Parada ponosa u Sarajevu
Moderator: Krokodil Behko
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
- Status: Offline
Re: Treća Bosanskohercegovačka povorka ponosa će se održati u Sarajevu pod sloganom "Porodično okupljanje"
u biti se na balkanu samo i cuje to...
cuvaj djecu:
od pedera
od ustasa
od cetnika
od balija
od crkve
od dzamija
od bube
od kerova lutalica
od vakcine
od korone
...
ja se nekad i pitam stvarno, da li ovi samo cuvaju djecu.
cuvaj djecu:
od pedera
od ustasa
od cetnika
od balija
od crkve
od dzamija
od bube
od kerova lutalica
od vakcine
od korone
...
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Re: Treća Bosanskohercegovačka povorka ponosa će se održati u Sarajevu pod sloganom "Porodično okupljanje"
Vjerujem ti, i to da drzava mora vise ulagati u tom segmentu stoji bez diskusije. Medjutim i usvojiteljske/hraniteljske porodice su lutrija. Iz prve ruke znam za djevojcicu koja se nije htjela vratiti u hraniteljsku porodicu po cijenu ne znam cega, kao i za slucaj mlade djevojke istraumirane zivotom sa "dvije mame". Radi se o kompleksnom problemu koji zahtijeva sistematski pristup.Chan wrote: 09 May 2022, 20:00 Budimo realni... kad su u pitanju naši domovi za nezbrinutu djecu i takva porodica je spas nego da ostanu u istom, pa kad postanu punoljetni gledaju da ih se riješe što prije. To je baš nikakav život. Da ne bude da pljujem po osobljuu u domovima... više je kriva država, jer i oni rade u skladu sa smjernicama. Jednostavno moraju više ulagati u tom segmentu.
Redovno doniramo hranu, garderobu i sve ostalo djeci u domu za nezbrinutu djecu u Tuzli. Trebate to vidjeti...
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Lavlje_srce
- Alienka

Eh draga moja, pa sto nije policija sklonila prostitutke po cijelom svijetu?Veca wrote: 09 May 2022, 19:56...eh, draga moja, za to postoji policija!...neka se probaju posexati ovdje na javnom mjestu, a netko prijavi! ...samo okrecite glave i dalje!
Btw, ovo je slucaj iz napredne Europe, a ne zatucanog Balkana (mada ne sumnjam da toga ima i kod nas). Dok dodje policija, nigdje nikoga. Pojeo vuk magarca. Osim toga, ne moze policija dezurati po parkovima u kojim se skupljaju, morali bi biti tu 24/7. Tu se ide po random seks, to je poznato.
Memento Mori
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22300 times
- Been thanked: 20376 times
Boldiranim su pederi zajednički neprijatelj, a u suštini trebaju imati svoje mjesto u duštvu i ne trebaju biti predmet diskriminacije.Duh wrote: 09 May 2022, 20:14 u biti se na balkanu samo i cuje to...
cuvaj djecu:
od pedera
od ustasa
od cetnika
od balija
od crkve
od dzamija
od bube
od kerova lutalica
od vakcine
od korone
...
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Slažem se da je i to lutrija, ali vjerujem da oni koji žele usvojiti dijete uglavnom samo misle dobro toj djeci. Nije to mala stvar niti se ljudi tek tako odlučuju na usvajanje iz nekog svrbiguza.Lavlje_srce wrote: 09 May 2022, 20:18Vjerujem ti, i to da drzava mora vise ulagati u tom segmentu stoji bez diskusije. Medjutim i usvojiteljske/hraniteljske porodice su lutrija. Iz prve ruke znam za djevojcicu koja se nije htjela vratiti u hraniteljsku porodicu po cijenu ne znam cega, kao i za slucaj mlade djevojke istraumirane zivotom sa "dvije mame". Radi se o kompleksnom problemu koji zahtijeva sistematski pristup.Chan wrote: 09 May 2022, 20:00 Budimo realni... kad su u pitanju naši domovi za nezbrinutu djecu i takva porodica je spas nego da ostanu u istom, pa kad postanu punoljetni gledaju da ih se riješe što prije. To je baš nikakav život. Da ne bude da pljujem po osobljuu u domovima... više je kriva država, jer i oni rade u skladu sa smjernicama. Jednostavno moraju više ulagati u tom segmentu.
Redovno doniramo hranu, garderobu i sve ostalo djeci u domu za nezbrinutu djecu u Tuzli. Trebate to vidjeti...
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Biće da gayeva u BiH ima više od nas Bosanaca, tj. ostalih 
- Šta ima?
- Sitna buranija

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 40 times
Ne vadim nego odgovaram na ono sto si napisao..Pazi sta pises da ne bude svaki tvoj post neko vadi iz konteksta.Sta t zelim reci,sustina,toj djeci ce sigurno bolje bit gdje jesu nego u suzivotu sa osobama istog spola jer nije sve u materijalnom,ne moras jest svaki dan janjetinu da budes sretan,bolje jest i supu pa ne dozivljavat kojekakve psihofizicke torture od okoline.Vecina te brakove-veze ne podrzava i to je tako sa tim se treba pomiriti.carobnjak N wrote: 09 May 2022, 19:01nemoj vaditi iz kontekstaŠta ima? wrote: 09 May 2022, 17:57
Pa sta ako su napustena znaci nemaju pravo da se pitaju jel zele uopste da zive sa takvim ljudima ili moraju jer nema alternative?
Znas li ti uopste koji je to teret za djecu i sta ce sve u zivotu radi toga prezivljavat? Dosta su tokom zivota sikanirani sto su sirocad jos im samo ovo fali.
Ja sam njoj replicirao na ovu zlobnu glupost "moracete im dati KOJE VAŠE dijete"
pa sam napisao da se usvajaju napustena djeca, a ne djeca koja imaju roditelje
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24068 times
- Been thanked: 6286 times
...yebo ga Tito, ja preko 30 godina na zapadu, nikad nisam nikog vidjela da se yebe na javnom mjestu, nisam normalna! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Lavlje_srce
- Alienka

O intimnom nasilju u homoseksualnim vezama: https://www.webmd.com/mental-health/new ... c-violence
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24641108/
O promiskuitetu u homoseksualnim vezama: Promiscuity
28% of homosexual men had more than 1000 partners: “Bell and Weinberg reported evidence of widespread sexual compulsion among homosexual men. 83% of the homosexual men surveyed estimated they had had sex with 50 or more partners in their lifetime, 43% estimated they had sex with 500 or more partners; 28% with 1,000 or more partners. Bell and Weinberg p 308.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)
79% of homosexual men say over half of sex partners are strangers: “The survey showed 79% of the respondents saying that over half of their sexual partners were strangers. Seventy percent said that over half of their sexual partners were people with whom they had sex only once. Bell and Weinberg pp.308-309.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)
Modal range for homosexual sex partners 101-500: “In their study of the sexual profiles of 2,583 older homosexuals published in Journal of Sex Research, Paul Van de Ven et al. found that “the modal range for number of sexual partners ever [of homosexuals] was 101–500.” In addition, 10.2 percent to 15.7 percent had between 501 and 1000 partners. A further 10.2 percent to 15.7 percent reported having had more than 1000 lifetime sexual partners. Paul Van de Ven et al., “A Comparative Demographic and Sexual Profile of Older Homosexually Active Men,” Journal of Sex Research 34 (1997): 354.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)
1978 study, 78% of gay men ad more than 100 partners, 28% more than 1000: “A far-ranging study of homosexual men published in 1978 revealed that 75 percent of self-identified, white, gay men admitted to having sex with more than 100 different males in their lifetime: 15 percent claimed 100-249 sex partners; 17 percent claimed 250-499; 15 percent claimed 500-999, and 28 percent claimed more than 1,000-lifetime male sex partners. By 1984, after the AIDS epidemic had taken hold, homosexual men were reportedly curtailing promiscuity, but not by much. Instead of more than 6 partners per month in 1982, the average non-monogamous respondent in San Francisco reported having about 4 partners per month in 1984.” (catholiceducation.org/articles/homosexuality/ho0075.html)
There is an extremely low rate of sexual fidelity among homosexual men as compared to married heterosexuals. Among married females, 85% reported sexual fidelity. Among married men, 75.5% reported sexual fidelity. Among homosexual males in their current relationship, 4.5% reported sexual fidelity. (Sources: Laumann, The Social Organization of Sexuality, 216; McWhirter and Mattison, The Male Couple: How Relationships Develop (1984): 252-253; Wiederman, “Extramarital Sex,” 170. This is extracted from http://www.frc.org)
Izvrsna atmosfera za odgoj djece.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24641108/
O promiskuitetu u homoseksualnim vezama: Promiscuity
28% of homosexual men had more than 1000 partners: “Bell and Weinberg reported evidence of widespread sexual compulsion among homosexual men. 83% of the homosexual men surveyed estimated they had had sex with 50 or more partners in their lifetime, 43% estimated they had sex with 500 or more partners; 28% with 1,000 or more partners. Bell and Weinberg p 308.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)
79% of homosexual men say over half of sex partners are strangers: “The survey showed 79% of the respondents saying that over half of their sexual partners were strangers. Seventy percent said that over half of their sexual partners were people with whom they had sex only once. Bell and Weinberg pp.308-309.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)
Modal range for homosexual sex partners 101-500: “In their study of the sexual profiles of 2,583 older homosexuals published in Journal of Sex Research, Paul Van de Ven et al. found that “the modal range for number of sexual partners ever [of homosexuals] was 101–500.” In addition, 10.2 percent to 15.7 percent had between 501 and 1000 partners. A further 10.2 percent to 15.7 percent reported having had more than 1000 lifetime sexual partners. Paul Van de Ven et al., “A Comparative Demographic and Sexual Profile of Older Homosexually Active Men,” Journal of Sex Research 34 (1997): 354.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)
1978 study, 78% of gay men ad more than 100 partners, 28% more than 1000: “A far-ranging study of homosexual men published in 1978 revealed that 75 percent of self-identified, white, gay men admitted to having sex with more than 100 different males in their lifetime: 15 percent claimed 100-249 sex partners; 17 percent claimed 250-499; 15 percent claimed 500-999, and 28 percent claimed more than 1,000-lifetime male sex partners. By 1984, after the AIDS epidemic had taken hold, homosexual men were reportedly curtailing promiscuity, but not by much. Instead of more than 6 partners per month in 1982, the average non-monogamous respondent in San Francisco reported having about 4 partners per month in 1984.” (catholiceducation.org/articles/homosexuality/ho0075.html)
There is an extremely low rate of sexual fidelity among homosexual men as compared to married heterosexuals. Among married females, 85% reported sexual fidelity. Among married men, 75.5% reported sexual fidelity. Among homosexual males in their current relationship, 4.5% reported sexual fidelity. (Sources: Laumann, The Social Organization of Sexuality, 216; McWhirter and Mattison, The Male Couple: How Relationships Develop (1984): 252-253; Wiederman, “Extramarital Sex,” 170. This is extracted from http://www.frc.org)
Izvrsna atmosfera za odgoj djece.
Memento Mori
- Lavlje_srce
- Alienka

Neko ti rekao da nisi normalna? Trazi "cruising" po parkovima.Veca wrote: 09 May 2022, 20:47 ...yebo ga Tito, ja preko 30 godina na zapadu, nikad nisam nikog vidjela da se yebe na javnom mjestu, nisam normalna!![]()
Memento Mori
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...daj sad statistiku o "normalnim brakovima
...nemoj, odoh!
...nemoj, odoh!
- Veca
- Uvijek slobodna!

Lavlje_srce wrote: 09 May 2022, 20:50Neko ti rekao da nisi normalna? Trazi "cruising" po parkovima.Veca wrote: 09 May 2022, 20:47 ...yebo ga Tito, ja preko 30 godina na zapadu, nikad nisam nikog vidjela da se yebe na javnom mjestu, nisam normalna!![]()
...allo ba, ja kazem sebi da nisam normalna, imam pravo na to, koje drugima oduzimam!
...to ja tebi moram prevoditi sebe?! SARKAZAM!
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Krasna je to porodica ,slozna obitelj garant .
Ostalo je cutanje.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Eto ti znaš gdje će djeci biti bolje i šta je važnije ili potrebnijeŠta ima? wrote: 09 May 2022, 20:47Ne vadim nego odgovaram na ono sto si napisao..Pazi sta pises da ne bude svaki tvoj post neko vadi iz konteksta.Sta t zelim reci,sustina,toj djeci ce sigurno bolje bit gdje jesu nego u suzivotu sa osobama istog spola jer nije sve u materijalnom,ne moras jest svaki dan janjetinu da budes sretan,bolje jest i supu pa ne dozivljavat kojekakve psihofizicke torture od okoline.Vecina te brakove-veze ne podrzava i to je tako sa tim se treba pomiriti.carobnjak N wrote: 09 May 2022, 19:01
nemoj vaditi iz konteksta
Ja sam njoj replicirao na ovu zlobnu glupost "moracete im dati KOJE VAŠE dijete"
pa sam napisao da se usvajaju napustena djeca, a ne djeca koja imaju roditelje
Čuj ne moraš jesti jagnjetinu svaki dan da bi bio sretan. Ko to bolan jede istu svaki dan? Pod materijalnim toj djeci je itekako važna porodica, da ih neko hoće, da se osjećaju prihvaćenim, zaštićenim i sve ostalo što bi porodica trebala obezbijediti. I ti bi radije da propadaju tamo gdje su, da ih šutnu na ulicu, da završe kao prosjaci, kriminalci i sve ostalo. Masa djece koja budu primorana da napuste domove ne uspiju u životu, jer nemaju nikakav oslonac, podršku i ostalo.
- Duh
- Inventar foruma

ta briga za djecu je tolika, da me sve strah da ce djeci dati vrh smjestaj, dok ih ovi podobni ne usvoje...
ne nasu napustenu djecu po domovima,,,
u stvari i ne znaju gdje se ti domovi nalaze.
ne nasu napustenu djecu po domovima,,,
u stvari i ne znaju gdje se ti domovi nalaze.
- Lavlje_srce
- Alienka

Meni nista nije smijesno. Samo na forumu se mora pojasnjavati da je to zajednica sklona promiskuitetu i nasilju u vezama, vecini je to inace vec poznato. Kad sam zadnji put gledala statistiku za BiH u heteroseksualnim vezama, nasilju je bila izlozena trecina zena nazalost. Ovdje se (ponovo) nazalost radi o visem procentu nasilja, skoro polovini. Ni u homo kao ni u hetero vezama odredjen procenat ne prijavljuje nasilje, pa nikad necemo imati egzaktne podatke. O promiskuitetu u gay-populaciji takodje ne treba posebno diskutovati, jer je poznat.
Nemam ja nista protiv gayeva; druzim se s njima, imam jednog u familiji. Duhoviti su i cesto inteligentniji od prosjeka. Samo mislim da nisu dorasli zadatku i obavezi usvajanja djece, to kazu i mnogi od njih.
Last edited by Lavlje_srce on 09 May 2022, 21:13, edited 2 times in total.
Memento Mori
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2847 times
- Been thanked: 23470 times
- Status: Online
Veca wrote: 09 May 2022, 20:47 ...yebo ga Tito, ja preko 30 godina na zapadu, nikad nisam nikog vidjela da se yebe na javnom mjestu, nisam normalna!![]()

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Zavisi gdje zalazišVeca wrote: 09 May 2022, 20:47 ...yebo ga Tito, ja preko 30 godina na zapadu, nikad nisam nikog vidjela da se yebe na javnom mjestu, nisam normalna!![]()
Obično imaju neke svoje lokacije. Ja sam jednom prilikom u Majorci vidio 2 lika na plaži u akciji, a među njima jedno 50 heteroseksualnih parova koji su se kresali redom plažom. Niko ne jebe živu silu i to im je normalno
- Duh
- Inventar foruma

imam dokaz po tim domovima, da i normalni parovi nisu dorasli odgoju vlastite djece.Lavlje_srce wrote: 09 May 2022, 21:06
Nemam ja nista protiv gyeva; druzim se s njima, imam jednog u familiji. Duhoviti su i cesto inteligentniji od prosjeka. Samo mislim da nisu dorasli zadatku i obavezi usvajanja djece, to kazu i mnogi od njih.![]()
a to vicevi...duhovitost..
u biti bi bilo za djete najbolje da odraste u normalnoj sredini, obitelji i vremenu...
to je tesko.
pa sad, da li je bolje cekati da ce ih zbrinuti neka normalna obitelj ili nenormalna...sta ja znam.
- Veca
- Uvijek slobodna!

Chan wrote: 09 May 2022, 21:09Zavisi gdje zalazišVeca wrote: 09 May 2022, 20:47 ...yebo ga Tito, ja preko 30 godina na zapadu, nikad nisam nikog vidjela da se yebe na javnom mjestu, nisam normalna!![]()
Obično imaju neke svoje lokacije. Ja sam jednom prilikom u Majorci vidio 2 lika na plaži u akciji, a među njima jedno 50 heteroseksualnih parova koji su se kresali redom plažom. Niko ne jebe živu silu i to im je normalno![]()
...yebla se ja, trebala bih ja prosetati i potraziti takva mjesta!
...usput, Lavljem