SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26942 times
Been thanked: 27531 times
Status: Offline

Re: Presuđena Samra Ćosović Hajdarević za diskriminaciju nad LGBTI osobama

Post by ironman » 28 Apr 2022, 12:53

Ma citav hajp je bezze..
Meni licno jedino smetaju lojave spodobe sto marsiraju po vukoyebinama sumske ponekad..a to je i zakonom napokon zabranjeno..
Sve drugo,nemam vremena trositi na to..
Zivi i pusti druge da zive.
Glup Samrin komentar,glupa tuzba a i presuda..
dream of spring...

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori » 28 Apr 2022, 12:53

Fuddo wrote: 28 Apr 2022, 12:49
Dori wrote: 28 Apr 2022, 12:43

Samo treba imati respekta i ne vrijedjati nekog samo zato sto je drugačiji. To je sve.
Pa meni licno je svejedno, ne smetaju mi nicija uvjerenja, religiozna, politicka, seksualne orijentacije, sve dok me fizicki ne ugrozavaju. Neka ce respektovat, neka necu, jer imam pravo na to.
To sto se ja mozda ne slazem sa njenim stavovima, ne znaci da mislim kako pravi krivicno djelo ako kaze sta misli o gejovima.
Ako je sloboda govora, onda je sloboda govora, ne moze jedan dan cemo ovako, sutra cemo onako, a sve kako nama licno pase. Onda smo samo licemjerni, jebiga.
Istina. Isto bi rekla i da je neko osudjen, jer jer je ovo izjavio za ljude koji javno ifatare npr:
“ Želim da se ovakvi ljudi izoluju i sklone što dalje od naše djece i društva. Neka idu negdje drugo i prave sebi grad, državu, zakone i svoja prava koja im niko neće osporavati. Ali ovdje NE”

Znaci naučiti se živjeti zajedno i poštovati druge.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4556 times
Been thanked: 3541 times

Post by Melek » 28 Apr 2022, 12:53

Najveća sloboda govora je na ovom forumu, ni u kući mi nije takva :srce
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 28 Apr 2022, 12:54

Očekujem podršku i iz rs...
Uvijek ista fora.
Dok ne bude piletina 50 km.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2960 times
Been thanked: 24542 times

Post by HAVANA » 28 Apr 2022, 12:55

Jebo nju. A jebo i pedere. Jebo i onog sto pali kuran. Jebo i one sto zapale po grada.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1731 times
Been thanked: 1535 times

Post by Tokmak » 28 Apr 2022, 13:18

Mutko na aparatima... :jutarnja
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2823 times
Been thanked: 8875 times
Status: Online

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 13:25

Sestru je ocigledno malo ponijelo i pretjerala sa izjavama.
Trebala se zaustaviti na onome da joj se ne svidja, ne odobrava i dosta. Time bi jasno iznijela svoje misljenje i ne bi nikoga uvrijedila.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 28 Apr 2022, 13:55

Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 08:52 Sabahajrula Nazife :kafa
Selam za druga 51 :rumenko
Allah razi olsun :)
Jest da je za mene kasno tako pozdraviti ali da ne ispadne da neću odpozdraviti.

Što se tiče ovog slučaja, argumenti u koje vjeruju oni naivni, zašto je se kaznila Samra je govor mržnje, diskriminacija i netolerancija prema drugima i drugačijima (u ovom slučaju LGBTQABC), međutim kada se uđe u komentare portala koji su prenijeli vijest može se pročitati da od onih koji osuđuju Samrin govor, koji su pro-gay i koji se žale na govor mržnje upućuju slične komentare pune mržnje, koji ne vrijeđaju samo nju već i čitavu jednu grupu (bula, talibanka, idi u Irak, zamotana, terorista).

Onda dolazimo do zaključka da nikome nije do pravde, tolerancije i zaustavljanja diskriminacije već je samo pojedinim krivo što ih šutaju što oni nisu u prilici da šutaju nekoga.

Zato podržavam Samiru, ne zbog toga jer se slažem sa njom, već što je druga strana dokazala da bi se isto ponšala prema nečijem mojim da su obratne uloge. Drugo je sada što Samra živi u društvu gdje su prije nju osudili zbog jedne izjave nego onog što je 50 puta pomenuo odžu što arlauče.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori » 28 Apr 2022, 13:58

Ali te iste izjave tipa bula, talibanka, idi u Irak, zamotana, terorista treba osuditi….Nije ok vrijedjati nikoga….Kao sto već rekoh….

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 14:17

Dori wrote: 28 Apr 2022, 13:58 Ali te iste izjave tipa bula, talibanka, idi u Irak, zamotana, terorista treba osuditi….Nije ok vrijedjati nikoga….Kao sto već rekoh….
Problem je, koliko ja znam, sto nema tuzbi za takve. Oni se preko interneta ispucaju i nikome nista. Nema nista od toga sto se nesto osudi. Tuzba, presuda, pecat i Amin.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Apr 2022, 14:26

Dori wrote: 28 Apr 2022, 13:58 Ali te iste izjave tipa bula, talibanka, idi u Irak, zamotana, terorista treba osuditi….Nije ok vrijedjati nikoga….Kao sto već rekoh….
Nije samo taj slučaj.
Imamo primjere onih građansko orijentisanih gdje kukaju na nacionalističke stranke što siju mržnju a onda oni sami ljude koji iftare na otvorenom zovu svakakvim imenima iako nemaju imformacija za koga ti ljudi glasaju.
Ili političare iz opozicije koji kritikuju vlast a onda kada sami dođu na vlast se isto ponašaju.

Većina koja kuka kako nema odredena prava je sama dala više puta do znanja da bi se isto ponašali da su oni na tom mjestu i zato nisam nesto ni zagrijan da se borim za prava određenih grupa (npr. FGR, Bosanci sa popisa i sl.)
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 14:30

Naseef Mushroom wrote: 28 Apr 2022, 13:55
Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 08:52 Sabahajrula Nazife :kafa
Selam za druga 51 :rumenko
Jest da je za mene kasno tako pozdraviti ali da ne ispadne da neću odpozdraviti.

Što se tiče ovog slučaja, argumenti u koje vjeruju oni naivni, zašto je se kaznila Samra je govor mržnje, diskriminacija i netolerancija prema drugima i drugačijima (u ovom slučaju LGBTQABC), međutim kada se uđe u komentare portala koji su prenijeli vijest može se pročitati da od onih koji osuđuju Samrin govor, koji su pro-gay i koji se žale na govor mržnje upućuju slične komentare pune mržnje, koji ne vrijeđaju samo nju već i čitavu jednu grupu (bula, talibanka, idi u Irak, zamotana, terorista).

Onda dolazimo do zaključka da nikome nije do pravde, tolerancije i zaustavljanja diskriminacije već je samo pojedinim krivo što ih šutaju što oni nisu u prilici da šutaju nekoga.

Zato podržavam Samiru, ne zbog toga jer se slažem sa njom, već što je druga strana dokazala da bi se isto ponšala prema nečijem mojim da su obratne uloge. Drugo je sada što Samra živi u društvu gdje su prije nju osudili zbog jedne izjave nego onog što je 50 puta pomenuo odžu što arlauče.
Skoro sve je to tako kako si napiso i slazem se. Osim sa ovim dijelom oko podrzavanja 😁
Ako je meni opravdanje, da vrijedjam nekoga drugog, necije vrijedjanje mene sa ezanom i arlaukanjem, onda smo bara bara. A ja nisam kao on.
Isto tako, treba li homoseksualcima ovo vrijedjanje biti opravdanje da nama sutra kazu "ne trebaju nam javni iftari i okupljanja, odselite iz ovog grada i napravite sebi mahalu za jafne iftare"..

Sva ova podrska doticnoj mi izgleda kao pravdanje svog grijega, grijehom onog drugog. Napisah Dori, po meni je problem tuzilastvo jer se ne sudi ovima drugima.
Postoji li zvanicno tuzba protiv Mileta za ezan i zasto ne postoji? Zasto ga niko nije tuzio?
Je li ikad ikome policija pokucala na vrata jer je napisao na FB uvredljiv komentar na racun pokrivene zene ili muslimana?
Najcitaniji portal u drzavi nam dopusta do skoro sve vijesti svijeta komentarisemo anonimno i pod nekim siframa.
Jednostavno, homoseksualci su uradili konkretnu stvar, slozili tuzbu i neka su. Da smo normalni, nesto bi naucili od njih a ne bi samo plakali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Apr 2022, 14:39

Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 14:17
Problem je, koliko ja znam, sto nema tuzbi za takve. Oni se preko interneta ispucaju i nikome nista. Nema nista od toga sto se nesto osudi. Tuzba, presuda, pecat i Amin.
Ako sam dobro upoznat tek bi se moglo kod nas preko interneta protiv nekoga pokrenuti proces ako neko poznatoj ličnosti i političaru napiše direktno da ga planira ubiti ili pretući.
Naravno ne računam jak gay lobi gdje su prvi put izjavili da su uhapsili više osoba zbog govora mržnje na Klixu i to baš (gle čuda) kada su pisali protiv gay parade prije 2 godine.

Imamo isto primjer gdje je neko na anti-gay paradi (uoči prve parade) samo izjavio ambasadoru Nelsonu (koji je sam gay) da poštuje njegovu funkciju ali da je ipak on ovdje samo gosta on kao BH državljanim ne podržava to i odmah su ga priveli na razgovor.
To što onaj bizon sto puta ponavlja slično Schmidtu, da je on samo turista ovdje, to naravno prolazi nekažnjeno.

Očigledno za gay lobi BH pravila ne važe.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Apr 2022, 14:51

Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 14:30
Naseef Mushroom wrote: 28 Apr 2022, 13:55

Skoro sve je to tako kako si napiso i slazem se. Osim sa ovim dijelom oko podrzavanja 😁
Ako je meni opravdanje, da vrijedjam nekoga drugog, necije vrijedjanje mene sa ezanom i arlaukanjem, onda smo bara bara. A ja nisam kao on.
Isto tako, treba li homoseksualcima ovo vrijedjanje biti opravdanje da nama sutra kazu "ne trebaju nam javni iftari i okupljanja, odselite iz ovog grada i napravite sebi mahalu za jafne iftare"..

Sva ova podrska doticnoj mi izgleda kao pravdanje svog grijega, grijehom onog drugog. Napisah Dori, po meni je problem tuzilastvo jer se ne sudi ovima drugima.
Postoji li zvanicno tuzba protiv Mileta za ezan i zasto ne postoji? Zasto ga niko nije tuzio?
Je li ikad ikome policija pokucala na vrata jer je napisao na FB uvredljiv komentar na racun pokrivene zene ili muslimana?
Najcitaniji portal u drzavi nam dopusta do skoro sve vijesti svijeta komentarisemo anonimno i pod nekim siframa.
Jednostavno, homoseksualci su uradili konkretnu stvar, slozili tuzbu i neka su. Da smo normalni, nesto bi naucili od njih a ne bi samo plakali.
Da li misliš da je ovo što se aktivno kažnjava svako ko je anti-gay na portalu stvarno rezultat toga što je neko na Klixu više bio aktivan i uporan u prijavljivanju anti-gay postova od onih što su prijavljivali Bullevarove komentare gdje piše kako bi ušao u neku manekenku kao sratko mladić u Potočare?

Ja bih prije rekao da nekim višim silama odgovara što brača Šimić drže "sarajevski" portal gdje se dopušta održavanje toksične atmosfere i govor mržnje protiv krezubih balija dok kod propagande uoči prve gay parade nije išlo u prilog da iko piše protiv toga.

Fun fact: Ne znam je li i danas tako ali prije 3 mjeseca je na Klixu postojao filter gdje ako napišeš "peder" odmah ti banuju profil dok kod riječi "balija" nije bilo filtera.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1358 times
Been thanked: 4478 times

Post by Laser » 28 Apr 2022, 14:53

Dumke je peder, zato podržava pederski sud koji je osudio Samru. :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 15:02

Naseef Mushroom wrote: 28 Apr 2022, 14:51
Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 14:30

Da li misliš da je ovo što se aktivno kažnjava svako ko je anti-gay na portalu stvarno rezultat toga što je neko na Klixu više bio aktivan i uporan u prijavljivanju anti-gay postova od onih što su prijavljivali Bullevarove komentare gdje piše kako bi ušao u neku manekenku kao sratko mladić u Potočare?

Ja bih prije rekao da nekim višim silama odgovara što brača Šimić drže "sarajevski" portal gdje se dopušta održavanje toksične atmosfere i govor mržnje protiv krezubih balija dok kod propagande uoči prve gay parade nije išlo u prilog da iko piše protiv toga.

Fun fact: Ne znam je li i danas tako ali prije 3 mjeseca je na Klixu postojao filter gdje ako napišeš "peder" odmah ti banuju profil dok kod riječi "balija" nije bilo filtera.
Nema sumnje da je njihov lobi jaci i da su zasticeni. Ja u to ne sumnjam, ne poricem i ne smeta mi. Smeta mi sto su drugi anemicni. Smeta mi politika objavljivanja internet statusa i ko fol osudjivanja a konkretno kada se treba protiv islamofoba zvanicno putem institucija boriti, nigdje nista.
Evo imali smo nedavno pozitivan primjer prosvjetnog radnika koga je mup RS kaznio za namaz na javnoj povrsini. Covjek izgleda pametan i odlucan da se islamofobima suprotstavi na pravi nacin. Idemo na sud pa da vidimo.
E takvih fali.
Sa druge strane, gejevima takvih ne fali i ljudi se bore na sve nacine.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 15:04

Laser wrote: 28 Apr 2022, 14:53 Dumke je peder, zato podržava pederski sud koji je osudio Samru. :D.
Samra odlicno zna ustav drzave, zakone i prilikom prihvatanja funkcije, koju je tada obnasala, mislim da je bila duzna cuvati ustav vlastite drzave.
Zao mi je :cudi

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori » 28 Apr 2022, 15:13

Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 14:17
Ma na internetu svega. Pogotovo ako imaju šansu da komentarisu anonimno ili pod drugim imenom.
Ali da neko to izjavi u Patlamentu, imalo bi mjesta za tužbu.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Apr 2022, 15:19

Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 15:02
Naseef Mushroom wrote: 28 Apr 2022, 14:51

Nema sumnje da je njihov lobi jaci i da su zasticeni. Ja u to ne sumnjam, ne poricem i ne smeta mi. Smeta mi sto su drugi anemicni. Smeta mi politika objavljivanja internet statusa i ko fol osudjivanja a konkretno kada se treba protiv islamofoba zvanicno putem institucija boriti, nigdje nista.
Evo imali smo nedavno pozitivan primjer prosvjetnog radnika koga je mup RS kaznio za namaz na javnoj povrsini. Covjek izgleda pametan i odlucan da se islamofobima suprotstavi na pravi nacin. Idemo na sud pa da vidimo.
E takvih fali.
Sa druge strane, gejevima takvih ne fali i ljudi se bore na sve nacine.
Ja sam čitao na drugim forumima i portalima dosta komentara gdje su ljudi pisali da su prijavljivali govor mržnje na Klixu bez usojeha pa su i odustali i jedino im je preostalo da ignorišu taj portal.
Ja sam siguran da kod nas nisu morali ni prijavljivati homofobične komentare jer su stranci im oduzeli taj posao.
Sjećam se uoči prve gay parade da je na Klixu izašao članak kako su u američkoj ambasadi se oglasili da su zabrinuti zbog govora mržnje uoči parade i samo 3-4 dana kasnije izašao je novi članak kako su u više BH gradova uhapsili 5 osoba zbog govora mržnje na Klixu.

Pitam se zašto se američka ambasada nije nikada oglasila prije zbog nacionalističkih komentara na Klixu.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 28 Apr 2022, 15:22

Klix je najpoganiji portal na ovim prostorima. Kurir je za njih NYT
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Post Reply