Uništavanje vjerskih objekata,svetih knjiga,relikvija...
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4327 times
- Been thanked: 3254 times
- Status: Offline
Re: Švecka: Spaljen Kur'an na javnom mjestu uz prisustvo policije...
Takvi lete glasati za lepenku i slične, takvi hoće kalifate dje im mjesto nije i takvi nas sve skupa jebu u mozak već decenijama. Neke to frustrira, neki se bore aktivno protiv toga a neki ih podržavaju. E, ti što ih podržavaju i vide neke svoje moralne razloge u svemu tome - ti su najveći civilizacijski šljam i ološ, oni su retrogradno tkivo civilizacije koju uništavaju.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Melek wrote: 25 Apr 2022, 00:28Gledaj ovako: - jedan neonacista (upakovani) zapalio svetu knjigu u više gradova. Nekom je to ogroman vandalizam. Nekom to znači daleko veće zlo od paljenja auta. Nekom je ta knjiga vrijednija od vlastitog života. S druge strane, nekom je auto daleko veća svetinja od svete knjige. To je što se tiče toga i te percepcije. A onda imamo huligane. Po meni su huligani i ti što pale auta a i oni što javno pale svete knjige i svjesno destabilizuju jedno demokratsko društvo. Sve je to huliganstvo. I kad onda staneš opravdavati jednog huligana (čak ga ni ne nazivajući tim adekvatnim imenom) a istovremeno drvlje i kamenje bacaš na tog drugog, ili druge huligane onda si na strani jednog od njih, dakle i sam si indirektni huligan.
Au, prejaki postovi, respect.Melek wrote: 25 Apr 2022, 00:37 Sve ono što izaziva nemire i destabilizuje društvo, ugrožava mir i čini štetu društvu u kojem se nalazi, sve je to huliganstvo. Svaki zdrav razum to osudjuje. A onaj ko se svrsta na jednu ili drugu stranu tog huliganstva, pa stane osudjivati jedne a pravdati druge, on je u principu (obzirom na široku masu tih i takvih) bazično tkivo “svog” vida huliganstva. Takvi su u principu gori od tih huliganskih “frontmena” jer oni potpunu društvenu kataklizmu, svojom masovnom potporom, čine vrlo mogućom.

Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Nema ovdje demonizacije Arapa jer naravno uvijek psotoje izuzeci. Kao sto ne mozemo reci da su svi Srbi u Bosni genocidni,.. ali znamo kako vecina glasa i sta misli o mnogo stvari. Tako i sa Arapima, cinjenice o vecini Arapa su ipak cinjenice.Lavlje_srce wrote: 24 Apr 2022, 23:30A gdje ste vi tacno zakljucili da ja podrzavam unistavanje imovine i paljenje auta?Bingov buraz wrote: 24 Apr 2022, 23:20 Naravno da je diskusija bespredmetna kada jos fulas poentu. Evo ti jedan primjer.
I u Svedskoj i Danskoj postoje neonacisti koji otvoreno djeluju. Kad god naprave javni prosvjed, policija obezbjeduje jer skupi se mnogo antifasista i policija sprijeci konflikt. Tu i tamo se uspiju pobiti, lete flase, kamenje,...
ALI,.... nema unistavanja imovine, paljenja auta,autobusa, razbijanja izloga,...
Slagao sa covjek sa nacistima ili ne, imaju opet legalno pravo da svoje ideje javno propagiraju, sto naravno izazove opravdan bijes. Ali taj bijes se ne iskali na naduznima.
Kontas li sad poentu?
https://modkraft.dk/artikel/antiraciste ... slotsplads![]()
![]()
![]()
U prvom javljanju na temu sam iznijela svoje misljenje da je ova individua koja je napravila eksces placenik. To i dalje mislim. Zatim sam napisala da je takve najbolje ignorirati (jos je bolji prijedlog dala @Zizi, da je bilo najbolje pozvati datog na iftar). To je moje misljenje.
S druge strane, nacionalnost i religija su najlaksi nacin za zapaliti one koji su lako zapaljivi, i toga sam svjesna. Vasi postovi su se kretali u smjeru demonizacije Arapa kao etnicke skupine i protiv toga cu uvijek dici glas. Bilo koja nacija/etnicka skupina je u pitanju. Pobornica sam ciscenja vlastite baste prije zavirivanja u tudju. Protiv sam ekstrema u bilo kom smislu - citaj protiv ekstremnog nacionalizma, ekstremnih vjerskih stavova, ekstrema uopce.
Ovdje naravno su sudarena dva zla i glupost je izabrati stranu. Ali objektivno i realno je svakom normalnom jasno koje zlo je gore. I tu se ne slazemo, jer meni je fizicka i materijalna steta veca od dusevne. I ja ne foliram nista, ne nastojim ispasti cool,... samo istina ma koliko bila politicki nepodobna,... svjestan sam da ce uvijek biti drekavaca koji ce podici prst i zavrsistati.
-
- Poneki mu pročitamo
Ne odlucuje jedna problematicna i osjetljiva manjina sta je destabilizirajuce u drustvu. Niti se drustvo moze prilagoditi njima. I nacisti cak imaju pravo da propagiraju svoje, radikalni ljevicari ih redovno napadnu ali samo njih, ne pale tudja auta, autobuse,... pa po tebi ispadaju nacisti da nisu destabilizirajuci jer njihovi protivnici ne prave ovoliki belaj. Mislim, danas Kuran sutra nesto drugo,... treba li se proglasiti destabilizirajucim svaka stvar koja divljake potakne na opstu destrukciju?Melek wrote: 25 Apr 2022, 00:37 Sve ono što izaziva nemire i destabilizuje društvo, ugrožava mir i čini štetu društvu u kojem se nalazi, sve je to huliganstvo. Svaki zdrav razum to osudjuje. A onaj ko se svrsta na jednu ili drugu stranu tog huliganstva, pa stane osudjivati jedne a pravdati druge, on je u principu (obzirom na široku masu tih i takvih) bazično tkivo “svog” vida huliganstva. Takvi su u principu gori od tih huliganskih “frontmena” jer oni potpunu društvenu kataklizmu, svojom masovnom potporom, čine vrlo mogućom.
Nije ovo nikakvo huliganstvo. Ovo ti je desnicarski ekstremizam vs arapska kultura.
Paljenje Kurana je nesvakidasnja pojava, presedan, nesto sto se rijetko ili nikada ne desava.
Ovaj vandalizam vjecito istih je odavno svakodnevica.
- Remzudin
- Inventar foruma
- Has thanked: 261 times
- Been thanked: 419 times
Duh wrote: 24 Apr 2022, 18:26znas li gdje je prava biblija?Remzudin wrote: 24 Apr 2022, 18:07 Pravi Kuran se nalazi u Istanbul.
Svaka prenosita rijec iz Kurana na drugi Kuran mora biti 1:1 identicno.Ako fali samo 1 tacka onda nije nista vredan,jer jedan ispravan Kuran " ne gori ".
Sve ostalo su falcvikate.
Otim idiotima u svedskoj treba mo biti zahvalni,jer oni nam ucine jednu uslugu na njihov racun.![]()
Kad bi biblija imala isto jedan nadnaravni fenomen,onda bi je i nasao.
Ali po sto nema,nemam ni ja razlog da trazim.
Mene interesuje sve ono sta mogu u realizaciji koristiti.
Mene interesuje mantra sure iz kurana da papir ne gori.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3893 times
- Been thanked: 3591 times
Samo je slučajnost tako htjela da dođem u Njemačku u godini kada je bio prvi talas sirijskih izbjeglica i da opet dođem u godini kada su Ukrajinci izbjegli pa mogu uporediti.
Kada poredim onda i sada, sada je Njemačka puna plakata gdje Ukrajince tretiraju isto kao Nijemce, imaju pravo na sve, od zapošljavanja u svojoj struci do školovanja i onda poredim da su Sirijci onda imali određenu pomoć ali ne kao Ukrajinci danas. Zašto?
To objašnjava zašto među Arapima postoji veći bijes nego npr. kod poljskih migranata.
Kada poredim onda i sada, sada je Njemačka puna plakata gdje Ukrajince tretiraju isto kao Nijemce, imaju pravo na sve, od zapošljavanja u svojoj struci do školovanja i onda poredim da su Sirijci onda imali određenu pomoć ali ne kao Ukrajinci danas. Zašto?
To objašnjava zašto među Arapima postoji veći bijes nego npr. kod poljskih migranata.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
-
- Poneki mu pročitamo
Ukrajinci su brojna emigracija i vrlo poznata u svijetu. Iseljavali su se iz iz carske Rusije i SSSR. Kod nas ih ima mnogo u Prnjavoru i okolo, i Banja Luci gdje imaju svoje drustvo Taras Sevcenko. U Kanadi se njihov broj broji milionima. Na zapadu sam takodjer imao prilike upoznati Ukrainske useljenike i raditi sa njima. Sve u svemu vrlo produktivna grupacija uvijek bila, skoluju se i rade.Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 16:46 Samo je slučajnost tako htjela da dođem u Njemačku u godini kada je bio prvi talas sirijskih izbjeglica i da opet dođem u godini kada su Ukrajinci izbjegli pa mogu uporediti.
Sa druge strane arapska dijaspora u svijetu se nije bas proslavila. Zauzimaju prvo mjestu u statistikama kriminala i socijalne zloupotrebe. Odgovor na tvoje pitanje je da ljudi u svojim drzavama radije zele useljenike koji su se pokazali bolji u drustvu i korisniji. Naravno da nije humano ali nazalost tako je, gleda se prakticnost. Uostalom Njemacka je vec do sada primila vise miliona bliskoistocnjaka i ne moze joj niko prigovarati sto sad hoce da probere.
Nepravedno prema mnogim postenim i vrijednim, skolovanim,... Sirijcima koji bi bili korisni drustvu.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Zanimljivo je da ako imamo školovanog Ukrajinca i školovanog Arapa da oba nisu kriminalci a ipak ukrajinska izbjeglica može u Njemačkoj raditi isti posao kao što je radio kod kuće dok mnogi školovani Arapi su morali ponovo početi od nuleBingov buraz wrote: 25 Apr 2022, 17:43Ukrajinci su brojna emigracija i vrlo poznata u svijetu. Iseljavali su se iz iz carske Rusije i SSSR. Kod nas ih ima mnogo u Prnjavoru i okolo, i Banja Luci gdje imaju svoje drustvo Taras Sevcenko. U Kanadi se njihov broj broji milionima. Na zapadu sam takodjer imao prilike upoznati Ukrainske useljenike i raditi sa njima. Sve u svemu vrlo produktivna grupacija uvijek bila, skoluju se i rade.Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 16:46 Samo je slučajnost tako htjela da dođem u Njemačku u godini kada je bio prvi talas sirijskih izbjeglica i da opet dođem u godini kada su Ukrajinci izbjegli pa mogu uporediti.
Sa druge strane arapska dijaspora u svijetu se nije bas proslavila. Zauzimaju prvo mjestu u statistikama kriminala i socijalne zloupotrebe. Odgovor na tvoje pitanje je da ljudi u svojim drzavama radije zele useljenike koji su se pokazali bolji u drustvu i korisniji. Naravno da nije humano ali nazalost tako je, gleda se prakticnost. Uostalom Njemacka je vec do sada primila vise miliona bliskoistocnjaka i ne moze joj niko prigovarati sto sad hoce da probere.
Nepravedno prema mnogim postenim i vrijednim, skolovanim,... Sirijcima koji bi bili korisni drustvu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3727 times
- Been thanked: 6841 times
- Status: Online
Cuj, medju Arapima..Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 16:46 Samo je slučajnost tako htjela da dođem u Njemačku u godini kada je bio prvi talas sirijskih izbjeglica i da opet dođem u godini kada su Ukrajinci izbjegli pa mogu uporediti.
pa i ja kad sam dolazio nisam dobio nista..
gore, nego Arapi, pa ne iskaljivam bijes na autima i dijete mi ne tumura
ulicama i bije se sa policijom..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15095 times
- Been thanked: 14866 times
Većina današnjih izbjeglica iz Ukrajine su žene i djeca. Muškarci su ostali u zemlji i bore se….Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 17:46Zanimljivo je da ako imamo školovanog Ukrajinca i školovanog Arapa da oba nisu kriminalci a ipak ukrajinska izbjeglica može u Njemačkoj raditi isti posao kao što je radio kod kuće dok mnogi školovani Arapi su morali ponovo početi od nuleBingov buraz wrote: 25 Apr 2022, 17:43
Ukrajinci su brojna emigracija i vrlo poznata u svijetu. Iseljavali su se iz iz carske Rusije i SSSR. Kod nas ih ima mnogo u Prnjavoru i okolo, i Banja Luci gdje imaju svoje drustvo Taras Sevcenko. U Kanadi se njihov broj broji milionima. Na zapadu sam takodjer imao prilike upoznati Ukrainske useljenike i raditi sa njima. Sve u svemu vrlo produktivna grupacija uvijek bila, skoluju se i rade.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Onda i Ukrajinci imaju veća prava od tebe kada si došaoMatan wrote: 25 Apr 2022, 17:49Cuj, medju Arapima..Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 16:46 Samo je slučajnost tako htjela da dođem u Njemačku u godini kada je bio prvi talas sirijskih izbjeglica i da opet dođem u godini kada su Ukrajinci izbjegli pa mogu uporediti.
ulicama i bije se sa policijom..

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ima i mudonja, samo nije popularno to sada pominjati u zapadnim medijimaDori wrote: 25 Apr 2022, 17:50Većina današnjih izbjeglica iz Ukrajine su žene i djeca. Muškarci su ostali u zemlji i bore se….Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 17:46
Zanimljivo je da ako imamo školovanog Ukrajinca i školovanog Arapa da oba nisu kriminalci a ipak ukrajinska izbjeglica može u Njemačkoj raditi isti posao kao što je radio kod kuće dok mnogi školovani Arapi su morali ponovo početi od nule

- Matan
- Sila nečista
Pa imaju, drugacija su sada vremena..Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 17:52Onda i Ukrajinci imaju veća prava od tebe kada si došaoMatan wrote: 25 Apr 2022, 17:49
Cuj, medju Arapima..
ulicama i bije se sa policijom..![]()
ja nisam imao kad sam dosao ni pravo na posao, ni pravo ni na kakvu novcanu naknadu..
nista, ama bas nista..
radio na crno, snalazio se..
ali mi ni na kraj pameti bilo da idem na ulicu, i da se bavim kriminalom..
i laz je da neko mrzi muslimane..
ljudi ne vole samo kriminalce i one koji isticu sebe iznad drugih..
- Matan
- Sila nečista
Ima, to je tacno, kod njih je bilo isti kao kod Rusa..Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 17:53Ima i mudonja, samo nije popularno to sada pominjati u zapadnim medijimaDori wrote: 25 Apr 2022, 17:50
Većina današnjih izbjeglica iz Ukrajine su žene i djeca. Muškarci su ostali u zemlji i bore se….![]()
slican je to mentalitet..
i njihovi lopovi su iznjeli pare i pobjegli..
obicni ljudi su ostali i brane svoju zemlju..
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15095 times
- Been thanked: 14866 times
Slabo….Bar ovo sto je došlo ovdje. Mislim da su zabranili napuštanje zemlje vojno sposobnim muškarcima….Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 17:53Ima i mudonja, samo nije popularno to sada pominjati u zapadnim medijimaDori wrote: 25 Apr 2022, 17:50
Većina današnjih izbjeglica iz Ukrajine su žene i djeca. Muškarci su ostali u zemlji i bore se….![]()
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Matan
- Sila nečista
Ima u Becu, vidio sam par bijesni auta sa Ukrajinskim tablicama..Dori wrote: 25 Apr 2022, 17:59Slabo….Bar ovo sto je došlo ovdje. Mislim da su zabranili napuštanje zemlje vojno sposobnim muškarcima….Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 17:53
Ima i mudonja, samo nije popularno to sada pominjati u zapadnim medijima![]()
i to najnoviji mercedesi i sl..
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Vi mene...i ne uzimate zaozbiljno, jele? Mislite da vas zezam?

Ne mereeee 

- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
da nije duldung?Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 17:46Zanimljivo je da ako imamo školovanog Ukrajinca i školovanog Arapa da oba nisu kriminalci a ipak ukrajinska izbjeglica može u Njemačkoj raditi isti posao kao što je radio kod kuće dok mnogi školovani Arapi su morali ponovo početi od nuleBingov buraz wrote: 25 Apr 2022, 17:43
Ukrajinci su brojna emigracija i vrlo poznata u svijetu. Iseljavali su se iz iz carske Rusije i SSSR. Kod nas ih ima mnogo u Prnjavoru i okolo, i Banja Luci gdje imaju svoje drustvo Taras Sevcenko. U Kanadi se njihov broj broji milionima. Na zapadu sam takodjer imao prilike upoznati Ukrainske useljenike i raditi sa njima. Sve u svemu vrlo produktivna grupacija uvijek bila, skoluju se i rade.
sjedili su ti u austriji sve izbjeglice iz bih, dok su azilanti dobijali pare....iz afrike ili arapi...
niko se iz sirije nije zalio.
u biti je sve zamazivanje ociju...kao i nachbar in not. mi smo humani, a vi se koljite.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21839 times
- Been thanked: 19889 times
Jedno je kad dođe Sirijac, a drugo Pakistanac. Ne možeš ih staviti u istu ravan. To u konačnici nije ni moralno opravdano, jer nema rata u Pakistanu.
Kako čujem od druga u Njemačkoj Sirijci dobro prolaze tamo bez neke frke, a ostali malo teže. I Ukrajinci su sad u poziciji kao Sirijci što su bili godinama. Naravno da će oni trenutno biti u fokusu spram ostalih i da će strane zemlje najviše njima izlaziti u susret. Naravno, brže će se i prilagoditi od naroda koji dolazi iz skroz druge kulture, a mahom iz zemalja u kojima je selektivno provođen šerijat.
Kako čujem od druga u Njemačkoj Sirijci dobro prolaze tamo bez neke frke, a ostali malo teže. I Ukrajinci su sad u poziciji kao Sirijci što su bili godinama. Naravno da će oni trenutno biti u fokusu spram ostalih i da će strane zemlje najviše njima izlaziti u susret. Naravno, brže će se i prilagoditi od naroda koji dolazi iz skroz druge kulture, a mahom iz zemalja u kojima je selektivno provođen šerijat.