Ima nas taman da otvorimo temu o Rodjenima

Super.Sablja Dimiskija wrote:Za Sachsenring Zwickau, omiljeni nogometas mi je Lothar Kurbjuweit
Hvala, bolje te nasaoSuper.
Jeste li još u ligi prvaka?
Ah da. Dobrodošao
Iskren da buem, nisam nikada čuo za taj klub. Što se tiče klubova iz DDR, sjećam se samo da je Dinamo iz Drezdena bio jak. A mislio sam i da je Liga prvaka počela tek 96. godine sa Juventusovom titulom. Doduše, ja nikada nisam ni tvrdio da sam ekspert za sport pa mi ne bi trbalo ni zamjeritiSablja Dimiskija wrote:Hvala, bolje te nasaoSuper.
Jeste li još u ligi prvaka?
Ah da. Dobrodošao![]()
Nismo ni stigli da se takmicimo u doba kada je formirana Champions LeagueIgrali smo u DDR-Oberligi, a poslednji prvak nam je bio FC Hansa Rostock (1990/91), koja je u sezoni 1991/92 u tadasnjem Kupu Sampiona/Prvaka igrala sa Barcom sa Stoickovom, Kumanom, Ciki Begeristajnom, Bakerom, Gvardiolom, Fererom, Zubizaretom itd. Ta Barsa je posle na Vembliju u finalu slavila protiv Sampa, sa Boskovom na klupi i Katanecom na terenu. Tek iduce sezone je startala CL, sa cuvenom Marsejovom titulom (Basile Boli protiv Milana) i kasnijom aferom vezanom za Bernara Tapija i namjestanja u Ligue 1, pa izbacivanja Olimpika u nizi rang. Ali kao DDR-ovac cu uvijek stojati iza svih DDR-klubova i igraca, pa tako i doticnog Kurbjuweita, i prije svega vremena kada su evropskim fudbalom harali 1. FC Magdeburg, Carl Zeiss Jena, Lok Leipzig, Dynamo Dresden, Dynamo Berlin i ostali, i kada je branio legendarni Jürgen Croy u Zwickau. Es lebe die DDR und unser Erich Honecker!
forrrrza VELEZ, avanti CRVENIIIPasaga wrote::disko1
Ti se sigurno zajebavaš kad podržavaš zločinačku komunističku tvorevinu DDR, a i lidera te na sreću unistene tvorevine...Sablja Dimiskija wrote:Danas nam se klub zove FSV Zwickau, tavori godinama, to nam je rezim iz tadasnjeg Bona nametnuo, zeljeli su sve unistiti sto ih podsjeca na DDR![]()
Evo ovde i clanak iz njemacke vikipedije, tu nam mozes vidjeti i logo dok smo nosili ime Sachsenring (vidi: http://de.wikipedia.org/wiki/FSV_Zwickau). Dinamo Drezden je pocetkom 90-ih bio jak, 1991. igrao 1/4 finale Kupa Sampiona sa cuvenom Zvezdom. Kao Jugosloevn sam naravno navijao za Zvezdu, ali posle nasih klubova iskljucivo za DDR-Mannschaften (momcadi)! Mi smo nesto poput Veleza, kome je otet stadion pod Bijelim Brijegom, pa danas igra u Vrapcicima ako se ne varam, ako grijesim molim za ispravku. Samo u DDR-u je to daleko obimnije, u zemlji od 16 miliona stanovnika je fudbal u potpunosti marginalizovan, Drezden je bio par godina u Bundesligi, pa nestao, sada je u cvajti, Hansa se drzala do sredine prosle decenije, ni nje vise nema, a tek su Lajpcig i Ostberlin prica za sebe. Dinamo Berlin je bio Milkeov (Stasi) klub, unisten je, a sa Lajpcigom je tek pravi cirkus, svakih par godina klub ode u stecaj, pa se osniva novi, sada je Red Bull otkupio prava, pa nam se klub zove RasenBall Leipzig, da ne bude bukvalno RedBull jer ne odgovara statutima DFB-a. Ma cirkus citav![]()
Ni Magdeburga vise nema, Jena provincijala i tako to, kapitalisticke hulje unistise DDR
Joj al' ista stvar kod mene, posebno ako jos pritom gledam utakmicu...nedavno mi je doslo da navijam za Grcku samo da BiH ne izgubi.Trepavica wrote:Kad god da navijema za neku ekipu , ona izgubi ( ako su neke vaznije utakmice ) ...Odlucila sma vise ne navijati ni za koga !
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests