Ima nas taman da otvorimo temu o Rodjenima
Za koga navijate?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9762 times
- Been thanked: 11495 times
- Status: Offline
Re: Za koga navijate?
Eto mašala. Pet veležovaca koji su priznali da su to. Možda ih ima još.
-
Sablja Dimiskija
- Na probnom

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Super.Sablja Dimiskija wrote:Za Sachsenring Zwickau, omiljeni nogometas mi je Lothar Kurbjuweit
Jeste li još u ligi prvaka?
Ah da. Dobrodošao
-
Ruana
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

-
Sablja Dimiskija
- Na probnom

Hvala, bolje te nasaoSuper.
Ah da. Dobrodošao
Nismo ni stigli da se takmicimo u doba kada je formirana Champions League
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Iskren da buem, nisam nikada čuo za taj klub. Što se tiče klubova iz DDR, sjećam se samo da je Dinamo iz Drezdena bio jak. A mislio sam i da je Liga prvaka počela tek 96. godine sa Juventusovom titulom. Doduše, ja nikada nisam ni tvrdio da sam ekspert za sport pa mi ne bi trbalo ni zamjeritiSablja Dimiskija wrote:Hvala, bolje te nasaoSuper.
Ah da. Dobrodošao![]()
Nismo ni stigli da se takmicimo u doba kada je formirana Champions LeagueIgrali smo u DDR-Oberligi, a poslednji prvak nam je bio FC Hansa Rostock (1990/91), koja je u sezoni 1991/92 u tadasnjem Kupu Sampiona/Prvaka igrala sa Barcom sa Stoickovom, Kumanom, Ciki Begeristajnom, Bakerom, Gvardiolom, Fererom, Zubizaretom itd. Ta Barsa je posle na Vembliju u finalu slavila protiv Sampa, sa Boskovom na klupi i Katanecom na terenu. Tek iduce sezone je startala CL, sa cuvenom Marsejovom titulom (Basile Boli protiv Milana) i kasnijom aferom vezanom za Bernara Tapija i namjestanja u Ligue 1, pa izbacivanja Olimpika u nizi rang. Ali kao DDR-ovac cu uvijek stojati iza svih DDR-klubova i igraca, pa tako i doticnog Kurbjuweita, i prije svega vremena kada su evropskim fudbalom harali 1. FC Magdeburg, Carl Zeiss Jena, Lok Leipzig, Dynamo Dresden, Dynamo Berlin i ostali, i kada je branio legendarni Jürgen Croy u Zwickau. Es lebe die DDR und unser Erich Honecker!
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 6 times
forrrrza VELEZ, avanti CRVENIIIPasaga wrote::disko1
vole te tvoji rodjeni
u srcu mom zivis samo ti
VELEZ, MOSTAR, RED ARMY
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
Sablja Dimiskija
- Na probnom

Danas nam se klub zove FSV Zwickau, tavori godinama, to nam je rezim iz tadasnjeg Bona nametnuo, zeljeli su sve unistiti sto ih podsjeca na DDR
Evo ovde i clanak iz njemacke vikipedije, tu nam mozes vidjeti i logo dok smo nosili ime Sachsenring (vidi: http://de.wikipedia.org/wiki/FSV_Zwickau). Dinamo Drezden je pocetkom 90-ih bio jak, 1991. igrao 1/4 finale Kupa Sampiona sa cuvenom Zvezdom. Kao Jugosloevn sam naravno navijao za Zvezdu, ali posle nasih klubova iskljucivo za DDR-Mannschaften (momcadi)! Mi smo nesto poput Veleza, kome je otet stadion pod Bijelim Brijegom, pa danas igra u Vrapcicima ako se ne varam, ako grijesim molim za ispravku. Samo u DDR-u je to daleko obimnije, u zemlji od 16 miliona stanovnika je fudbal u potpunosti marginalizovan, Drezden je bio par godina u Bundesligi, pa nestao, sada je u cvajti, Hansa se drzala do sredine prosle decenije, ni nje vise nema, a tek su Lajpcig i Ostberlin prica za sebe. Dinamo Berlin je bio Milkeov (Stasi) klub, unisten je, a sa Lajpcigom je tek pravi cirkus, svakih par godina klub ode u stecaj, pa se osniva novi, sada je Red Bull otkupio prava, pa nam se klub zove RasenBall Leipzig, da ne bude bukvalno RedBull jer ne odgovara statutima DFB-a. Ma cirkus citav
Ni Magdeburga vise nema, Jena provincijala i tako to, kapitalisticke hulje unistise DDR
Evo ovde i clanak iz njemacke vikipedije, tu nam mozes vidjeti i logo dok smo nosili ime Sachsenring (vidi: http://de.wikipedia.org/wiki/FSV_Zwickau). Dinamo Drezden je pocetkom 90-ih bio jak, 1991. igrao 1/4 finale Kupa Sampiona sa cuvenom Zvezdom. Kao Jugosloevn sam naravno navijao za Zvezdu, ali posle nasih klubova iskljucivo za DDR-Mannschaften (momcadi)! Mi smo nesto poput Veleza, kome je otet stadion pod Bijelim Brijegom, pa danas igra u Vrapcicima ako se ne varam, ako grijesim molim za ispravku. Samo u DDR-u je to daleko obimnije, u zemlji od 16 miliona stanovnika je fudbal u potpunosti marginalizovan, Drezden je bio par godina u Bundesligi, pa nestao, sada je u cvajti, Hansa se drzala do sredine prosle decenije, ni nje vise nema, a tek su Lajpcig i Ostberlin prica za sebe. Dinamo Berlin je bio Milkeov (Stasi) klub, unisten je, a sa Lajpcigom je tek pravi cirkus, svakih par godina klub ode u stecaj, pa se osniva novi, sada je Red Bull otkupio prava, pa nam se klub zove RasenBall Leipzig, da ne bude bukvalno RedBull jer ne odgovara statutima DFB-a. Ma cirkus citav
Ni Magdeburga vise nema, Jena provincijala i tako to, kapitalisticke hulje unistise DDR
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8957 times
- Been thanked: 5695 times
- Status: Online
Ti se sigurno zajebavaš kad podržavaš zločinačku komunističku tvorevinu DDR, a i lidera te na sreću unistene tvorevine...Sablja Dimiskija wrote:Danas nam se klub zove FSV Zwickau, tavori godinama, to nam je rezim iz tadasnjeg Bona nametnuo, zeljeli su sve unistiti sto ih podsjeca na DDR![]()
Evo ovde i clanak iz njemacke vikipedije, tu nam mozes vidjeti i logo dok smo nosili ime Sachsenring (vidi: http://de.wikipedia.org/wiki/FSV_Zwickau). Dinamo Drezden je pocetkom 90-ih bio jak, 1991. igrao 1/4 finale Kupa Sampiona sa cuvenom Zvezdom. Kao Jugosloevn sam naravno navijao za Zvezdu, ali posle nasih klubova iskljucivo za DDR-Mannschaften (momcadi)! Mi smo nesto poput Veleza, kome je otet stadion pod Bijelim Brijegom, pa danas igra u Vrapcicima ako se ne varam, ako grijesim molim za ispravku. Samo u DDR-u je to daleko obimnije, u zemlji od 16 miliona stanovnika je fudbal u potpunosti marginalizovan, Drezden je bio par godina u Bundesligi, pa nestao, sada je u cvajti, Hansa se drzala do sredine prosle decenije, ni nje vise nema, a tek su Lajpcig i Ostberlin prica za sebe. Dinamo Berlin je bio Milkeov (Stasi) klub, unisten je, a sa Lajpcigom je tek pravi cirkus, svakih par godina klub ode u stecaj, pa se osniva novi, sada je Red Bull otkupio prava, pa nam se klub zove RasenBall Leipzig, da ne bude bukvalno RedBull jer ne odgovara statutima DFB-a. Ma cirkus citav![]()
A ako se već ozbiljno furaš na zločince, onda bi red bio da i obrazloziš zašto, da te bar djelimično pokusamo razumjeti.
The Dark Side Of The Forum...
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Fudbal:
-Reprezentacija:
#1BiH
#2Slovenija
#3Češka
Moje simpatije imaju i: Njemačka, Francuska, Meksiko, Japan, Obala Slonovače, Hrvatska
-Klubovi:
#1Sarajevo
#2Arsenal
Simpatišem: Ajax, BVB, Valenciju, Marseille
Košarka:
-Reprezentacija
#1BiH
#2USA
#3Srbija
-Klubovi
#1LA Lakersi
#2Caja Laboral
#3Philadelphia 76ersi (zbog Iversona nekad)
Tennis:
Muški:
#1Roger Federer
#2Andy Roddick
Ženski:
#1Caroline Wozniacki
F1
#1 F. Massa
-Reprezentacija:
#1BiH
#2Slovenija
#3Češka
Moje simpatije imaju i: Njemačka, Francuska, Meksiko, Japan, Obala Slonovače, Hrvatska
-Klubovi:
#1Sarajevo
#2Arsenal
Simpatišem: Ajax, BVB, Valenciju, Marseille
Košarka:
-Reprezentacija
#1BiH
#2USA
#3Srbija
-Klubovi
#1LA Lakersi
#2Caja Laboral
#3Philadelphia 76ersi (zbog Iversona nekad)
Tennis:
Muški:
#1Roger Federer
#2Andy Roddick
Ženski:
#1Caroline Wozniacki
F1
#1 F. Massa
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Viđaj ovo,ja se nisam ovdje izjasnio.
Navijam za do nedavno najjaci klub na svijetu,pogađajte koji klub je u pitanju
da,to je Barca,klub za koji sam poceo navijati zahvaljujuci Rivaldu,Klajvertu,Savioli itd.
Pored Barce,gajim simpatije prema Arsenalu,koji je isto nekada bio mnogo jak klub,sa sjajnim igracima i sjajnim trenerom,trener je ostao,al' kvalitetnih igraca nema...nit' ce ih bit' u skorasnje vrijeme,
sve sto je valjalo-rasprodano.
Sto se tice reprezentacije,tu se nema sta pisati,to je repka koja ce bit' najvece iznenadjenje na predstojecem SP u Brazilu.

Navijam za do nedavno najjaci klub na svijetu,pogađajte koji klub je u pitanju
Pored Barce,gajim simpatije prema Arsenalu,koji je isto nekada bio mnogo jak klub,sa sjajnim igracima i sjajnim trenerom,trener je ostao,al' kvalitetnih igraca nema...nit' ce ih bit' u skorasnje vrijeme,
sve sto je valjalo-rasprodano.
Sto se tice reprezentacije,tu se nema sta pisati,to je repka koja ce bit' najvece iznenadjenje na predstojecem SP u Brazilu.
Samo sabura
Za Manchester United, Želju, Federera, ostalo ne pratim.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 372 times
eh za kog,pa normalna stvar Arsenal zato sto oduvijek igraju jako lijepo,ne bas i korisno.
i jos nrmalnija stvar za bosnu naravno nit oduvijek igraju lijepo nit korisno ali to je bosna
i jos nrmalnija stvar za bosnu naravno nit oduvijek igraju lijepo nit korisno ali to je bosna

- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Trepavica
Kad god da navijema za neku ekipu , ona izgubi ( ako su neke vaznije utakmice ) ...Odlucila sma vise ne navijati ni za koga ! 
Joj al' ista stvar kod mene, posebno ako jos pritom gledam utakmicu...nedavno mi je doslo da navijam za Grcku samo da BiH ne izgubi.Trepavica wrote:Kad god da navijema za neku ekipu , ona izgubi ( ako su neke vaznije utakmice ) ...Odlucila sma vise ne navijati ni za koga !
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11.