Sarajevo
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2770 times
- Been thanked: 22882 times
- Status: Online
Re: Sarajevo
Ja kineza vidio nisam, sve nasi ljudi, bosman... Od ljudi do kamiona. Pored firme su mi...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2689 times
- Been thanked: 8308 times
- Status: Offline
Odoh stavit veš u mašinu i nahranit macku. Pet puta se ponavljam i opet me ne jebešHAVANA wrote: 28 Apr 2022, 22:35 Ama bolan jesi ti svjestan da bi ova sda potrckala najradje da obustave sve? Pa ko ce normalan brojat dane da istekne rok, nagovjestavat, zlurado se smijat? I sta onda? Vidim rezultate, nisam slijep. Krecim kucu pa ne stignem a ne ovo. A evo i stizu kako vidim... Sad ih je vise i brze ide. Pritisak je dobar al daj da gradjani pritiscu a ne ovi idioti.
- HAVANA
- Forumaš godine
Ama i ja se ponavljam. Ne zelim uopste o politici da pricam. Hocu samo da vidim da se radi. Dok vidim, dobro i jest. Kad ne bude, sovacu.
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
eto onda je mozda obratno 
koga briga ko radi, dok projekat napreduje.
ljudi koji pljuju i opstruiraju sve zivo mi je preko glave, inace. posebno je lose kad se tako ponasaju ljudi iz sistema i kad svaki progres koriste za politicka prepucavanja

ljudi koji pljuju i opstruiraju sve zivo mi je preko glave, inace. posebno je lose kad se tako ponasaju ljudi iz sistema i kad svaki progres koriste za politicka prepucavanja
- HAVANA
- Forumaš godine
- HAVANA
- Forumaš godine
To je to.Skin wrote: 28 Apr 2022, 22:42 eto onda je mozda obratno

- Duminjo
- Urednik foruma
Evo npr moja mama ima odlican razlog da glasa za SDA.Skin wrote: 28 Apr 2022, 22:42 eto onda je mozda obratno
Prethodne 4 godine uradili jednu livadu gdje su se cuke skupljale i pjanci spavali. Livada uradjena odlicno. Eno sada park za djecu sa toboganima i ostalim zajebancijama. Sa strani napravljena parking mjesta koja na grbavici mnogo znace. 40 dodatnih parking mjesta nije malo. Od jedne napustene livade, uradjena odlicna, korisna i lijepa stvar.
Par godina prije toga, u istoj mahali uradjena ulica i kanalizacija. Ulica bila ruglo preko koje nisi mogo traktorom proci. Sada siroka ulica, ravna, trotoari sredjeni i dodatno na jednoj strani opet napravljeno 30-40 parking mjesta.
Ulica koja ide od slasticarne Ramiz pored pijace na grbavici tamo do tranzita gdje je Taxi stand.
Eto radilo se.. i Koldzo opet izgubio izbore

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21821 times
- Been thanked: 19867 times
Pokupih sa klixaUpdated - Trenutna Vlada KS i sta su sve uradili u pola mandata.
1. kupljeni novi trolejbusi 35x
2. kupljeni novi tramvaji = 15?
3. obnovljena kompletna pruga
4. rekordni iznosi za mlade bracne parove kod rjesavanja stambenog pitanja
5. 1000KM x12 za porodilje (neovisno o trenutnom broju djece, radnom odnosu i sl)
6 Dječiji doplatak za sve sa troje i više djece bez obzira na imovinski cenzus
7.Zakon o Srebrenici
8.EXPO 2020
9. Park kod Maršalke
10 Ministar zdravstva koji nije pobjegao zbog pandemije (nažalost i ovo je uspjeh)??
11. Rekordan broj stanova za boracku populaciju
12. Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreze
13. Povecana davanja za socijalne kategorije
14. Subvencija za plin i vrtiće.
15.110 miliona kod komercijalnih banaka beskamatnih kredit (Vlada pokriva kamate) za privrednike. Grace period godina dana.
16.Ukinuto pravilo za neposjedovanje vozila i obrta vezano za dječiji doplatak.
17.Nikada veće subvencije privrednicima.
18.Javni registri subvencija za privredu, plata uposlenih u javnom sektoru, imovine političara..... (transparentnost)
19.Ukinuti neki parafiskalni nameti (šume skroz, vode prepolovljene...)
20. Utopljavanje 40 + javnih objekata u cijelom kantonu
21. prigradski voz koji do pazarića i do Ilijaša, skratio vrijeme putovanja do centra grada za 80%, i prevozi veliki broj putnika + Visoko u najavi
22. adaptivno upravljanje saobraćajem
23.jedinstvena elektronska karta za javni prevoz - Neke procjene da starta sa Aprilom - >
24. zemaljski muzej uvezan sa Univerzitetom, čime mu je omogućeno nesmetano funkcioniranje prvi put nakon rata
25. Video nadzor u KS - implementacija u najavi
26. Helikopter planiran ?
27. Pruga ka Hrasnici
28.Body-kamere za MUP
29.Isplata 10 Mio na osnovu tuzbi radnika ----izvor?
30.Jedini drzavni organ u BiH (uz Grad Sarajevo) koji je uplatio humanitarnu pomoc ukrajinskom narodu ---- iznos?
31. U najavi/planiranju ambulanta na Stupskom Brdu - stim da je ovo u planu nije realizirano!
32. HPV vakcine
33. Refundiranje nalaza u privatnim zdravstvenim ustanovama ukoliko u drzavnoj cekanje bude duze od 20 dana
34. Hotel Igman prodaja ? info?
35. Planiranje Tunela kobilja glava - stim da je ovo u planu nije realizirano!
36. Vlada KS osigurala 20 miliona KM za zapošljavanje više od 2.270 osoba
37. Postavili u proceduru prijedlog zakona o osnivanju Muzeja holokausta, za što su pripremili elaborat i projekt. Muzej bi bio smješten u malu sinagogu na Mejtašu.
38. Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi na Marijin Dvoru.
39. Pauk se aktivirao napokon ?.
40. Besplatni pregledi i sterilizacija kućnih ljubimaca tokom cijele godine
---------------Diskutabilne i lose odluke trenutne vlade!
1. Hifa na Dobrinji
2.Ventilacioni koridori koje su "ukinuli" jer zbog njih je onemogućena divlja gradnja (odmah poslije idu dozvole za mnoge upitne objekte)
Ukinuli su koridore pod izgovorom da će dati novi kantonalni urbanistički plan koji nikada nije objavljen
3.Uspavani načelnici koji nisu opravdali glasove - Tanović nit' ga ko čuje nit' vidi - GRADSKO VIJEĆE GRADA SARAJEVA 23.02.2022.
4. Pokreću uništavanje Trebevića - ovo im ne treba dozvoliti

- HAVANA
- Forumaš godine
Ne spominji mi ime koldzo. Hemeroid mi iskoci.Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 23:06Evo npr moja mama ima odlican razlog da glasa za SDA.Skin wrote: 28 Apr 2022, 22:42 eto onda je mozda obratno
Prethodne 4 godine uradili jednu livadu gdje su se cuke skupljale i pjanci spavali. Livada uradjena odlicno. Eno sada park za djecu sa toboganima i ostalim zajebancijama. Sa strani napravljena parking mjesta koja na grbavici mnogo znace. 40 dodatnih parking mjesta nije malo. Od jedne napustene livade, uradjena odlicna, korisna i lijepa stvar.
Par godina prije toga, u istoj mahali uradjena ulica i kanalizacija. Ulica bila ruglo preko koje nisi mogo traktorom proci. Sada siroka ulica, ravna, trotoari sredjeni i dodatno na jednoj strani opet napravljeno 30-40 parking mjesta.
Ulica koja ide od slasticarne Ramiz pored pijace na grbavici tamo do tranzita gdje je Taxi stand.
Eto radilo se.. i Koldzo opet izgubio izbore![]()
- HAVANA
- Forumaš godine
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24627 times
- Been thanked: 27255 times
Samo neka sredjuju. Jos ovu da poruse bas bode oci i spucaju neku isto bijelu, lijepu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Acta non Verba
- Skin
- Inventar foruma
pa super.Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 23:06Evo npr moja mama ima odlican razlog da glasa za SDA.Skin wrote: 28 Apr 2022, 22:42 eto onda je mozda obratno
neka glasa zena za koga hoce, nemoj joj ti nametati

ja to ne gledam uopste ko radi, ko je na vlasti, mislim da je u nasem drustvu to sve u pet deka i zbog toga me politika ne zanima. tu i tamo se iznerviram oko bitnih stvari kao sto je negiranje genocida, narusavanje ustavnosti, pozivi na otcjepljenja, nacionalizam, diskriminacija ljudi samo sto postoje itd. ali sam rezignirana i bez nade u neke ozbiljnije politicke promjene.
pa sam se zatvorila u svoj mikrokosmos i samo se obradujem kad vidim nesto produktivno, jer to nam popravlja kvalitet zivota u nekom aspektu.
ja bih glasala za zelene da su neki faktor
- Duminjo
- Urednik foruma
HAVANA wrote: 28 Apr 2022, 23:11Ne spominji mi ime koldzo. Hemeroid mi iskoci.Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 23:06
Evo npr moja mama ima odlican razlog da glasa za SDA.

A znam.. mislim, cuo sam svasta "rekla kazala". Da bog sacuva i ne ponovilo se.
- Duminjo
- Urednik foruma
Nema ona sta glasati za koga hoce. Pusti supljuSkin wrote: 28 Apr 2022, 23:25pa super.Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 23:06
Evo npr moja mama ima odlican razlog da glasa za SDA.
neka glasa zena za koga hoce, nemoj joj ti nametati
ja to ne gledam uopste ko radi, ko je na vlasti, mislim da je u nasem drustvu to sve u pet deka i zbog toga me politika ne zanima. tu i tamo se iznerviram oko bitnih stvari kao sto je negiranje genocida, narusavanje ustavnosti, pozivi na otcjepljenja, nacionalizam, diskriminacija ljudi samo sto postoje itd. ali sam rezignirana i bez nade u neke ozbiljnije politicke promjene.
pa sam se zatvorila u svoj mikrokosmos i samo se obradujem kad vidim nesto produktivno, jer to nam popravlja kvalitet zivota u nekom aspektu.
ja bih glasala za zelene da su neki faktor

A to sto si se ti povukla, sigurno opravdano, je upravo ono sto kriminalna hobotnica ima za cilj. Naizgled bitnije teme na povrsinu a vamo hamzi ga hop.
Dokaz toga je izlaznost na izborima koja je manja od 50%. Dok je tako, promjena na bolje nema.
- Skin
- Inventar foruma
to je tacno, ali jedan zivot imamo, a dobar dio su nam uzeli. ovo nije drzava u kojoj ima neke svijetle buducnosti i perspektive za vecinu ljudi, kao u nekim zdravijim drustvima.
jako opravdano, nazalost
jako opravdano, nazalost

- Duminjo
- Urednik foruma
Ne znam sta bih reko na ovo. Svako sigurno ima dobro opravdanje za ppnasanje jer je cinjenica da su nas zatukli maljem i ne popustaju.Skin wrote: 29 Apr 2022, 00:04 to je tacno, ali jedan zivot imamo, a dobar dio su nam uzeli. ovo nije drzava u kojoj ima neke svijetle buducnosti i perspektive za vecinu ljudi, kao u nekim zdravijim drustvima.
jako opravdano, nazalost![]()
Teska tema i najbolje, nekim fiks idejama ili pametovanjem, ljudima ne dolijevati ulje na vatru.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2543 times
- Been thanked: 4397 times
Pa naš narod i jest nepismena i nesposobna bagra bolan. Jesi li pogledao malo kako smo prošli u testiranjima po školama, koliko ima pismenih ljudi, itd. Pogledaj i sve će ti s samo kazat.HAVANA wrote: 28 Apr 2022, 21:38 Fascinantno je da takvi lopovi, takva nepismena i nesposobna bagra kao sto je sda vodi kolo tolike godine. Svojim jeftinim i satro patriotskim i vjerskim pricama drzi poziciju i dalje vlada. Nevjerovatno. I poslije svega. A bilo sta drugo i novo se kritikuje na prvu, dok jos nisu ni poceli...Hej od cega su oni hampu nadigli, hoce li vjekovni projekat biti gotov u dan bukvalno, ne smije zakasnit nista.A nije jos ni istekao rok. Eno sina do nedjarica a iskopano do remize sve... Ima li ista da se nije zakasnilo? Sta je sa auto putem, tunelom hranjen itditd Kakvi su tu rokovi, izvodjaci, jel ko sta vidio, jel sta zavrseno na vrijeme i jel ikako zavrseno?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40559 times
- Been thanked: 26881 times
- Ljiljan
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 220 times
Iako ima mnogo prostora za pomak, nasa carsija je bombona. Skopska je npr jos veca, ali se raspala i propala, nagrdjena do bola, a mogla je biti samo takav landmark.