carobnjak N wrote: 24 Apr 2022, 06:17
Ne unistavaju samo sekularnost nego i vjeru.
Ja sam znao da kad je stoka masovno nahrupila u dzamiju, mislim Bajram 91god..i kad je postalo tijesno da moras sedzdu raduti nekom na dupetu, a Bajram prije toga je bilo jedva dva safa ljudi da se skucka....tad sam osjetio da to ide u neku masovnu sferu, gdje se sve to pretvara u nesto skroz drugo, maltene suprotno.
Jer tih jedva dva safa ljudi su tu sjedili bez ikakvog interesa i UNATOČ tome sto je to nepopularno.
Zato mi se vise gadi postiti, klanjati ili bilo sta raditi sa ovom stokom.
Ja potpuno ovo razumijem.
Moj tata nije pristupao partiji kad ga to koštalo promaknuća, postio kad je jedini u firmi to radio.
Poslije rata on i naš efendija odu na neki otvor džamije, veli jedan lik pa pustite efendiju u prvi saf, kaže čovjek nema mjesta od komunista.
Ta ostrašćenost, zanesenost i pretjerivanje tako su slične ovom podneblju.
Jasno ima gdje im piše "a vi u vjeri ne pretjerujte", a oni napravili cirkus od nje.
Litijaši su još gore. Ruglo, cirkus. Sramota svoje zemlje.
Tata je vjeru prakticirao vrlo suptilno, da je sad na forumu nikad glasno ne bi iskazivao ovu izvještačenu srčanost kakvu srećemo.
Vidi se da su prvi put upali u ovo.
Naši sektaši, Srpski litijaši i Hrvatski Kordićevci su rak koji vuče ovo tlo unazad.
Zaustavljena 1,5 milijarda iz EU, ljudi kliču nekom svecu.
Bolest.
A ovi izvana što tapšu, su tek najveća govna, jer da misle išta od onog sto kazu poderali bi pasoše i došli zaneseno pomoći širenju ovih ideja, tj ludila.
Ćaća im lagao da je komunista, oni lažu da su vjernici.
Čim vidiš insana da histeriše i pada u vatru svaki put, znas da u njemu nema imana mrve.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.