Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
spacebound wrote: 06 May 2022, 08:39
Moram vjezbat njemacki da sam u kondiciji. Pustim neke dijaloge na yt, sva sretna sto sve razumijem, kad pogledah, ono b1 nivo
pjevaj.
Bravo pjesma za 10... Ich glaub an dich
Tip: iz iskustva mog a i drugih, samo pricaj niko ti nece zamjeriti na greskama, ja sam kolegice molila da me ispravljaju, ide vjeruj samo jer kad si u govornom podrucju onda ucis I aktivno I pasivno, citas, slusa, gledas
insomnia wrote: 06 May 2022, 19:53
Nece kurac. U Fr ce te blijedo gledati ko da si reko ne znam ti sta
Francuzi su poznati po arogantnosti kad je jezik u pitanju, u Elsasu nedo ti bog nesto na njemackim pitati il engleskom bolje pokazi prstom
Austrija I Njemacka je blaza sto se toga tice.
Francuzi ne izgovaraju H na pocetku recenice. Nedo ti bog zatraziti jebeni Hamburger umjesto amburgera. Gledace te ko da na kineskom pricas i svi ce se izmjenjati da skontaju sta trazis
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
carobnjak N wrote: 07 May 2022, 06:45
bro jutro...kakve su to motivacijske sličice
Po jutru se dan poznaje Merlinu ,.
,Šta ima ?.
evo otisao jos malo valjati se po krevetu
sretan sto je vikend, iako je tmurno i kisa
ne znam đe ću šta ću...možda kafa u podne sa drugom, a navecer ima neki film srpski u meetingu
insomnia wrote: 06 May 2022, 19:53
Nece kurac. U Fr ce te blijedo gledati ko da si reko ne znam ti sta
Nisu Nijemci takvi, stvarno su ljubazni i spremni pomoci, ne cine da ti bude neugodno vec te podrze i pomognu. Iz mog iskustva.
Njemci su ljudi o sebi pri sebi.
samo.naša zaostala raja ima običaj pricati kako su oni "hladni".
valjda zato sto te ne pitaju odmah kolika ti je plata, koliko imas djece i sto nemas