SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23280 times
Been thanked: 21328 times
Status: Offline

Re: Presuđena Samra Ćosović Hajdarević za diskriminaciju nad LGBTI osobama

Post by Masamune » 28 Apr 2022, 22:56

Da bi nešto bilo okvalifikovano kao govor mržnje ne mora uvijek sadržavati poziv na nasilje.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1359 times
Been thanked: 4483 times

Post by Laser » 28 Apr 2022, 22:59

Najobičnija politička presuda nazor izlobirana, sto puta viđena.

Nije dobro kad se politika sveti ljudima preko pravosuđa, pa makar to bila debilna Samra, nema tu nikakvog lijeka za društvo, naprotiv. Ide se u drugu boleštinu.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 26240 times
Been thanked: 6899 times

Post by Veca » 28 Apr 2022, 23:01

...zaboli me qratz ko je u pitanju i zasto! ...meni je najvaznije da taj yebeni sud podje raditi!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 28 Apr 2022, 23:05

diskriminacija, sloboda, negiranje, vrijedjanje, itd...

osoba A-zakon je zakon
osobaB-to moze, a to nije bas...

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2982 times
Been thanked: 3429 times

Post by Skin » 28 Apr 2022, 23:13

tuzno je da to treba naglasiti, da nije samo poziv na nasilje, govor mrznje.

kakva politicka presuda zaboga. javna osoba (na nasu zalost) je na svom fb pozvala na diskriminaciju i segregaciju drugih ljudskih bica. podnijeli su tuzbu i dobila je pravni lijek.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 28 Apr 2022, 23:15

malo bezvze za jednu zenu...
umjesto da gleda ne bi li nekim zenama, ciji ex muzevi ne izlaze iz kockarnica, ne placaju alimente i jos im jednu preko usiju zaljepe...ona bi izolirala pedere.
kreativno.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 28 Apr 2022, 23:22

Ne treba te to čuditi. Zna se da pederi ujedinjuju sve neprijatelje. To je borba za opstanak.
Last edited by Masamune on 28 Apr 2022, 23:22, edited 1 time in total.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2823 times
Been thanked: 8875 times
Status: Online

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 23:22

Laser wrote: 28 Apr 2022, 22:45
Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 22:13

Odabro sam stranu da se postuje ustav i zakon drzave. Mozda i imas pravo da mi nije zao i više je bilo Ono automatski "zao mi je" ali bih volio da se ostali malo trznu i da shvate kolika je moc institucija u odnosu na isprazno mlataranje i kukanje "vidi sta nam kaze".

Puna nam usta evropskih vrijednosti, hocemo u EU, kada iz manjeg entiteta jedu govna, pozivamo se na ustav, zakone i drzavu.. šta je sada? Gdje je zapelo? Hocemo li da biramo zakone kao dorucak za svedskim stolom? Ovo hocu, ovo necu.. Moze koncert ispred vijecnice, moze Dragicevic da kampuje, mogu navijaci za skoro svaki derbi pola grada zaustaviti.. a gejevi ne mogu i nije da samo ne mogu nego ih treba jos izolovati i protjerati..

Ako ja, obican gradjanin nemam pravo da biram, neka nema ni onaj ko je duzan da cuva taj ustavni poredak i koji za to cuvanje ima bogovsku platu.
Na kraju krajeva, za jednog parlamentarca bi trebala biti mnogo mudrija i potkovanija nekim znanjem. Ovako neiskusno i bahato izletiti mi daje za pravo sumnjati u njene sposobnosti pa samim time i nacin na koji je bila zasjela na funkciju na kojoj se nalazila.
Samra je inače kreten, ali je optužena i presuđena nizašta.

U ovom slučaju ja ne vidim Samru koja je inače kreten, vidim bilo koga od nas ko se ima pravo ne slagati sa pederlukom, sa paradama, sa njihovim manifestacijama itd.

Imam se pravo ne slagati sa evropskim vrijednostim i kazati da su nakaradne, sve dok ne pozivam na nasilje ili dok ga ne počnem činiti.

Iz njenog iskaza se ne može vidjeti poziv na nasilje.

Dakle, yebeš Samru, u pitanju je sloboda govora i sloboda neslaganja sa nekim vrijednostima.
Odlicno, slazem se u potpunosti.
Samo je pitanje ko vidi poziv na nasilje a ko ne vidi. Jos bitnije moze li se dokazati da je ovo poziv na naselje ili dokazati da nije. Sta god se dokaze, zvanicno presudi, ja sam na toj strani.
Sto se tice prvog dijela Samrije izjave, slazem se i ja sa njom. Nisam za gej parade i ne svidjaju mi se.
Samo odvojiti sta je misljenje i dokle ide sloboda govora tj gdje je granica sa govorom mrznje.

Imali mi danas u skoli temu o demografiji pa izmedju ostaloga doslo na red pitanje nataliteta i zasto je stanje zabrinjavajuce.
Inspirasan ovom vijescu, dignem ruku i fino kazem da jedan od uzroka moze biti i sve veca sloboda, pojava gejeva. Naglasim kako nemam nista protiv gejeva, neka rade sta hoce, imaju pravo, je smetaju mi ali je cinjenica da ih je sve više i više i da matematicki to mora biti jedan od uzroka manjeg nataliteta.

Profesorica malo iznenadjena ali njen komentar na to je bio samo "moze biti"..
A ostali su sasvim normalno reagovali, neki cak na prvu i nasmijali sasvim normalno. Bez ikakvog osudjivanja i reakcija.

Svi znaju moje misljenje i prihvataju ga jer nikoga nisam uvrijedio ni ponizio u sred zemlje koja toliko štiti gejeve. Cak ce i razmisliti o njemu pa smo se kasnije na pauzi i zajebavali.

Sta bi bilo da sam reko kako gejevima treba zabraniti neki javni prostor ili nesto protjerati, pitanje je. Nisam siguran da bih se dobro proveo :D.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14679 times
Been thanked: 24971 times

Post by Fuddo » 28 Apr 2022, 23:25

Pa ti pozivi na segregaciju, diskriminaciju drugacijih dolaze svakodnevno iz usta javnih licnosti koje su clanovi parlamenata sirom Evrope.
I nikom ne pada na pamet da ih zbog tog govora privede, pravosnazno osudi, kazni, jer jednostavno imaju pravo da to kazu.
Predsjednik jedne drzave kaze prvo sapun pa parfem kad govori o jednom citavom narodu, i sem verbalnih osuda nema nikakve zakonske osnove da ga sankcionises.
Ova da je imala tetoviran kukasti krst na celenki, umjesto sto je pokrivena, niko se ni po guzici poceso ne bi zbog njene izjave, a kamo li je sudski gonio.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 28 Apr 2022, 23:33

Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 23:22
Laser wrote: 28 Apr 2022, 22:45

Samra je inače kreten, ali je optužena i presuđena nizašta.

U ovom slučaju ja ne vidim Samru koja je inače kreten, vidim bilo koga od nas ko se ima pravo ne slagati sa pederlukom, sa paradama, sa njihovim manifestacijama itd.

Imam se pravo ne slagati sa evropskim vrijednostim i kazati da su nakaradne, sve dok ne pozivam na nasilje ili dok ga ne počnem činiti.

Iz njenog iskaza se ne može vidjeti poziv na nasilje.

Dakle, yebeš Samru, u pitanju je sloboda govora i sloboda neslaganja sa nekim vrijednostima.
Samo je pitanje ko vidi poziv na nasilje a ko ne vidi. Jos bitnije moze li se dokazati da je ovo poziv na naselje ili dokazati da nije. Sta god se dokaze, zvanicno presudi, ja sam na toj strani.
Sto se tice prvog dijela Samrije izjave, slazem se i ja sa njom. Nisam za gej parade i ne svidjaju mi se.
Samo odvojiti sta je misljenje i dokle ide sloboda govora tj gdje je granica sa govorom mrznje.

Imali mi danas u skoli temu o demografiji pa izmedju ostaloga doslo na red pitanje nataliteta i zasto je stanje zabrinjavajuce.
Inspirasan ovom vijescu, dignem ruku i fino kazem da jedan od uzroka moze biti i sve veca sloboda, pojava gejeva. Naglasim kako nemam nista protiv gejeva, neka rade sta hoce, imaju pravo, je smetaju mi ali je cinjenica da ih je sve više i više i da matematicki to mora biti jedan od uzroka manjeg nataliteta.

A ostali su sasvim normalno reagovali, neki cak na prvu i nasmijali sasvim normalno. Bez ikakvog osudjivanja i reakcija.

Svi znaju moje misljenje i prihvataju ga jer nikoga nisam uvrijedio ni ponizio u sred zemlje koja toliko štiti gejeve. Cak ce i razmisliti o njemu pa smo se kasnije na pauzi i zajebavali.

Sta bi bilo da sam reko kako gejevima treba zabraniti neki javni prostor ili nesto protjerati, pitanje je. Nisam siguran da bih se dobro proveo :D.
Svi smo mi ljuti na divljanja u ovom društvu, na huškanja, pozive na klanja i ubijanja.

Zašto sada želite da Samra zaplati za sav nered?

Samra će biti oslobođena svih optužbi i izaći će kao pobkednica.

Haloo, Samra da bude pobjednica??? :lud

A biće sigurno. I to će biti domet ove sramne presude.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 28 Apr 2022, 23:39

Želim da se ovakvi ljudi izoluju i sklone što dalje od naše djece i društva
ajmo probati odbraniti je...

Konjuktiv II sa pomocnim glagolom zeljeti...

Objasnjenje odbrane....

Samra nije htjela reci da bi se trebala upotrijebiti sila i ti ljudi na silu odstraniti.
Samra misli da bi se oni sami trebali skloniti stida radi, jer njihovo ponasanje nije prikladno moralnim nacelima sredine u kojoj ona i jedna vecina stanovnika BiH zive.
Odbrana trazi da Samra ne bude kaznjena i da ide razvijati pite i okane se politike?

jel valja :D.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 28 Apr 2022, 23:43

Pa hoće vjerovatno u Bosni proći bez posljedica, jer svako sebi uzima za pravo da definiše šta je govor mržnje, a šta ne iako postoje kakve takve jasne definicije. Kod nas je govor mržnje svakodnevnica. Treba npr. samo baciti oko na portale.

Uostalom i naši portali guraju takve narative i vijesti, jer to generiše klikove. Portali žive od govora mržnje na našim prostorima. Da ga nema propali bi.

Uđeš na portal klixa na članak o space shuttle-u i onda neko viče Srbi su ga davno imali jer su tako sletili na Zemlju, a onda počnu sranja.

E tako i Samra kao javna osoba reče to što reče, pa se proširi na portalima, društvenim mrežama i slično i onda nastade cirkus.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 23:46

Laser wrote: 28 Apr 2022, 23:33
Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 23:22

Svi smo mi ljuti na divljanja u ovom društvu, na huškanja, pozive na klanja i ubijanja.

Pa neka pobijedi. Ja nemam nista protiv.

Imam protiv pasivnost nasih zvanicnika ciji narod svaki dan prima i surovije uvrede a nista ne poduzimaju.

Gejevi su u ovom slucaju nama ucitelj kako treba raditi i kako se treba boriti. Hocemol nauciti i zasto necemo?

Necu da zalim nikoga ko nista ne poduzima i nista ne radi za svoj narod a za to prima mjesecnu platu u visini 7 ili 8 minimalnih penzija. Da je hiljadu puta Samra..

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 23:48

Duh wrote: 28 Apr 2022, 23:39

Objasnjenje odbrane....

Samra nije htjela reci da bi se trebala upotrijebiti sila i ti ljudi na silu odstraniti.
Samra misli da bi se oni sami trebali skloniti stida radi, jer njihovo ponasanje nije prikladno moralnim nacelima sredine u kojoj ona i jedna vecina stanovnika BiH zive.
Odbrana trazi da Samra ne bude kaznjena i da ide razvijati pite i okane se politike?

Ne valja 😅
Sarajevo nije Kabul vec evropski Jerusalem

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 28 Apr 2022, 23:50

vala i jest...

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2982 times
Been thanked: 3429 times

Post by Skin » 28 Apr 2022, 23:51

pa ni nasa uobicajeno uspavana politicka estrada se nije organizovala i podnijela tuzbu protiv milanovica.

a ne znam dokle cemo morati petljati svaki moguci aspekt zivota sa duboko ukorijenjenim fasizmima u nasem podneblju.

ovo je mali korak naprijed po pitanju prava da budes drugacije seksualne orjentacije i da niko zbog tebe takvog ne poziva da se ti i ljudi slicni tebi izoluju iz drustva. korak ka drustvu koje nikad necemo biti: gdje se svako osjeca dobrodoslim i da moze disati slobodan, bez dobacivanja po ulici, fizickog nasilja, mjerkanja ispod oka ako izgledas drugacije, kakve god da si vjere, boje, seksualne orjentacije. ma nikad tamo necemo stici, ali ova presuda nije ni beznacajna.

sta ce ona sad tu ..i kako ce to ona pobijediti...kad je poruka vec poslana!
Last edited by Skin on 28 Apr 2022, 23:52, edited 1 time in total.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 28 Apr 2022, 23:51

Duminjo wrote: 28 Apr 2022, 23:46
Laser wrote: 28 Apr 2022, 23:33

Pa neka pobijedi. Ja nemam nista protiv.

Imam protiv pasivnost nasih zvanicnika ciji narod svaki dan prima i surovije uvrede a nista ne poduzimaju.

Gejevi su u ovom slucaju nama ucitelj kako treba raditi i kako se treba boriti. Hocemol nauciti i zasto necemo?

Necu da zalim nikoga ko nista ne poduzima i nista ne radi za svoj narod a za to prima mjesecnu platu u visini 7 ili 8 minimalnih penzija. Da je hiljadu puta Samra..
Meni nisu učitelji ni u čemu.

Po toj logici, učitelji su nam i četnici koji bi po svaku cijenu izlobirali suđenje za slučaj Dobrovoljačka, a svi znamo da je haški tribunal i druga pravosuđa odbacili slučaj kao čist.

Blago nama i našem pravosuđu kad ga pritisnu pderi ili bilo koja politička grupacija, a pederski lobi je samo politika, nemojmo se pravit blesavi. Ne počinje se od Samre koja nije uzrok ničega, samo je posljedica.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 28 Apr 2022, 23:52

Duh wrote: 28 Apr 2022, 23:50vala i jest...
Po zakonu, nije.
Misljenje je na sudu manje bitno

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14679 times
Been thanked: 24971 times

Post by Fuddo » 28 Apr 2022, 23:52

Duh wrote: 28 Apr 2022, 23:39

Objasnjenje odbrane....

Sve sto odbrana treba da trazi jeste plan koji je optuzena prilozila na koji nacin da se ti ljudi izoluju, i sta je konkretno uradila na tome.
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26942 times
Been thanked: 27531 times

Post by ironman » 28 Apr 2022, 23:53

Zapravo bi i ona trebala imati pravo na misljenje a i svi koji dobiju dozvolu da paradiraju.
U idealnom scenariju..
Ali kad imas rigidne kretene na vlasti onda ti daju dozvolu da paradiras a trce za tobom sa crijevom za vodu da operu ulicu kao da paradiraju bolesni od ebole i kuge..
Sizofrenija koja ovdje vlada..tesko shvatljivo na Zapadu .
dream of spring...

Post Reply

Return to “Politika u BiH”