Nisam ni ja za Komšića. Ja njega ne mogu gledati očima i od mene nikad više neće dobiti glas bez obzira na korektan govor ispred UN. Glasao sam samo jednom za njega na samom početku. Međutim, bolje i on nego neki Hrvat koji preferira secesiju, treći entitet i slično. To nije suživot. To je bezobrazluk najblaže rečeno, kao i pokušaji ispravljanja Tuđmanovih "grešaka" što je na kraju pristao na takav Dejton. Pisao sam već jednom... prije desetak godina Čovića su Hrvati iz Tuzle i okoline gađali paradajzom jednom prilikom kad je htio držati govor. Čovjeka oni ne interesuju, već ih pokušava mobilizirati kako bi ostvario svoje ciljeve u dijelu Hercegovine. To je sve. Pa polovina moje familije bi ga najradije šutnula nogom.Matan wrote: 08 Jun 2022, 23:08Ajd dobro..Chan wrote: 08 Jun 2022, 23:06
A UZP-ovci nisu bili niti su danas remetilački faktor? Kao što će RS ostati takva kakva jeste isto tako neće biti ni Herceg Bosne. Pokušali su samoupravom pa propade preko noći. To je gotova priča.
dat cemo im Komsica..
moze nam se..suzivot..
Suzivot
Moderator: Krokodil Behko
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22787 times
- Been thanked: 20865 times
- Status: Online
Re: Suzivot
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
- Status: Offline
Proslo je vrijeme kad je licitiranje mrtvima (opet emotivna manipulacija) polucivalo rezultate. Za 30 godina ce i osoba ili tim s posebnim potrebama ostvariti nesto ako imaju dobre namjere.Naseef Mushroom wrote: 09 Jun 2022, 16:58SDA se ima potpuno pravo okriviti, optužiti i ukazivati na greške ali nikada u isti rečenicu sa Dodikom i Čovićem jer njih dvojica ne stoje samo iza korupcije već i iza UZP i genocidne politike koja iza sebe ima na hiljade ubijenih, silovanih i prognanih. To bi bilo isto kada bi stavili Sepp Blatera u isti rang sa Putinom.
Neka svako odgovara, moj rod a kamoli Bakir ako je kriv ali imam problem kada se govori o Čoviću i Dodiku, njihovoj pro ruskoj, velikosrpskoj i velikohrvatskoj, genocidnoj i uzpovskoj, četničkoj i ustaškoj, separatističkoj i ratobornoj politici a ludi Nenad se ubacuje "A gdje je Boakir?!" jer se onda ne radi samo o SDA i Bakiru već o izjednačavanju sve tri strane jer Dodik i Čovič govore samo ono što prosječni kamenjarac i svinjar misle.
Za mene je SDA gora od druge dvije strane jer je pod retorikom "dobrobiti i zajednistva" unistila drzavu i narod. Srbin i Hrvat su otisli prije 25 godina, oni nikako da popuste uzde, ali samo ti - mozda nekoga i ubijedis.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ne radi se o licitiranju mrtvima i prošlošću već da HDZ i SDS/SNSD vode istu politiku kao 90ih i prijete. Za SDA je lahko, tu imaš moć ih uništiti na izborima ali nemaš moć (pretpostavljam da nisi tu prijavljena kao ni ja) da utičeš na izborne rezultate kod Srba i Hrvata a kod njih opozicija isto gusla kao vlast.Lavlje_srce wrote: 09 Jun 2022, 17:05Proslo je vrijeme kad je licitiranje mrtvima (opet emotivna manipulacija) polucivalo rezultate. Za 30 godina ce i osoba ili tim s posebnim potrebama ostvariti nesto ako imaju dobre namjere.Naseef Mushroom wrote: 09 Jun 2022, 16:58SDA se ima potpuno pravo okriviti, optužiti i ukazivati na greške ali nikada u isti rečenicu sa Dodikom i Čovićem jer njih dvojica ne stoje samo iza korupcije već i iza UZP i genocidne politike koja iza sebe ima na hiljade ubijenih, silovanih i prognanih. To bi bilo isto kada bi stavili Sepp Blatera u isti rang sa Putinom.
Neka svako odgovara, moj rod a kamoli Bakir ako je kriv ali imam problem kada se govori o Čoviću i Dodiku, njihovoj pro ruskoj, velikosrpskoj i velikohrvatskoj, genocidnoj i uzpovskoj, četničkoj i ustaškoj, separatističkoj i ratobornoj politici a ludi Nenad se ubacuje "A gdje je Boakir?!" jer se onda ne radi samo o SDA i Bakiru već o izjednačavanju sve tri strane jer Dodik i Čovič govore samo ono što prosječni kamenjarac i svinjar misle.
Za mene je SDA gora od druge dvije strane jer je pod retorikom "zajednistva" unistila drzavu i narod. Srbin i Hrvat su otisli prije 25 godina, oni nikako da popuste uzde, ali samo ti - mozda nekoga i ubijedis.
Uništit ćemo SDA i izabrati Brad Pitta da nam vlada a u krmetnjaku će Jovo i dalje pjevati o novoj Srebrenici i to na skupu opozicije koja treba donijeti promjene
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
A vid ovoga? Genije, znaš šta je ovo:Naseef Mushroom wrote: 09 Jun 2022, 16:58SDA se ima potpuno pravo okriviti, optužiti i ukazivati na greške ali nikada u isti rečenicu sa Dodikom i Čovićem jer njih dvojica ne stoje samo iza korupcije već i iza UZP i genocidne politike koja iza sebe ima na hiljade ubijenih, silovanih i prognanih. To bi bilo isto kada bi stavili Sepp Blatera u isti rang sa Putinom.Lavlje_srce wrote: 09 Jun 2022, 15:48
Pusti me Nazife. Sta je to SDA dobro ucinila za Bosnu? Koliko kriminalnih afera treba nabrojati da bi tebi bilo dosta? Korupcija direktno povezana s vrhom vlasti kroz unistenje drzavnih firmi? Afera respiratori? Zapustena infrastruktura? 100 000 obecanih radnih mjesta versus 1 000 000 KM za vjencanje kceri? Iz cijih je to dzepova izaslo? Radnickih ili penzionerskih, ili iz oba? Narod jedva sastavlja kraj s krajem i sit je suplje da se to ne moze opisati. Sekunda im fali a kad narod pukne nece biti dobro, i oni bi toga trebali biti svjesni.
Meni je svejedan predznak stranke, gledam iskljucivo rezultate. Rezultata nema ni na jednoj strani, prema tome u ovoj igri bez granica nema mojih. Narod je prepusten sam sebi i to je jedina istina.

Znaš, znaš, i vi ćete vako. Ima da se ljubite s ustašama i četnicima. Šta ljubite, žvaljite, s jezikom do po grla. Filmski. Kontaš, glumac?
Ko te ba pita za uzepe, separatiste, ratobornost...ti si tu da šutiš i da pušiš. Imaš, eto, izbor kako ćeš ga pušit; s osmijehom il uz negodovanje. Čete i uje ga puše s kiselim osmijehom na licu, negoduju al ga puše, tu nemaju izbora. Vi ste ga dosad pušili s osmijehom. A kad retroaktivno postenete nešto pametni, ko naprimjer ovaj:

ili ovaj:

onda prorade sankcije, crne liste, liste za odstrel isl. I hop, nema ga više.
Ono našlo bit pametno? Ono nešto iste rečenice, dodike, čoviće, separatizme...ima ba ko bit pametan umjesto tebe. Kontaš, genije? To je vama vaša borba dala. Kad nećete Tita za maršala.
Fakin zvjerinjak ste, vi. Ne država. Upravo vam i treba luđačka košulja zvana Dejton. Šipuga!
Ne mereeee 

- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Zvuce neki kao Dodik kad kaze-Dijaspora samo dolazi u iznajmljenom autu i trosi plate...
Vecina dijasporasa je upravo u inostranstvu, jer nije neki suzivot u BiH na njihovim rodnim grudama...
Ovdje je drugacije...pa je suzivot moguc, mozes imati komsije iz svih entiteta.
Moje su komsije ovdje vecinom iz Maglaja i ne bi ih mjenjao...
Tezak je taj suzivit nekada i u braku...
Proslo je dosta godina, pa nije se nesto ni poboljsalo...vrte se u krug.
Pa sad, da budem stranac tamo gdje sam se rodio...jbg....bolje ovdje.
bolje za sve to nekome dati... neutralnom...
Vecina dijasporasa je upravo u inostranstvu, jer nije neki suzivot u BiH na njihovim rodnim grudama...
Ovdje je drugacije...pa je suzivot moguc, mozes imati komsije iz svih entiteta.
Moje su komsije ovdje vecinom iz Maglaja i ne bi ih mjenjao...
Tezak je taj suzivit nekada i u braku...
Proslo je dosta godina, pa nije se nesto ni poboljsalo...vrte se u krug.
Pa sad, da budem stranac tamo gdje sam se rodio...jbg....bolje ovdje.
bolje za sve to nekome dati... neutralnom...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Eno recimo u Vitezu gdje je otprilike pola pola funkcioniše sve bez problema. Idu ljudi jedni drugima na Božice, Bajrame itd.
Opet to zavisi sve od sredine. Negdje se ne mogu očima gledati i segregacija je poprilično izražena.
Opet to zavisi sve od sredine. Negdje se ne mogu očima gledati i segregacija je poprilično izražena.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14414 times
- Been thanked: 24235 times
Chan wrote: 09 Jun 2022, 18:41 Eno recimo u Vitezu gdje je otprilike pola pola funkcioniše sve bez problema. Idu ljudi jedni drugima na Božice, Bajrame itd.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3956 times
- Been thanked: 7320 times
Ne zna Fudo..
nije on iz Viteza..
normala se zivi, i nema problema..
jedino sto skole su razdvojene..dok se ne dogovore koji jezik pricaju..
nije on iz Viteza..
normala se zivi, i nema problema..
jedino sto skole su razdvojene..dok se ne dogovore koji jezik pricaju..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41529 times
- Been thanked: 28309 times
Idemo svi kod Brt Matana na bozic 
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Sve ja znam, sve sam vidio.
Tacno se zna dje mores dje nemres
A normalnije je doduse nego u drugim mjestima
Tacno se zna dje mores dje nemres
A normalnije je doduse nego u drugim mjestima
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista

Ma ne idem ni ja na Bozic dole..
nisam neki religiozan tip..
ne idem u crkvu, ali ako se ima sta pojesti i popiti, proslavim ga tako..
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 24160 times
Ja recimo idem u taj vitez i radim sa nekim ljudima, veze ja nemam ko je ko. Il su nadimci il mi je pod firmom memorisan... Sjedemo, zavrsimo, ispricamo se. Koga boli qrac za to, godinama vec te teme nisam cuo na terenu... E otvorim internet odma gledam dje mi je lopata da rov kopam.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Nisi se zapio sa njimaHAVANA wrote: 09 Jun 2022, 19:03 Ja recimo idem u taj vitez i radim sa nekim ljudima, veze ja nemam ko je ko. Il su nadimci il mi je pod firmom memorisan... Sjedemo, zavrsimo, ispricamo se. Koga boli qrac za to, godinama vec te teme nisam cuo na terenu... E otvorim internet odma gledam dje mi je lopata da rov kopam.
Polako
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 24160 times
Lazem, znam za dvojicu da su hrvati i ovog jednog da je bosnjak a radnika nakih hejbet, tito mrtvi to ne uprati, nit koga interesuje.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Neinteresuje dok ferman ne stigne
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Matan
- Sila nečista

Ja idem na ljeto dole..HAVANA wrote: 09 Jun 2022, 19:03 Ja recimo idem u taj vitez i radim sa nekim ljudima, veze ja nemam ko je ko. Il su nadimci il mi je pod firmom memorisan... Sjedemo, zavrsimo, ispricamo se. Koga boli qrac za to, godinama vec te teme nisam cuo na terenu... E otvorim internet odma gledam dje mi je lopata da rov kopam.
jednom godisnje..
i stvarno, nikog ne cujem da prica o ratu ili o Srbima i Bosnjacima..
jest da ne idem po lokalima, samo ponekad u Fisu popijem kafu i to je to..
cak i od familije nisam cuo da neko prica o tome..
boli koga briga za to.to vise na forumu se priica..