Ne razumijem zasto SBB nije fer i iskren. Fahrudin je podrzao Bakira u Neumu.Naseef Mushroom wrote: 22 May 2022, 13:58Pa što niste fer i iskreni (SBB i NiP) pa da tako kažete otvoreno a ne da magarčite prof. dr. Denisa Bećirovića i SDP stranku da se kao zalažete za jakog bošnjačkog kandiata?Faraon wrote: 22 May 2022, 13:00
Covic ne bi trebao biti tvoj, ali ne bi trebao ni Komsic. Ne razumijem zasto je to toliko tesko za svariti.
Da se razumijemo, protiv sam izbornog zakona zbog sve njegove neregularnosti i posljedica koje bi mogao imati po BiH, i takav je i bio stav SBB-a i Fahrudina Radoncica na pregovorima u Neumu. Ali pustimo ljude da izglasaju sebi predstavnika i rijesimo se Komsica i svih problema koje nosi.
Baš ti isti sto to rade kupe simpatije okrivljujući Bakira da izlazi Čoviću u susret.
Izbori u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Faraon
- Na probnom

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
- Status: Offline
Re: Izbori u BiH
- Faraon
- Na probnom

Nije spin, nego ljudi koriste sve moguce nacine da vrate funkcije koje im otimamo. Ne opravdavam ih, ali ni nase maslo nije za ramazana. Mi smo ti koji otimaju pozicije...Duminjo wrote: 22 May 2022, 15:35Mislim da odlicno znas kako je, ovo gore napisano, spin HDZa pomocu kojeg vec godinama koce i blokiraju sve, kako na drzavnom tako i na entitetskom nivou.Faraon wrote: 22 May 2022, 09:49 Kandidiranje Becirovica za clana predsjednistva je win win situacija. Apsolutno nije u redu da Bosnjaci biraju clana predsjednistva drugom narodu i vrijeme je da se s tom praksom stane jednom za sva vremena.
Uozbilji se i ne smatraj ovo pucanstvo kao glupo.
Na misljenje imas pravo, na namjerno podmetanje, koje nema veze ni sa zakonom ni sa cinjenicama, nemas.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
citav post ti je u ofsajdu,dubokomFaraon wrote: 22 May 2022, 17:49Nije spin, nego ljudi koriste sve moguce nacine da vrate funkcije koje im otimamo. Ne opravdavam ih, ali ni nase maslo nije za ramazana. Mi smo ti koji otimaju pozicije...Duminjo wrote: 22 May 2022, 15:35
Mislim da odlicno znas kako je, ovo gore napisano, spin HDZa pomocu kojeg vec godinama koce i blokiraju sve, kako na drzavnom tako i na entitetskom nivou.
Na misljenje imas pravo, na namjerno podmetanje, koje nema veze ni sa zakonom ni sa cinjenicama, nemas.
Vjerujem,da nisi zlonamjeran.
Drugo,svi ostali kriminalno zloupotrebljavaju pozicije koje imaju.
Nisu zasluzili ni da sjede tu gdje sjede.
Drug....nisam nacionalist,mozda sam prestrog.
S takvim,koji su dobili te mogucnosti,rade sve moguce na urusavanju drzave,to i sam vidis,s takvim samo
razgovarat sa druge strane brave.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24764 times
- Been thanked: 6469 times
- Status: Online
...ove godine ce vam dijaspora birati, vi stvarno ne znate, a i ne izlazite na izbore! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Ljiljan
- Sitna buranija

- Mood:
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 220 times
HDZ se uredno prijavio za izbore. 
Hoce li opet, kao i prosli put, osvojiti ca 9% glasova na nivou drzave pa uvjetovati do iznemoglosti ili ce ovaj put ipak bar 10% navuci?
Ovdje samo Bosnjaci itekako imaju razloga za ustanak jer uz Bosance i slicne pro-BiH varijacije cine skoro 60%, a ipak su svedeni na 33% vlasti i moze ih blokirati kako se kome u Srbiji i Hrvatskoj digne. I to ce se promijeniti i bolje da se mijenja kroz ova natezanja drzi-ne daj nego ratom.
Ja bih rekao da, pored zla koje su joj susjedi nanijeli i nanose, silnih lopova, mafijasa i sljama koji su 90e i tranzicija izrodili u Bosni i Hercegovini, Bosna koliko-toliko uspjesno ide naprijed. Pogledajte BDP pc i slicne brojke CG, Srbije, Albanije, Makedonije, zemalja koje nisu imale rat, razna medjuetnicka previranja itd, koje imaju plodnije tlo da uspjesno funkcionisu, nista to nije bolje nego u BiH, u nekima je i losije. A da je moglo jos bolje, to svakako.

Hoce li opet, kao i prosli put, osvojiti ca 9% glasova na nivou drzave pa uvjetovati do iznemoglosti ili ce ovaj put ipak bar 10% navuci?
Ovdje samo Bosnjaci itekako imaju razloga za ustanak jer uz Bosance i slicne pro-BiH varijacije cine skoro 60%, a ipak su svedeni na 33% vlasti i moze ih blokirati kako se kome u Srbiji i Hrvatskoj digne. I to ce se promijeniti i bolje da se mijenja kroz ova natezanja drzi-ne daj nego ratom.
Ja bih rekao da, pored zla koje su joj susjedi nanijeli i nanose, silnih lopova, mafijasa i sljama koji su 90e i tranzicija izrodili u Bosni i Hercegovini, Bosna koliko-toliko uspjesno ide naprijed. Pogledajte BDP pc i slicne brojke CG, Srbije, Albanije, Makedonije, zemalja koje nisu imale rat, razna medjuetnicka previranja itd, koje imaju plodnije tlo da uspjesno funkcionisu, nista to nije bolje nego u BiH, u nekima je i losije. A da je moglo jos bolje, to svakako.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2757 times
- Been thanked: 8658 times
Niko nikome nije oteo nikakve funkcije.Faraon wrote: 22 May 2022, 17:49Nije spin, nego ljudi koriste sve moguce nacine da vrate funkcije koje im otimamo. Ne opravdavam ih, ali ni nase maslo nije za ramazana. Mi smo ti koji otimaju pozicije...Duminjo wrote: 22 May 2022, 15:35
Mislim da odlicno znas kako je, ovo gore napisano, spin HDZa pomocu kojeg vec godinama koce i blokiraju sve, kako na drzavnom tako i na entitetskom nivou.
- Duminjo
- Urednik foruma

Ja ne vjerujemPasaga wrote: 22 May 2022, 17:58citav post ti je u ofsajdu,dubokomFaraon wrote: 22 May 2022, 17:49
Nije spin, nego ljudi koriste sve moguce nacine da vrate funkcije koje im otimamo. Ne opravdavam ih, ali ni nase maslo nije za ramazana. Mi smo ti koji otimaju pozicije...
Vjerujem,da nisi zlonamjeran.
Drugo,svi ostali kriminalno zloupotrebljavaju pozicije koje imaju.
Nisu zasluzili ni da sjede tu gdje sjede.
Drug....nisam nacionalist,mozda sam prestrog.
S takvim,koji su dobili te mogucnosti,rade sve moguce na urusavanju drzave,to i sam vidis,s takvim samo
razgovarat sa druge strane brave.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Nikoga mi ne majoriziramo, dabogda Bošnjak u rs-u imao majorizaciju kakvu je Hrvati u Federaciji imaju.Faraon wrote: 22 May 2022, 17:45Evo ja glumim kosmopolitu i protiv sam nacionalistickih stranaka, ali sve dok je Dejton nasa realnost moram se ponasati u skladu s njegovim pravilima i ne majorizirat druge narode kako oni to vole da kazu.Naseef Mushroom wrote: 22 May 2022, 13:53
Isto bi se ponašao ukoliko razmišljam torovski ali ako glumim nekog kosmopolitu i kako sam protiv nacionalističkih stranaka i torova a ustvari brinem se što jedan tor nema pravo da bira svog predstavnika, onda me čini to dvličnom osobom.
Govori se da će kandidaturom prof. dr. Bećirevića ovaj put biti teže za Komšića da pobjedi ali će upravo biti obratno. Ako nije upalilo podvalom Flautara čiji je bio zadatak da podjeli glasove između njega i Komšića pa da na kraju Čović time profitira neće ni sada.
Željko Komšić ima svoju bazu glasača gdje im je nevažno koga je SDA predložila, koga opozicija i koliko će stranaka podržati kandidata iz vlasti ili opozicije.
Ide opet Željko Komšić 2022!![]()
Ako ćemo se držati Daytona, nigdje ne piše da postoji hrvatski član predsjedništva već da se u Federaciji biraju 2 od 3 člana predsjedništva koji su iz reda bošnjačkog i iz reda hrvatskog naroda i ja biram jednog od njih, možda se zadnji da pred izbore predomislim i glasam za Bakira, možda za Bećirovića, mogu i za Čovića, ništa nema tu anti-daytonski.
Anti-daytonski bi bilo da postoji treća izborna jedinica iako je u Daytonu treći entitet zvanično sahranjen.
Fahrudin nije podržao Bakira već je se saznalo da Bakir jedini nije pristao na ono na šta su Dino i Fahrudin pristali, znaš ono Sabinino "Imam informacije da su Bakira u Neumu ucijenili"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
https://www.bhdijaspora.net/semsudin-me ... j9nooBMPPsFaraon wrote: 22 May 2022, 17:49Nije spin, nego ljudi koriste sve moguce nacine da vrate funkcije koje im otimamo. Ne opravdavam ih, ali ni nase maslo nije za ramazana. Mi smo ti koji otimaju pozicije...Duminjo wrote: 22 May 2022, 15:35
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Faraon
- Na probnom

Pa kad stavis covjeka iz SDA za hrvatskog clana predsjednistva sta si uradio? Kako to da vam SDA smeta za bosnjackog clana, a hrvatskog ne?
- Faraon
- Na probnom

Slazem se da je situacija u Federaciji puno bolja po tom pitanju nego u RS-u, ali nije dobra. To je isto ko kad dijete dodje iz skole i kaze dobio sam jedinicu, ali Nazif je dobio dvije, ja sam dobar. Bosnjake majoriziraju u RS-u, ali zato mi Hrvate u Federaciji majoriziramo malo manje, bolji smo... Umjesto da gledamo kako da sacuvamo te ljude u BiH jer ih je sve manje, polako nestaju, mi gledamo kako cemo im ogadit drzavuNaseef Mushroom wrote: 22 May 2022, 18:42Nikoga mi ne majoriziramo, dabogda Bošnjak u rs-u imao majorizaciju kakvu je Hrvati u Federaciji imaju.Faraon wrote: 22 May 2022, 17:45
Evo ja glumim kosmopolitu i protiv sam nacionalistickih stranaka, ali sve dok je Dejton nasa realnost moram se ponasati u skladu s njegovim pravilima i ne majorizirat druge narode kako oni to vole da kazu.
Ako ćemo se držati Daytona, nigdje ne piše da postoji hrvatski član predsjedništva već da se u Federaciji biraju 2 od 3 člana predsjedništva koji su iz reda bošnjačkog i iz reda hrvatskog naroda i ja biram jednog od njih, možda se zadnji da pred izbore predomislim i glasam za Bakira, možda za Bećirovića, mogu i za Čovića, ništa nema tu anti-daytonski.
Anti-daytonski bi bilo da postoji treća izborna jedinica iako je u Daytonu treći entitet zvanično sahranjen.
Fahrudin nije podržao Bakira već je se saznalo da Bakir jedini nije pristao na ono na šta su Dino i Fahrudin pristali, znaš ono Sabinino "Imam informacije da su Bakira u Neumu ucijenili"![]()
Bosnjaci biraju umjesto Hrvata u Federaciji jer im se moze, brojniji su, i mozete to uljepsavat koliko hocete, ali tako je i nije posteno.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Više sam mislio sa tim ironično daj Bože da smo ugroženi i majorizirani u entitetu rs koliko su Hrvati majorizirani u Federaciji, sada bih se potpisao da bude tako.Faraon wrote: 22 May 2022, 23:34Slazem se da je situacija u Federaciji puno bolja po tom pitanju nego u RS-u, ali nije dobra. To je isto ko kad dijete dodje iz skole i kaze dobio sam jedinicu, ali Nazif je dobio dvije, ja sam dobar. Bosnjake majoriziraju u RS-u, ali zato mi Hrvate u Federaciji majoriziramo malo manje, bolji smo... Umjesto da gledamo kako da sacuvamo te ljude u BiH jer ih je sve manje, polako nestaju, mi gledamo kako cemo im ogadit drzavuNaseef Mushroom wrote: 22 May 2022, 18:42
Nikoga mi ne majoriziramo, dabogda Bošnjak u rs-u imao majorizaciju kakvu je Hrvati u Federaciji imaju.
Fahrudin nije podržao Bakira već je se saznalo da Bakir jedini nije pristao na ono na šta su Dino i Fahrudin pristali, znaš ono Sabinino "Imam informacije da su Bakira u Neumu ucijenili"![]()
![]()
Bosnjaci biraju umjesto Hrvata u Federaciji jer im se moze, brojniji su, i mozete to uljepsavat koliko hocete, ali tako je i nije posteno.
Da mi nekome biramo predstavnika može samo neko napisati ko nasjeda na HDZ propagandu jer "birati nekome predstavnika" ne postoji niti iko bira ikome predstavnika već je podjeljeno u izborne jedinice gdje se bira predstavnik iz jednog ili dva naroda.
Tako je npr. Mladen Ivanić profitirao od bošnjackih i hrvatskih glasova koji žive u entitetu rs, isto tako Milorad Dodik jer Bošnjaci i Hrvati nisu htjeli glasati za SDS, Dragan Čović od srpskih glasova iz Bosanskog Grahova.
Nigdje nije zabranjeno da Bošnjaci u entitetu Federacija masovno izađu i glasaju za Čovića ili Hrvati za Bakira.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ko god počne sa takvom pričom treba ga svaki put podsjetiti kakvoj stoci žele izaći u susret
Sa njihovog uzp portala
Sa njihovog uzp portala
KAO NA HAYAT TV: Afganistanske voditeljice prate zapadne trendove. Pokorile se talibanima i pokrile lice
![]()
- Duminjo
- Urednik foruma

- Faraon
- Na probnom

Komsic je SDA poltron, DF je SDA filijala. To nije jasno samo vama sto necete da vam bude jasno.
- Faraon
- Na probnom

Haha pa bas zato sto nigdje nije zabranjeno vi to i radite. Ali to sto nije zabranjeno ne znaci da je posteno i eticki. Cak je i reis Kavazovic izasao u javnost sa izjavom da Bosnjaci ne bi smjeli birati Hrvatima predsjednika, ali dzaba govorit kad neko nesto nece da prihvati...Naseef Mushroom wrote: 23 May 2022, 00:11Više sam mislio sa tim ironično daj Bože da smo ugroženi i majorizirani u entitetu rs koliko su Hrvati majorizirani u Federaciji, sada bih se potpisao da bude tako.Faraon wrote: 22 May 2022, 23:34
Slazem se da je situacija u Federaciji puno bolja po tom pitanju nego u RS-u, ali nije dobra. To je isto ko kad dijete dodje iz skole i kaze dobio sam jedinicu, ali Nazif je dobio dvije, ja sam dobar. Bosnjake majoriziraju u RS-u, ali zato mi Hrvate u Federaciji majoriziramo malo manje, bolji smo... Umjesto da gledamo kako da sacuvamo te ljude u BiH jer ih je sve manje, polako nestaju, mi gledamo kako cemo im ogadit drzavu![]()
Da mi nekome biramo predstavnika može samo neko napisati ko nasjeda na HDZ propagandu jer "birati nekome predstavnika" ne postoji niti iko bira ikome predstavnika već je podjeljeno u izborne jedinice gdje se bira predstavnik iz jednog ili dva naroda.
Tako je npr. Mladen Ivanić profitirao od bošnjackih i hrvatskih glasova koji žive u entitetu rs, isto tako Milorad Dodik jer Bošnjaci i Hrvati nisu htjeli glasati za SDS, Dragan Čović od srpskih glasova iz Bosanskog Grahova.
Nigdje nije zabranjeno da Bošnjaci u entitetu Federacija masovno izađu i glasaju za Čovića ili Hrvati za Bakira.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22571 times
- Been thanked: 20711 times
Zavisi kako gledas na Predsjednistvo.
Ako gledas na poziciju u Predsjenistvu po Ustavu sva trojica predsjednika bez obzira ko je Predsjedavajuci u tom trenutku su duzni predstavljati sve gradjane u BiH, a ne samo onaj narod iz cijeg reda su birani.
Ako cemo se drzati toga da bi fokus ipak trebao biti na tome da su trojica upravo zbog toga sto svaki treba pretezno zastupati stavove vlastitog naroda, pa da onda rade po principu kompromisa tamo gdje se mogu dogovoriti onda je tacno da Bosnjaci i ostali Hrvatima biraju clana Predsjednistva.
Ako gledas na poziciju u Predsjenistvu po Ustavu sva trojica predsjednika bez obzira ko je Predsjedavajuci u tom trenutku su duzni predstavljati sve gradjane u BiH, a ne samo onaj narod iz cijeg reda su birani.
Ako cemo se drzati toga da bi fokus ipak trebao biti na tome da su trojica upravo zbog toga sto svaki treba pretezno zastupati stavove vlastitog naroda, pa da onda rade po principu kompromisa tamo gdje se mogu dogovoriti onda je tacno da Bosnjaci i ostali Hrvatima biraju clana Predsjednistva.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1248 times
- Been thanked: 4002 times
Kako sada stvari stoje, glasat ču za Komšiča, smatrati to posve poštenim i posrati se na sve komentare. 
Klanjam džematile po parkovima.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Dvolično postaje od onog momenta kada oni što kritikuju SDA da vode torovsku politiku zastupaju tu drugu tačku koju si nabrojao.Chan wrote: 23 May 2022, 15:31 Zavisi kako gledas na Predsjednistvo.
Najbolji primjer je Njihova Stranka koja u sredinama koja su većinski bošnjačka vodi politiku koja se fokusira da ne trebamo razmišljati plemenski dok u Mostaru Boška Ćavar pjeni zbog Željka Komšića gore nego što radi Dragan Čović.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Da li je pošteno i etički da Bošnjaci u entitetu rs biraju Srbima predstavnika?Faraon wrote: 23 May 2022, 15:05Haha pa bas zato sto nigdje nije zabranjeno vi to i radite. Ali to sto nije zabranjeno ne znaci da je posteno i eticki. Cak je i reis Kavazovic izasao u javnost sa izjavom da Bosnjaci ne bi smjeli birati Hrvatima predsjednika, ali dzaba govorit kad neko nesto nece da prihvati...Naseef Mushroom wrote: 23 May 2022, 00:11
Više sam mislio sa tim ironično daj Bože da smo ugroženi i majorizirani u entitetu rs koliko su Hrvati majorizirani u Federaciji, sada bih se potpisao da bude tako.
Ili Srbi u Federaciji da biraju Hrvatima predstavnika?
Da li smatraš etički i pošteno šti bi mogli Romi i Albanci biti ti što će uticati na izbor Bošnjaka?
Način kako se glasa i kako je postavljeno od potpisa Daytona je da na određenom dijelu BH teritorije BH građani svih nacionalnosti i etnija glasaju za jednog člana a na drugom dijelu za drugog i trećeg člana.
I slobodno prekriži taj prvi dio mog posta jer ne postoji hrvatski član predsjedništva već član predsjednistva iz reda hrvatskog naroda tako da ne postoji da može neko nekome birati predstavnika, to je samo spin iz HDZ kuhinje na koji mnogi nasjedaju