SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times
Status: Offline

Re: Presuđena Samra Ćosović Hajdarević za diskriminaciju nad LGBTI osobama

Post by Naseef Mushroom »

Duminjo wrote: 13 May 2022, 21:58
Naseef Mushroom wrote: 13 May 2022, 21:50
Možda je razlika u tome da Amerikanac otvoreno podržava tretiranje Srba na Kosovu onako kako su zaslužili dok u BiH šalju migove.
Jesu li srbi krivi i za cirkus u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu? Ima li dijela Bosne gdje Srbi ne ucestvuju u vlasti a da taj dio funkcionise?
Nema :cudi
Sarajevo, Zenica, Tuzla i Bihać nisu jedini gradovi koji čine Bosnu i Hercegovinu. Kako ćeš iz Zenice tretirati Srbe u Laktašima kao na Kosovu?
I nije samo do političara, jednog običnog Srđana Puhala odjebeš odmah se pojave suživotaši koji ga krenu braniti, mi nemamo albanski mentalitet.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 13 May 2022, 22:06

Jesu li srbi krivi i za cirkus u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu? Ima li dijela Bosne gdje Srbi ne ucestvuju u vlasti a da taj dio funkcionise?
Sarajevo, Zenica, Tuzla i Bihać nisu jedini gradovi koji čine Bosnu i Hercegovinu. Kako ćeš iz Zenice tretirati Srbe u Laktašima kao na Kosovu?
I nije samo do političara, jednog običnog Srđana Puhala odjebeš odmah se pojave suživotaši koji ga krenu braniti, mi nemamo albanski mentalitet.
Pitah te nesto drugo. Ne okreci :D.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Duminjo wrote: 13 May 2022, 22:10
Pa Kosovo je korumpiraniji od Bosne i Hercegovime, u mnogim statistikama gdje je BiH loša često se kaže da su na predzadnjem mjestu jer se na zadnjem mjestu pominje Kosovo. Odnos prema Srbima gdje imaju jaku podrśku Amerike nema nikakve veze kako Albanci u toj državi se međusobno ponašaju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14414 times
Been thanked: 24235 times

Post by Fuddo »

Fino.
Ofarbas zgradu.
Napravis cestu.
A ne da vrtis onaj jebeni aerodrom 10 godina, pravis dva sprata kucu, sam da imas departure odvojen od arrivals
Mislim, meni svejedno
Morem se ja i na jebeno medeno polje spustit ko ljubisa
Al radi sebe, radi onih koji dolaze da u tebe uloze
On ba cim sleti zna s kim ima posla
Kad neces sebi, kako ces njemu
I vrtis se tako
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Pa mores sto nemeres. Eno neki dan na klixu bio clanak frajer bez ikakog letackog iskustva spustio Havion. Ovi iz kontrole mu govorili đe ce sta pritisnuti 😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8769 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 13 May 2022, 22:15
Duminjo wrote: 13 May 2022, 22:10

Pa Kosovo je korumpiraniji od Bosne i Hercegovime, u mnogim statistikama gdje je BiH loša često se kaže da su na predzadnjem mjestu jer se na zadnjem mjestu pominje Kosovo. Odnos prema Srbima gdje imaju jaku podrśku Amerike nema nikakve veze kako Albanci u toj državi se međusobno ponašaju.
Kosovo jos nema stolicu u UNu i nije priznato od Srbije a ni Rusije, ni Kine pa cak ni od 4-5 zemalja iz EU. KFOR na Kosovu mora biti. Da ga nema, Vucic bi poslao vojsku u roku pola sata.
BiH je skroz nesto drugo. Medjunarodno priznata u punom smislu te rijeci i nedvojbeno drzava. Svi ostali problemi u Bosni se moraju voditi diplomatijom. Diplomate koje nam vode drzavu Bakir, Komsic, Kojovic, Radoncic, Konakovic, Niksic i slicni su sve osim uspjesnih diplomata. Ukratko, mala bara puna krokodila kojih boli neka stvar za drzavom. Svi oni imaju svoj kokošinjac u kojem kokoši zoblju. Na drzavnom nivou, karine sve do jednog.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Re: SDA

Post by Dori »

Predsjednica SDA Sarajevo: "Ovo je džihad našeg vremena", reagovao Stojanović

Nakon odluke da je Denis Bećirović kandidat Trojke za izbore u oktobru kada će se birati članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasila se Alma Omerović, predsjednica Žena Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo. Ona je, između ostalog, poručila kako se dešava "džihad našeg vremena" što je izazvalo brojne reakcije.

"Predsjedniče, čist nijjet, vjerničko srce i vizija su garant naše pobjede, ako Bog da. Izdajnici imaju zajedničkog kandidata - jer im je mržnja i izdaja jedini zajednički cilj oko kojeg su se okupili.

Pismonoša Denis Bećirović je izdao Bošnjake u genocidnoj republici srpskoj, izdao bi nas i u državi! Zakonom o prebivalištu je betonirano etničko čišćenje. U pamet Bošnjaci, ovo je džihad našeg vremena", poručila je Omerović.

Nakon toga, stigla je reakcija Igora Stojanovića (SDP BiH) koji je rekao kako je predstavnica SDA izvrijeđala sve koji su protiv ove stranke.

"Nakon što je većina stranaka opozicije dala podršku kandidaturi Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, oglasila se predsjednica žena SDA Sarajevo Alma Omerović i pozvala na džihad - borbu na Allahovom putu za SDA i za Bakira Izetbegovića. Uz taj svoj poziv izvrijeđala je sve koji su protiv SDA da su izdajnici itd..

Već duže vrijeme iz SDA dobijamo sve agresivnije vjerske i nacionalističke poruke pune uvreda. Još uvijek postoje ljudi koji vjeruju da je SDA za multietničnost. Ne znam koliko se Bošnjaka može pronaći u džihadu na opštim izborima. Znam ih mnogo koji ne mogu. Ali ono što sigurno znam da nijedan nebošnjak, pogotovo onaj koji je bio pripadnik Armije BiH, ne može i ne želi da bude džihadista. I da je istina da je SDA organizovala otpor, nikad niko od njih ne bi ni bio dio odbrane države. SDA već dugo podsjeća na grupu fanatika koja je odlutala od ideje zajedništva. Sve više djeli patriote, čak i pripadnike Armije BiH, na sdaovce i sve druge. Samo u posljednje vrijeme iz SDA kuhinje su izašle poruke da je patriotizam kada idete u džamiju, poziv na džihad našeg vremena na slijedećim opštim izborima, teške uvrede pripadnicima Armije BiH da su četnici i ćafiri zato što su protiv SDA...

Moje mišljenje je da je SDA postala alat za razbijanje patriota koji vjeruju u zajedničku državu BiH. I to na mjestima gdje je to zajedništvo bilo najjače u ratu. U Sarajevu. Ali i u ostalim sredinama u kojima ljudi vjeruju da samo multietnička država poštivanja drugog i drugačijeg može garantovati svima lijepu budućnost u BiH. SDA sve više vidim kao stranku koja će putem džihada zapucati na svakog ko se suprotstavlja nacionalističkoj politici koju zagovara. Baš zbog toga SDA ne smije biti u vlasti. Jer sa nacionalističkim politikama koje zagovaraju autonomne srpske i hrvatske teritorije, naša budućnost je rat i podjela. Da SDA ima neku viziju, znala bi da je takva budućnost najgora baš za Bošnjake.

Ne čekam SDA da dođe tobe. Nastavljam borbu za jednakopravnu, nedjeljivu i nezavisnu BiH sa jednim predsjednikom i bez entiteta. Koliko god to danas daleko izgledalo. Samo takva BiH može biti normalna država za sve nas". poručio je Stojanović.

Nakon što su pojedini mediji prenijeli njenu izjavu, ponovo se oglasila i Omerović te putem Facebooka napisala:

"Džihad nego šta, prvo lični da budemo bolji ljudi, pa onda svaki drugi! Jer nam je potreban itekako! Za državu Bosnu i Hercegovinu! Za moj narod! Za moju SDA! Za mog predsjednika Bakir Izetbegović! Selami i pozdravi iz Sarajeva!".

Image

Šta je džihad?
Džihad je izveden od arapskog glagola džahede čije je lingvističko (jezičko) značenje naprezanje, ulaganje napora i borba.

Džihad u islamu znači ulaganje krajnjih napora kako bi se postiglo Allahovo zadovoljstvo. Ipak, danas se, posebno u Evropi, koristi kao sinonim za "sveti rat" kod muslimana.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11864 times

Post by Krokodil Behko »

Za Šefika bi možda i glasao, ali za riđobradog vala - nikad.

Sve mi se čini, glasaću protiv nekoga, a ne za, kao i 2014. godine.
Tad sam glasao protiv SDP-a, jer sam mislio da bi se ta stranka nakon poraza pročistila i postala bolja.
Prevario sam se. Nikšićev SDP je i gori od Lagumdžijinog. Bakir mora otići, prvo to pa onda da popričamo
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22788 times
Been thanked: 20865 times
Status: Online

Post by Masamune »

Dori wrote: 24 May 2022, 09:31 Predsjednica SDA Sarajevo: "Ovo je džihad našeg vremena", reagovao Stojanović

Nakon odluke da je Denis Bećirović kandidat Trojke za izbore u oktobru kada će se birati članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasila se Alma Omerović, predsjednica Žena Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo. Ona je, između ostalog, poručila kako se dešava "džihad našeg vremena" što je izazvalo brojne reakcije.

"Predsjedniče, čist nijjet, vjerničko srce i vizija su garant naše pobjede, ako Bog da. Izdajnici imaju zajedničkog kandidata - jer im je mržnja i izdaja jedini zajednički cilj oko kojeg su se okupili.

Pismonoša Denis Bećirović je izdao Bošnjake u genocidnoj republici srpskoj, izdao bi nas i u državi! Zakonom o prebivalištu je betonirano etničko čišćenje. U pamet Bošnjaci, ovo je džihad našeg vremena", poručila je Omerović.

Nakon toga, stigla je reakcija Igora Stojanovića (SDP BiH) koji je rekao kako je predstavnica SDA izvrijeđala sve koji su protiv ove stranke.

"Nakon što je većina stranaka opozicije dala podršku kandidaturi Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, oglasila se predsjednica žena SDA Sarajevo Alma Omerović i pozvala na džihad - borbu na Allahovom putu za SDA i za Bakira Izetbegovića. Uz taj svoj poziv izvrijeđala je sve koji su protiv SDA da su izdajnici itd..

Već duže vrijeme iz SDA dobijamo sve agresivnije vjerske i nacionalističke poruke pune uvreda. Još uvijek postoje ljudi koji vjeruju da je SDA za multietničnost. Ne znam koliko se Bošnjaka može pronaći u džihadu na opštim izborima. Znam ih mnogo koji ne mogu. Ali ono što sigurno znam da nijedan nebošnjak, pogotovo onaj koji je bio pripadnik Armije BiH, ne može i ne želi da bude džihadista. I da je istina da je SDA organizovala otpor, nikad niko od njih ne bi ni bio dio odbrane države. SDA već dugo podsjeća na grupu fanatika koja je odlutala od ideje zajedništva. Sve više djeli patriote, čak i pripadnike Armije BiH, na sdaovce i sve druge. Samo u posljednje vrijeme iz SDA kuhinje su izašle poruke da je patriotizam kada idete u džamiju, poziv na džihad našeg vremena na slijedećim opštim izborima, teške uvrede pripadnicima Armije BiH da su četnici i ćafiri zato što su protiv SDA...

Moje mišljenje je da je SDA postala alat za razbijanje patriota koji vjeruju u zajedničku državu BiH. I to na mjestima gdje je to zajedništvo bilo najjače u ratu. U Sarajevu. Ali i u ostalim sredinama u kojima ljudi vjeruju da samo multietnička država poštivanja drugog i drugačijeg može garantovati svima lijepu budućnost u BiH. SDA sve više vidim kao stranku koja će putem džihada zapucati na svakog ko se suprotstavlja nacionalističkoj politici koju zagovara. Baš zbog toga SDA ne smije biti u vlasti. Jer sa nacionalističkim politikama koje zagovaraju autonomne srpske i hrvatske teritorije, naša budućnost je rat i podjela. Da SDA ima neku viziju, znala bi da je takva budućnost najgora baš za Bošnjake.

Ne čekam SDA da dođe tobe. Nastavljam borbu za jednakopravnu, nedjeljivu i nezavisnu BiH sa jednim predsjednikom i bez entiteta. Koliko god to danas daleko izgledalo. Samo takva BiH može biti normalna država za sve nas". poručio je Stojanović.

Nakon što su pojedini mediji prenijeli njenu izjavu, ponovo se oglasila i Omerović te putem Facebooka napisala:

"Džihad nego šta, prvo lični da budemo bolji ljudi, pa onda svaki drugi! Jer nam je potreban itekako! Za državu Bosnu i Hercegovinu! Za moj narod! Za moju SDA! Za mog predsjednika Bakir Izetbegović! Selami i pozdravi iz Sarajeva!".

Image

Šta je džihad?
Džihad je izveden od arapskog glagola džahede čije je lingvističko (jezičko) značenje naprezanje, ulaganje napora i borba.

Džihad u islamu znači ulaganje krajnjih napora kako bi se postiglo Allahovo zadovoljstvo. Ipak, danas se, posebno u Evropi, koristi kao sinonim za "sveti rat" kod muslimana.
Ne znam da je ikad bilo prikladnije upotrijebiti ono Benijevo... napad na Bošnjake
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Chan wrote: 24 May 2022, 10:35
Ne znam da je ikad bilo prikladnije upotrijebiti ono Benijevo... napad na Bošnjake
Zena ratnica :hihi
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Dori wrote: 24 May 2022, 10:44
Chan wrote: 24 May 2022, 10:35
Zena ratnica :hihi
Ovo su jedine feministkinje koje su Muteveliji drage :DD
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11864 times

Post by Krokodil Behko »

Osjećaju se ugroženo. Znaju da Denis ovo uzima.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Ode Samra, dodje Alma....
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26142 times
Been thanked: 26783 times

Post by ironman »

Zapravo cemo svjedociti nevidjenom cirkusu .
Odavno to vidim kao Fatah i Hamas europsko izdanje..
Jer ovo nije demokratija i parlamentarizam.
Naravno da ne kazem da svi trebamo biti sda ili sdp..
Ovdje se i ne radi o tome..socijaldemokratija vs stranke koje bastine neke " tradicionalne vrijednosti"..
Ovo je borba klanova u kojoj jedino BiH moze izgubiti.
Sad cu potpisati da Becirovic i Komsic budu u predsjednistvu.
Smijem se opkladiti da to ne bi potpisali kifla i njegovo rigidno exsda drustvo te tzv socijaldemokrati ...drustvo iz ns ionako ni samo ne zna sta radi u toj tekiji..
dream of spring...
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2323 times
Been thanked: 5753 times

Post by Beni »

Nekad tamo 2014. godine pred izbore u džamiji u jednom sarajevskom naselju su dijeljeni predizborni leci SDA. Hodža iz džamije je upozorio gospodina koji je donosio letke da to ne radi jer to nije primjereno mjesto za predizborne kampanje, na šta je ovaj hodži rekao: "Nikakav si ti musliman."

Je li vaš hodža musliman?
Fuck you a friendly note to start the day
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26142 times
Been thanked: 26783 times

Post by ironman »

Protestant :D.
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

U prijevodu

Image

kme kme kme bla bla bla kme kme kme bla bla bla

Je li se znalo da se bliže izbori i da će SDA igrati na standardnu kartu "samo su oni ispravni samo su drugi četnici, ćafiri, komunjare, srpski igrači"? Čudo je da nisu još ekstremniji.
Je li se iko iz opozicije kao npr. taj isti Stojanović pripremio da pruži takvoj vrsti predizborne ikakv otpor? Valjda su skontali u 20+ godina kako takvoj predizbornoj pružiti otpor. Naravno da nisu.
Opet se opozicija postavpja kao plačipičke gdje kukaju kao mala djeca "Ne valja šta SDA radi, mi moramo biti multietnički bla bla bla" a SDA igra na staru provjerenu taktiku.

Nikada SDA neće lakše pobjediti na izborima i nikada opozicija nije više zaslužila da dobije nogu u guzicu.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Pa ako se ispostavi da SDA ubjedljivo dobije na izborima onda nema druge nego da čojk spakuje kofere i napusti ovu zemlju, jer dok tu kriminalnu hobotnicu ne otjeraš govnjivom motkom nema šanse da će situacija biti bolja.

Nek njihova djeca i unučad pune sutra fond za penzionere.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Chan wrote: 25 May 2022, 00:15 Pa ako se ispostavi da SDA ubjedljivo dobije na izborima onda nema druge nego da čojk spakuje kofere i napusti ovu zemlju, jer dok tu kriminalnu hobotnicu ne otjeraš govnjivom motkom nema šanse da će situacija biti bolja.

Pa zahvali se opoziciji ako bude tako, ti kao i mnogi tvoji istomišljenici i ne očekujete nista od SDA već od alternative
Treba se malo više ponuditi od "Glasajte za mene jer nisam SDA i to je dovoljno", onda opoziicja nije trebala kandidovati ljudsko biće (Bećirovića) već samo postaviti saksiju i reći da glasaju za saksiju jer saksija nije u SDA
Je li moguće da je opozicija i dalje, u 2022. šokirana kakvim se metodama koristi SDA?
0% plana, 0% vizije, 20% glasakog tijeka ih 20+ godina uzima na istu foru. Ko god planira pakovati kofere neka razmisli ponovo čijom krivicom pakuju kofere, pakuju zbog impotentne opozicije
Nehora
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 7 times

Post by Nehora »

Chan wrote: 25 May 2022, 00:15 Pa ako se ispostavi da SDA ubjedljivo dobije na izborima onda nema druge nego da čojk spakuje kofere i napusti ovu zemlju, jer dok tu kriminalnu hobotnicu ne otjeraš govnjivom motkom nema šanse da će situacija biti bolja.

Da.Kada Fudo, Ogrešević, Kifla, Kuko, Zvizdić, Čampara i ostali najgori otpad iz SDA uzmu vlast biće blagostanje. O vladavini Neke i Zlaje je nepotrebno pričati...
Post Reply

Return to “Politika u BiH”