Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by insomnia » 24 Apr 2022, 18:19

Ponovo smrdljivi portali bez ikakve odgovornosti za ono sto napisu loze narod. Konvoj otisao u Srbiju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26189 times
Been thanked: 26816 times

Post by ironman » 24 Apr 2022, 22:30

insomnia wrote: 24 Apr 2022, 18:19 Ponovo smrdljivi portali bez ikakve odgovornosti za ono sto napisu loze narod. Konvoj otisao u Srbiju
Dobro si,vidio sam i zaboravio postavit.
dream of spring...

Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika » 03 May 2022, 03:06

Eno procurila vijest kako rusi planiraju napast moldaviju i napraviti belaj na zapadnom balkanu kako bi pozabavili europu i zapad. Realno ako vidis mapu shvatis sta su opcije moskve, ide na ono sto moze -Ukr, Moldavija, BIH. Dodik jeste ludjak i srbi su pretezno u oblacima, ali ni oni nisu toliko ludi da odvuku i ono malo jada od srba sto je ostalo u BIH u novi sukob. Negdje sam procitao, je li rs donijela srecu srpskom narodu? Danas ih ima ispod 900k a prije rsa bilo ih 1,36mil u BIH. To je ogroman pad za 30 godina.

Novi rat bi totalno sjebo ostatak srba u bosni pogotovo sto je amerika umjesana kroz dejton i definitivno ce ameri prvi uletiti prije nego rusi ako rusi krenu.

Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Taktika » 03 May 2022, 03:08

Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Taktika » 03 May 2022, 03:09

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10009 times
Been thanked: 11896 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 03 May 2022, 23:54

Image

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce » 03 May 2022, 23:58

Jah. Problem je samo sto niko normalan nece da ratuje.

Neka oni samo nastave da ratuju preko medija, niko nije lud da gine za ove sto im je rat jedini izlaz i jedino rjesenje.

Problemi u SveCkoj, zdra'ooo. :mah
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 May 2022, 00:07

Lavlje_srce wrote: 03 May 2022, 23:58 Jah. Problem je samo sto niko normalan nece da ratuje.

Neka oni samo nastave da ratuju preko medija, niko nije lud da gine za ove sto im je rat jedini izlaz i jedino rjesenje.

Jeftini kuleraj, iza kojeg se krije samoživlje.

Da se upišem. Nakon što sam osmislio pojam "suživotaši", sad sam izmislio i pojam "kuleraj"
Riječ znači slično kao i kupleraj. U kuleraju je naime, jednako časti i društvene svijesti, kao i u kupleraju.

Moraš se obrazovati, kako bi shvatila šta pišeš. Nema tu "oni koji smisao vide u ratu", jer Srbija uvijek ima dovoljan broj dobrovoljaca, da sačini zločinačku vojsku., UVIJEK.

To kaže i najbolja od njih

Latinka Perović: Srbija je izabrala da povodom Ukrajine bude na strani zla

Istoričarka Latinka Perović izjavila je da otpor liberalizaciji, modernoj državi, modernom svetu predstavlja kontinuitet u Srbiji, kao što kontinuitet predstavlja i “hajdučki mentalitet”.

“Ja to tumačim činjenicom da je srpsko društvo bilo u svojoj novijoj istorji agrarno društvo, da je seljak živeo na malom posedu – kako su strani putopisci u 19. veku pisali – koji je takav posed da na njemu ne možete ni da živite, ali ne možete ni da umrete. Drugo, to je hajdučko društvo, jedan mentalitet da brzo steknete – otimačinom, nasiljem, ubistvom, strašnim zločinima – od onoga ko nešto više ima od vas. Tu se vidi tesna povezanost politike, sudstva, tužilaštva, celog sistema koji učestvuje u toj mreži hajdučkog sticanja. Mislim da se taj mentalitet zadržao.

Hajduci su stavili leptir mašnu, obukli su vojničke uniforme, svešteničke odežde… Ali su ostali to: nasilni, arogantni, osioni. Dalje, to je ratničko društvo, što se gubi iz vida”, kazala je Latinka Perović u autorskoj emisiji pisca Svetislava Basare “Crveni karton” na TV Kurir.

Prema njenim rečima, Radikalna stranka je vezala za sebe seljačke mase još krajem 19. veka: dala im je članske karte, dala im je ideologiju, i već krajem 19. veka radikalizam postaje neka nova vrsta religije, neka nova vera: srpstvo, oslobođenje, ujedinjenje naroda kome mora biti sve podređeno.

“I iz toga proizlazi neka vrsta imperijalne fascinacije. Otuda tolika vezanost za pravoslavnu Rusiju, jer kada se Pašić dopisivao sa zvaničnim ruskim krugovima, on kaže: pravoslavni svet, slovenski svet je vezan za Rusiju kao njen centar, a posle Rusije je odmah Srbija. To je ta imaginacija i gubljenje smisla za proporcije: uvek hoćete više nego što možete, a ne činite ni ono što je moguće”, kazala je Latinka Perović.

Navela je da je nakon Prvog svetskog rata, srpski koncept države bio da se na Jugoslaviju gleda kao na proširenu Srbiju, dok su Slovenci i Hrvati gledali na Jugoslaviju kao na zajednicu različitih naroda, koji imaju pravo na svoj identitet, istoriju…

“Taj srpski koncept je postojao od početka i u Komunističkoj partiji, još 20-ih godina 20. veka i to je tako ostalo do kraja”, kazala je Latinka Perović.

Prema njenim rečima, Dobrica Ćosić je još 1968. godine najavljivao ratove i povratak Srbije u 19. vek, kako bi se ispravile “greške”.

“On kaže: ratovaćemo sa Hrvatima, sa Muslimanima i sa Albancima. I tako se desilo”, kazala je Latinka Perović.

Ona je dodala da, međutim, postoji jedna krhka vertikala u srpskom društvu koja je malobrojna, ali koja postoji i oduvek je postojala, i koja je alternativa tom antiliberalnom konceptu.

Ocenila je da se oko aktuelne ruske agresije na Ukrajinu Srbija ponaša “kao da je na potpunoj periferiji sveta”.

“Kao da se to što se događa tu, evropski rat, nas ništa ne tiče. Nas se to veoma tiče i mi ne možemo ostati neopredeljeni u tome”, kazala je Latinka Perović i dodala da je sadašnji geopolitički “potres” najveći od Drugog svetskog rata do danas i da će opredeljenje Srbije odrediti njenu sudbinu za naredne decenije.

“To je izbor između dobra i zla. Vi ne možete da kažete: pa dobro, ja ću biti privremeno na strani zla, pa ću videti. Ne, vi sada birate sudbinu”, kazala je ona.

Izvor Autonomija, 20. april 2022.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2022, 00:25

Krokodil Behko wrote: 04 May 2022, 00:07
Lavlje_srce wrote: 03 May 2022, 23:58 Jah. Problem je samo sto niko normalan nece da ratuje.

Jeftini kuleraj, iza kojeg se krije samoživlje.

Da se upišem. Nakon što sam osmislio pojam "suživotaši", sad sam izmislio i pojam "kuleraj"
Riječ znači slično kao i kupleraj. U kuleraju je naime, jednako časti i društvene svijesti, kao i u kupleraju.

Moraš se obrazovati, kako bi shvatila šta pišeš. Nema tu "oni koji smisao vide u ratu", jer Srbija uvijek ima dovoljan broj dobrovoljaca, da sačini zločinačku vojsku., UVIJEK.

To kaže i najbolja od njih
Samo ti ratuj s kim god hoces, a mene nemoj vrijedjati. To sto si globalni moderator ti ne daje pravo na to. Mi koji necemo da ratujemo cemo suradjivati sa svakim da bi izbjegli rat, jer u ratu "pamet zasuti, budale progovore, a fukara se obogati". Plus postena sirotinja izgine da bi im majke plakale dok su zive. Nijedan rat nikad nista nije rijesio, samo je uspio pobiti milione, osiromasiti zemlje i istraumirati generacije.

Ko to nije shvatio nakon bosanskih polja smrti 90-tih, njemu ne treba obrazovanje nego svijest o trenutku u kojem je i jos stosta.

Hvala, ali Ne hvala.
Memento Mori

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 04 May 2022, 00:31

Sestro, ko te tu pita hoces li ratovati? Ili ratujes ili te nema
Samo sabura

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2022, 00:44

greeneyes wrote: 04 May 2022, 00:31 Sestro, ko te tu pita hoces li ratovati? Ili ratujes ili te nema
"Rat je jedno mjesto gdje mladi ljudi koji se medjusobno ne poznaju i medjusobno ne mrze,
ubijaju se medjusobno
Po nagovoru starih ljudi koji se medjusobno poznaju i mrze
ali se medjusobno ne ubijaju."
Memento Mori

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 04 May 2022, 00:46

Lavlje_srce wrote: 04 May 2022, 00:44
greeneyes wrote: 04 May 2022, 00:31 Sestro, ko te tu pita hoces li ratovati? Ili ratujes ili te nema
"Rat je jedno mjesto gdje mladi ljudi koji se medjusobno ne poznaju i medjusobno ne mrze,
ubijaju se medjusobno
Samo pogledas ono sto se desilo u Srebrenici i sve ce ti biti jasno. Ne znam da su tad Srebrenicani htjeli ratovati pa im sta bi
Samo sabura

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2022, 00:57

greeneyes wrote: 04 May 2022, 00:46
Lavlje_srce wrote: 04 May 2022, 00:44"Rat je jedno mjesto gdje mladi ljudi koji se medjusobno ne poznaju i medjusobno ne mrze,
ubijaju se medjusobno
Samo pogledas ono sto se desilo u Srebrenici i sve ce ti biti jasno. Ne znam da su tad Srebrenicani htjeli ratovati pa im sta bi
A ti pogledaj sta se desilo s ratnim vojnim invalidima. Nikoga nije briga za njih, drzavu ponajmanje.

Ti, niti bilo ko ne duguje nista zemlji (ovoj ili bilo kojoj), a pogotovo ne dugujes nista politickoj bulumenti. Ako se njima trojici ratuje, super. Neka izadju na bojno polje, a mi cemo navijati. Da vidimo koliko ce taj rat trajati. Nacionalni ponos je prica za malu djecu. Dugujes svojoj majci i ocu, tacka. Sve je bolje od prolijevanja krvi, tudje i svoje. Sve. Nadam se da ti je jasno da ti ovo pisem iz najbolje namjere, a potencijalno (vjerovatno) se izlazem nastavku napada. Eto. ;)
Memento Mori

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 04 May 2022, 01:08

Pa dobro, svako ima svoje
Samo sabura

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 04 May 2022, 01:10

E moj greeneyes. Ne daj Boze da se sjetis mojih rijeci.
Memento Mori

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 04 May 2022, 06:21

Ama kakav ponos kakve picke materine. Ratovalo se da se bukvalno zadrzi glava na ramenima
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 04 May 2022, 06:32

Lavlje_srce wrote: 04 May 2022, 00:57
greeneyes wrote: 04 May 2022, 00:46

A ti pogledaj sta se desilo s ratnim vojnim invalidima. Nikoga nije briga za njih, drzavu ponajmanje.

Ti, niti bilo ko ne duguje nista zemlji (ovoj ili bilo kojoj), a pogotovo ne dugujes nista politickoj bulumenti. Ako se njima trojici ratuje, super. Neka izadju na bojno polje, a mi cemo navijati. Da vidimo koliko ce taj rat trajati. Nacionalni ponos je prica za malu djecu. Dugujes svojoj majci i ocu, tacka. Sve je bolje od prolijevanja krvi, tudje i svoje. Sve. Nadam se da ti je jasno da ti ovo pisem iz najbolje namjere, a potencijalno (vjerovatno) se izlazem nastavku napada. Eto. ;)
Jab reko potpis naovo al nije mi u karakteru dase slažem. Politički. Pogotovu sa ženama. :o
Ne mereeee 👉👌

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 May 2022, 09:38

insomnia wrote: 04 May 2022, 06:21 Ama kakav ponos kakve picke materine. Ratovalo se da se bukvalno zadrzi glava na ramenima

I biće opet ako bude sreće, što bi rekli Srbi kojih je za to još više spremno, nego prije 30 godina

Image

"Nismo dugo čekali da Severina Vučković opet spomene Srebrenicu i to baš onog dana kad nije trebalo. Na Bajram, jedan od najradosnijih praznika koji muslimani proslavljaju, ona je pomenula njihovu bolnu temu, to jest Srebrenicu", navedeno je na početku članka.

Kurir je dalje naveo da "muslimani ne govore o genocidu u Srebrenici na Bajram".

"Interesantno je da niko, pa čak ni sami muslimani, kojima je ovaj praznik itekako važan, ne praktikuju da spominju ovu temu u tom trenutku. Zbog toga su mnogi Severinini pratioci posumnjali da je riječ o provokaciji, što joj nije strano", zaključeno je.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 04 May 2022, 10:58

Zato oni praktikuju da pominju Srebrenicu na svaki božić.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10092 times
Been thanked: 17087 times

Post by spacebound » 04 May 2022, 11:01

Sto ta bezobrazna Severina voli provocirat posten svijet :ljut
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”