Samo da kažem.......

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23784 times
Been thanked: 6228 times
Status: Online

Re: Samo da kažem.......

Post by Veca »

Tigris wrote:....sto se mene tice...........veca je legendarna.............od prve mi je zapela ....a onda sa kockom na avataru ...........bila sam sigurna da je to to :ok

mačko, ne znaci da samo sad ja i ti nesto extra dobre............ :oo :obrve :zubi :plavi

...ma,begaj! :plavi ...jesi mi neka mustra!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 870 times
Status: Offline

Post by Sibila »

sta je sad? ne svidja ti se komplEment a ? :zubi

ma more, begaj ti :plavi ..............u stvari idemo zajedno............al đe cemo :hop
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca »

hojla wrote:
Sheval wrote:I da.
Dijaspora prednjači.
Sa sigurne udaljenosti.
a što ne bi..... nismo mi džaba ošli ..... ja sam moro kartu za vlak platit :plavi
..sigurno je onoliko koliko sam napraviš.... bilo gdje.....a ako tražiš guzici čepa...uvijek ćeš nać

5+ :plavi :ok
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7848 times
Been thanked: 18542 times

Post by Maja »

U većini stvari se ne slažem sa Ševalom, ali ovdje je u pravu. Zaista se bez ikakve potrebe lijepe nekakvi izrazi koji su karakteristični za forume kakav mi ne želimo biti. Ne znam šta se time želi postići... Pokazati svima da si veliki patriota? Praviti se važan, jak...? Napišeš nešto ružno o Srbima i Hrvatima i šta se poslije desi, šta si s tim postigao - ništa? Samo što taj post stoji onako bezveze na temi i odvraća većinu forumaša da dalje komentarišu. Mi nismo forum gdje je politika primarna, niti imamo nacionalista i budala iz druga dva naroda, pa da imamo opravdanje da seremo.
Stavila da se automatski cenzurišu riječi č.e.tnik i u.s.taša pa je nekima krivo što sam to uradila.
Ali eto, nek na njihovu čast ide sve to što napišu. Ja ne mogu sad sve živo cenzurisati, ali znam da neko takav nikad neće doći u moderaciju. Ima tu jako pametnih i aktivnih forumaša koji bi dosad dobili neki status, ali nisu jer im govor mržnje nije stran.

Ja vas lijepo molim da se suzdržite ružnih komentara. Kao što rekoh nemamo ovdje budala druge nacionalnosti koji provociraju, pa da imate razlog da im uzvratite. Ova šačica njih je i više nego super.

A posavljak nas sigurno neće napustiti.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

Tigris wrote:sta je sad? ne svidja ti se komplEment a ? :zubi

ma more, begaj ti :plavi ..............u stvari idemo zajedno............al đe cemo :hop

...ja cu akobogdaiMsala u Frankfurt,da se malo opustim...a dje ces ti?...javi kad budes znala! :oo :plavi
...nego,mene muci POSAVLJAK!...trebao bi bar Maji reci ili Behku,sta i ko je pis'o,pa neka oni vide sta ce s tom osobom!
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

Ruana wrote:Majo nemo se ljutiti, svegami nasla na FB
Maja se hvalila prijateljicama kako je smršavila čak 5 kilograma u rekordnom roku.
- "Kako?" - pitaju je.
- "Mrkva, luk, krumpiri, blitva..."
- "Kuhala ili pržila?" - pitaju je.
- "Kopala!" :)))
Image

...ako je ovo,stvarno,Maja-ko avion je odpozada! :plavi
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Izgleda da ima i vunene čOrape na nogama :cool
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

Maja wrote:Izgleda da ima i vunene čOrape na nogama :cool

...ma,sve stima! :plavi ...original shefica! :888

...nego,sad da se ja uozbiljim :sok ako se na me aludira sto ja "ponekad" kazem "rvati ili stanovnici "rs-ke",sada mi ne stima "sumske",ja to u oci kazem svojim 'rvaticima i srbcicima i niko se ne ljuti,svi me poznaju i sve je 5...ja drukcije nemerem,al' to je samo ponekad!...tako da...radite sa mnom sta 'ocete! :hihi
Ruana

Post by Ruana »

Sumska je na moju adresu, i ovo na stanovnike iste, ostalo mi se ne moze pripisati. Veco nisi sama.
Ruana

Post by Ruana »

Maja wrote:U većini stvari se ne slažem sa Ševalom, ali ovdje je u pravu. Zaista se bez ikakve potrebe lijepe nekakvi izrazi koji su karakteristični za forume kakav mi ne želimo biti. Ne znam šta se time želi postići... Pokazati svima da si veliki patriota? Praviti se važan, jak...? Napišeš nešto ružno o Srbima i Hrvatima i šta se poslije desi, šta si s tim postigao - ništa? Samo što taj post stoji onako bezveze na temi i odvraća većinu forumaša da dalje komentarišu. Mi nismo forum gdje je politika primarna, niti imamo nacionalista i budala iz druga dva naroda, pa da imamo opravdanje da seremo.
Stavila da se automatski cenzurišu riječi č.e.tnik i u.s.taša pa je nekima krivo što sam to uradila.
Ali eto, nek na njihovu čast ide sve to što napišu. Ja ne mogu sad sve živo cenzurisati, ali znam da neko takav nikad neće doći u moderaciju. Ima tu jako pametnih i aktivnih forumaša koji bi dosad dobili neki status, ali nisu jer im govor mržnje nije stran.

Ja vas lijepo molim da se suzdržite ružnih komentara. Kao što rekoh nemamo ovdje budala druge nacionalnosti koji provociraju, pa da imate razlog da im uzvratite. Ova šačica njih je i više nego super.

A posavljak nas sigurno neće napustiti.
Je li ti govorom mrznje smatras kad neko napise cetnik, za onogo ko je stvarno cetnik? Ili da je neko ovdje da dobije neki status?
Zar se ne smije reci da je lopov lopov, a cetnik cetnik? Zar sloboda govora i izrazavanja ne postoji?
Niko bar ne od kada sam ja ovdje nije nikad nikoga licno vrijedjao po nacionalnoj osnovi. Ako napisemo da je neko cetnik onda je to na nekim vijestima koje su ovdje postavljene i koje ste vi postavili.
Taj isti Seval provocira gdje stigne i koga stigne, prvo mene i ja ga samo preskacem. Radi to podlo, lukavo i primitivno misli da niko ne primjeti. Hocu reci navrati ponekad i ovdje na dijaspori lijeci komplekse vise vrijednosti. Jedan primjer na pricama iz mahale gdje sam ja pisala iza mene postavi pjesmu, nadji je sama ako te interesuje. Ima toga koliko hoces.
Nas opominjes javno za Jonasa, a Seval mu napise da je supak ti izbrises i sutis. Gospodin se nasao uvrijedjen sto se Posavljak nasalio na njegov racun. Molicu lijepo usudio se neko da napadne negovu malenkost.
Ako iko ima los rijecnik i nacin izrazavanja onda je to on. Rijecnik mu se uglavnom sastoji od "retard, supak, nabijem mu mater ljubomornu, itd.." A da ne goovorim o njegovom rijecniku kad je dijaspora u pitanju.
Znaci dozvoljeno je nekome psovati mater a nije dozvoleno deklarisanom cetniku reci da je cetnik. I sad mi se on nasao da brani prava forumasa koji nisu Bosnjaci.
Lijep pozdrav za sve toliko od mene.
Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Fatma »

Samo opušteno,ja se ne bih zamarala teškim temama.Dosta mi ih je svaki dan...

Danas planirala raspaliti roštilj....dugo vremena nismo bili svi skupa....

Sin mi došao,k'o biva kući,za praznike,a od njega vidim samo pun kofer stvari za pranje,on me poljubio i jutros nekad došao...eh te omladine...
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

Veca wrote:
Tigris wrote:sta je sad? ne svidja ti se komplEment a ? :zubi

...ja cu akobogdaiMsala u Frankfurt,da se malo opustim...a dje ces ti?...javi kad budes znala! :oo :plavi
...nego,mene muci POSAVLJAK!...trebao bi bar Maji reci ili Behku,sta i ko je pis'o,pa neka oni vide sta ce s tom osobom!

pozuri da se opustimo..;)...nesto zahladnjelo,treba grijanje kakvo nabavit da se ne prehladis.. :D.
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Sheval wrote:Pogrešno shvaćena poenta.
Boli me đole i za jedne i za druge,i za treće,iskreno.
Uredu je biti protiv nekog političkog projekta,organizacije ali protiv ljudi kao pojedinaca mi je degutantno.
Bez obzira o kome da se radi.
Nisam dugo na forumu,nisam neki starosjedilac ali se vrlo dobro sjećam početaka i one zajebancije i neobaveznog pisanja.
Kad String uleti sa nekom forom koja nema veze s vezom,kad Angelino postavi svoju novu sliku,kad Grana napiše neki post nakon kojeg se zamisliš,kad je sve bila samo razonoda i zajebancija.
Danas se nekako upada u sveopće sivilo.
Umjesto viceva i smiješnih slika i situacija,danas je glavna tema ono što sam već naveo.
Teško je nekoga promijeniti,niti imam tu namjeru ali je žalosno ako i ovaj forum krene ksenofobičnim stopama,kakvih je velika većina u BiH.
Shevale, ti samo nešto kriviš ostale, a pogledaj malo sebe.
Kada si tek došao bio si baš super forumaš, osvježenje foruma, sjećam se da sam prva rekla sviđa mi se ovaj novi forumaš.
Sa svima si se šalio..
A u posljednje vrijeme stalno se nešto žališ na druge, kako ti se ništa ne sviđa, kako ništa ne valja..
od onog raspoloženog si prešao u neko totalno drugo stanje.
Ništa zlonamjerno vjeruj :mah
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Fatma »

Da se nadovežem na svoj post:
Roštilj u BiH izgleda ovako:

1. Žena ode do prodavnice i kupi sve potrebno,
2. Žena napravi salatu, povrće i dezert,
3. Žena pripremi meso za roštilj, poreda ga na tanjur i odnese do roštilja gdje muškarac čeka i pije pivo,
4. Muškarac poreda meso po roštilju,
5. Žena uđe u kuću da provjeri povrće i postavi sto,
6. Žena izađe napolje da kaže muškarcu da meso gori i da ga treba skinuti,
7. Muškarac skida meso s roštilja i dodaje ženi da ga nosi,
8. Žena ga postavlja na sto i servira,
9. Svi hvale muža kako je dobro ispekao roštilj i govore ženi kako je srećnica s takvim mužem,
10. Žena poslije večere rasprema sto i pere sudove...
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Fatma wrote:Da se nadovežem na svoj post:

3. Žena pripremi meso za roštilj, poreda ga na tanjur i odnese do roštilja gdje muškarac čeka i pije pivo,
9. Svi hvale muža kako je dobro ispekao roštilj i govore ženi kako je srećnica s takvim mužem,
Fatma, al me nasmija :D.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Ja kad pravim... zene ne smiju ni blizu... dok sve nebude spremno.. jedino dopustim da salatu spreme, jer ja svakako salatu ne jedem :)

Kupim, biram meso, biram sta se rostiljati, spremim na nacin koji ja zelim.. i onda fino gustiram uz rostilj... A pive nema ni u blizini...
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Ruana mislila sam i na tebe i na bureka i povremeno dust i harlekina, a o Mister No-u da ne pričam. On prelazi sve granice.

Zna se ko su bili č... i u... ali ne možeš današnji Srpski i Hrvatski narod tako nazivati. Možda su to bili njihovi djedovi, očevi, pradjedovi, ali ova generacija to nije. Možeš ih nazvati budalama, nacionalistima i sl., ali ne i č i u.

Ne znam zašto mi sad spominješ Ševala kad on nema veze s tim. Ja se s tobom slažem da je on previše umišljen i bahat i zna on dobro da imam takvo mišljenje o njemu. Niko mu na forumu ne odgovara, omalovažava druge, a on je bogom dan. Najljepši, najkuratiji, najsmješniji, najfaca, najposao, naj ćuko, naj žena. Al de, šta sad. Ja sam poznavala nekog boljeg Ševala (kao što gejša napisa) pa se nadam da je ovo neka prolazna faza i odbijam da povjerujem da je na početku samo glumio :oo
To sad i nije tema.
Kao što sam u prethodnom postu napisala u većini stvari se ne slažem sa Ševalom, ali u onoj da.
Ako je spomenuo ovo što je spomenuo, ne znači da to ja davno nisam primijetila ali sam šutjela da ne dižem tenzije i zahvaljivala Bogu što kod nas nema malo radikalnijih Srba i Hrvata.
Niti ih može biti jer je eto došao jednom mario cro i pisao stvari koje se vama ne sviđaju pa su se svi digli protiv njega i morali smo ga banovati. A ustvari on nimalo gore stvari nije pisao od onih koje pišu neki naši forumaši, samo što mi to ne primijetimo jer se ne piše protiv "naših".
Ti kažeš nisam lično vrijeđala nikog od forumaša nego komentarisala vijesti.
Bila sam 3 mjeseca na forumu nezavisnih novina gdje se skuplja najveći srpski šljam. Iako mene nisu lično vrijeđali želudac mi se prevrtao dok sam čitala šta pišu u Bošnjacima. Isto tako na forumu hercegbosne, mogu reći da me većina simpatisala ali kad vidim teme koje se tamo otvaraju, kako se ismijavaju Bošnjaci, šta se sve piše, ne osjećam se nimalo ugodno. Naljutim se, isprovociraju me.
Ali to su sve forumi gdje je 95 posto tema politika i to je tamo normalno. Mi smo forum za normalnu diskusiju, opuštanje, zaebanciju i nema ovdje nekih rasprava o politici. Zašto da onda stvaramo neku negativnu atmosferu ružnim komentarima na vijestima ili pp-ovima kao ovaj što je upućen Posavljaku.
Svi smo mi preživjeli u ratu što smo preživjeli. I sama si napisala kad si pročitala moj post da te potreslo. I da se razumijemo, nisam za treći entitet, RS mi je genocidna tvorevina, ali šta ja sad imam od toga što ću to non stop ponavljati po forumima i svađati se ko je koga više pobio. Ne želim provesti ni vrijeme na forumu, ni vrijeme u reali u toj mržnji :cudi
I ne trebaš se sad ljutiti, ni ti, ni ovi koje sam gore spomenula. Ne daj Bože da vas smatram lošim ljudima.
Svi ste mi super, posebno ti, i ona pjandura i dust i navalentni harlekin i burek koji samo ovuda provocira ženskinje :oo
Htjela sam vam samo skrenuti pažnju da --- e sad onaj izraz koji mrzim --- malo spustite loptu.
Nema potrebe da suvišnim komentarima stvaramo tenzije na forumu.

PS od 6.5. počinjem raditi akobogda i vjerovatno ću manje pisati jer nemam internet na poslu. Kad dođem ovdje neću sve stizati pročitati, a i ide ljeto pa će biti manje prometa na forumu. Pokušajte da se suzdržite od nekakvih svađa, žalbi... a moderatore savjetujem da se ne upuštaju previše u rasprave. Jedan post tj jedno objašnjenje i kapak. Ko se bude žalio i dalje, odmah ban na 7 dana, da ne bude da drugi vode ratove na forumu u moje ime.
sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann »

Cestitam za posao... :pusa forum manje vise,od njega ces samo dobiti cir,dok pojedini svoje komplekse lijece ili ubijaju dosadu...

.....bilo je i gore,sjecas se.... :grana
Majo... :) uzivajte u lijepom danu... :pusa
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by bubica »

Blackhawk wrote:

Ja kad pravim... zene ne smiju ni blizu... dok sve nebude spremno.. jedino dopustim da salatu spreme, jer ja svakako salatu ne jedem :)

Kupim, biram meso, biram sta se rostiljati, spremim na nacin koji ja zelim.. i onda fino gustiram uz rostilj... A pive nema ni u blizini...

Hosh se udat za mene ? :obrve
siromah nema sta a bogatas nema kad
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 872 times

Post by Sheval »

gejsha wrote: Shevale, ti samo nešto kriviš ostale, a pogledaj malo sebe.
Kada si tek došao bio si baš super forumaš, osvježenje foruma, sjećam se da sam prva rekla sviđa mi se ovaj novi forumaš.
Sa svima si se šalio..
A u posljednje vrijeme stalno se nešto žališ na druge, kako ti se ništa ne sviđa, kako ništa ne valja..
od onog raspoloženog si prešao u neko totalno drugo stanje.
Ništa zlonamjerno vjeruj :mah

:ruke
Ja ću biti iskren i reći da je sve aposlutno tako kako si i napisala.
Ipak,moraš priznati da je forum ipak malo potonuo i ja skupa s njim :ooo
Evo ja bih se opet šalio,opet bih se zajebavao(oprostite ne rječniku) ali s kim?
Nije tajna da sam se najbolje slagao sa Stringom,sa Majorom,sa Blentom,pa i sa Adactom(koji mi je uvijek na lijep način znao objasniti da sam prekardašio).Njih više nema.
Došao sam tu baš ono da se zezam,tako sam i uletio na forum ali ubrzo su počele neke trzavice,nekakvi stari klanovi.
I tu sam ispao papak.Branio jedne,napadao druge,kasnije se uspostavilo da je to isti par opanaka.I da sam samo sebe degradirao.
Nebitno...glede ovih novih ultra patriotskih forumaša.
Žalosno je da su to ljudi koji su mahom u poodmakloj životnoj fazi i umjesto da budu primjer mlađima,oni prave kontraefekt.
Opet oprostite na riječnuku ali lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.
Ti si negdje u Arizoni,u Stockholmu,u Copenhagenu i šamaraš.
Ni najmanje ti nije bitno što tvoji postovi mogu zakomplicirati situaciju u tebi dragoj BiH,tvom bratu,majci,ocu.
Uostalom,imate forume za to.Ja ih isto posjećujem i pišem o politici.
Ovdje neću.Ovo je drugi tip foruma.
Post Reply

Return to “Pričaona”