Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
MarlboroGold wrote: 14 Apr 2022, 23:53
Ma ja sam to probao više zbog detoksikacije i regulisanja masnoće... kile manje više. Zimus su me handrili trigliceridi i loši holesterol.
Auh, kud te u tim godinama snadje Haman bi trebao mijenjat prehrambene navike.
Nemam vise. Jbg krkaj ovo, krkaj ono, gosti, familija itd. pa mo se poce vrtoglaviti i zujati u usima
MarlboroGold wrote: 15 Apr 2022, 11:09
Ma ja sam slanohran... slatko ne moram 7 dana okusiti, ali zato volim umociti
A porcije kako kad. Kuhano znam i po 2 tanjira spucati bez frke, ali bRez hljeba osim da pokupim ono zadnje na tanjiru
I ja vise volim slano, najvise nezdravo, peciva i grickalice
Cips, jao onaj novi s ukusom junecih rebarca s rostilja Uvijek moj izbor prije kolaca ili cokolade.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
The 51st State wrote: 14 Apr 2022, 20:17
Za umjerene rezultate i odrzavanje tezine najpopularnije trenutno je 16:8 dvaput hefticno, a osim toga fura se masovno jer obnavlja celije i odrzava organizam mladim.
16 sati je trenutno trajanje posta i svi koji poste znaju da to nije moguce odrzati dugotrajno (kategorija - pusti snovi), 2x sedmicno eventualno.
U postu se fkt desi da izgledas kao dijete (sad kad HAVANA i jos neki ekspresno predju u postace )
Najvažnija je portion control. Nema šta nisam probala, ali jedino kontrolisanje unosa kalorija se pokazalo kao učinkovito.
Ko god hoće da smrša, precizna kuhinjska vaga sa kojom možete mjerit grame i mililitre, tablice nutritivnih vrijednosti, i papir i olovka.
Ja sam ispočetka bila frapirana. Npr porcija riže je 30gr, čovjek nema osjećaj koliko je to dok ne izvaga. Uvijek nas oko vara. 30gr riže je ustvari jedna kašika.
Ne morate vi jest u porcijama, ja riže za obrok pojedem 150gr, jer je to meni dovoljno da se zasitim, ali izvagam 150gr, izračunam koliko je to kalorija i zapišem. Sve se može uklopit u dnevni unos od 2000cal samo treba vodit računa.
Pravilo da ne jedete iza nekog sata pomaže samo jer tako smanjite unos kalorija, zato što navečer pred tvom ili računarom jedemo ne jer smo gladni nego eto, onako grickamo, a inače kalorija ne zna koja su doba.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Da, najbolji je taj trenutak kad shvatis koliko puno zapravo jedes a ne trebas. Ja sam prakticki prepolovila porcije u usporedbi s time koliko sam jela prije nego sto sam pocela paziti na prehranu. Bilo je tesko prvih par tjedana, a onda se zeludac i psiha naviknu. Ponekad kad mi se dogodi da se prejedem (ako sam bas jako gladna a za jesti je nesto na sto sam slaba) bude mi zlo od porcije koja mi je nekada bila sasvim normalna za pojest
Zavisi. Nemere bit ista porcija onoga što obara bukve il ore po čitav dan i onog što sjedi za kompom.
što se tiče onog što obara bukve, ako danas unese manje od 20k kalorija, ima da se osuši ko lisičiji qrac.
programeru i ostalim forumskim dangubama dovoljne su dvije tik tak bombonice i lizalo.
Taare wrote: 26 Apr 2022, 08:56
Zavisi. Nemere bit ista porcija onoga što obara bukve il ore po čitav dan i onog što sjedi za kompom.
što se tiče onog što obara bukve, ako danas unese manje od 20k kalorija, ima da se osuši ko lisičiji qrac.
programeru i ostalim forumskim dangubama dovoljne su dvije tik tak bombonice i lizalo.
Naravno, prije svega treba izračunati koliki je dnevni unos kalorija potreban za tebe specifično, na osnovu visine, težine, postotka masnoće na tijelu, aktivnosti, itd.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.