Sto kaže moja jaranica kad se jednom sin izderao na nju:”Ja sam se toliko nasekirala da sam legla i zaspala”Matan wrote: 08 Jun 2022, 23:13 Dori otvorila temu i otisla da spava,,
a mi se jebimo, a treba ustati ujutro..
laku vam noc..
bem ti suzivot..![]()
Prvo Duminjo….Ma karikiram za Tursku, jer mi je i dalje shega da neko doživljava Tvrtka kao uvredu.
Daleko od toga da postoji poveznica ili čak rezervna država tamo. Za bilo koga…..
A sto se teme time, mene je vise zanimalo ljudi koji su u “protiv” tog nekog suživota, kako vide Bosnu i Hercegovinu u budućnosti? Kao cjelovitu ili ne? Ako smo za cjelovitu, koje je rješenje osim tog nekog suživota? Ili šta drugo?
Kako doživljavaju recimo Doboj, Banja Luku, Bijeljinu, Trebinje? Kako Bosanskohercegovačke gradove ili “tamo neke njihove”? Kako onda uopste očekivati od ljudi koji zive tamo da se poistovjete sa BiH, ako ih mi sami ne doživljavamo tako? Osim Vojina, naravno
Isto tako da li vidite Bošnjake koji zive u RS-u kao neku vrstu “izdajnika”? Da su prodali veru za veceru? Ipak je veliki broj Bosnjaka koji i dalje živi tamo….Oko 15% čini mi je, a to nije malo.
Mada u Federaciji živi duplo vise stanovništva iako je taj broj u opadanju na obe strane…..U zadnjih 10-taj godina “izgubili” smo oko pola miliona građana….A to su strasne cifre…
Svi smo svjesni kakvo je mentalno stanje naroda u nekim dijelovima BiH, ali mene je vise zanimalo kako vidite budućnost te naše države za 10-20-30-100 godina?
Da se RS odcijepi? Ili ćemo živjeti svi zajedno u jednoj državi?
I upravo to sto su spominjali za dijasporu. Slažem 100%. Ja recimo “suzivotarim” sa Svedima…Dodjem u Bosnu dva puta godišnje. Ali i dalje doživljavam cijelu Bosnu i Hercegovinu kao svoju. Bez obzira na to kakvi ljudi u nekim djelovima zive…I stvarno vjerujem kada bi se retorika promjenila na višem nivou, možda bi moglo i doći do promjena na nižem….
Eto od zakona o šaranju znakova pa na dalje….
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)