Aha,ok.
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25733 times
- Been thanked: 26270 times
- Status: Offline
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 153 times
Re: Ukrajina
Pa dolazili su ljudi govorili mu a oni ma jok nece rusi , dok nije zagruhalo u Kievu , padobranci lupaju na vrata predsjednistva da uhapse Zelinskog , pola politicara i oficira pobjeglo i sta ce covjek izadje u dovoriste iza zgrade i snimi se kaje evo ovdje smo svi sa vama, poslije javio ovim sto su pobjegli evakuisite famlije i vrati te se na svoja pozicije.Pasaga wrote: 06 May 2022, 19:53 nije mi jasno,ama nikako
kako da se Ukri nisu pripremili,gdje im je oruzje
haman nisu ni pracke imali
tu nesto dobro dismr
samo kmece.....jbgajiga sad ,trpi
A onda pomagaj te ufatise nas nespremne.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Gledo maloprije, pucaju Ukri iz M777, dok jednu ispale oteliš se. Dabogda da sastave rafal 5-brzo...
Ne mereeee 

- rocko
- Inventar foruma

Situacija u ratu se mjenja iz dana u dan, stigo cezar , duga obuka nema niko vremena u ratu cekati na nekog da se vrati iz USA da nauci kako da odrzava M113 , to je zanimanje u Americkoj vojsci . ( mozes zaplijenit ali neces dugo koristiti nemas djelova i alata za odrzavanje a niti znanja)insomnia wrote: 06 May 2022, 19:59Pa kako dođe Cezar doci ce i dijelovi. Istovremeno mozes vec poslati ljude u Fr na obuku.rocko wrote: 06 May 2022, 19:57
Specijalizovana obuka za specijalizovanu opremu ti poso ko Tare i afganistanci koji odrzavaju blackhawk helikoptere.
dobili ubrzani kurs za jedan cezar a da obucis i dostavis djelove za odrzavanje je drugi par opanaka.
Ponavljam Ukrajina ima dugu tradiciju vojne industrije i ljudi i sto je vaznije znanje vec postoji osim toga rat sve to ubrza puno vise. Pa kakva su cuda kod nas ljudi pravili jos sa nikakvim sredstvima
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jes. Toliko su bili nespremni da su na Hostomelu povaljali sve Ruske najelitnije desantne jedinice
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Pa dobro eto onda nista. Sve je to karanana i Rusi samo sto nisu pobjedilirocko wrote: 06 May 2022, 20:03Situacija u ratu se mjenja iz dana u dan, stigo cezar , duga obuka nema niko vremena u ratu cekati na nekog da se vrati iz USA da nauci kako da odrzava M113 , to je zanimanje u Americkoj vojsci . ( mozes zaplijenit ali neces dugo koristiti nemas djelova i alata za odrzavanje a niti znanja)insomnia wrote: 06 May 2022, 19:59
Pa kako dođe Cezar doci ce i dijelovi. Istovremeno mozes vec poslati ljude u Fr na obuku.
Ponavljam Ukrajina ima dugu tradiciju vojne industrije i ljudi i sto je vaznije znanje vec postoji osim toga rat sve to ubrza puno vise. Pa kakva su cuda kod nas ljudi pravili jos sa nikakvim sredstvima
- rocko
- Inventar foruma

Pasaga,Pasaga wrote: 06 May 2022, 19:57 Armija BH,moralo je izginut desetine da bi oteli pusku...
To se nemoze nikako poredit,msm...situacija
Ukrajina je imala svu ind. u svojim rukama,tolike godine
bilo pusaka j... ga nismo prva proleterska , nego falilo artilerije i oklopa.
Da smo sto rece Ed Wulliam da je Bosna imala 10% podrske i 20% naoruzanja koje se dalo Ukrajni mi bi sad imali komandno mjesto u Budimpesti.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6953 times
Pogresno, imali su u Bosni ali neki djelovi..rocko wrote: 06 May 2022, 20:08Pasaga,Pasaga wrote: 06 May 2022, 19:57 Armija BH,moralo je izginut desetine da bi oteli pusku...
To se nemoze nikako poredit,msm...situacija
Ukrajina je imala svu ind. u svojim rukama,tolike godine
Da smo sto rece Ed Wulliam da je Bosna imala 10% podrske i 20% naoruzanja koje se dalo Ukrajni mi bi sad imali komandno mjesto u Budimpesti.
Mislis na Bosnjake.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- rocko
- Inventar foruma

I to je mogucnost , al o cemu ti ja govorim da kad mnogi zapadno evropski politicari su nervozni jer kada pocnu dolaziti kontratori iz USA/zapdne Evrope u Ukrajinu onda trebas ubijediti Putina da oni samo rade za Ukrajinsku vladu a ne da su NATO vojnici koje onda on moze koristiti za izgovor napo me NATO i pocet gadjat taktickim po evropskim gradovima.insomnia wrote: 06 May 2022, 20:05Pa dobro eto onda nista. Sve je to karanana i Rusi samo sto nisu pobjedilirocko wrote: 06 May 2022, 20:03
Situacija u ratu se mjenja iz dana u dan, stigo cezar , duga obuka nema niko vremena u ratu cekati na nekog da se vrati iz USA da nauci kako da odrzava M113 , to je zanimanje u Americkoj vojsci . ( mozes zaplijenit ali neces dugo koristiti nemas djelova i alata za odrzavanje a niti znanja)
evo ovaj ti je stigo ko PMC u Ukrajnu 14 marta pogino 26 Aprila ( radio za privatnu security kompaniju ) a Putin to koristi ko dokaz

- rocko
- Inventar foruma

Jok na srbe nijma falilo artiljerije i oklopa ,Matan wrote: 06 May 2022, 20:11Pogresno, imali su u Bosni ali neki djelovi..rocko wrote: 06 May 2022, 20:08
Pasaga,
Mislis na Bosnjake.
Koji djelovi Posavina u roku od 72 sata stigle postrojbe preko Save naoruzale i obukle sve u Posavini , ( znam tesko bilo vidjeti iz Wiena)
Centralna Bosna sva skladist uzeta, Bihac uzete sve kasarne u tom djelu Krajine , Srbi nisu imali kasarne do Banja Luke ,
Najgore je bilo u Istocnoj Bosni mada se nesto dosatvilo prije rata u Srebrnicu -Bratunac , Gorazde .
U Sarajevu jos bilo pusaka po podrumima pripadnika stranke ( gledali jos uvijek da zarade marku , a cetnik na kanate lupa)
Samo sto je srbadija izvukla prije svega artiljeriju prvo pa onda sve ostalo ,
- insomnia
- Rđav kurac

Ma kako kurcevo gađanje po Evropi. Pa nije ni on retardiran zna on dobro da bi to bio krajrocko wrote: 06 May 2022, 20:14I to je mogucnost , al o cemu ti ja govorim da kad mnogi zapadno evropski politicari su nervozni jer kada pocnu dolaziti kontratori iz USA/zapdne Evrope u Ukrajinu onda trebas ubijediti Putina da oni samo rade za Ukrajinsku vladu a ne da su NATO vojnici koje onda on moze koristiti za izgovor napo me NATO i pocet gadjat taktickim po evropskim gradovima.insomnia wrote: 06 May 2022, 20:05
Pa dobro eto onda nista. Sve je to karanana i Rusi samo sto nisu pobjedili
evo ovaj ti je stigo ko PMC u Ukrajnu 14 marta pogino 26 Aprila ( radio za privatnu security kompaniju ) a Putin to koristi ko dokaz
![]()
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- insomnia
- Rđav kurac

Pa manje vise za sve.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- ironman
- sirius

- rocko
- Inventar foruma

insomnia wrote: 06 May 2022, 20:29Ma kako kurcevo gađanje po Evropi. Pa nije ni on retardiran zna on dobro da bi to bio krajrocko wrote: 06 May 2022, 20:14
I to je mogucnost , al o cemu ti ja govorim da kad mnogi zapadno evropski politicari su nervozni jer kada pocnu dolaziti kontratori iz USA/zapdne Evrope u Ukrajinu onda trebas ubijediti Putina da oni samo rade za Ukrajinsku vladu a ne da su NATO vojnici koje onda on moze koristiti za izgovor napo me NATO i pocet gadjat taktickim po evropskim gradovima.
![]()
Ima problem mi nemamo takticke nuklearke a oni imaju , a Article 5 je onako otvoren za interpretaciju , a ako upotrijebi takticku onda jedino mozemo odgovorit ICBM a to se smatra ne srazmjernim odgovorom .
A ako ono pomisli pa meni je kraj sta ga koci da baci???
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Šabović Adis wrote: 06 May 2022, 20:42 Oh, misliš Mutually Assured Destruction?
Good luck with that...
- ironman
- sirius

- insomnia
- Rđav kurac

Elem pravoslavna braca su se izofirala za medalje. Da sw Ukri sklone ovi ne bi do Poljske mogli doci, nestalo bi im goriva