SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2122 times
Status: Offline

Re: Presuđena Samra Ćosović Hajdarević za diskriminaciju nad LGBTI osobama

Post by Šabović Adis » 29 Apr 2022, 07:20

A što ih Samra ne odbaci? Ona ne treba da bude pametna? :)
Ne mereeee 👉👌

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 29 Apr 2022, 07:25

Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 07:20 A što ih Samra ne odbaci? Ona ne treba da bude pametna? :)
Nece nikad svako imati isti cilj,zamisao,ideju. Samra ima totalno drugaciju zamisao drzave,naroda,zakona i tako. Opet vecina je koja diktira tako da je drustvo sposobno da odbaci takve ideje bez da manifestuju bilo kakav uticaj u drustvu = jako drustvo sto ce posle izroditi i jaku drzavu.
Primjeri cenzure rijetko zavrse tako da ljudi postanu "pametniji" - okusano je to mnogo puta - pretezno se desi suprotno.
Nego treba uciti iz historije - recimo Amerika ne cenzurise ali zato veoma dobro "upravlja" javnim misljenjem uz pomoc medija raznih "nvo" , finansijama i itd. Do mjere da ako zele otprilike mogu formirati misljenje da je izaci iz kuce i skakukati na jednoj nozi i govoriti kre kre svaki dan ujutro po 10 min - mislim da bi imali milione ljudi koji bi to tamo radili, a evropa bi naravno samo proslijedila kao i sa svim ostalim.
Sve bez prisile i cenzure nego veoma suptilno ;)

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 29 Apr 2022, 07:39

MorningStar wrote: 29 Apr 2022, 07:25
Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 07:20 A što ih Samra ne odbaci? Ona ne treba da bude pametna? :)
Nece nikad svako imati isti cilj,zamisao,ideju. Samra ima totalno drugaciju zamisao drzave,naroda,zakona i tako. Opet vecina je koja diktira tako da je drustvo sposobno da odbaci takve ideje bez da manifestuju bilo kakav uticaj u drustvu = jako drustvo sto ce posle izroditi i jaku drzavu.
Primjeri cenzure rijetko zavrse tako da ljudi postanu "pametniji" - okusano je to mnogo puta - pretezno se desi suprotno.
Nego treba uciti iz historije - recimo Amerika ne cenzurise ali zato veoma dobro "upravlja" javnim misljenjem uz pomoc medija raznih "nvo" , finansijama i itd. Do mjere da ako zele otprilike mogu formirati misljenje da je izaci iz kuce i skakukati na jednoj nozi i govoriti kre kre svaki dan ujutro po 10 min - mislim da bi imali milione ljudi koji bi to tamo radili, a evropa bi naravno samo proslijedila kao i sa svim ostalim.
Pa jasno je da ima drugačiju ideju, o tome se I radi. Svaki krimos ima drugačiju ideju o zakonu pa je upravo to i razlog za pendrečenje. :valja

Eto, zamisli ja reknem da bi žene trebalo da oslobode javni prostor i funkcije koje su okupirale u uzurpirale, te da se vrate šporetima, rađanju djece u guljenju jabuke. Pa za šta ih je bog dao, jel? Nek idu u Amazoniju tamo svoje zakone i ideje sprovodit. Taće žene! Čuj ženska prava, pravo glasa za žene?! Majtemolimvas... :valja
Mam, umjesto da me se sankcioniše trebalo bi me pohvalit i ozakonit ovaj stav. Šta? Spolni zakoni, pa ja. Imali smo i rasne. I vjerske, ono, šerijat, pa malo kanon, pa vještice pa lomače ovo-ono. :valja

Ja kad kažem fašističko kopile zamotano u maramu onda je fašističko kopile zamotano u maramu, jer vjerska sloboda iza koje se krije nikako joj ne daje za pravo da potire spolne slobode nekom drugom, you can trust me on this one. :oo
Ne mereeee 👉👌

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 29 Apr 2022, 08:12

Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 06:47
Duh wrote: 28 Apr 2022, 23:39

ajmo probati odbraniti je...

Konjuktiv II sa pomocnim glagolom zeljeti...

Objasnjenje odbrane....

Samra nije htjela reci da bi se trebala upotrijebiti sila i ti ljudi na silu odstraniti.
Samra misli da bi se oni sami trebali skloniti stida radi, jer njihovo ponasanje nije prikladno moralnim nacelima sredine u kojoj ona i jedna vecina stanovnika BiH zive.
Odbrana trazi da Samra ne bude kaznjena i da ide razvijati pite i okane se politike?

jel valja :D.
Haj sad umjesto Samre Ćosović metni Sanju Vujić, umjesto LGBTI metni Bošnjaci, pa probaj onda branit. :valja
nes mene banirat :D.

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5352 times
Been thanked: 7622 times

Post by ina » 29 Apr 2022, 10:35

Skin wrote: 28 Apr 2022, 22:54 nije narusavanje ljudskog prava i dostojanstva da neko javno pozove da se ti izolujes iz drustva, da trazis drugu drzavu? i sta je sve jos navela ova inteligentna zena...

kako mi je drago sto je donesena ovakva presuda, to je pocetak izljecenja ovog bolesnog drustva.
Želim da se ovakvi ljudi izoluju i sklone što dalje od naše djece i društva. Neka idu negdje drugo i prave sebi grad, državu, zakone i svoja prava koja im niko neće osporavati. Ali ovdje NE!”
Itekako da je govor mržnje. Strašna izjava pogotovo nekoga ko je javna ličnost i parlamentarac.
Svijest ima sidrište.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 29 Apr 2022, 11:38

Skin wrote: 28 Apr 2022, 22:54 nije narusavanje ljudskog prava i dostojanstva da neko javno pozove da se ti izolujes iz drustva, da trazis drugu drzavu? i sta je sve jos navela ova inteligentna zena...

kako mi je drago sto je donesena ovakva presuda, to je pocetak izljecenja ovog bolesnog drustva.
Kakvo izliječenje bolesnog društva? U Bosnu dolazi američki izaslanik za zapadni balkan i izjavi da je BiH samo zemlja 3 konstitutivna naroda a da će građanska BiH tek biti kada uđemo u EU (što će biti tek za 5, 10, 20 godina, ako i tada).

Znači predstavnik onih koji nam kroje kapu je time izolovao sve one koji ne pripadaju konstitutivnim naroda gdje ih faktički tjera u drugu državi gdje će imati više prava a ovdje se neki raduju i vide liječenje društva ako se kazni jedna osoba koja obnaša nevažnu funkciju, za koju niko neće više ni znati da postoji ako na idučim izborima ne dobije dovoljno glasova.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Apr 2022, 13:16

Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 07:39
MorningStar wrote: 29 Apr 2022, 07:25

Pa jasno je da ima drugačiju ideju, o tome se I radi. Svaki krimos ima drugačiju ideju o zakonu pa je upravo to i razlog za pendrečenje. :valja

Eto, zamisli ja reknem da bi žene trebalo da oslobode javni prostor i funkcije koje su okupirale u uzurpirale, te da se vrate šporetima, rađanju djece u guljenju jabuke. Pa za šta ih je bog dao, jel? Nek idu u Amazoniju tamo svoje zakone i ideje sprovodit. Taće žene! Čuj ženska prava, pravo glasa za žene?! Majtemolimvas... :valja
Mam, umjesto da me se sankcioniše trebalo bi me pohvalit i ozakonit ovaj stav. Šta? Spolni zakoni, pa ja. Imali smo i rasne. I vjerske, ono, šerijat, pa malo kanon, pa vještice pa lomače ovo-ono. :valja

Ja kad kažem fašističko kopile zamotano u maramu onda je fašističko kopile zamotano u maramu, jer vjerska sloboda iza koje se krije nikako joj ne daje za pravo da potire spolne slobode nekom drugom, you can trust me on this one. :oo
Nije tačno. Da svaki krimos ima drugačiju ideju o zakonu onda bi dilali kokain u po tržnog centra a ne u nekoj podzemnoj garaži ili ako kradu mobitel u trgovini ne bi ga sakrivali pod jaknu već bi izlazili iz trgovine držeći ga u vis :oo

Oni su itekako svjesni da je to krivično djelo ali su im uvjerenja toliko važna da ih zaboli za zakon ili misle da kraj većih problema se odgovorni neće zamarati nekom izjavom.
Ali ovo šta je Samra izjavila nije za kazne pa zato i nije imala šta za kriti.

Šta je ona izjavila nije kriminalno djelo jer u mnogim društvima kojima teže ti što se zgražavaju ne bi nekoga kao Samru tako tretirali. Znači opet je do mentaliteta naših pseudo-građana koji misle da su tako bliže zapadu a nemaju pojma kako na zapadu teku stvari.

U Americi ima na stotine osoba iz javnog života koji su pisali gore stvari o homoseksualcima, crncima, muslimanima i transseksualcima i posljedica toga je bila da im izbrišu Facebook ili Twitter nalog, da su sponzori prekinuli ugovor sa njima ili da TV kuće (ako su glumci ili voditelji) ne žele više sa njima sarađivati ali nikako posljedica ne bi mogla biti da odu u zatvor ili plate kaznu.

Može jedino ako jedino se radi o jednoj određenoj psobi a ne grupi, npr. da piše Deenu lično da ga treba izolovati ali nikako čitavoj grupi kao npr. svim pederima.

Ovdje se neki raduju da će ovim činom protiv Samre nam društvo biti bolje a sami podržavaju kršenje osnovnih prava modernog društva samo što se ne slažu sa nekim. Ironija.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 29 Apr 2022, 13:24

Naseef Mushroom wrote: 29 Apr 2022, 13:16
Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 07:39

Nije tačno. Da svaki krimos ima drugačiju ideju o zakonu onda bi dilali kokain u po tržnog centra a ne u nekoj podzemnoj garaži ili ako kradu mobitel u trgovini ne bi ga sakrivali pod jaknu već bi izlazili iz trgovine držeći ga u vis :oo

Oni su itekako svjesni da je to krivično djelo ali su im uvjerenja toliko važna da ih zaboli za zakon ili misle da kraj većih problema se odgovorni neće zamarati nekom izjavom.

Šta je ona izjavila nije kriminalno djelo jer u mnogim društvima kojima teže ti što se zgražavaju ne bi nekoga kao Samru tako tretirali. Znači opet je do mentaliteta naših pseudo-građana koji misle da su tako bliže zapadu a nemaju pojma kako na zapadu teku stvari.

U Americi ima na stotine osoba iz javnog života koji su pisali gore stvari o homoseksualcima, crncima, muslimanima i transseksualcima i posljedica toga je bila da im izbrišu Facebook ili Twitter nalog, da su sponzori prekinuli ugovor sa njima ili da TV kuće (ako su glumci ili voditelji) ne žele više sa njima sarađivati ali nikako posljedica ne bi mogla biti da odu u zatvor ili plate kaznu.

Može jedino ako jedino se radi o jednoj određenoj psobi a ne grupi, npr. da piše Deenu lično da ga treba izolovati ali nikako čitavoj grupi kao npr. svim pederima.

Ovdje se neki raduju da će ovim činom protiv Samre nam društvo biti bolje a sami podržavaju kršenje osnovnih prava modernog društva samo što se ne slažu sa nekim. Ironija.
De, ba, Nazife, dočekaćeš da lopovi počnu vikat ja sam pošten lopov, šta mene handrite... :place ...pravda za lopove! :djed, onda ću te pitat šta i kako krimosi misle o zakonu.
:valja
Ne mereeee 👉👌

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Apr 2022, 13:27

Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 13:24
Naseef Mushroom wrote: 29 Apr 2022, 13:16

De, ba, Nazife, dočekaćeš da lopovi počnu vikat ja sam pošten lopov, šta mene handrite... :place ...pravda za lopove! :djed, onda ću te pitat šta i kako krimosi misle o zakonu.
Pa i najveći lopovi se sastaju na samo, koriste šifre kada se dopisivaju da ugovaraju poslove i ukradu kada niko ne gleda.
Neću ni ja da hoću ukrasti cokoladu sa benzinske je uzeti pred svim radnicima i govoriti da ja ovo mogu jer na zakon drugačije gledam.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 29 Apr 2022, 13:31

Naseef Mushroom wrote: 29 Apr 2022, 13:27
Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 13:24

Pa i najveći lopovi se sastaju na samo, koriste šifre kada se dopisivaju da ugovaraju poslove i ukradu kada niko ne gleda.
Neću ni ja da hoću ukrasti cokoladu sa benzinske je uzeti pred svim radnicima i govoriti da ja ovo mogu jer na zakon drugačije gledam.
Al ćeš vikat da pederi treba da sele odavde zato što na zakone gledaš isto ko i oni?
Daj, nemoj me jebat. :valja
Ne mereeee 👉👌

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Apr 2022, 13:53

Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 13:31
Naseef Mushroom wrote: 29 Apr 2022, 13:27
Al ćeš vikat da pederi treba da sele odavde zato što na zakone gledaš isto ko i oni?
Ne razlikije se od "došlje vratite se odakle ste došli" ili "vjernici prekinite te iftare na ulicama i upražnjavajte vjeru u svoja 4 zida".
Ako Samra nema funkciju da može stvarno odlučivati da može nekoga izolovati onda je to njena sloboda govora a ne krivično djelo
Stranka ima pravo da je odstrani, TV kuće imaju pravo da je bojkotuju, biblioteke i restorani da su sa njom sarađivali imaju pravo da prekinu saradnju sa njom ali nije smjela krivično odgovarati.

Eto neka je to po BH zakonu krivično djelo ali onda neka svi kažu da se za to odgovara u Bosni a ne da smo tim činom kažnjavanja bliži zapadu jer se to i na zapadu tako ne radi. Drugo je što su se pseudo-građani ufurali da smo tako bliže zapadu.

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5352 times
Been thanked: 7622 times

Post by ina » 29 Apr 2022, 13:57

Svaki govor mržnje (bio čiji da jeste) bi se trebao zaustaviti na neki način..

Dopuštanje razvijanja istog najčešće dovodi do brutalnih posljedica..

To što Samra, Hamid, Božo, Draško (ili ko god) žele da gaje i tjeraju za vlastita prava može biti jedno...

A drekati na sav glas da se izoluju i protjeraju neke grupacije ljudi, :grana :cudi
Svijest ima sidrište.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23277 times
Been thanked: 21328 times

Post by Masamune » 29 Apr 2022, 14:05

Treba administracija vas sve izolovati da ostanem sam na forumu jer me ugrožavate.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14804 times
Been thanked: 10305 times

Post by Julia-Klara » 29 Apr 2022, 14:07

Chan wrote: 29 Apr 2022, 14:05 Treba administracija vas sve izolovati da ostanem sam na forumu jer me ugrožavate.
Podnijet cu tuzbu protiv tebe za diskriminaciju nas koji moRemo pricat ha oci otvorimo :bih
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23277 times
Been thanked: 21328 times

Post by Masamune » 29 Apr 2022, 14:09

Julia-Klara wrote: 29 Apr 2022, 14:07
Chan wrote: 29 Apr 2022, 14:05 Treba administracija vas sve izolovati da ostanem sam na forumu jer me ugrožavate.
Podnijet cu tuzbu protiv tebe za diskriminaciju nas koji moRemo pricat ha oci otvorimo :bih
De bar onu Dori izolujte

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Apr 2022, 14:13

Evo za ove pseudo-građane primjeri, kako se to radi na zapadu
‘Duck Dynasty’: Phil Robertson Suspended Indefinitely Following Anti-Gay Remarks
Isaiah Washington, Former Grey’s Anatomy Actor: “Everything Fell Apart” After Gay Slur Scandal
After Racist Tweet, Roseanne Barr’s Show Is Canceled by ABC
I još ima mnogo drugih primjera. Nikome od njih nije suđeno niti su morali platiti ikakve kazne ali to ne isključuje druge posljedice da mogu izgubiti sponzore i ugovore. Jer kao što neko ima pravo reći da ne podnosi pedere tako i druga strana odlučuje da li želi biti sponzor nekome ko ne podnosi pedere. Ali da će zavrsiti u zatvoru ili biti kažnjen na drugi način pred zakonom to se neće desiti, zato je ovo velika nepravda šta je učinjeno Samri i nema veze sa zakonom i pravdom.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14804 times
Been thanked: 10305 times

Post by Julia-Klara » 29 Apr 2022, 14:15

Samra rekla sto je rekla, neko je prijavio, podignuta optuzba, PRAVOSUDJE reklo da je kriva.
Tacka.

Mozes ti reci sta hoces, pravosudje je reklo svoje.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 29 Apr 2022, 14:16

Naseef Mushroom wrote: 29 Apr 2022, 13:53
Šabović Adis wrote: 29 Apr 2022, 13:31

Ne razlikije se od "došlje vratite se odakle ste došli" ili "vjernici prekinite te iftare na ulicama i upražnjavajte vjeru u svoja 4 zida".
Ako Samra nema funkciju da može stvarno odlučivati da može nekoga izolovati onda je to njena sloboda govora a ne krivično djelo
Stranka ima pravo da je odstrani, TV kuće imaju pravo da je bojkotuju, biblioteke i restorani da su sa njom sarađivali imaju pravo da prekinu saradnju sa njom ali nije smjela krivično odgovarati.

Eto neka je to po BH zakonu krivično djelo ali onda neka svi kažu da se za to odgovara u Bosni a ne da smo tim činom kažnjavanja bliži zapadu jer se to i na zapadu tako ne radi. Drugo je što su se pseudo-građani ufurali da smo tako bliže zapadu.
Daj, Nasko, prestani spinovat...koji ti je? :valja
Jel tebi jasno da peder ima pravo da bude peder? Jel ti jasno to? Pa ako ti je jasno, šta ti onda nije jasno? Tebi je jasno i ti onda opet a što peder, pa kako peder, pa otkud peder, pa nek ide peder itd. Šta je tebi? Jel ovoj kvočki kasno da peder ima pravo da bude peder? Naravno da joj je jasno, samo se pravi mutava pa problematizuje. Od rješenja pravi problem. Hoće to tako mučki provokatori. I agitatori. Malo guju iz njedara puštat vani. Malo netrpeljivost ispoljavat krijući se iza marame koju nosi. Evo sad ću ja da napravim problem; imal ona pravo da bude žensko? Ima. Al opet pitam. Garantovano joj je to pravo. Ko joj ga garantovao? Ja, i ovakvi kao ja. Njen je problem izgleda to što nisam samo njoj garantovao pravo nego i pederu. Možda bi joj se trebalo uskratit pravo da bude žensko, pa joj nabit feredžu na glavu, oćereat kući i kad god pomisli da progovori spucat preko labrnje, a kad joj padne napamet sama iz kuće da iziđe obje joj noge polomit. Hoćemol tako, Nasko? :valja

Evo, znaš šta je ptica? Ptice su sasvim legalne, nisu zabranjene. I ti se onda nađeš pametovat a štaće ova tica ode, treba rašćerat, nek seli odavde?! Neće tica selit, s ticom je sve u redu, s tobom nije - to je poenta. :oo
Ne mereeee 👉👌

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 29 Apr 2022, 14:19

ina wrote: 29 Apr 2022, 13:57 Svaki govor mržnje (bio čiji da jeste) bi se trebao zaustaviti na neki način..

Dopuštanje razvijanja istog najčešće dovodi do brutalnih posljedica..

To što Samra, Hamid, Božo, Draško (ili ko god) žele da gaje i tjeraju za vlastita prava može biti jedno...

A drekati na sav glas da se izoluju i protjeraju neke grupacije ljudi, :grana :cudi
Pa gaji i tjera Samra za vlastita prava, naravno da je to jedno. Ukoliko je na toj funkciji da određuje ko će biti izolovan i ko treba da se odseli (npr. da ima pravo nekoga deportovati) onda je to više od slobode govora ali pošto nije to je njeno pravo.
Isto kao kada bi ti rekla "Treba sve političare u zatvor" a ne radiš u sudstvu ili u SIPA pa nema težinu kao kada bi inspektor MUPa isto rekao "ako bogda do idućih izbora svi političari idu u zatvor".

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25395 times
Been thanked: 28249 times

Post by Shadow » 29 Apr 2022, 14:22

Julia-Klara wrote: 29 Apr 2022, 14:15 Samra rekla sto je rekla, neko je prijavio, podignuta optuzba, PRAVOSUDJE reklo da je kriva.
Tacka.

Mozes ti reci sta hoces, pravosudje je reklo svoje.
Upravo.
Acta non Verba

Post Reply

Return to “Politika u BiH”