Njemacka-posao, kurs
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13766 times
- Been thanked: 22627 times
- Status: Offline
Re: Povećava se minimalna satnica u Njemačkoj, BiH u strahu od novog egzodusa
E ti sto rade u sabveju na menhetnu, dijele garsonjeru sa pet drugih osoba, svi se ucipaju.
Dozvolite da se obratimo
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22798 times
- Been thanked: 6034 times
,,,ja, ako dozivim, insalah, cim podjem dobivati punu pemziju, isto tako cu napraviti, a oni nek rade i zaradjuju, meni fajn!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Dobro to znam da je to normalno da ljudi rade pa cak i u ruralnim krajevima se dijele kuce. Ima toga i po Europi, ali vrlo malo, vecina Europljana voli da je rasiren, pogtovo Talijana, ako nije kuhinja barem 50 kvadrata nece zalaziti u tu nekretninu.Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 21:22 E ti sto rade u sabveju na menhetnu, dijele garsonjeru sa pet drugih osoba, svi se ucipaju.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3867 times
- Been thanked: 2908 times
bolan,kuca mi 85 kv ....CikCikCikPogodi wrote: 12 Jun 2022, 21:27Dobro to znam da je to normalno da ljudi rade pa cak i u ruralnim krajevima se dijele kuce. Ima toga i po Europi, ali vrlo malo, vecina Europljana voli da je rasiren, pogtovo Talijana, ako nije kuhinja barem 50 kvadrata nece zalaziti u tu nekretninu.Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 21:22 E ti sto rade u sabveju na menhetnu, dijele garsonjeru sa pet drugih osoba, svi se ucipaju.

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Vecina evropljanja zivi u 50 kvadrataCikCikCikPogodi wrote: 12 Jun 2022, 21:27Dobro to znam da je to normalno da ljudi rade pa cak i u ruralnim krajevima se dijele kuce. Ima toga i po Europi, ali vrlo malo, vecina Europljana voli da je rasiren, pogtovo Talijana, ako nije kuhinja barem 50 kvadrata nece zalaziti u tu nekretninu.Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 21:22 E ti sto rade u sabveju na menhetnu, dijele garsonjeru sa pet drugih osoba, svi se ucipaju.
Maksimalno
Dozvolite da se obratimo
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Pa dobro mi smo narod koji se smije montaznim kucama od iverice. j... ga napravi se cijeli blok za 10 dana. A mi uzivamo da gradimo tri sprata, ima nekih sa cetri. Ali sve je to uzitak da komsija crkne od muke.Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 21:33Vecina evropljanja zivi u 50 kvadrataCikCikCikPogodi wrote: 12 Jun 2022, 21:27
Dobro to znam da je to normalno da ljudi rade pa cak i u ruralnim krajevima se dijele kuce. Ima toga i po Europi, ali vrlo malo, vecina Europljana voli da je rasiren, pogtovo Talijana, ako nije kuhinja barem 50 kvadrata nece zalaziti u tu nekretninu.
Maksimalno
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 21:33Vecina evropljanja zivi u 50 kvadrataCikCikCikPogodi wrote: 12 Jun 2022, 21:27
Dobro to znam da je to normalno da ljudi rade pa cak i u ruralnim krajevima se dijele kuce. Ima toga i po Europi, ali vrlo malo, vecina Europljana voli da je rasiren, pogtovo Talijana, ako nije kuhinja barem 50 kvadrata nece zalaziti u tu nekretninu.
Maksimalno
...ne kaki, ja zivim u 80

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Jest, al kad u kvadraturu uracunas i sve titine slike sto si metnila na zid
Auf

Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21449 times
- Been thanked: 19439 times
- Status: Online
Naravno da nije lako ni u inostrantvu... to niko i ne tvrdi, ali uglavnom naš čovjek koji hoće da radi i zaradi tamo ima veće mogućnosti. Uz to ako je uređena zemlja to je dodatni bonus, a neki prvenstveno trenutno napuštaju BiH iz tog razloga. Moj drug je radio u tužilaštvu i plata mu je bila preko 2000 KM. Otišao je sa ženom zbog ratnohuškaških retorika jer mu je muka od toga, a izgubio je oca u ratu.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
I sad radi ko magaciner i uziva 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3615 times
- Been thanked: 6644 times
Sve je lako kad si mlad..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2656 times
- Been thanked: 22311 times
Kako mislis nije, sa dovoljnim primanjima na planeti nema mjesta da bi se mijenjo,moja kucica, moja slobodica i cejf.Matan wrote: 12 Jun 2022, 20:28 Jedno je poznato..
nikad zivot u Bosni nije bio kvalitetniji nego na zapadu..
niti ce biti..a mogao bi..
da nije mentaliteta..
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2630 times
- Been thanked: 8071 times
- HAVANA
- Pituljica
Svako za sebe odluke donosi i zna sta mu je bitno i sta ga cini sretnim. Imo bi ja para x 10 da sam osto. Al ne mogu pa me j.... Imam i ovako za sve sto mi treba i volim. Radit je i gore i ovde i svuda ako hoces da imas sto ti treba. Smisljaj, pravi, stvaraj il ga pusis.

- HAVANA
- Pituljica
Ima ba para gore na sve strane kome je do para. Radis ko konj i imas. Spakujes se, odes, radis i eto. 

- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2630 times
- Been thanked: 8071 times
Pa i ja sam mislio da svako za sebe odlucuje, onda vidim ovdje eksperte koji kazu "jbo takav zivot".HAVANA wrote: 12 Jun 2022, 23:13Svako za sebe odluke donosi i zna sta mu je bitno i sta ga cini sretnim. Imo bi ja para x 10 da sam osto. Al ne mogu pa me j.... Imam i ovako za sve sto mi treba i volim. Radit je i gore i ovde i svuda ako hoces da imas sto ti treba. Smisljaj, pravi, stvaraj il ga pusis.![]()
Mozda su ljudi u pravu. Hajd ga znaj
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2922 times
- Been thanked: 3310 times
mentalitet nam je zeznut, milion nekih izazova svakodnevno s tim.HAVANA wrote: 12 Jun 2022, 23:06Kako mislis nije, sa dovoljnim primanjima na planeti nema mjesta da bi se mijenjo,moja kucica, moja slobodica i cejf.Matan wrote: 12 Jun 2022, 20:28 Jedno je poznato..
nikad zivot u Bosni nije bio kvalitetniji nego na zapadu..
niti ce biti..a mogao bi..
da nije mentaliteta..
ali se slazem da se nigdje ne dise punim plucima kao ovdje. imamo mi jos uvijek rahatluka, kakvog ljudi vani odavno vise nemaju.
sa dobrom platom, ovdje je zivot fantastican. to kazu i stranci, vide razliku...kad se oporave od shockova nekih prvo. onda skontaju i ne bi kuci isli.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4248 times
- Been thanked: 2090 times
Ali odes u Njemacku pa imas malu platu, onda polako naoredujes ucis trazis novo i bolje i nakon 15tak godina imas jako pristojan zivot. Nigdje nije lako na pocetku dok se dokazes i pokazes. Oni koji imaju obrazovanje sigurno mogu u inostranstvu dogurati puno dalje nego u Bosni.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2922 times
- Been thanked: 3310 times
e jbg sadHAVANA wrote: 12 Jun 2022, 23:16 Ima ba para gore na sve strane kome je do para. Radis ko konj i imas. Spakujes se, odes, radis i eto.![]()

nije bas tako da radis ko konj i imas. moras imati i talenta za bosanski survivor i snalazenje.