Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times
Status: Offline

Re: Donald Trump

Post by Fuddo »

rocko wrote: 17 Jan 2022, 23:06
Fuddo wrote: 17 Jan 2022, 22:44

Inflacija pici, a kako nece kad smo nastampali trilione i podijelili haharima. Nisu trebali. Slazem se.
Kakve poluprazne prodavnice?
Dje ti zivis?
Hara covid?
Pa kako nece kad oni tvoji budalai niti hoce vakcinu, niti hoce da nosi masku, niti hoce ista pod milim Bogom?
Hoce da bude lud. Pa eto mu, neka bude.
Koga briga.
Cuj preuzimate kongres i senat, ma boba vam fali. :D.
Uglavnom, para i posla na sve strane, nikad vise u istoriji ove zemlje, ko hoce i zna.
Ne postoji biznis u zemlji kojem ne fali radnika, popuse ti prangiju samo da radis za njih, i bonus dadnu.
Mani stranacke propagande, bolji si ti cojek od toga.
Upravo narod imo previse para i sad veca potraznja nego ponuda ali je Biden tvrdio ovo je samo prelazna inflacija a svaki mjesec inflacija ide gore, jebe narod cjene goriva ,ogrijeva (plin,loz ulje)
Ima hljeba i mlijeka hajd otidj pa probaj naci u prodavnici ono npr. bolju kafu ili caj ima onog liptona i fogglerove kafe sto te protjera fali Fuddo i ti to znas dobro.
Covid hara a sta se ne prica na tV je da 70% novo zarazenih su potpuno vakcinisani ( dvije doze + booster) znaci niti je do vakcina niti je do maski , bolnice rade emergency staffing systems jer stalno stotine novo zarazenih zdravstvenih radnika a svi nose maske jos svi vakcinisani zato je CDC rekao Fuddo ako dobije 10 dana karntina, ako Rocko dobije 5 dana karantina ( nema ko radit u bolnicama)
Senat vec imamo nasih je 50 mjesta demokrati imaju 48 + nezavisna , Virginija i New Jersy su pokazali sta se desava , tako da je sigurno da preuzimamo i senat i kongres u Novembru nista ne fali,
Ima posla al kakvog i zasto fali radnika? Zene sjede kuci cuvaju djecu jer nerade obdanista zbog korone, posla ima koji niko nece da radi ,odem juce u Burger King prahnulo mi nezdrave hrane kad tamo rade sestre iz Afganistana, kaze nije gotovo moze te saceka na parkingu ,,donese ona meni hranu malo progovorimo , kajem ja njoj evo tebi moja vizit karta i nazovi ti si previse skolovana za ovaj posao da ja tebe uvalim kod mene u bolnicu , nazvala i slijedece sedmice pocinje radit kod nas u bolnickoj administraciji jos je dobila bonus .
Problem je sto nece vise raja da mu neko lomi ledja za 10-12 dollara po satu
Auto sto je bilo 50 hiljada sad je 75 hiljada, zna raja da nije dovoljno placena jer pojede bonuse i povisice inflacija , samo cekam da Biden pocne ko Milka Planinc da savjetuje da se maze tanje
https://www.amazon.com/s?k=starbucks+co ... -doa-p_4_6

Nemoj pit folgers.
Bizi zajebajes
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Krokodil Behko wrote: 29 Dec 2021, 10:09 Jedva nađoh temu. Pao Dunald q za uši :hihi

Kako to da je svako od ovih debila koji krenu u ubilački pohod, Trumpov fan?

The gunman who killed five people in a series of shootings in the Denver area on Monday once tweeted about the importance of loyalty in former president Donald Trump's "maternal line."
Jel i brat Malik iz sinagoge imo kakve MAGA tvitove?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi »

insomnia wrote: 18 Jan 2022, 19:21
Krokodil Behko wrote: 29 Dec 2021, 10:09 Jedva nađoh temu. Pao Dunald q za uši :hihi

Kako to da je svako od ovih debila koji krenu u ubilački pohod, Trumpov fan?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

CikCikCikPogodi wrote: 19 Jan 2022, 14:59
insomnia wrote: 18 Jan 2022, 19:21
Doduse, jeste.
Raj na zemlji za hejtere, rasiste, naciste i ostalu mraku.
Dozvolite da se obratimo
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

:D

"Jedra" mu je ona Hamuma ,Slovenka.
Ostalo je cutanje.
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi »

Fuddo wrote: 19 Jan 2022, 15:01
CikCikCikPogodi wrote: 19 Jan 2022, 14:59

Doduse, jeste.
Raj na zemlji za hejtere, rasiste, naciste i ostalu mraku.
Ja nisam do neki dan znao da je i u Meksiku ustavno zagrantirano posjedovanje oružja, sto se to u praksi ne sprovodi. Sigurno ne bi bilo ilegalnih kriminalaca u Americi, ine bi bilo kartela.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Jes. U Americi zato nema bandi
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Ja nisam ni pokusao da odgovorim.
Al eto, fala
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9526 times
Been thanked: 11263 times

Post by Krokodil Behko »

Izgleda da Donald Duck ide u tvorza.
Protiv njega, svjedočili su i njegovi najbliži saradnici, zbog pokušaja državnog udara

Bivši američki predsjednik Donald Trump orkestrirao je prošlogodišnje pobune na Kapitolu u pokušaju da izvrši državni udar, navedeno je na samom početku saslušanja u američkom Kongresu o istrazi koja je u tom slučaju provedena.

Uz emitovanje 12-minutnog videosnimka smrtonosnog nasilja, koji do sada nije javno prikazan kao i uz iznenađujuća svedočenja najbližih Trumpovih saradnika, komisija je predstavila dio dokaza prema kojima je bivši američki predsjednik Donald Trump odgovoran za prošlogodišnji napad na Kongres.

“Šestog januara je bila kulminacija pokušaja puča. Drski pokušaj, kako je rekao jedan od demonstranata, da se svrgne vlada. Nasilje nije bilo slučajno”, izjavio je kongresmen Bennie Thompson, predsjedavajući Komisije za istragu napada na Kapitol.

“Nema sumnje da je predsjednik Trump itekako bio svjestan nasilja kako se razvijalo. Osoblje Bijele kuće ga je pozvalo da intervenira. Ne samo da je odbio reći rulji da napusti Kapitol, već nije pozvao niti jedan element vlade da naloži da se Kapitol brani”, istakla je kongresmenka Liz Cheney, potpredsjednica Odbora za istragu nemira na Kapitolu.

Kroz dokazni materijal, prikupljen iz oko hiljadu svjedočenja, izložene su informacije koje ne idu u prilog bivšem predsjedniku. Posebno šokantna su svjedočenja njegovih bivših saradnika koji su ga odgovarali od pokušaja poništavanja izbornih rezultata koji su Joa Bidena postavili na predsjedničku poziciju.

“Imao sam tri razgovora s predsjednikom kojih se mogu sjetiti. Prošao sam sve rasprave i jasno sam dao do znanja da se ne slažem s idejom da su izbori ukradeni. Rekao sam predsjedniku da su to nebuloze”, izjavio je bivši državni tužilac SAD-a Bill Barr.

“Odlučno sam mu rekao da su mnoge informacije koje dobiva lažne i nisu potkrijepljene dokazima”, naveo je bivši vršilac dužnosti zamjenika državnog tužioca SAD-a Richard Donoghue. “Ono što su predlagali, mislio sam da je ludo. I sama teorija o krađi je bila potpuno luda”, naglasio je Eric Herschmann, bivši advokat Bijele kuće.

Donald Trump od prvog dana tvrdi da je napad na Kongres dok se u zgradi održavala sjednica na kojoj su potvrđeni izborni rezultati i Joe Biden postao 46. američki predsjednik bio spontan i rezultat nezadovoljstva građana, odnosno njegovih pristalica. No, svjedočenja učesnika protesta koji je rezultirao upadom u zgradu, te smrću šest osoba, ne podupiru Trumpove tvrdnje.

“Ono što me je ponukalo da dođem je činjenica da sam podržavao Trumpa sve vrijeme. Vjerovao sam da su izbori ukradeni. Trump nas je pozvao da dođemo”, izjavio je demonstrant Robert Schornak.

Sam Trump je dao izjavu u pisanoj formi na 12 stranica. Komisiju je nazvao prijekim sudom, te se i dalje drži svoje priče o izbornoj prevari: “Bijela kuća je u rasulu, demokrate su Bidena proglasili nesposobnim za kandidaturu za novi mandat. I na šta se Kongres pod kontrolom demokrata fokusira? Na prijeki sud, nadajući se time odvratiti pažnju američkog naroda sa velike patnje koju trpi. Istraga o 6. januaru koju provodi nepovjerljiva komisija je prevara i vrijeđa sve što nam je sveto u našem Ustavu. Da imaju ikakvih stvarnih dokaza, održali bi prava saslušanja sa jednakom zastupljenosti. Nemaju ih, pa koriste bespravno osnovanu komisiju kako bi napravili predstavu za američki narod, u posljednjem pokušaju vrijednom sažaljenja da američku javnost još jednom obmanu.”

Komisija koju bivši američki predsjednik naziva neustavnom sastavljena je od sedam demokrata i dvoje republikanaca i formirana je nakon procesa za Trumpov opoziv u februaru prošle godine. Iako nije bilo dovoljno ruku za opoziv, proces protiv njega je nastavljen u ovoj formi. Budući da je mogućnost opoziva tada bila diskutabilna, jer Trump u vrijeme procesa više nije bio predsjednik, pitanje je i kako ga se može pozvati na odgovornost i nakon ove serije pretresa, bez obzira na ishod, odnosno na dokaze koji će još biti izneseni.

Očekuje se da će pretresi biti iscrpni, ali neće biti završne riječi komisije. Ona planira da objavi dalje izvještaje o svojim zaključcima, uključujući preporuke o reformama zakonodavstva, uoči izbora za Kongres.

(FTV)
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25178 times
Been thanked: 25602 times

Post by ironman »

Ma to je Bidenov advokat izmislio.
Trump je u to vrijeme mucko varikinu u ustima..
dream of spring...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Eno sudija odobrio da pocne proces, dominion (oni sto prave glasacke masine) protiv newsmax sto su lagali o kradji na izborima.
1,6 milijardi dolara odsteta.
Pa ti petljaj, lazi i trolaj, nemre se drugacije sa bagrom, samo po dzepu i nogom medju rogove.
Dozvolite da se obratimo
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 18 Jun 2022, 16:26 Izgleda da Donald Duck ide u tvorza.
Protiv njega, svjedočili su i njegovi najbliži saradnici, zbog pokušaja državnog udara

Bivši američki predsjednik Donald Trump orkestrirao je prošlogodišnje pobune na Kapitolu u pokušaju da izvrši državni udar, navedeno je na samom početku saslušanja u američkom Kongresu o istrazi koja je u tom slučaju provedena.

Uz emitovanje 12-minutnog videosnimka smrtonosnog nasilja, koji do sada nije javno prikazan kao i uz iznenađujuća svedočenja najbližih Trumpovih saradnika, komisija je predstavila dio dokaza prema kojima je bivši američki predsjednik Donald Trump odgovoran za prošlogodišnji napad na Kongres.

“Šestog januara je bila kulminacija pokušaja puča. Drski pokušaj, kako je rekao jedan od demonstranata, da se svrgne vlada. Nasilje nije bilo slučajno”, izjavio je kongresmen Bennie Thompson, predsjedavajući Komisije za istragu napada na Kapitol.

“Nema sumnje da je predsjednik Trump itekako bio svjestan nasilja kako se razvijalo. Osoblje Bijele kuće ga je pozvalo da intervenira. Ne samo da je odbio reći rulji da napusti Kapitol, već nije pozvao niti jedan element vlade da naloži da se Kapitol brani”, istakla je kongresmenka Liz Cheney, potpredsjednica Odbora za istragu nemira na Kapitolu.

Kroz dokazni materijal, prikupljen iz oko hiljadu svjedočenja, izložene su informacije koje ne idu u prilog bivšem predsjedniku. Posebno šokantna su svjedočenja njegovih bivših saradnika koji su ga odgovarali od pokušaja poništavanja izbornih rezultata koji su Joa Bidena postavili na predsjedničku poziciju.

“Imao sam tri razgovora s predsjednikom kojih se mogu sjetiti. Prošao sam sve rasprave i jasno sam dao do znanja da se ne slažem s idejom da su izbori ukradeni. Rekao sam predsjedniku da su to nebuloze”, izjavio je bivši državni tužilac SAD-a Bill Barr.

“Odlučno sam mu rekao da su mnoge informacije koje dobiva lažne i nisu potkrijepljene dokazima”, naveo je bivši vršilac dužnosti zamjenika državnog tužioca SAD-a Richard Donoghue. “Ono što su predlagali, mislio sam da je ludo. I sama teorija o krađi je bila potpuno luda”, naglasio je Eric Herschmann, bivši advokat Bijele kuće.

Donald Trump od prvog dana tvrdi da je napad na Kongres dok se u zgradi održavala sjednica na kojoj su potvrđeni izborni rezultati i Joe Biden postao 46. američki predsjednik bio spontan i rezultat nezadovoljstva građana, odnosno njegovih pristalica. No, svjedočenja učesnika protesta koji je rezultirao upadom u zgradu, te smrću šest osoba, ne podupiru Trumpove tvrdnje.

“Ono što me je ponukalo da dođem je činjenica da sam podržavao Trumpa sve vrijeme. Vjerovao sam da su izbori ukradeni. Trump nas je pozvao da dođemo”, izjavio je demonstrant Robert Schornak.

Sam Trump je dao izjavu u pisanoj formi na 12 stranica. Komisiju je nazvao prijekim sudom, te se i dalje drži svoje priče o izbornoj prevari: “Bijela kuća je u rasulu, demokrate su Bidena proglasili nesposobnim za kandidaturu za novi mandat. I na šta se Kongres pod kontrolom demokrata fokusira? Na prijeki sud, nadajući se time odvratiti pažnju američkog naroda sa velike patnje koju trpi. Istraga o 6. januaru koju provodi nepovjerljiva komisija je prevara i vrijeđa sve što nam je sveto u našem Ustavu. Da imaju ikakvih stvarnih dokaza, održali bi prava saslušanja sa jednakom zastupljenosti. Nemaju ih, pa koriste bespravno osnovanu komisiju kako bi napravili predstavu za američki narod, u posljednjem pokušaju vrijednom sažaljenja da američku javnost još jednom obmanu.”

Komisija koju bivši američki predsjednik naziva neustavnom sastavljena je od sedam demokrata i dvoje republikanaca i formirana je nakon procesa za Trumpov opoziv u februaru prošle godine. Iako nije bilo dovoljno ruku za opoziv, proces protiv njega je nastavljen u ovoj formi. Budući da je mogućnost opoziva tada bila diskutabilna, jer Trump u vrijeme procesa više nije bio predsjednik, pitanje je i kako ga se može pozvati na odgovornost i nakon ove serije pretresa, bez obzira na ishod, odnosno na dokaze koji će još biti izneseni.

Očekuje se da će pretresi biti iscrpni, ali neće biti završne riječi komisije. Ona planira da objavi dalje izvještaje o svojim zaključcima, uključujući preporuke o reformama zakonodavstva, uoči izbora za Kongres.

(FTV)
I zasto ce u zatvor ? Nista nije uradio nezakonito, nazalos demokrata od Benedkta Arnolda zakon dozvoljava da se boris protiv opasnosti za Ameriku sve dok postupas u dobroj vjeri, a on i dan danas vice na sav glas ukrali su izbore.
Ima pravo on vjerovat kojem hoce advokatu nek nijs 8 od 10 kaze izgubio si oni ima pravo vjerovat onoj 2 koji kazu ukrali su ih ( a to sve bivsi drzavni tuzioci koji naplacuju 10K sat svog rada)

Ono ja razumjeo predsjednika vako nepije vode, to sta je on reako a sta je neka budala sebi prevela nije do njega.

Oni UZPovci ti se ni u put sreli sa Trumpom sta su oni htjeli uradit to je do njih nije im on rekao da to rade.

Znaci nema osnova da DOJ pokrene postupak i na kraju sve zavisi od jednoglasne odluke 12 porotnika a sanse da tu nebude bar jedan koji misli da je Trump u pravu ili bar j... ga moje republikanac su 0%
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Trump nikad jaci , demokrati guraju jer se boje da ce poslije novembarskih izbora javit da se kanddituaje

Rezultati izbora govore za sebe , svi koji su izasli na izbore a glasali za impeachment istjerani, ostali rekli necu se vise kandidovat.

U Juznom Texasu pobjedila zena koja je respiratori terapist, muz joj agent patrole , nebi to bili cudno da to mjesto u kongresu nisu drzali demokrati od 1870 , jest da je zena spasavala zivote za kovida prikljucivala ljude na respiratore,terapije ,muz heroj na granici , to je sredina u kojoj hispanici su 90% stanovnistva i ona kaje idem tamo da ih natjreamo da grade zid, a oni vicu gradi zid i glasju za nju to ti je ko izgubit od republikanaca u san francisko ili NYC, a ona jos prva u kongresu koja je rodjena Meksikana zena rodjena u Meksiku .Image

Ti vjeruj sta hoces al rezultati pokazuju da je Super MAGA u usponu cak se i Biden prepao.

Pazi ovog u Missouri,, on vodi prema anketama.

[media] [/media]
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Anna Paulin Luna
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

insomnia wrote: 21 Jun 2022, 06:09 Anna Paulin Luna
pomjesao si ih Anna je sa Floride isto MAGA
Image

Image

ovo je Mayra Flores is Texas , Elon Musk je javno izjavio da je on glasao za nju.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Slicne j.... li ih
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

Zabranila bi ovo javno pozivanje na nasilje sa oružjem.

SAD-e ima problem sto bi Trump mogao vrlo vjesto iskoristiti ,Baden je prestar i dementan za novi predsjednički mandat .

Demokrate trebaju mlađu krv .
Ostalo je cutanje.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Image

Image

jos kad obuku plave haljine ko da ih je jedna mati rodila.

Pazi ovdje kod zida stoji kaje Behko odnijela voda zid

Image
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Hurija wrote: 21 Jun 2022, 07:06 Zabranila bi ovo javno pozivanje na nasilje sa oružjem.

SAD-e ima problem sto bi Trump mogao vrlo vjesto iskoristiti ,Baden je prestar i dementan za novi predsjednički mandat .

Demokrate trebaju mlađu krv .
Njegovo pravo da se zajebava sa tkz. Republikanac samo u imenu. 1st amendment dok niko ne imenujes nisi prekrsio zakon

DeSantis je u igri i to ozbiljne ima sanse a i Mike Pence razmislja da bude Predsjednik

Image

Image
Last edited by rocko on 21 Jun 2022, 07:14, edited 1 time in total.
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

:D

Jest propagira i reklamira Zatvor ili pritvorsku jedinicu .

"Jedtra" je mlada ,zdrava masala.
Ostalo je cutanje.
Post Reply

Return to “Svijet”