Suzivot
Moderator: Krokodil Behko
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8505 times
- Status: Offline
Re: Suzivot
Na putevima gotovo svakodnevno možete vidjeti poneku svadbenu kolonu automobila. Tako su neizbježni i susreti kolona vozila.
Jedan zanimljiv susret svatova desio se u Čeliću.
Susreli su se svatovi iz Federacije i Republike Srpske, što je zabilježio Edin Smajlović.
-Fino čestitali, nazdravili jedini drugima i – svako svojim putem, najkraći je opis ovog susreta.
To je za Bportal.ba potvrdio Izudin Okanović, otac mlade, pred čijom se avlijom desio ovaj susret.
-Čestitali smo jedni drugima, rukovali se, fino se pozdravili, oni meni zaželjeli sreću, ja njima. Tako je uvijek bilo u Bosni, kazao je Okanović za Bportal.ba.
Slušajući šta pojedini političari pričaju ili čitajući komentare na društvenim mržama, moglo bi se zaključiti kako Srbi i Bošnjaci jedva čekaju priliku da se posvađaju jedini s drugima. U stvarnom životu, među običnim ljudima, stvari stoje drugačije. Makar kad se veselimo.
Susreli su se svatovi iz Federacije i Republike Srpske, što je zabilježio Edin Smajlović.
-Fino čestitali, nazdravili jedini drugima i – svako svojim putem, najkraći je opis ovog susreta.
To je za Bportal.ba potvrdio Izudin Okanović, otac mlade, pred čijom se avlijom desio ovaj susret.
-Čestitali smo jedni drugima, rukovali se, fino se pozdravili, oni meni zaželjeli sreću, ja njima. Tako je uvijek bilo u Bosni, kazao je Okanović za Bportal.ba.
Slušajući šta pojedini političari pričaju ili čitajući komentare na društvenim mržama, moglo bi se zaključiti kako Srbi i Bošnjaci jedva čekaju priliku da se posvađaju jedini s drugima. U stvarnom životu, među običnim ljudima, stvari stoje drugačije. Makar kad se veselimo.
- Duminjo
- Urednik foruma

A ne znam za tu religiju.
Pustio bih dijete neka odrasta kako hoce pa kad odraste neka bude sta zeli.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Neka slusa sta hoce, samo neka zna ko je Stvoritelj i Gospodar svih svjetova i neka bude posten i dobar insan i dobroe to 
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

A Gabi ce semalo po malo truditi oko bajramskih kolaca pa ce pozeliti da proba malo postiti tamo vamo i eto muminke
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

Svako ima svoje. Ja cu svoje tako uputiti, a na sta ce poslije ispasti i sta ce biti Bog sami zna
Samo sabura
- Duminjo
- Urednik foruma

Primjer je to svima, zemlja u malom. Ustvari, država kakva bi trebala biti. Lijepo je u Baljvinama – ispričao je za Cik.ba efendija Ilhan Šabić, a prenosi Avaz.ba.

On je već šest godina u selu i bilo je čudno kad je došao, ali kaže da se na dobro brzo navikao.
– Ovdje sam šest godina, naslušao sam se priča i prepričavanja, uvjerio sam se u to za razliku od mnogih mjesta i ovdje i u svijetu, ovo je mjesto zaista specifično.
– Ne bih rekao da je neko odbranio ovu našu džamiju već da je sačuvao, milovao je nježno i pazio. Kako naš bošnjački narod tako i komšije Srbi. Ne postoje dva dijela sela, mi smo jedno i zajedno smo. Imamo jedan odnos na relaciji Srbi – Bošnjaci koji je za primjer – rekao je efendija Šabić.
Po samom dolasku u službu susreo se sa ljubaznim komšijama.
– Moj dolazak u selo na službu prvi dan bio je ujedno i prvi odlazak u prodavnicu. Na dolasku u radnju pozdravljam prisutne sa “selam” i svi gromoglasno odgovaraju: “alejkum selam efendija, bujrum, dobrodošao”.
- Tek kasnije shvatam da su bila svega dva-tri muslimana od njih desetorice – kazao je efendija Ilhan Šabić.
– Suživot je ovdje za sva prepričavanja i za sve medije – ispričao je efendija Ilhan Šabić iz Zavidovića.
On je već šest godina u selu i bilo je čudno kad je došao, ali kaže da se na dobro brzo navikao.
– Ovdje sam šest godina, naslušao sam se priča i prepričavanja, uvjerio sam se u to za razliku od mnogih mjesta i ovdje i u svijetu, ovo je mjesto zaista specifično.
– Ne bih rekao da je neko odbranio ovu našu džamiju već da je sačuvao, milovao je nježno i pazio. Kako naš bošnjački narod tako i komšije Srbi. Ne postoje dva dijela sela, mi smo jedno i zajedno smo. Imamo jedan odnos na relaciji Srbi – Bošnjaci koji je za primjer – rekao je efendija Šabić.
Po samom dolasku u službu susreo se sa ljubaznim komšijama.
– Moj dolazak u selo na službu prvi dan bio je ujedno i prvi odlazak u prodavnicu. Na dolasku u radnju pozdravljam prisutne sa “selam” i svi gromoglasno odgovaraju: “alejkum selam efendija, bujrum, dobrodošao”.
- Tek kasnije shvatam da su bila svega dva-tri muslimana od njih desetorice – kazao je efendija Ilhan Šabić.
– Suživot je ovdje za sva prepričavanja i za sve medije – ispričao je efendija Ilhan Šabić iz Zavidovića.
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
valja ga sunetit na vrijeme, a ne kad zarutagreeneyes wrote: 09 Jun 2022, 22:47 Neka slusa sta hoce, samo neka zna ko je Stvoritelj i Gospodar svih svjetova i neka bude posten i dobar insan i dobroe to![]()
- Duminjo
- Urednik foruma

- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22202 times
- Been thanked: 20287 times
Šta ako postane ćafir kao Havana i ja? 
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- greeneyes
- Hadžija

- greeneyes
- Hadžija

- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4356 times
- Been thanked: 3290 times
Ima onaj vic kad stanuju srbin, hrvat i madjar u istoj zgradi. Madjar na trećem, hrvat na drugom a srbin na prvom, zvao se Joško. I sad u gluha doba madjar otvori pendjer gore i krene zvati Joška, veli: “Jóškô, Jóškô..” I sad hrvat popizdio bunovan iza sna otvori svoj pendjer i drekne madjaru: “Šta se dereš, majmune jedan!”. A madjar mu uzvrati, veli: “Në dërëm tëbë, dërëm Jóškô”.
E, to je suživot
E, to je suživot
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/der-sta ... /220609164
Hoće li Behko bojkotovati Barilla tjesteninu i ostale proizvode?
Hoće li Behko bojkotovati Barilla tjesteninu i ostale proizvode?
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4078 times
- Been thanked: 3744 times
Kao prvo SDA nisu moji. Bili su početkom 90ih jer nije bilo slične alternative i što onda nije to bila samo obična stanka već posljedica buđenja bošnjackog naroda nakon komunizma, ponosan sam što sam bio u tom periodu ali danas su moji isto kao i 5-10 ostalih bošnjačkih stranaka.Vrag wrote: 09 Jun 2022, 17:21 Tvoja SDA je i kriva sto jedni i drugi pjevaju. Ima li su skoro 30 godina da naprave situaciju da pjevaci mole za suzivot.
A fino je tako pljuvati SDA a alternativa i opozicija za koje glasaju i ti pljuvači SDA su 25 godina u toj komfort zoni koju im je omogućila baš SDA jer se u predizbornoj kreću po istoj relaciji kao i što se kreće SDA.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4078 times
- Been thanked: 3744 times
To je taj obični čovjek o kojem govorimo. Nula obraza i samopoštovanja, rukuj se i pozdravi sa onima koje nose zastavu genocidne tvorevine uz veselu rečenicu kako je to uvijek bilo u Bosni a lik pola metra od njega udaljem sa simbolom kako je se u Bosni na kraju završilo.Duminjo wrote: 09 Jun 2022, 22:45 Na putevima gotovo svakodnevno možete vidjeti poneku svadbenu kolonu automobila. Tako su neizbježni i susreti kolona vozila.
I onda kažu samo iz dijaspore dolaze takve poruke, pa kako neće kada je danas ovakva emisija nezamisliva
Morali su negdje ovi mladi koji imaju muda čak pred TV kamerama nestati. Današnja publika bi mu nakon emisije rekla "Jarane pustimo se teških tema, hajmo na pivu"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18665 times
Boldirat cu zadnju recenicu jer je u njoj bit svega.
Vecina vas ne zna kako je zivjeti u takvim sredinama. Covjek se vise umori od svega, od gledanja ko je sta i ko je ko, u koji kafic ces sjesti, kojoj frizerki otici, koga pozdraviti na cesti. Umori se i od price o politici, od izbora, cije je djece vise upisano u prvi razred, ko vise napusta mjesto, ko ce bolje proslaviti pobjedu Veleza ili Zrinjskog, cijih je zastava vise okaceno po gradu.
Pogotovo smo umorni mi koji smo dozivjeli rat na najgori moguci nacin, stres nakon povratka na svoje, zastrasivanje, strah da ce ti neko pokucati na vrata.
Jesmo li manje patriote ako zelimo zivjeti mirno jedni PORED drugih.
Ono sto se u proslosti desilo, nikad nece i ne moze biti zaboravljeno. Niti cemo ikad sagibati glavu pred bilo kim, uklanjati se pred drugima.
Hvala bogu, sve se pamti, obiljezava, pisu se knjige i istina prica djeci.
Ali svako ljudsko bice valjda tezi nekom miru, sto sa sobom, sto s drugima a mir ne mozes postici ako si non stop negativan. To je bas veliko opterecenje za covjeka.
Ne znam ko s foruma jos zivi pod vecinom onih drugih osim mene i Spejs. Spejs je jos u goroj situaciji.Maja wrote: 08 Jun 2022, 23:45 U Stolac je dosao novi dumo i odmah se vide pomaci na bolje (jer dumo nije stocanin).
I dalje Hrvati imaju sve svoje, mi sve svoje, ali u nekim situacijama se desavaju promjene. Novi dumo je ohlabavio uzde svom stadu pa se njihova mladez polako ali sigurno mijesa s nasom. Njihove cure treniraju rukomet u Iskri, druze se, trce Cener kojeg smo mi osnovali, maturanti, iako ne idu zajedno u skolu, zajedno su slavili na ulicama i potpisivali se jedni drugima na majice. Sam dumo je bio na dzenazi djevojke koja je nedavno poginula u zemljotresu, primio u crkvu nase djake i upoznao ih sa svime, radi na tome da i njihovi djaci idu u dzamije. Sve su to sitnice ali ne moze se ocekivati da se preko noci izbrise zadnjih 30 godina.
Nekako je drugacija atmosfera i kao da je s ljudi pao jedan dio tereta.
Vecina vas ne zna kako je zivjeti u takvim sredinama. Covjek se vise umori od svega, od gledanja ko je sta i ko je ko, u koji kafic ces sjesti, kojoj frizerki otici, koga pozdraviti na cesti. Umori se i od price o politici, od izbora, cije je djece vise upisano u prvi razred, ko vise napusta mjesto, ko ce bolje proslaviti pobjedu Veleza ili Zrinjskog, cijih je zastava vise okaceno po gradu.
Pogotovo smo umorni mi koji smo dozivjeli rat na najgori moguci nacin, stres nakon povratka na svoje, zastrasivanje, strah da ce ti neko pokucati na vrata.
Jesmo li manje patriote ako zelimo zivjeti mirno jedni PORED drugih.
Ono sto se u proslosti desilo, nikad nece i ne moze biti zaboravljeno. Niti cemo ikad sagibati glavu pred bilo kim, uklanjati se pred drugima.
Hvala bogu, sve se pamti, obiljezava, pisu se knjige i istina prica djeci.
Ali svako ljudsko bice valjda tezi nekom miru, sto sa sobom, sto s drugima a mir ne mozes postici ako si non stop negativan. To je bas veliko opterecenje za covjeka.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Ko ima obraza zasutice nakon ovoga sto je Maja napisala.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
ja pisah bas nesto slicno
nek te tu
ima svak svoju avliju
norme ponasanja,ophodjenja,nisu vise iste
niti ce biti
a bit cemo fini .....
nek te tu
ima svak svoju avliju
norme ponasanja,ophodjenja,nisu vise iste
niti ce biti
a bit cemo fini .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Upravo. I jedini Nazif čini mi se dao neki konkretan odgovor….Sve ostalo u krug….Duminjo wrote: 09 Jun 2022, 21:20 I nismo vala nesto posebno pogurali temu.
Cini mi se da Dori pita "sta i kako dalje" dok se Mi konstantno vracano na ono sto je bilo.
Duminjo, potpisujem svaki post
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Sretno sa usmjeravanjem teme na pravi put sa doskočicama "prodali vjeru za večeru", "ih kad ti Mitar kaže skini gaće" i slično nakon svakog drugog/trećeg posta. Zato se raja i vrti u krug, jer ne može ni disati od toga.