Nudi novac za veliku i iskrenu ljubav

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Re: Ismet s njemačkom penzijom od skoro 4.000 KM traži ženu: Mora biti zdrava i da sluša

Post by bosnjakinja »

Naseef Mushroom wrote: 30 Apr 2022, 10:51
spacebound wrote: 30 Apr 2022, 10:46 Ma dijete u puberteru nekako i mozes razumjeti, ali odrasla djeca :grana
Zamisli dijete od 20 godina "Ja neću novog tatu!" :D.

To stoji za pubertet. Nije toj ženi niko rekao "Ma ignoriši derište, gledaj samo sebe" već su svjesni da je dijete u kritičnim godinama i da shvataju da će promjene uticati na nju ali da je to na dugoročne staze isto dobro i za malu.
djeca nemaju prava da odluce o takvim odlukama kad imaju 2 roditelja,ko pita dijete o selidbi jer je recimo babo dobio puno bolji posao? e pa zasto bi odlucivalo sad kada mama odlucuje da se zeli npr udati
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22825 times
Been thanked: 20913 times

Re: Ismet s njemačkom penzijom od skoro 4.000 KM traži ženu: Mora biti zdrava i da sluša

Post by Masamune »

Dori wrote: 30 Apr 2022, 09:34
Skin wrote: 30 Apr 2022, 09:19 sjecam se da sam dobila i cestitke tipa "da ti bude ziva i zdrava i poslusna"
“Vrijedna”….Ta mi je riječ uvijek enigma za ženu….Kao da će je prodavati kasnije….
Bolje je upotrebljavati rijec sposoban/na u tom kontekstu.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Duh wrote: 30 Apr 2022, 10:50
Naseef Mushroom wrote: 30 Apr 2022, 10:44
Ja bukvalno imam jedan primjer ovdje kod poznanice. Samohrana majka sa kćerkom od 15 godina. Doselila se u jedan njemački grad, upoznala našeg Bošnjaka koji joj je rekao da je voli i da želi budućnost, viđaju se svaki vikend, ima dobar posao, jaku platu, mogao bi i nju zaposliti tu, pričaju o većem stanu itd.
Sada je kod nje problem što je to u drugom gradu a kćerka je u ovom odrasla, naučila na tu sredinu, ima prijateljice sa kojima se druži skoro 10 godina, skolske drugarice na koje je navikla i sada joj pravi scenu zbog toga a i čovjeka je tog zamrzila zato što ga krivi za promjene pa se sad ta žena žali prijateljicama jer ne zna kako se odlučiti.
ok to je klasika...
ako on nema obaveza i voli je, moze se on preseliti.
zasto dijetu od 15 god zbog njihovih vrelih noci, uvesti zimu...?
nek se jaro seli, ako je vec voli...
Ma nisu samo vrele noći u pitanju. Kasnije u godinama kada se vrela noć desi jednom u godini :oo važno je hoćes li imati koga kraj sebe ko će ti donijeti čašu vode i da imaš sa kim razgovarati.

Kako sam shvatio tu nije samo dobra plata već ima i hrpa beneficija (ako nisi pušač, nisi išao na bolovanje, ako radiš preko 5 godina tu...) a da se doseli kod nje bilo bi mu daleko putovati a teško da će nači posao.

Nije sve u materijalnom ali novac nije samo "da kupim dobro auto" već i ulaganje u budućnost i financijska sigurnost. Čovjek se čini veoma zreo i mogli bi lijepo planirati za budućnost
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

bosnjakinja wrote: 30 Apr 2022, 10:56
Naseef Mushroom wrote: 30 Apr 2022, 10:51
Zamisli dijete od 20 godina "Ja neću novog tatu!" :D.

To stoji za pubertet. Nije toj ženi niko rekao "Ma ignoriši derište, gledaj samo sebe" već su svjesni da je dijete u kritičnim godinama i da shvataju da će promjene uticati na nju ali da je to na dugoročne staze isto dobro i za malu.
djeca nemaju prava da odluce o takvim odlukama kad imaju 2 roditelja,ko pita dijete o selidbi jer je recimo babo dobio puno bolji posao? e pa zasto bi odlucivalo sad kada mama odlucuje da se zeli npr udati
zasto se mama mora uvijek udavat?
zasto se ne moze ozeniti :D

zasto se dijete od 15 godina mora jedino odreci?

i mnogi se i nisu odselili upravo zbog toga...zna se kad je to bezopasno i kad se mora malo strpiti.
poslije pare potrosi babo, jer revolt dijeta donese samo probleme sa policijom i zakonom.
ako se nesto bas stavrno mora, dijete od 15 god ce i samo ocjeniti.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

Naseef Mushroom wrote: 30 Apr 2022, 11:00
Duh wrote: 30 Apr 2022, 10:50

ok to je klasika...
ako on nema obaveza i voli je, moze se on preseliti.
zasto dijetu od 15 god zbog njihovih vrelih noci, uvesti zimu...?
nek se jaro seli, ako je vec voli...
Ma nisu samo vrele noći u pitanju. Kasnije u godinama kada se vrela noć desi jednom u godini :oo važno je hoćes li imati koga kraj sebe ko će ti donijeti čašu vode i da imaš sa kim razgovarati.

Kako sam shvatio tu nije samo dobra plata već ima i hrpa beneficija (ako nisi pušač, nisi išao na bolovanje, ako radiš preko 5 godina tu...) a da se doseli kod nje bilo bi mu daleko putovati a teško da će nači posao.

Nije sve u materijalnom ali novac nije samo "da kupim dobro auto" već i ulaganje u budućnost i financijska sigurnost. Čovjek se čini veoma zreo i mogli bi lijepo planirati za budućnost
sve ok...strpe se koju godinu, pa kad ona ima pravo glasa, ima vozacku ili ode kod momka u stan...nek posjecuje koga izabere...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Duh wrote: 30 Apr 2022, 11:03
Naseef Mushroom wrote: 30 Apr 2022, 11:00

sve ok...strpe se koju godinu, pa kad ona ima pravo glasa, ima vozacku ili ode kod momka u stan...nek posjecuje koga izabere...
Ne poznajem ih toliko dobro pa ne znam da li on hoće da toliko dugo ašikuju, možda i hoče zajedničko dijete a i nisam toliko blizak sa njima da im se miješam i to im kažem.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

Naseef Mushroom wrote: 30 Apr 2022, 11:08
Duh wrote: 30 Apr 2022, 11:03

Ne poznajem ih toliko dobro pa ne znam da li on hoće da toliko dugo ašikuju, možda i hoče zajedničko dijete a i nisam toliko blizak sa njima da im se miješam i to im kažem.
Ja sam uvijek na strani djece.
da nisam, pokupio bih ja dosta miraza...
On je morao malu staviti na prvo mjesto...dobiti njeno povjerenje.
A sad...da dobije burek ili prvo dijete(ako je tako) ajd ti meni vamo...kod mene je bolje.

Ko je sposoban, nikne gdje ga bacis..
Poslije propast ljubavi prepises daljini i kazes jbg...

Ja uvijek takve ljubavi mogu dati i plesacicama.

ps. naceli ste drugu temu (jako zanimljivu)...ovdje su stariji udovci ili udovice u pitanju...
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

MorningStar wrote: 29 Apr 2022, 19:34 Priziva da ga neko izvrne i istrese iz gaca za ustedjevinu :oo
Preskocio sam ovo namjerno.
Bez obzira sto ti je mozda i smijesno...primjetio si dobro.

Kad covijek razmisli, sta ceka moju generaciju tamo za nekih 15 god...kod toliko staza...koja penzija...
Hoce li neko nekoga ubiti za 100 eura...
Bolje je sutjeti.

Ja cu radje rastjerati oko sebe i te babe tarabama...

sam cu da se setam...kao mejra mermelnim sokakom.

otici nekad u asikovanje preko sume neke...i to je to.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

Na strani djece ok ali kad ti dijete utice na neke zivotne odluke tipa udaja,seldiba to je vec previse

jer sutra kad to dijete odraste garantujem da ta mama nece imati pravo glasa ako ona npr nadje njemca i zaljubi se,i ako joj kaze pa i ti si mene sprijecila da se udam i odselim curica ce odgovorit "pa ko te tjerao?"

lako i tom covjeku moze dosadit,u tim godinama tesko naci kvalitetnog muskarca,on je pozeljna roba za te stare :valja
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

bosnjakinja wrote: 30 Apr 2022, 11:22 Na strani djece ok ali kad ti dijete utice na neke zivotne odluke tipa udaja,seldiba to je vec previse

jer sutra kad to dijete odraste garantujem da ta mama nece imati pravo glasa ako ona npr nadje njemca i zaljubi se,i ako joj kaze pa i ti si mene sprijecila da se udam i odselim curica ce odgovorit "pa ko te tjerao?"
razumijem.
problematicno jeste, ali dijete do 15 godina je ista ta mater odgajala...treba se od djeteta i sa 7 god napraviti zlunetrebalo nomada.
dakle, propuste ranijh godina...ne treba dijete platiti.
fertig.
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4299 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

U svakoj zivotnoj dobi ljudsko bice ako je ikako normalno mora osjecati nesto prema osobi da bude s njom. Cuj nagovarati mamu da se uda ? Hehe ko bi je 🤣
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Treba ih spojiti

Screenshot_20220430_120029.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Samo sabura
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Gospođica mora biti zdrava. Biti zdrava…
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10084 times
Been thanked: 17077 times

Post by spacebound »

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 30 Apr 2022, 11:48 U svakoj zivotnoj dobi ljudsko bice ako je ikako normalno mora osjecati nesto prema osobi da bude s njom. Cuj nagovarati mamu da se uda ? Hehe ko bi je 🤣
Ti stvarno imas nekih problema :lud
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

ah ti osjecaji...
uvijek ce nas razvlaciti...
osjecaj za bol u ledjima...
osjecaj da bi mogli, ali se ne moze...
osjecaj da vas gusi...

osjecaj da je dobro, da ti neko da casu vode...da popijes tabletu...

ps.jedan od trenutaka da covjek poodje biti pametniji ili da podje luditi je onaj, kada sebi postavi pitanje zasto ga je otac napravio?!
zena bi isto nekad izmedju lakiranja noktiju to trebala...
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Mene su u koprivama našli.
Ne mereeee 👉👌
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

Šabović Adis wrote: 30 Apr 2022, 14:57 Mene su u koprivama našli.
po tebe ce se vratiti rode ...
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Duh wrote: 30 Apr 2022, 15:01
Šabović Adis wrote: 30 Apr 2022, 14:57 Mene su u koprivama našli.
po tebe ce se vratiti rode ...
Pa i trebalo bi. Ova roda kad me donosila...nije znala tačnu adresu. Samo me u žaru iskipala i ufatila se noge. Glupača.
Onda me našla tetka i odnijela me mami. Tako mi tetka rekla. A njoj vjerujem sve.
Ne mereeee 👉👌
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

bravo za tetku.
tetke su ionako zakon...
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”