li glasao za SDA? Nisi. Nisi morao ni na jedan skup doći, možeš ne samo da javno izjaviš (kako anonimno na forumu tako i u javnosti reći u lice drugima) da nećeš za njih glasati, već im i nešto usput oosovati. Kako za SDA tako i za drug stranku, možeš i ne glasati uopšte. Probaj reći prije 50 godina da ne želiš gledati Tita kada je došao u tvoj grad i da se ne slažeš sa njim. Krv bi propišao, kraj takvog uređenja gdje su psihopate vladale nije ni čudo da su psihopate pod tom petokrakom počinili najmonstruoznije zločine, ništa nije slučajno.Šabović Adis wrote: 24 Apr 2022, 10:10 Ovo, s druge strane, treba uvrstit u najprovale foruma:
Za vajne demokrate zakoni ne postoje, ustavne dužnosti isto tako jer su im stran pojam itd.![]()

To djeci svoj možeš. Ona su ti tabula raza - ne znaju ništa dok im ne kažeš, a kako im kažeš tako im je. Al nemoj meni, bolan, Nazife.

Ne mereeee 

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Zipa ovo sad:Duh wrote: 24 Apr 2022, 10:32nikakve...u pravu si.Šabović Adis wrote: 24 Apr 2022, 10:19 Ja, i? Kakve veze ima komunizam sa uređivanjem odnosa u društvu? Je li, genije?![]()
vidi se sta su sredili.

De, majke ti, od koga si ti učio o komunizmu? Od hodže, u džamiji, jel?carobnjak N wrote: 24 Apr 2022, 10:31trolas me rokiŠabović Adis wrote: 24 Apr 2022, 10:19 Ja, i? Kakve veze ima komunizam sa uređivanjem odnosa u društvu? Je li, genije?![]()
![]()
Mogo si i od šibicara na parkingu, dođe ti na isto.

Ne mereeee 

- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9402 times
- Been thanked: 8106 times
Istinskom vjerniku ničije ponašanje ne može ogaditi njegovu religiju.carobnjak N wrote: 24 Apr 2022, 09:06 Nazife, masis temu kao i poentu...
Kad je religija postala dio pop kulture, ogadila mi se.
To je postala ideologija, nesto za pokazivanje i dokazivanje i izgubila se svaka iskrenost i intimnost.
Nesto slicno kao masovni turizam.
Tako da je Vojin 100% dobro rekao.
Za samu vjeru bi bilo bolje da joj se gadi politika ali jok, reisaga se lize sa Bakirom na predizbornim iftarima.
Sad je i vrijeme da se pocnu svađati kome će zekjat, to jest oko para.
Uglavnom, sva ta prica oko vjere je otisla nepovratno u helać i tu više nema apsolutno ničega vrijednog.
Pogrešno su ti naštimani filteri spoznaje.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa bilo je stranaka kije su izašli na izbore ali su dobili toliko malan broj glasova da su se ugasile. Bilo je i ljudi koji nevažno da li postoji 2 ili 50 stranaka oni ne izlaze na glasanje. Slobodan izbor, bez psihopata koji tuku pendrecima ako ih ne voliš i onda tepaju sebi kako su svi rekli da ih vole.Šabović Adis wrote: 24 Apr 2022, 10:53Kako li ste samo uspjeli osnovat stranke i izić na glasanje... koga bolan ti zajebavaš?Naseef Mushroom wrote: 24 Apr 2022, 10:37
Jesi li glasao za SDA? Nisi. Nisi morao ni na jedan skup doći, možeš ne samo da javno izjaviš (kako anonimno na forumu tako i u javnosti reći u lice drugima) da nećeš za njih glasati, već im i nešto usput oosovati. Kako za SDA tako i za drug stranku, možeš i ne glasati uopšte. Probaj reći prije 50 godina da ne želiš gledati Tita kada je došao u tvoj grad i da se ne slažeš sa njim. Krv bi propišao, kraj takvog uređenja gdje su psihopate vladale nije ni čudo da su psihopate pod tom petokrakom počinili najmonstruoznije zločine, ništa nije slučajno.![]()
To djeci svoj možeš. Ona su ti tabula raza - ne znaju ništa dok im ne kažeš, a kako im kažeš tako im je. Al nemoj meni, bolan, Nazife.![]()
I ne zajebajem te, zadnji put sam te zajebao na prvim demokratskim izborima, nema se danas tu više šta ni zajebati.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9402 times
- Been thanked: 8106 times
Nisu morali i nikad ljudi ne moraju.Naseef Mushroom wrote: 24 Apr 2022, 09:59Ne može se porediti.carobnjak N wrote: 24 Apr 2022, 09:31 Pa moze se i tako gledati. Jedna ideologija ( komunizam) je zamijenjena drugom. Sad imas skoro sve identicno kao u komunizmu. Iftari javni umjesto stafeta, paradiranje i obavezni dolasci na dzume itd
Uglavnom, ljudi su okrenuli kape kako je puhnulo i to je to
U komunizmu su svi morali slušati a na današnjem vremenu ljudi biraju hoće li to raditi.
Da je onda bio forum, da li bi smjeli pisati protiv vlasti i Tita kao danas protiv SDA, Alije i Bakira? Ne bi ni smjeli imati internet jer bi se kosilo sa onom ideologijom. Da si onda nešto slično napisao o komunistima kao što si napisao o današnjim u svom prvom postu, zadnji put bi doručkovao kod kuće (i ako se vratiš kući, doručkovao bi tada na slamku). Znači narod za razliku od onog sistema ima itekako slobodu da bude "neposlušan" ali narod želi tako.
Prije u komunizmu narod možda nije htio doći na određene skupove ali je postojao strah od pendreka u bubrege, marice i Golog otoka, danas niko ne tjera ako se napravi iftar za 1000. da dođe samo 20 osoba.
Naravno postoji i ona grupa što mora se svugdje pojaviti jer ih određeni SDA članovi, njihovi poslodavci, prate ali kada se broj Bošnjaka poredi sa brojem glasova za SDA onda je to veoma malo kada se poredi koliko ljudi širom BiH ode na džumu, iftar, teraviju itd.
To je lični izbor hoćeš li se ili nećeš nečemu ili nekome povinovati.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Al otkud vam, bolan, izbori uopšte? Ko vam je to dao? S neba palo, jel?Naseef Mushroom wrote: 24 Apr 2022, 11:03Pa bilo je stranaka kije su izašli na izbore ali su dobili toliko malan broj glasova da su se ugasile. Bilo je i ljudi koji nevažno da li postoji 2 ili 50 stranaka oni ne izlaze na glasanje. Slobodan izbor, bez psihopata koji tuku pendrecima ako ih ne voliš i onda tepaju sebi kako su svi rekli da ih vole.Šabović Adis wrote: 24 Apr 2022, 10:53
Kako li ste samo uspjeli osnovat stranke i izić na glasanje... koga bolan ti zajebavaš?![]()
To djeci svoj možeš. Ona su ti tabula raza - ne znaju ništa dok im ne kažeš, a kako im kažeš tako im je. Al nemoj meni, bolan, Nazife.![]()
I ne zajebajem te, zadnji put sam te zajebao na prvim demokratskim izborima, nema se danas tu više šta ni zajebati.

Il vam ih je neko dopustio? Ko, Nazife, haj reci da svi čuju.

Ne mereeee 

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ma svi se sjećamo atmosfere u onim sistemu. Naravno da nisu ljudi bičevali ali jesi li smio onda kao danas reći o Titu i komunistima kao što se danas govori o političarima i strankama?Zizi wrote: 24 Apr 2022, 11:06Nisu morali i nikad ljudi ne moraju.Naseef Mushroom wrote: 24 Apr 2022, 09:59
Ne može se porediti.
U komunizmu su svi morali slušati a na današnjem vremenu ljudi biraju hoće li to raditi.
Da je onda bio forum, da li bi smjeli pisati protiv vlasti i Tita kao danas protiv SDA, Alije i Bakira? Ne bi ni smjeli imati internet jer bi se kosilo sa onom ideologijom. Da si onda nešto slično napisao o komunistima kao što si napisao o današnjim u svom prvom postu, zadnji put bi doručkovao kod kuće (i ako se vratiš kući, doručkovao bi tada na slamku). Znači narod za razliku od onog sistema ima itekako slobodu da bude "neposlušan" ali narod želi tako.
Prije u komunizmu narod možda nije htio doći na određene skupove ali je postojao strah od pendreka u bubrege, marice i Golog otoka, danas niko ne tjera ako se napravi iftar za 1000. da dođe samo 20 osoba.
Naravno postoji i ona grupa što mora se svugdje pojaviti jer ih određeni SDA članovi, njihovi poslodavci, prate ali kada se broj Bošnjaka poredi sa brojem glasova za SDA onda je to veoma malo kada se poredi koliko ljudi širom BiH ode na džumu, iftar, teraviju itd.
To je lični izbor hoćeš li se ili nećeš nečemu ili nekome povinovati.