Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by insomnia »

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 249 times
Been thanked: 157 times

Post by rocko »

insomnia wrote: 11 Jun 2022, 17:38
Pa govorim ti mogu pricat sta hoce Kosovo je drzava a oni na Kosovo nemogu ni ko turist al eto na tamica su zavarili metalne ploce pa ce u Lazara da se natrpaju i krenu do 2199 godine. Do tad mogu svirat kurcu i pjevat
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Baba Ursula opet u Kijevu
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 830 times
Been thanked: 1231 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 »

Melek wrote: 11 Jun 2022, 06:09
tuzlak1212 wrote: 10 Jun 2022, 23:21

A gledao sam one jutarnje reportaze poslije bitki, to je posebno bilo popularno s pocetka dok su se rokali oko Kijeva, skoro svaki Ukrajinski vojnik je rekao da su ih Rusi takticki nadjebali u svim fazama bitke i jedino je Ruse jebalo sto je nestalo logistike za pucat... Tako da nije nimalo svejedno dal te snadbjeva Moskva, malo pametniji zapad ili cekas iz neke baze Kijeva municiju, ostalu iz WW2 u nekoj trecoj opciji kad bi Ukrajina imala embargo ko Bosna...
Kazem ti, pali bi oni ko muhe kroz par sedmica u najboljem slucaju bez pomoci, dzaba srce kad ovi krenu ugljenisat a ti kopas podrum ispod podruma.
E, ja opet pročitah da su ih Ukrajinci žestoko nadjebali svojom odbrambenom kreativnošću tu oko Kijeva, da su im u principu IT tehničari razjebali kolone i tako te stvari. U stvari, možda sve to zavisi s koje strane crpiš informacije. Ti, kako vidim, s one proruske, dje fali Lazanski :oo
Nije ba neki britanski vojni novinar je hodao s Ukrajinskim oficirom i oficir je isao od rova do rova opisivao 10+ sati paljbe svaki detalj i tranzicije u ogromnom pojasu zemlje... I dok je opisivao govori oni su ovdje uradili ovo i pomnozili s nulom nase to i to oruzje i tako redom, Rusi su bili spremni svest bitku na nivo svoje opreme u svim situacijama a na svom nivou su kaze bili uvijek spremniji i istreniraniji, pricao je o nekim defanzivnim formacijama, kretali se u trokutu i sta ja znam... I na kraju dosli do unistene kolone ruskih kamiona s pomoci i govori ovo da nismo zapalili na vrijeme ne bi smo pobjedili i da su im za kolonu javili zapadne strane koji sa satelita snimaju.

Ako nadjem nekad video tagujem te i postavim, evo bas gledam al na prvu sve su desavanja zadnjih dana a ovo je bilo iz prvog mjeseca rata.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26112 times
Been thanked: 26753 times

Post by ironman »

dream of spring...
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Biden i Evropa samo kontaju sta ce s Bosne bit od ovog rata, suze niz ledja teku... Premijer TK je SDA dijete koji je bio savjetnik sekretara neke nebitne institucije, izvrsni direktor aerodroma kod Tuzle jedan SDA lik Mirnes V. koji ima srednju skolu i maksimalno 2 knjige procitane al ne skolske nego Kur'an i ima jednu knjigu hadisa, zatucan i zaostao u pm.. I on je izvrsni direktor aerodroma.
A Behko se brine sta ce nam Bajden s bosne i sta cemo protiv Ruskog uticaja, gledaj malo Behko sta cemo mi s Bosne, sta nam SDA uradi s Bosne... Sve se raspade, djeca odose, ako ne promjenimo vladajuce stranke ti se Behko brines oko mrtve drzave...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24178 times

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 11 Jun 2022, 20:51 Biden i Evropa samo kontaju sta ce s Bosne bit od ovog rata, suze niz ledja teku... Premijer TK je SDA dijete koji je bio savjetnik sekretara neke nebitne institucije, izvrsni direktor aerodroma kod Tuzle jedan SDA lik Mirnes V. koji ima srednju skolu i maksimalno 2 knjige procitane al ne skolske nego Kur'an i ima jednu knjigu hadisa, zatucan i zaostao u pm.. I on je izvrsni direktor aerodroma.
A Behko se brine sta ce nam Bajden s bosne i sta cemo protiv Ruskog uticaja, gledaj malo Behko sta cemo mi s Bosne, sta nam SDA uradi s Bosne... Sve se raspade, djeca odose, ako ne promjenimo vladajuce stranke ti se Behko brines oko mrtve drzave...
Moli Boga da Ukrajina uz pomoc Bidena zaustavi onaj nacisticki nakot, ako padnu bice ti aerodrom i sda.
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Fuddo wrote: 11 Jun 2022, 20:55
tuzlak1212 wrote: 11 Jun 2022, 20:51 Biden i Evropa samo kontaju sta ce s Bosne bit od ovog rata, suze niz ledja teku... Premijer TK je SDA dijete koji je bio savjetnik sekretara neke nebitne institucije, izvrsni direktor aerodroma kod Tuzle jedan SDA lik Mirnes V. koji ima srednju skolu i maksimalno 2 knjige procitane al ne skolske nego Kur'an i ima jednu knjigu hadisa, zatucan i zaostao u pm.. I on je izvrsni direktor aerodroma.
Moli Boga da Ukrajina uz pomoc Bidena zaustavi onaj nacisticki nakot, ako padnu bice ti aerodrom i sda.
Nemam sta kontat, u Kosovu su Ameri smirili najvecu vojnu bazu u Evropi, ovi ovdje nasi mahalasi ne smiju petarde bacit... Nama je bolje gledat kakav prosperitet i ne zamarat se glupostima, nase kolo se izigralo 90tih al sta cemo i od cega cemo mi sutra jesti ljudino
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 11 Jun 2022, 20:59
Fuddo wrote: 11 Jun 2022, 20:55

Nemam sta kontat, u Kosovu su Ameri smirili najvecu vojnu bazu u Evropi, ovi ovdje nasi mahalasi ne smiju petarde bacit... Nama je bolje gledat kakav prosperitet i ne zamarat se glupostima, nase kolo se izigralo 90tih al sta cemo i od cega cemo mi sutra jesti ljudino
Aha, za rat je potrebno dvoje.
Tebi je najbolje da nista ne gledas, samo opusteno.
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Fuddo wrote: 11 Jun 2022, 21:01
tuzlak1212 wrote: 11 Jun 2022, 20:59

mozda je bolje da ti ne gledas, predugo si u USA i predugo se hranis internetom, ove panike se ne desavaju, sad da dodik kaze odcjepljenje il rat desilo bi se nista, ko da nije nista rekao nego puhno u vjetar, mozda al samo mozda bi tuzilastvo zovne na saslusanje da mu kazu da nije politicki korektan...
nisu to te vibracije medju narodom, danas svakog zaboli qrac izasta, ratovali svi pa sad na sve strane jos gora sirotinja, lekcija je legla a ti malo sidji s neta
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 11 Jun 2022, 21:06
Fuddo wrote: 11 Jun 2022, 21:01

mozda je bolje da ti ne gledas, predugo si u USA i predugo se hranis internetom, ove panike se ne desavaju, sad da dodik kaze odcjepljenje il rat desilo bi se nista, ko da nije nista rekao nego puhno u vjetar, mozda al samo mozda bi tuzilastvo zovne na saslusanje da mu kazu da nije politicki korektan...
nisu to te vibracije medju narodom, danas svakog zaboli qrac izasta, ratovali svi pa sad na sve strane jos gora sirotinja, lekcija je legla a ti malo sidji s neta
Genijalno.
Pored svih informacija na raspolaganju, nema dana da neki diplomata ne sleti u Sarajevo, nema kakva agencija, cia, fbi, mi6 nije uprla da razjebe taj ruski svet koji ti dise za vratom i ceka putka da izbije kod orbana, on je zakljucio nema vibracije medju narodom.
Tacno da mi nije zao nevinog svijeta, vama sarolikom drustvu seronja bih pozelio da to i osjetite na vlastitoj kozi, te vibracije.
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Fuddo wrote: 11 Jun 2022, 21:11
tuzlak1212 wrote: 11 Jun 2022, 21:06

Genijalno.
Pored svih informacija na raspolaganju, nema dana da neki diplomata ne sleti u Sarajevo, nema kakva agencija, cia, fbi, mi6 nije uprla da razjebe taj ruski svet koji ti dise za vratom i ceka putka da izbije kod orbana, on je zakljucio nema vibracije medju narodom.
Tacno da mi nije zao nevinog svijeta, vama sarolikom drustvu seronja bih pozelio da to i osjetite na vlastitoj kozi, te vibracije.
naravno da ce slijetat kad su izglasane ocito proruske budaletine koje svasta pod diplomatskim imunitetom izjavljuju... al nemaju te budaletine narod iza sebe nego glasace privremenih interesa koji cuvaju poslove u rudnicima, bolnicama, telekomima, EP itd.

uostalom ne kontam zasto se jedan prosjecni bosnjo tolko raspade oko Ukrajine a ne moze sam sebi avliju sacuvat, eto sad da Srbi krenu preko drine mi nemamo nista, cemu sikirancija oko Ukrajine i oko zaustavljanja Rusije? ne mozemo uticat na Ukrajinu al mozemo sta mozemo, poskidat korumpirane ljude, pohapsit, glasat za bolji sistem i programe... manite suplje price a najmanje pola ovog foruma je krivo sto svake 4 godine podrzavamo najvecu korupciju na tlu Evrope
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 11 Jun 2022, 21:21
Fuddo wrote: 11 Jun 2022, 21:11

Genijalno.
naravno da ce slijetat kad su izglasane ocito proruske budaletine koje svasta pod diplomatskim imunitetom izjavljuju... al nemaju te budaletine narod iza sebe nego glasace privremenih interesa koji cuvaju poslove u rudnicima, bolnicama, telekomima, EP itd.

uostalom ne kontam zasto se jedan prosjecni bosnjo tolko raspade oko Ukrajine a ne moze sam sebi avliju sacuvat, eto sad da Srbi krenu preko drine mi nemamo nista, cemu sikirancija oko Ukrajine i oko zaustavljanja Rusije? ne mozemo uticat na Ukrajinu al mozemo sta mozemo, poskidat korumpirane ljude, pohapsit, glasat za bolji sistem i programe... manite suplje price a najmanje pola ovog foruma je krivo sto svake 4 godine podrzavamo najvecu korupciju na tlu Evrope
Haj ti momak truni nekom drugom sa malim B i velikim S.
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Fuddo wrote: 11 Jun 2022, 21:24

Haj ti momak truni nekom drugom sa malim B i velikim S.
skreci s teme kad ti ne prolazi prodavanje magle
sad se nesto pitam posto to vi cesto pitate neistomisljenike, ko vas placa da tolko izmisljate svaki dan mrznju i da skrecete s realnih svakodnevnih problema, imatel slobodne dane, jel uvezan staz?
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Soros
Bolje i Soros, nego tamo neki zavetnici i sl bagra
Realno
Dozvolite da se obratimo
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Bas bi me zanimala ta informacija..iz kojih krugova si je dobio.
To da su Bosnjaci nespremni i da sapatom padamo ako cetnici krenu?
Msm to bas zvuci kao insajderski posao.
Posalji pp ako je hush-hush.
A ostalo je moja briga.
Bajdvej,ne znam jel pola msm da je i vise ovog foruma odgovorno sto mozes srat po njemu jer da nijebilo raje onda bi pisali cirilicom neki manojlo i borislav umjesto mene i fude ili behka..
dream of spring...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Al vazda isti modus operandi,
Sere godinama ,on ce ovo, ono, hu ha, istorijska sansa, sad cemo ispraviti sve belosvetske nepravde, ujedinjenje je tu…
Kad plan propadne, putko se zaglavio po onim vukojebinama stepskim, kad mu amer zaljepi sljagu da mu se zamanta, eto ga da razvija ekonomiju, narod je svakako sit svega…
Sreca u nesreci sto su samo veci debili od nasih debila, pa je toliko ofirno.
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

ironman wrote: 11 Jun 2022, 21:49
A ostalo je moja briga.
Bajdvej,ne znam jel pola msm da je i vise ovog foruma odgovorno sto mozes srat po njemu jer da nijebilo raje onda bi pisali cirilicom neki manojlo i borislav umjesto mene i fude ili behka..
kakav hush hush, kolko znas aktivnih vojnika i oficira? ja ih znam oko 10-15 rasporedjeni po cijeloj drzavi u oba entiteta i znam ti rec da nemamo ukupno 10 tenkova koje je moguce reparirat i pokrenut a ni oni nisu main battle tank nego su mali tenkovi. imamo par topova po korpusu al nema municije... imamo svoju municiju za obicne cijevi koja je bakarna i unistava lezaj oruzja nakon par stotina metaka a srbi imaju meksu municiju i oruzje trpi par hiljada metaka dok lezaj ne ode.
nema artiljerije, apsolutno nema jednog jedinog aviona ni borca ni za granatiranje a nemamo ni granata cak i kad bi imali avion, nema termo kamera za planine...
jedina potencijalno fina stvar je sto imamo oko 10k sposobnih vojnika (oko 3k srba) i mozda jos daj boze 10k policajaca i cirka 10k "rezervista" koji su nedavno penzionisani od sluzbe al et mogu se zakopat u rov

trebal pricat sta cetnici imaju il si informisan? nema tu hush hush, nemamo cime pozar ugasit jbt ti bi protiv eksploziva nesto prdio... lezi mirno bilo ne bilo rata, ova drzava sad za sad nema prosperitet ni buducnost, umrijet ce za 100tinjak godina, ja ti ko prvi balija kazem, moze mi behko vidjet email i nac me po drustvenim mrezama, nema balije nadamnom, samo nemos mi maglu prodavat
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

tuzlak1212 wrote: 11 Jun 2022, 21:58
ironman wrote: 11 Jun 2022, 21:49
A ostalo je moja briga.
kakav hush hush, kolko znas aktivnih vojnika i oficira? ja ih znam oko 10-15 rasporedjeni po cijeloj drzavi u oba entiteta i znam ti rec da nemamo ukupno 10 tenkova koje je moguce reparirat i pokrenut a ni oni nisu main battle tank nego su mali tenkovi. imamo par topova po korpusu al nema municije... imamo svoju municiju za obicne cijevi koja je bakarna i unistava lezaj oruzja nakon par stotina metaka a srbi imaju meksu municiju i oruzje trpi par hiljada metaka dok lezaj ne ode.
nema artiljerije, apsolutno nema jednog jedinog aviona ni borca ni za granatiranje a nemamo ni granata cak i kad bi imali avion, nema termo kamera za planine...
jedina potencijalno fina stvar je sto imamo oko 10k sposobnih vojnika (oko 3k srba) i mozda jos daj boze 10k policajaca i cirka 10k "rezervista" koji su nedavno penzionisani od sluzbe al et mogu se zakopat u rov

trebal pricat sta cetnici imaju il si informisan? nema tu hush hush, nemamo cime pozar ugasit jbt ti bi protiv eksploziva nesto prdio... lezi mirno bilo ne bilo rata, ova drzava sad za sad nema prosperitet ni buducnost, umrijet ce za 100tinjak godina, ja ti ko prvi balija kazem, moze mi behko vidjet email i nac me po drustvenim mrezama, nema balije nadamnom, samo nemos mi maglu prodavat
aha,ok onda.
dream of spring...
Post Reply

Return to “Svijet”