Suzivot
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8227 times
- Been thanked: 19375 times
- Status: Offline
Re: Suzivot
U Stolac je dosao novi dumo i odmah se vide pomaci na bolje (jer dumo nije stocanin).
I dalje Hrvati imaju sve svoje, mi sve svoje, ali u nekim situacijama se desavaju promjene. Novi dumo je ohlabavio uzde svom stadu pa se njihova mladez polako ali sigurno mijesa s nasom. Njihove cure treniraju rukomet u Iskri, druze se, trce Cener kojeg smo mi osnovali, maturanti, iako ne idu zajedno u skolu, zajedno su slavili na ulicama i potpisivali se jedni drugima na majice. Sam dumo je bio na dzenazi djevojke koja je nedavno poginula u zemljotresu, primio u crkvu nase djake i upoznao ih sa svime, radi na tome da i njihovi djaci idu u dzamije. Sve su to sitnice ali ne moze se ocekivati da se preko noci izbrise zadnjih 30 godina.
Nekako je drugacija atmosfera i kao da je s ljudi pao jedan dio tereta.
I dalje Hrvati imaju sve svoje, mi sve svoje, ali u nekim situacijama se desavaju promjene. Novi dumo je ohlabavio uzde svom stadu pa se njihova mladez polako ali sigurno mijesa s nasom. Njihove cure treniraju rukomet u Iskri, druze se, trce Cener kojeg smo mi osnovali, maturanti, iako ne idu zajedno u skolu, zajedno su slavili na ulicama i potpisivali se jedni drugima na majice. Sam dumo je bio na dzenazi djevojke koja je nedavno poginula u zemljotresu, primio u crkvu nase djake i upoznao ih sa svime, radi na tome da i njihovi djaci idu u dzamije. Sve su to sitnice ali ne moze se ocekivati da se preko noci izbrise zadnjih 30 godina.
Nekako je drugacija atmosfera i kao da je s ljudi pao jedan dio tereta.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Jele? Nakon što si ti napravio pizdariju pa zdušio gore, ja da za tobom čistim? To ćeš ti.Melek wrote: 08 Jun 2022, 23:09Pa hajd se onda malo preseli negdje u istočnu Bosnu pa suživotari. Lako ti je iz sarajevskog podruma troluckatiŠabović Adis wrote: 08 Jun 2022, 23:03 Glaj ih što bombaju?! Ovaj iz Švecke, onaj iz Francuske, Austrija...sumnjiva emigracija neka, al slažu se međusobom da suživota nema? Vidiš ti to?! Dal tako i po EU bombaju?![]()
Suživot u BiH je imperativ. Nema hoću-neću.![]()
![]()
A ja ću u Sarajevu da nastavim da suživotarim.
Ne mereeee 

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Ljiljan
- Sitna buranija

- Mood:
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 220 times
Neko je spomenuo kako odgajamo djecu… Moj drug iz klupe na svakoj teci crt’o U+. Sta smo bili, maksumi.
Isto neki rani razred osnovne. Izlet u HR. Na plocniku svastika, isti drug aaaa vidi ovdje jos uvijek postuju Hitlera. Ja kontam wtf, hajmo se kupati.

Isto neki rani razred osnovne. Izlet u HR. Na plocniku svastika, isti drug aaaa vidi ovdje jos uvijek postuju Hitlera. Ja kontam wtf, hajmo se kupati.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
I ja sam to isto pomislila. Plus se nijedan ni ne pomislja vratiti u BiH, ali na svakoj temi su tu da razradjuju strategiju (ne)zivota. Nato trupe ih ne mogu otjerati s politickih tema. Vec napamet znam sta ce koji napisati prije nego sto se oglasi. Ne znam samo kako ih vise nije sramota.Šabović Adis wrote: 08 Jun 2022, 23:03 Glaj ih što bombaju?! Ovaj iz Švecke, onaj iz Francuske, Austrija...sumnjiva emigracija neka, al slažu se međusobom da suživota nema? Vidiš ti to?! Dal tako i po EU bombaju?![]()
Suživot u BiH je imperativ. Nema hoću-neću.
Suzivot nema alternativu i svako s 2 zrna mozga odavno zna da su mu najgori neprijatelji oni koje (ponovo Nato trupe) ne mogu otjerati s vlasti, bez obzira da li je taj covjek Srbin, Hrvat, Bosnjak ili Bosanac.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14425 times
- Been thanked: 24259 times
Veci je bezobrazluk pisati o ljepotama suzivota u Doboju a guzica na sigurnom u Sarajevu.
Dozvolite da se obratimo
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Ma dobri su u suštini samo ih treba pravilno usmjerit - nek zavađaju Bavarce sa Volgogermancima i Švabama, dosta više suživota po Njemačkoj. Šležanima isto entitet, mora se to nacionalno pitanje već jedno riješit, dosta više guranja pod tepih. Krvna zrnca prebrojat sve!Lavlje_srce wrote: 09 Jun 2022, 01:03I ja sam to isto pomislila. Plus se nijedan ni ne pomislja vratiti u BiH, ali na svakoj temi su tu da razradjuju strategiju (ne)zivota. Nato trupe ih ne mogu otjerati s politickih tema. Ne znam samo kako ih vise nije sramota.Šabović Adis wrote: 08 Jun 2022, 23:03 Glaj ih što bombaju?! Ovaj iz Švecke, onaj iz Francuske, Austrija...sumnjiva emigracija neka, al slažu se međusobom da suživota nema? Vidiš ti to?! Dal tako i po EU bombaju?![]()
Suživot u BiH je imperativ. Nema hoću-neću.
Suzivot nema alternativu i svako s 2 zrna mozga odavno zna da su mu najgori neprijatelji oni koje (ponovo Nato trupe) ne mogu otjerati s vlasti, bez obzira da li je taj covjek Srbin, Hrvat, Bosnjak ili Bosanac.
Ne mereeee 

- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ja ba, nedajte da vas seronje iz dijaspore zavadjajuŠabović Adis wrote: 09 Jun 2022, 01:13Ma dobri su u suštini samo ih treba pravilno usmjerit - nek zavađaju Bavarce sa Volgogermancima i Švabama, dosta više suživota po Njemačkoj. Šležanima isto entitet, mora se to nacionalno pitanje već jedno riješit, dosta više guranja pod tepih. Krvna zrnca prebrojat sve!Lavlje_srce wrote: 09 Jun 2022, 01:03
I ja sam to isto pomislila. Plus se nijedan ni ne pomislja vratiti u BiH, ali na svakoj temi su tu da razradjuju strategiju (ne)zivota. Nato trupe ih ne mogu otjerati s politickih tema. Ne znam samo kako ih vise nije sramota.
![]()
Suzivot nema alternativu i svako s 2 zrna mozga odavno zna da su mu najgori neprijatelji oni koje (ponovo Nato trupe) ne mogu otjerati s vlasti, bez obzira da li je taj covjek Srbin, Hrvat, Bosnjak ili Bosanac.![]()
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka

Ali, ALI, oni tamo sute i suzivotare. Sve prolazi, samo nemoj slucajno da se mi zalazemo za mir jer onda smo gori od najgorih. Sutra bi zustro navijali dok mi ginemo - sa istih pozicija na kojim su sada. Stratezi net-suplje (koja nije nimalo bezazlena). Minhenska/pariska/stokholmska/cikaska bojna vazda spremna.Šabović Adis wrote: 09 Jun 2022, 01:13Ma dobri su u suštini samo ih treba pravilno usmjerit - nek zavađaju Bavarce sa Volgogermancima i Švabama, dosta više suživota po Njemačkoj. Šležanima isto entitet, mora se to nacionalno pitanje već jedno riješit, dosta više guranja pod tepih. Krvna zrnca prebrojat sve!
Memento Mori
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Pa što nas, jel vam to nestalo Komanča i Sijuksa tamo?Fuddo wrote: 09 Jun 2022, 01:20Ja ba, nedajte da vas seronje iz dijaspore zavadjajuŠabović Adis wrote: 09 Jun 2022, 01:13
Ma dobri su u suštini samo ih treba pravilno usmjerit - nek zavađaju Bavarce sa Volgogermancima i Švabama, dosta više suživota po Njemačkoj. Šležanima isto entitet, mora se to nacionalno pitanje već jedno riješit, dosta više guranja pod tepih. Krvna zrnca prebrojat sve!![]()
Ne mereeee 

- Fuddo
- Maliciozni seronja

Naprdjivate bezveze, mozete suzivotarit do Kozije Cuprije.
Dozvolite da se obratimo
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Tako nekako, al ne zaboravi ni Australiju, Kanadu, Argentinu...emigracija dlaku mijenja, ćud jok.Lavlje_srce wrote: 09 Jun 2022, 01:20Ali, ALI, oni tamo sute i suzivotare. Sve prolazi, samo nemoj slucajno da se mi zalazemo za mir jer onda smo gori od najgorih. Sutra bi zustro navijali dok mi ginemo - sa istih pozicija na kojim su sada. Stratezi net-suplje (koja nije nimalo bezazlena). Minhenska/pariska/stokholmska/cikaska bojna vazda spremna.Šabović Adis wrote: 09 Jun 2022, 01:13Ma dobri su u suštini samo ih treba pravilno usmjerit - nek zavađaju Bavarce sa Volgogermancima i Švabama, dosta više suživota po Njemačkoj. Šležanima isto entitet, mora se to nacionalno pitanje već jedno riješit, dosta više guranja pod tepih. Krvna zrnca prebrojat sve!![]()
Ne mereeee 

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Ti reko?
Da makar znaš bubnjat uzob te za u Nervoznog, da makar jednom cijelu Jugu vidiš u komadu.
Ne mereeee 

- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa nije bas isto otic malo prohodat, tamburat po koncertima, i opet moras pazit kakvu ces pjesmu zadat da te ne opali pivska flasa iz publike, i svaki dan slat djecu u skolu koja ima krsnu slavu.Šabović Adis wrote: 09 Jun 2022, 01:25Ti reko?![]()
Da makar znaš bubnjat uzob te za u Nervoznog, da makar jednom cijelu Jugu vidiš u komadu.![]()
Nije zivot samo svirka u nekoj zabiti, moj sabane.
Ma znas ti dobro, al et, pravis se blesav po obicaju.
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka

Ma isti su na svim stranama. Ja znam samo da u stvarnosti ljudi svakodnevno srdacno pozdravljaju svoje janjicare. Posteni Hrvati HDZ zovu Kradeze, posteni Srbi se protive svojim korumpiranim vlastodrscima, a o Bosancima da ne govorim. Samo dijaspora stoji na ratnoj liniji i ispravljala bi krive Drine od Kulina Bana ako je ikako moguce, pritom obicno udaljena hiljadama km.Šabović Adis wrote: 09 Jun 2022, 01:24Tako nekako, al ne zaboravi ni Australiju, Kanadu, Argentinu...emigracija dlaku mijenja, ćud jok.
Memento Mori
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Jebiga majstore, kako zračiš tako i privlačiš. Nisam ti ja kriv što na svaku drugu ti hop za sikiricu.Fuddo wrote: 09 Jun 2022, 01:30Pa nije bas isto otic malo prohodat, tamburat po koncertima, i opet moras pazit kakvu ces pjesmu zadat da te ne opali pivska flasa iz publike, i svaki dan slat djecu u skolu koja ima krsnu slavu.Šabović Adis wrote: 09 Jun 2022, 01:25
Ti reko?![]()
Da makar znaš bubnjat uzob te za u Nervoznog, da makar jednom cijelu Jugu vidiš u komadu.![]()
Nije zivot samo svirka u nekoj zabiti, moj sabane.
Ma znas ti dobro, al et, pravis se blesav po obicaju.
BTW, nikao me nikad niđe nije flašom gađo za ovu:
A sve sam obišo!
Biće bolje, bona, pozitivu širit samo! Vako ko ja.Lavlje_srce wrote: 09 Jun 2022, 01:31Ma isti su na svim stranama. Ja znam samo da u stvarnosti ljudi svakodnevno srdacno pozdravljaju svoje janjicare. Posteni Hrvati HDZ zovu Kradeze, posteni Srbi se protive svojim korumpiranim vlastodrscima, a o Bosancima da ne govorim. Samo dijaspora stoji na ratnoj liniji i ispravljala bi krive Drine od Kulina Bana ako je ikako moguce, pritom obicno udaljena hiljadama km.Šabović Adis wrote: 09 Jun 2022, 01:24Tako nekako, al ne zaboravi ni Australiju, Kanadu, Argentinu...emigracija dlaku mijenja, ćud jok.
Ne mereeee 

- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ma ja, dijaspora

Dje bi vi posteni to, sto se srdacno pozdravljate
Ma kakvi
Fransoa ofarbo jednu polovinu u zuto, a Melek drugu u plavo.
Ja udario zicanu ogradu izmedju, da se slucajno ne pomijesaju na malom odmoru.
U kakvim to lala lendovima zivi, boktepito

Dje bi vi posteni to, sto se srdacno pozdravljate
Ma kakvi
Fransoa ofarbo jednu polovinu u zuto, a Melek drugu u plavo.
Ja udario zicanu ogradu izmedju, da se slucajno ne pomijesaju na malom odmoru.
U kakvim to lala lendovima zivi, boktepito
Dozvolite da se obratimo
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Lavlje_srce
- Alienka

To je neki specificni fenomen; dijaspora najvise o ratu (na daljinski), ozenjeni hronicno najvise ugrozeni. Trebalo bi to izucavati, ali posto nisam placena za to, preuzmi.
Memento Mori
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
oooo...bog vam bolju pamet dao
...sta drugo vam reci

...sta drugo vam reci
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".