Sarajevo

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2844 times
Been thanked: 23440 times
Status: Offline

Re: Sarajevo

Post by HAVANA »

Duminjo wrote: 20 Apr 2022, 00:25
HAVANA wrote: 19 Apr 2022, 23:23

I sad se sjetio da mu smeta, kad se napokon nesta radi?
Koja vlada rijesi pitanje GRASa, moze reci da radi.
Sve ostalo je fasada.

A vlada koja javno krije koliko nešto placa, javnim parama a ne parama iz njihovog djepa, je obicna mafija.
Hej, ljudi kriju koliko ce platiti ovu kinesku firmu ili obnovu pruge ili sta vec.. hajd ti meni navedi samo jedan valjan razlog za to.
Ima ko to nadgleda i stalno obilazi, pod kojim uslovima je dato i kako. Ja stvarno ne ulazim dublje u te stvari nit me zanima. Zanima me samo jedno. Da vidim da se radi, da napreduje, da ce biti. A ta kusuranja i nabijanje poena me apsolutno ne zanimaju. I ako se probije rok isto me ne zanima, sasvim normalno u takvim projektima. I da poskupi isto me ne zanima, meni je samom sve zivo poskupilo a o gradjevini da ne govorim.Ukratko sto rekoh, samo nek vidim da se radi i da ce biti, a vidim. Slobodno nek ta sda uradi nesto ovako i njima cu pljeskat. Kod njih nit sta znas nit vidis. Nit zavrse. Pogledaj samo hampe a rok nije ni istekao a juce gledam sine se postavljaju na dobrom dijelu trase. Meni ko gradjaninu dovoljno. A i dobro zajeban projekat u gradskoj zoni ovo raditi. Puno neplaniranih stvari i bijesa ljudi zbog guzvi blablabla. Sasvim normalno. Sjetim se antwerpena i slicnog projekta. To je ludilo bilo od blokada do probijanja rokova i cijene. Drug mi je drzao restoran u toj ulici. Skoro citavo vrijeme nije radio a na kraju su i njima morali placati mjesecnu nadoknadu. I zavrsi se. I bas je lijepo. https://www.google.com/amp/s/izdvojeno. ... lidze/amp/
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori »

HAVANA wrote: 19 Apr 2022, 23:23

I sad se sjetio da mu smeta, kad se napokon nesta radi?
Sve ostalo je fasada.
I vodovoda! :ideja
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Mada nemam ja nista protiv pritiska itd. Bolje ce raditi. Imam protiv podmetanja i miniranja projekta sto moze dovesti do obustave projekta. A sda bi najradje da ovi to ne zavrse. Iz tog razloga sto ti napisa u svom postu. I to je tacno. Na ovome se uzimaju izbori i svasta nesta... Napokon je to neko skontao a ne da uzima topsom i dzamijskom pricom,pozivanjem na njihov satro patriotizam. Samo ti radi i pravi a to u sta vjerujes, dje si bio 92g,na bostaricima il u minhenu me zaboli neka stvar. Samo rezultat. Ocima da ga vidim i tijelom osjetim.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Dori wrote: 20 Apr 2022, 07:10

Sve ostalo je fasada.
Ljudi ba rade, stvarno rade. Vidim jebo ga ja nisam corav. Od vodovoda do pruge, porodiljskih naknada, nesta pokusavaju i rade. Ne mogu da shvatim da ljudi puse vjecitu pricu i podmetanja politicka i onda sve propadne.Kad vidim da ne rade, da nema rezultata, prvi cu im psovat sve po spisku. Za sada nemam razloga. U kakvim okolnostima i situaciji rade, nije lose. Podrzavam jos uvijek.Mislim, ne znam, jel stvarno neko misli da cu slusat onog imbecila zahiragica il celika? Pa ono hajr cesmu ne zna napravit a ne sta drugo. Ovakav tezak projekat i finansiranje od ovakvih institucija, koje stalno kontrolisu tok radova i utrosena sredstva i ja fol nesta da znam i sudim po nekom ugovoru. Ko do sad smo ih gledali. Diplomu jebenu ne mogu opravdati, o respiratorima da ne govorim i ostalim stvarima i svemu do sada... I oni nasli nesta trazit. Ma mrs.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Evo sad sam prosao i konto sam da stanem da uslikam sa mosta stupske petlje al kaznice me. :123 Milina za pogledati.Upravljena ploca i betoni,sve u vaser vagi,sine stoje,pravac puko...A obzirom da nisam bas gradjevinski laik i da znam da je najveci posao,trosak i najvise radne snage doci do sine i zeljeza,ovo je pri kraju na ovim dijelovima.Bravo. :cool
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2730 times
Been thanked: 8559 times

Post by Duminjo »

Dori wrote: 20 Apr 2022, 07:10

Sve ostalo je fasada.
Ko to rijesi, nek mu dignu spomenik.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

HAVANA wrote: 20 Apr 2022, 07:06

Sve ostalo je fasada.

A vlada koja javno krije koliko nešto placa, javnim parama a ne parama iz njihovog djepa, je obicna mafija.
Hej, ljudi kriju koliko ce platiti ovu kinesku firmu ili obnovu pruge ili sta vec.. hajd ti meni navedi samo jedan valjan razlog za to.
Ima ko to nadgleda i stalno obilazi, pod kojim uslovima je dato i kako. Ja stvarno ne ulazim dublje u te stvari nit me zanima. Zanima me samo jedno. Da vidim da se radi, da napreduje, da ce biti. A ta kusuranja i nabijanje poena me apsolutno ne zanimaju. I ako se probije rok isto me ne zanima, sasvim normalno u takvim projektima. I da poskupi isto me ne zanima, meni je samom sve zivo poskupilo a o gradjevini da ne govorim.Ukratko sto rekoh, samo nek vidim da se radi i da ce biti, a vidim. Slobodno nek ta sda uradi nesto ovako i njima cu pljeskat. Kod njih nit sta znas nit vidis. Nit zavrse. Pogledaj samo hampe a rok nije ni istekao a juce gledam sine se postavljaju na dobrom dijelu trase. Meni ko gradjaninu dovoljno. A i dobro zajeban projekat u gradskoj zoni ovo raditi. Puno neplaniranih stvari i bijesa ljudi zbog guzvi blablabla. Sasvim normalno. Sjetim se antwerpena i slicnog projekta. To je ludilo bilo od blokada do probijanja rokova i cijene. Drug mi je drzao restoran u toj ulici. Skoro citavo vrijeme nije radio a na kraju su i njima morali placati mjesecnu nadoknadu. I zavrsi se. I bas je lijepo. https://www.google.com/amp/s/izdvojeno. ... lidze/amp/
SDA je katastrofa, ovi su loši.
Meni los nije dovoljan. Hocu dobrog. A dobar mi nije onaj ko ce mi samo oci zamazati. U usporedbu sa bivsim vladama, mozemo tako reci "ljudi nesto rade". OK, u odnosu na one prije, rade nesto. Ali necu nesto, hocu da valja 😁

To je novac gradjana Sarajeva i MORAJU imati pristup informacijama gdje se i kako troši njihov vlastiti novac.
Kad se te informacije kriju sa namjerom, ne moze covjek nista drugo pomisliti nego da se krade. Lopovi i tacka.
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 75 times
Been thanked: 220 times

Post by Ljiljan »

Nova podloga za prugu. Prvi novi tramvaj dolazi u septembru 2023.

Image

Proljetno odrzavanje

Pjeskaranje i kosenje obala Miljacke

Image

Pokosen park u centru

Image

Rimski most

Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3912 times
Been thanked: 2947 times

Post by Pasaga »

aferim,tako se cuva grad ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2690 times
Been thanked: 4748 times

Post by Nora Ibsenova »

Duminjo wrote: 25 Apr 2022, 17:40
HAVANA wrote: 20 Apr 2022, 07:06 Ima ko to nadgleda i stalno obilazi, pod kojim uslovima je dato i kako. Ja stvarno ne ulazim dublje u te stvari nit me zanima. Zanima me samo jedno. Da vidim da se radi, da napreduje, da ce biti. A ta kusuranja i nabijanje poena me apsolutno ne zanimaju. I ako se probije rok isto me ne zanima, sasvim normalno u takvim projektima. I da poskupi isto me ne zanima, meni je samom sve zivo poskupilo a o gradjevini da ne govorim.Ukratko sto rekoh, samo nek vidim da se radi i da ce biti, a vidim. Slobodno nek ta sda uradi nesto ovako i njima cu pljeskat. Kod njih nit sta znas nit vidis. Nit zavrse. Pogledaj samo hampe a rok nije ni istekao a juce gledam sine se postavljaju na dobrom dijelu trase. Meni ko gradjaninu dovoljno. A i dobro zajeban projekat u gradskoj zoni ovo raditi. Puno neplaniranih stvari i bijesa ljudi zbog guzvi blablabla. Sasvim normalno. Sjetim se antwerpena i slicnog projekta. To je ludilo bilo od blokada do probijanja rokova i cijene. Drug mi je drzao restoran u toj ulici. Skoro citavo vrijeme nije radio a na kraju su i njima morali placati mjesecnu nadoknadu. I zavrsi se. I bas je lijepo. https://www.google.com/amp/s/izdvojeno. ... lidze/amp/
Meni los nije dovoljan. Hocu dobrog. A dobar mi nije onaj ko ce mi samo oci zamazati. U usporedbu sa bivsim vladama, mozemo tako reci "ljudi nesto rade". OK, u odnosu na one prije, rade nesto. Ali necu nesto, hocu da valja 😁

To je novac gradjana Sarajeva i MORAJU imati pristup informacijama gdje se i kako troši njihov vlastiti novac.
Kad se te informacije kriju sa namjerom, ne moze covjek nista drugo pomisliti nego da se krade. Lopovi i tacka.
To je to.
Mi ne znamo osim "nek ne puca" mindsetom.

Ja sam za to da ih svake izbore mjenjamo, da se niko ne odomaći.

NiP i druškani su lopovi isto ko i Ezdea, s tim da je razlika u tome što su prvi tek zasjeli, a drugi već 30 godina isasavaju pare iz ove države. I samo zato što prvi nisu pustili toliko duboko svoje koruptivno, nepotističko, mafijaško korjenje, malčice su k'o i bolji od drugih.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Pa pustis ove da rade sto su zapoceli, a ovo jos odlicno ide obzirom na situaciju sa materijalima, cijenama, radnom snagom, sveukupnom situacijom... Kad ne budu radili mijenjas, glasas, napadas, rondas... A ovo sto se radi i proziva je cisto politicko miniranje. I to od dokazanih lopova i imbecila koji nista nisu uradili osim opljackali. Ja nemam pojma ni ciji je ovaj steta i kako i sta. Meni dosta da vidim. Da je sda uradila i njima bi viko bravo, ne bi ih mrzio koliko ih mrzim. A ta mrznja nije dosla nako, probudio se ja i mrzim sda. Gledam ih godina i godina. I povraca mi se konstantno.Biraj, gledaj, mijenjaj... :cudi
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Nora Ibsenova wrote: 28 Apr 2022, 19:15
Duminjo wrote: 25 Apr 2022, 17:40

To je to.
Mi ne znamo osim "nek ne puca" mindsetom.

Ja sam za to da ih svake izbore mjenjamo, da se niko ne odomaći.

NiP i druškani su lopovi isto ko i Ezdea, s tim da je razlika u tome što su prvi tek zasjeli, a drugi već 30 godina isasavaju pare iz ove države. I samo zato što prvi nisu pustili toliko duboko svoje koruptivno, nepotističko, mafijaško korjenje, malčice su k'o i bolji od drugih.
Konakovic i kompanija znaju da moraju uraditi nesto golemo tj nesto sto ce obican narod golim okom vidjeti i na osnovu cega ce se moci nadati da opet dobiju SDA na izborima. SDA je zajebana masinerija. I sa ovim vidljim radovima, opet je pitanje kako ce trojka proci sljedece izbore. Da nije ovoga, pojeo bi ih SDA i bili bi tu gdje jesu samo turisticki 4 godine.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

HAVANA wrote: 28 Apr 2022, 21:02 Pa pustis ove da rade sto su zapoceli, a ovo jos odlicno ide obzirom na situaciju sa materijalima, cijenama, radnom snagom, sveukupnom situacijom... Kad ne budu radili mijenjas, glasas, napadas, rondas... A ovo sto se radi i proziva je cisto politicko miniranje. I to od dokazanih lopova i imbecila koji nista nisu uradili osim opljackali. Ja nemam pojma ni ciji je ovaj steta i kako i sta. Meni dosta da vidim. Da je sda uradila i njima bi viko bravo, ne bi ih mrzio koliko ih mrzim. A ta mrznja nije dosla nako, probudio se ja i mrzim sda. Gledam ih godina i godina. I povraca mi se konstantno.Biraj, gledaj, mijenjaj... :cudi
Kad glasam, glasam za SDP. Nikad nisam za nekoga drugog glasao. Eto kritikujem ovu trojku ue kojoj je i SDP. Ne valjaju mi i jbg.
Obicni populisti koji rade dobar marketing i nista vise.
A mislim da se s tobom ne bi slozili ni radnici u Skenderiji koja je bila pred bankrotom i skoro propala. Poslije proslih izbora za direktora postavljen neki clan iz fahrine SBB stranke. Kazu covjek preporodio Skenderiju, radnici poceli raditi i dobivati normalne, redovne plate. Za kratko vrijeme, covjek ozivio mrtav objekat. Sada, trojka dobila izbore i skinula covjeka sa pozicije, postavili nekoga svoga. Radnici u skenderiji se zalili, pisali neka obavjestenja hu-ha ali dzaba. Smijeniše sposobnog covjeka samo da postave svoga :cudi
Jbo bolan to.. kako ces tako ici naprijed? A o tome se malo zna. Pisalo se nesto par puta, poklopilo se i nikome nista. Sa druge strane, narodu izbise oci ovim prugama koje rade tamo neki sumnjivi kinezi i gdje ljudi nemaju uvid u troskove radova.
Cista populisticka politicka struktura i marketing. Meni ne valjaju. Samo me jbe sto osim njih i SDA nema niko treci :D.

Eto ti nekoliko pitanja.
Zasto je smijenjen Direktor Skenderije kada je radio dobro?
Zasto nam pored domacih firmi rade kinezi obnovu pruge i zasto nam to rade kinezi ciji se mostovi po africi ruse?
Gdje su detalji ugovora sa kinezima tj gdje su pare?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Fascinantno je da takvi lopovi, takva nepismena i nesposobna bagra kao sto je sda vodi kolo tolike godine. Svojim jeftinim i satro patriotskim i vjerskim pricama drzi poziciju i dalje vlada. Nevjerovatno. I poslije svega. A bilo sta drugo i novo se kritikuje na prvu, dok jos nisu ni poceli...Hej od cega su oni hampu nadigli, hoce li vjekovni projekat biti gotov u dan bukvalno, ne smije zakasnit nista.A nije jos ni istekao rok. Eno sina do nedjarica a iskopano do remize sve... Ima li ista da se nije zakasnilo? Sta je sa auto putem, tunelom hranjen itditd Kakvi su tu rokovi, izvodjaci, jel ko sta vidio, jel sta zavrseno na vrijeme i jel ikako zavrseno?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Pa domaca ti i radi, pogledaj trasu. Izvodjac radova i podizvodjac...
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Tender je medjunarodni, pod uslovima i kontrolom stranaca, sredstva namjenski i po fazama, neki dan su u kontroli bili... Bezveze naglabamo o necemu sto nije nasa struka. Vozim svaki dan i gledam kako ide. Meni dosta. Odlicno. Samo nek ide, nek ne stanu.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Jel ti stvarno mislis da je doslo 300 kineza i da radi? Imas bosman itd kao nosioca posla... Pa nije peljeski most jbt.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

HAVANA wrote: 28 Apr 2022, 21:43 Jel ti stvarno mislis da je doslo 300 kineza i da radi? Imas bosman itd kao nosioca posla... Pa nije peljeski most jbt.
Ne mislim nista vec citam da je zvanicni izvodjac radova kinez. Vjerovacu tebi jer gledas svojim ocima skoro svaki dan.
I ako si ti zadovoljan njima, ja nisam.
Apsolutno to ne znaci kako je SDA bolja. Ne mora se valjda u svakom postu ponavljati da je SDA još gora i da su ovi manje zlo.
Ja bih samo volio da postoji još neka, treca opcija i da mogu trenutne pitati gdje su moje pare..

Uzmes to kao potrošac nekog proizvoda. Jel ti bolje da imas izbor 5 proizvodjadja od kojih mozes nesto kupiti ili ti je bolje da imas samo 2?
I kao potrošac da imaš neku informaciju i garanciju o proizvodu koji kupujes svojim parama ili ti je dovoljno da samo kupis proizvod po cijeni na koju ne mozes uticati i poslije nemas pravo zalbe ni bilo kojeg krca?

Jednostavno, konkurencija i otvoreno trziste :valja
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

bosman je dobio ugovor, pa unajmio kineskog izvodjaca radova (a prvobitno je trebalo biti obratno).
cinjenica je da to ide, fura, rade.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ama bolan jesi ti svjestan da bi ova sda potrckala najradje da obustave sve? Pa ko ce normalan brojat dane da istekne rok, nagovjestavat, zlurado se smijat? I sta onda? Vidim rezultate, nisam slijep. Krecim kucu pa ne stignem a ne ovo. A evo i stizu kako vidim... Sad ih je vise i brze ide. Pritisak je dobar al daj da gradjani pritiscu a ne ovi idioti.
Post Reply

Return to “BiH”