Julia-Klara wrote: 01 Jun 2022, 11:13 Drugacije raazmisljamo i funkcioniramo, to je cinjenica![]()
I ako zelimo da nesto naprave kako treba (kako mi zelimo), moramo im i reci da razumiju![]()

Moderator: VIP

Julia-Klara wrote: 01 Jun 2022, 11:13 Drugacije raazmisljamo i funkcioniramo, to je cinjenica![]()
I ako zelimo da nesto naprave kako treba (kako mi zelimo), moramo im i reci da razumiju![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Pa ja.To je tako.Ja kad bi na put oko svijeta otisao krace bi pricao nego moja dok mi isprica kako je danas bila kod mame.A svaki dan je kod mame.I poslije jedno 20 minuta kaze ti mene nista ne slusas.Ja se iskljucio na drugoj recenici.Julia-Klara wrote: 01 Jun 2022, 11:05Ovdje cu se sloziti (a i kako bi drugacije mogloZagorka wrote: 01 Jun 2022, 10:45 Da se nadovežem na to vaše da nas ne kontaju.
Gledam neki sitcom. Kuka žena kako joj muž nije odnio ni haljinu ni odijelo na hemijsko i sad nemaju u čemu na vjenčanje.
Pita je sestra, a jesi mu rekla tačno koju haljinu, koji dan treba?
Pa jesam.
A jesi rekla adresu čistionice i do kad rade i sve?
Pa jesam.
Jesi rekla koji dan je vjenčanje i da vam do tad treba?
Ama jesam.
A jesi direktno u njega gledala, tačno u oči, dok si govorila?
Pa šta znam...nisam baš svo vrijeme.
A pa onda se nemaš na što žaliti.)
Davno sam naucila da muskarci (uglavnom) imaju problem sa cinjenicom da mi (zene) vise i detaljnije pricamo, njima trebaju samo "suhe" informacije, i po mogucnosti kratko i jasno - u ovom tvom slucaju se donese haljina i kaze "odnesi tu i tu na hemijsko", obavezno ZAPISATI adresu jer je vrlo vjerovatno da ce je odnijeti u bilo koju cistionicu. Informacije u svadbi, datumu, davanje mogucnosti da pogrijese haljinu to je nebitno i previse informacija.
Muskarci bi mogli nauiti od nas da su i neke druge informacije bitne (pozadinske), doduse nama bitne, ali eto... Sta's im, boze![]()

Spominjanje senzora bješe samo metafora neverbalne komunikacije.Chan wrote: 01 Jun 2022, 12:22 Koji senzor? Vidimo da dižete nos, pitamo lijepo šta je konkretno problem jer nam fakat jeste stalo, a odgovor bude nije vam ništa i onda ga još više dignete jer mi tobože u svakom trenutku moramo znati šta vas muči.
Nema tu senzora koji pomaže. To je čisto ženski bezobrazluk i manipulacija. Ima i muškaraca koji su ovakvi, ali znatno manje.
I naravno opet mi popustimo.

Znate znate..Julia-Klara wrote: 01 Jun 2022, 09:54Bitno je da znamo sta NE bi
Ovo "sta bi" je svakako fleksibilno

Isto kao što si i ti znao pa si sada u sretnom ......Duminjo wrote: 01 Jun 2022, 13:24Znate znate..Julia-Klara wrote: 01 Jun 2022, 09:54
Bitno je da znamo sta NE bi
Ovo "sta bi" je svakako fleksibilno
Hau jes nou.
Kako se onda toliko zena tako cesto zajebe. Najlakse je reci "znam" a i ne razmilite da li znate. Eto, moderno je reci da znam, izgleda zajebano, u toku sa vremenom i tekucim tokovima.
Mi zene znamo![]()

Zamoljavam te da mi nadjes post gdje tvrdim da znam ili da sam pametan po ovom pitanju?Zizi wrote: 01 Jun 2022, 13:27Isto kao što si i ti znao pa si sada u sretnom ......Duminjo wrote: 01 Jun 2022, 13:24
Znate znate..
Hau jes nou.
Kako se onda toliko zena tako cesto zajebe. Najlakse je reci "znam" a i ne razmilite da li znate. Eto, moderno je reci da znam, izgleda zajebano, u toku sa vremenom i tekucim tokovima.
Mi zene znamo![]()
![]()

Ma to je neko provalio bezveze, kakve tri. Ja sam emotivac. Uz ovu se napijem
Users browsing this forum: uvijek_kontra and 3 guests