Parada ponosa u Sarajevu

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Da li ste za održavanje gay pride u Sarajevu?

Da
53
42%
Ne
64
51%
Da ali strah me od posljedica
2
2%
Ne znam
6
5%

Total votes: 125

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times
Status: Offline

Re: Treća Bosanskohercegovačka povorka ponosa će se održati u Sarajevu pod sloganom "Porodično okupljanje"

Post by Lavlje_srce »

MorningStar wrote: 20 May 2022, 18:07
Lavlje_srce wrote: 20 May 2022, 18:05

Nekom jesu, nekom nisu. Nismo svi isti. Sta mislis da ti razmislis o tome?
Nismo svi isti ali ti svoje misljenje projektujes kao to je to - bez dodataka "ja mislim" "po mom misljenju" "ja" - nego to napises kao zakon prirode a radi se o tvom misljenju.

Example:
Naravno. Poenta je da se tradicionalna porodica srusi i da dekadencija, random seks, FWB (cuj "friends with benefits") i ostalo normalizira.

:oo

Ne znam kako si prosla onda kroz tinejdzerske godine, partiji i to pa i posle - ili ono nema do braka nista :D.

Pa naravno da je iznadcitirano moje misljenje, a postoji i cijeli niz dokaza da je tako.

Apropos de "random sex-a" - "28% of homosexual men had more than 1000 partners: “Bell and Weinberg reported evidence of widespread sexual compulsion among homosexual men. 83% of the homosexual men surveyed estimated they had had sex with 50 or more partners in their lifetime, 43% estimated they had sex with 500 or more partners; 28% with 1,000 or more partners. Bell and Weinberg p 308.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)
79% of homosexual men say over half of sex partners are strangers: “The survey showed 79% of the respondents saying that over half of their sexual partners were strangers. Seventy percent said that over half of their sexual partners were people with whom they had sex only once. Bell and Weinberg pp.308-309.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)."

Znaci 79% su izjavili da su preko polovice njihovih partnera bili nepoznati muskarci. To je bolesno trazenje blizine s nepoznatim ljudima ili ovisnost o adrenalin rushu, sto je prije svega opasno po njih na vise levela. Imala sam priliku upoznati i dugogodisnji homoseksualni par i nema im covjek sta reci, vidi se da je u pitanju ljubav, samo sto su oni ocigledno u manjini i sami kazu da su protiv Parade jer se kosi s onim u sta ONI vjeruju.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Re: Treća Bosanskohercegovačka povorka ponosa će se održati u Sarajevu pod sloganom "Porodično okupljanje"

Post by MorningStar »

Lavlje_srce wrote: 20 May 2022, 18:16
MorningStar wrote: 20 May 2022, 18:07

Nismo svi isti ali ti svoje misljenje projektujes kao to je to - bez dodataka "ja mislim" "po mom misljenju" "ja" - nego to napises kao zakon prirode a radi se o tvom misljenju.

Example:

Ne znam kako si prosla onda kroz tinejdzerske godine, partiji i to pa i posle - ili ono nema do braka nista :D.
Pa naravno da je iznadcitirano moje misljenje, a postoji i cijeli niz dokaza da je tako.

Apropos de "random sex-a" - "28% of homosexual men had more than 1000 partners: “Bell and Weinberg reported evidence of widespread sexual compulsion among homosexual men. 83% of the homosexual men surveyed estimated they had had sex with 50 or more partners in their lifetime, 43% estimated they had sex with 500 or more partners; 28% with 1,000 or more partners. Bell and Weinberg p 308.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)
79% of homosexual men say over half of sex partners are strangers: “The survey showed 79% of the respondents saying that over half of their sexual partners were strangers. Seventy percent said that over half of their sexual partners were people with whom they had sex only once. Bell and Weinberg pp.308-309.” (exodusglobalalliance.org/ishomosexualityhealthyp60.php)."

Znaci 79% su izjavili da su preko polovice njihovih partnera bili nepoznati muskarci. To je bolesno trazenje blizine s nepoznatim ljudima ili ovisnost o adrenalin rushu, sto je prije svega opasno po njih na vise levela. Imala sam priliku upoznati i dugogodisnji homoseksualni par i nema im covjek sta reci, vidi se da je u pitanju ljubav, samo sto su oni ocigledno u manjini i sami kazu da su protiv Parade jer se kosi s onim u sta ONI vjeruju.
Nisam ti ja komentirao te clanke sa jesus saves stranica nego tvoju tvrdnju o dekadenciji jer kao "random" sex i sex bez ljubavi je nesto dekadentno. Znas ljudi i zene seksaju .. odes na ibizu pa pogledas :D. Opet pa jesi li proslavila koju novu godinu ovo ono ili sta slicno gdje si ono mozda se ukljucila u kakve - dekadentne aktivnosti :D.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

ne kontam...homici se samo iz ljubavi prase?
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Duh wrote: 20 May 2022, 18:27 ne kontam...homici se samo iz ljubavi prase?
Ne , heterosexualni se samo iz ljubavi prase a homici se samo prase bez ljubavi :D.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Duh wrote: 20 May 2022, 18:27 ne kontam...homici se samo iz ljubavi prase?
Ma ne mozes s trolerima na zelenu granu.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

MorningStar wrote: 20 May 2022, 18:23Nisam ti ja komentirao te clanke sa jesus saves stranica nego tvoju tvrdnju o dekadenciji jer kao "random" sex i sex bez ljubavi je nesto dekadentno. Znas ljudi i zene seksaju .. odes na ibizu pa pogledas :D. Opet pa jesi li proslavila koju novu godinu ovo ono ili sta slicno gdje si ono mozda se ukljucila u kakve - dekadentne aktivnosti :D.
Ne zaobilazi dekadencija ni hetero populaciju, samo je posebno izrazena u homo populaciji. Sve ti treba crtati.

Random sex je ok, jel'da, hahaha, pihihi? Onda skoknes na temu o varanju i ja "konzerva" kazem da bih isti random sex oprostila jer shvatam da posebno kod muskaraca ne mora imati bilo kakave veze s emocijama, a 99% pise - ne'a sanse, hvataju se kame, "nikad", i slicno.

Bjezi ba.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Nedavno sam citala da sad u Americi postoji cijeli niz spolnih odrednica. Nesto sto ide u desetinama. Ludilo.
Memento Mori

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

pa zavisi koji organ ljudi zadovoljavaju.
ako neko hoce i mozak, malo ide teze...
ovi veseli i vesele se ogranice na nesto bez salate ili deserta...neki samo salatu i desert.
hrana ko hrana...
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Lavlje_srce wrote: 20 May 2022, 18:33
MorningStar wrote: 20 May 2022, 18:23Nisam ti ja komentirao te clanke sa jesus saves stranica nego tvoju tvrdnju o dekadenciji jer kao "random" sex i sex bez ljubavi je nesto dekadentno. Znas ljudi i zene seksaju .. odes na ibizu pa pogledas :D. Opet pa jesi li proslavila koju novu godinu ovo ono ili sta slicno gdje si ono mozda se ukljucila u kakve - dekadentne aktivnosti :D.
Ne zaobilazi dekadencija ni hetero populaciju, samo je posebno izrazena u homo populaciji. Sve ti treba crtati.

Random sex je ok, jel'da, hahaha, pihihi? Onda skoknes na temu o varanju i ja "konzerva" kazem da bih isti random sex oprostila jer shvatam da posebno kod muskaraca ne mora imati bilo kakave veze s emocijama, a 99% pise - ne'a sanse, hvataju se kame, "nikad", i slicno.

Bjezi ba.
Eto vidis, tvoje misljenje da seks bez ljubavi ili "random" sex je dekadencija projektiras kao "to je tako" - jeste ali malo sutra :D.Ili hoces da kazes kad neki tamo apolon prodje pored tebe ti ne osjetis seksualnu privlacnost nego moras ono nekoga upoznati i tako sjesti pricati i onda kad vidis kakav je kao osoba onda osjetis privlacnost :oo
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

MorningStar wrote: 20 May 2022, 18:44Eto vidis, tvoje misljenje da seks bez ljubavi ili "random" sex je dekadencija projektiras kao "to je tako" - jeste ali malo sutra :D.Ili hoces da kazes kad neki tamo apolon prodje pored tebe ti ne osjetis seksualnu privlacnost nego moras ono nekoga upoznati i tako sjesti pricati i onda kad vidis kakav je kao osoba onda osjetis privlacnost :oo
Apoloni su tako rijetki da mi to ne predstavlja ni najmanji problem u zivotu, a nisam ni zivotinja da bih naskakivala na ne znam kakvog Apolona. Naravno da ga moram upoznati, nisam musko de mi je njegovo tijelo dovoljno kao sto je vama dovoljno zensko, pa je bitno samo ogrebati se za snosaj. Svasta.
Memento Mori

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Lavlje_srce wrote: 20 May 2022, 18:49
MorningStar wrote: 20 May 2022, 18:44Eto vidis, tvoje misljenje da seks bez ljubavi ili "random" sex je dekadencija projektiras kao "to je tako" - jeste ali malo sutra :D.Ili hoces da kazes kad neki tamo apolon prodje pored tebe ti ne osjetis seksualnu privlacnost nego moras ono nekoga upoznati i tako sjesti pricati i onda kad vidis kakav je kao osoba onda osjetis privlacnost :oo
Apoloni su tako rijetki da mi to ne predstavlja ni najmanji problem u zivotu, a nisam ni zivotinja da bih naskakivala na ne znam kakvog Apolona. Naravno da ga moram upoznati, nisam musko de mi je njegovo tijelo dovoljno kao sto je vama dovoljno zensko, pa je bitno samo ogrebati se za snosaj. Svasta.
Eto vidis sta si sve udrobila ali nekako se nazire odgovor pa sam ga boldao :oo - znaci tebe niko ne privlaci osim onih sa kojim sjednes i ne pocnes da pricas i onako razgovarate o zivotu i to i onda skontas da te privlaci seksualno :oo
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Ima pjesma jedna na temu da :oo

:D.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

nista ono...ljubav na prvi pogled...
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

MorningStar wrote: 20 May 2022, 18:51Eto vidis sta si sve udrobila ali nekako se nazire odgovor pa sam ga boldao :oo - znaci tebe niko ne privlaci osim onih sa kojim sjednes i ne pocnes da pricas i onako razgovarate o zivotu i to i onda skontas da te privlaci seksualno :oo
Ne. Privuce me neko fizicki, pa se ta privlacnost pojaca ili u potpunosti nestane kad ga upoznam. I kakve to veze ima s temom?

Random seks je u potpunosti ekvivalent seksu medju zivotinjama, a ti mi objasni kako nije. Instinktivan poriv u svojoj esenciji. S druge strane moze biti zlostavljac, kriminalac, serijski ubica, koga briga, jel'da? Bitno je da su rectus abdominisi, bicepsi, tricepci i quadricepsi u formi. :grana
Memento Mori

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Lavlje_srce wrote: 20 May 2022, 18:57
MorningStar wrote: 20 May 2022, 18:51Eto vidis sta si sve udrobila ali nekako se nazire odgovor pa sam ga boldao :oo - znaci tebe niko ne privlaci osim onih sa kojim sjednes i ne pocnes da pricas i onako razgovarate o zivotu i to i onda skontas da te privlaci seksualno :oo
Ne. Privuce me neko fizicki, pa se ta privlacnost pojaca ili u potpunosti nestane kad ga upoznam. I kakve to veze ima s temom?

Random seks je u potpunosti ekvivalent seksu medju zivotinjama, a ti mi objasni kako nije. Instinktivan poriv u svojoj esenciji. S druge strane moze biti zlostavljac, kriminalac, serijski ubica, koga briga, jel'da? :grana
Image

Upravo je seks duboko ukorijenjen u one najjace instinkte covjeka ;) iz ocitih razloga.

Pa nekoga jeste briga - recimo ako dobro razumijem ti odradis jedan referat i tri cetiri analize prije nego skontas mozel tu sta bit - a i to znaci odmah veza/brak.Ne znam ljestvice su ti prilicno visoke tako da vjerujem da sigurno ti je i izbor zaista veliki jer si ekstra privlacna pa muskarci te ganjaju pa ono biras tako sa visokim standardima.

Ono opet nekako u svoje ime mogu rec ako mi se neka seksualno svidila ne interesuje me mnogo jel sa druge strane serijski ubica - sto malo sa nozevima sado mazo ovo ono :D.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Duminjo wrote: 18 May 2022, 13:58 Ma ja sam se sjebAo kako nazif ovo sve ovoliko u detalje zna. Kakva su to iskustva, od kud mu sve ovo..

Ko onaj Hr političar (ex general) kad na sjednici govori protiv i veli gledao sam ja to, pa kad izvali oči, kako je to, ovaj, ružno gledati jel.

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

:hm

Otkud vam ovoliko iskustvo oko ovih parada ponosa ?.
Ostalo je cutanje.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

MorningStar wrote: 20 May 2022, 19:03Upravo je seks duboko ukorijenjen u one najjace instinkte covjeka ;) iz ocitih razloga.

Pa nekoga jeste briga - recimo ako dobro razumijem ti odradis jedan referat i tri cetiri analize prije nego skontas mozel tu sta bit - a i to znaci odmah veza/brak.Ne znam ljestvice su ti prilicno visoke tako da vjerujem da sigurno ti je i izbor zaista veliki jer si ekstra privlacna pa muskarci te ganjaju pa ono biras tako sa visokim standardima.

Ono opet nekako u svoje ime mogu rec ako mi se neka seksualno svidila ne interesuje me mnogo jel sa druge strane serijski ubica - sto malo sa nozevima sado mazo ovo ono :D.
Ne mogu vjerovati da si postavio ovu sliku iz osnova biologije petog osnovne. Ne mogu, eto. :grana

Seksualni nagon jeste jak, ali je razum jaci kod razumnih.

Ne, nego necu sebi bespotrebnih glavobolja u zivotu. Dacu ti primjer; prosle godine na moru prisao meni lik kad me uhvatio samu na plazi. Zgodan, utreniran, ok. I pustim ja njega strpljivo da odradi pocetni monolog i ispostavi se da je saner, droga mu nije strana i tako to. I sta da ja radim s njim? Poslije random seksa s takvom osobom bih se osjecala prljavom, a za vezu nije. I sa Apolonom koji je sve ikad bih se poslije random seksa osjecala prljavom. Nije sve za svakoga, ok? Anyway, predlozi on meni da se nadjemo to vece i ja ga pristojno odbijem. Gdje je problem?

Neke pali opasnost, neki su ovisnici o iluziji bliskosti. Sta dobro ima u tome? IMO nista, a ti radi sta ti je volja. Ako @lilith ne smeta, ko sam ja da ti sudim? Samo ti i u sado-mazo i u sto god zelis. Meni ni u dzep nit' iz dzepa.:mah
Memento Mori

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

Lavlje_srce wrote: 20 May 2022, 19:59

Seksualni nagon jeste jak, ali je razum jaci kod razumnih.

ih sta me je puta razum izdao...
tebe nekad?
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Duh wrote: 20 May 2022, 20:03
Lavlje_srce wrote: 20 May 2022, 19:59Seksualni nagon jeste jak, ali je razum jaci kod razumnih.
ih sta me je puta razum izdao...
tebe nekad?
Pobrkao si nam citate. :oo

Jok mene, to je nesto cega se jako plasim. :o
Memento Mori

Post Reply

Return to “BiH”