Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Lavlje_srce wrote: 21 May 2022, 16:49
Ovi na Zapadu su se manje-vise spasili, a Afrika (iz koje su imperijalisti pokupili milijarde resursa) se unistava i dan danas, u realnom vremenu. Mi smo bili gazeni i gazeni smo u manjoj mjeri od njih i sada, i trebali bi ih itekako razumjeti. Zato mi nema nista uzasnije od domaceg rasiste. Cime li se ti dicis da mi je znati?
Najjace to za afriku... pa evo danas im svi ti resursi stoje - kad ono:
carobnjak N wrote: 21 May 2022, 17:01
ociglednu jesu rasisti
ne smatram se rasistom ali recimo ne volim migrante ili kulturu zemalja iz kojih dolaze, bilo da su arapi, pakistanci ili kinezi...
ne volim kad se dernjaju na telefon kad pricaju, krecu se u coporu itd
jednostavno su zaostali
ne vole ni tvoju kulturu svabe,ili si umislio da si zapadnjak?
Lavlje_srce wrote: 21 May 2022, 16:49
Ovi na Zapadu su se manje-vise spasili, a Afrika (iz koje su imperijalisti pokupili milijarde resursa) se unistava i dan danas, u realnom vremenu. Mi smo bili gazeni i gazeni smo u manjoj mjeri od njih i sada, i trebali bi ih itekako razumjeti. Zato mi nema nista uzasnije od domaceg rasiste. Cime li se ti dicis da mi je znati?
kome stoji? jesi li ti normalan?
inace vrijedi ti malo procitati o proslosti afrike
MorningStar wrote: 21 May 2022, 16:40
Pa kao i kod bijelaca ima rasista .. Najveci rasisti koji sam upoznao su Kinezi
sto ce oni biti rasisti ? bogati ,,jel to misle da su bolji i pozeljniji,a njhiove zene lete za drugim rasama
Otprilike oni su sebe smatrali centrom svijeta kao sto je to i Rim smatrao u svoje vrijeme - Za Kineze je postojala Kina te barbari koji nisu Kina.Recimo cisto rasprostranjeno misljenje je da crnci smrde - i to ne ono provokativno nego stvarno smatraju da crnci svi prirodno-fizicki smrde.Arape smatraju zatupljenim plemenima,Indijce prljavim - jedino otprilike su sa bijelcima ok. Kina je svijet za sebe - pricamo o milijardu i po ljudi i ogromnoj zemlji sa jednom od najstarijih kultura - imali su milionske gradove kada u ostatku svijeta na to nisu mogli ni pomisliti.
A to cije sta zene lete to su klasicne gluposti. Nemoj samo neki klip neke kako je nekom otisla i to je kao pokazatelj - jer mozes naci primjer za bilo sta.
Afrika je hiljadama godina bila oaza ljepote, bogatstva, raskosi samo ne poznajemo mi njihovu historiju kao historiju Evrope i bliskog istoka pa smo mnogo cinicni prema Afrikancima i njihovim problemima. Nisu Egipcani zbog Rima imali onakvu vojsku i gomilali bogatstva za svaki slucaj...
kome stoji? jesi li ti normalan?
De hajde objasni ti normalna - vidim ti si procitala . Sta su to evropljani "odnijeli" iz africa a da toga danas nema tj. iscrpljeno je Sta je to vrijedno spomena oko Afrike sto se tice civilizacijskih dostignuca ? - Mozda Mansa Musa iz Malija da je nesto ili onaj fakultet , ne znam dali bas Egipat i sjevernu afriku staviti pod Africke kulture jer se radi o "mediteranskim" kulturama (Prije arabizacije)
De hajde objasni ti normalna - vidim ti si procitala . Sta su to evropljani "odnijeli" iz africa a da toga danas nema tj. iscrpljeno je Sta je to vrijedno spomena oko Afrike sto se tice civilizacijskih dostignuca ? - Mozda Mansa Musa iz Malija da je nesto ili onaj fakultet , ne znam dali bas Egipat i sjevernu afriku staviti pod Africke kulture jer se radi o "mediteranskim" kulturama (Prije arabizacije)
Jok eto faraoni su bili bijelci.,,ali djavola
sjeverna afrika je afrika,isto kao sto je zatupljeni balkan i dalje evropa ali ne ona bogata i silna na koju svi misle kad se kaze evropa(zapad)
sjeverna afrika je afrika,isto kao sto je zatupljeni balkan i dalje evropa ali ne ona bogata i silna na koju svi misle kad se kaze evropa(zapad)
To su bili Kopti, najveci supci Afrike.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
insomnia wrote: 21 May 2022, 16:57
Svi na svijetu imaju pravo ljuti ti se, svetiti se, biti nadrkani, vracati istom mjerom za događaje od prije pesto godina ali kad se bosnjo usudi biti nepovjerljiv prema Srbima onda bas oni koji su najglasniji u odbrani crnaca skoce da ga uceraju u sutivot
A sta drugo ostaje ljudima osim suzivota i pomirenja, tolerancije...? U suprotnom imamo sta, sta mrznja moze rijesiti i kada je bilo sta rijesila i dobrog donijela? Ko ce uopste koga vise mrziti u ovom ludom svijetu? Jesi svjestan koliko su zla francuzi pocinili nekome? Englezi, rusi, nijemci itditd I u svim tim ljudima imas divnih ljudi i onih koji su opet spremni ici u te price. Vjecito trpanje svih u isti kos. Kad bi svi to uradili obzirom na desavanja, istoriju, niko osto ne bi. Valjda smo napredovali ko ljudska rasa, hocemo li ikada doci do normalnog zivota. Tesko, necemo al bar imamo izbor da mi ne budemo ti koji mrze. Ja mrziti ne mogu, nema ruznijeg osjecaja. Ne postoji.
bosnjakinja wrote: 21 May 2022, 17:43kome stoji? jesi li ti normalan?
Pusti ga, omiljeni sport mu je podsmijavanje (narocito je osjetljiv na nas dvije, sto li Boze ), pritom si umisljajuci da je nadasve duhovit i superiorno inteligentan. To je naravno samo wishful thinking. Mora negdje lijeciti komplekse.
Faraoni su bili otprilike iste boje kao i danasnji egipcani sa izuzetkom da su oni iz Ptolomejske dinastije bili bijeli ko sir.Kleopatra je bila bijela ko sir.Ono sto je sigurno je da nisu bili crnci - jedini koji su bili crnci u starom egiptu su bili oni koje su oslovljavali Nubijcima (imali su i njihove jedinice u faraonskoj vojsci)
Sjeverna Afrika i ostatak Afrike kulturoloski te da kazemo i rasno imaju veze ko kazahstan i eskimi.