Fašizam u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Pijani inspektor zaprijetio da će bebe baciti u Vrbas

Post by Katja »

camargue wrote:ebo mu inspektor zenu,nek ga davio,sto ce oni u pasijoj kafani?!i to jos s djecom,zenom i punicom i na uskrs sa staricama :bua ...a ako vec idu tamo onda samo sa magnumima za pojasom i bez djece i zenska sa sobom,drugacije se tamo ne ide..
Pasaga,upravo tako,gade mi se vise ti bosnjaci sa svojim merhametlukom-ono,polako cemo ,nemoj me dirat..bla bla ..
pukni ga u faci koliko mozes iznenada par puta i to je to!
Zašto čovjek ne bi mogao izaći s obitelji u birc? :?? Svašta od tebe...

I meni je bilo čudno što ga nije zatukao nečime jer imam osjećaj da bi mene morali držati da mu ne iskopam oči žličicom za kavu :ooo
al onda opet pomislim, čovjek je pametniji od mene. Zašto da odgovara za pijanu budalu?
Glumiti heroja možeš kad si sam a ne kad su ti djeca tamo... onda samo gledaš kako da njih udaljiš od opasnosti.
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

Katja,ovaj post i citiranje mog posta ti je bez veze..nego ,procitaj jos jednom i sve ce ti se kazat..,i SAMO TAKO funkcionise!
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja »

camargue wrote:Katja,ovaj post i citiranje mog posta ti je bez veze..nego ,procitaj jos jednom i sve ce ti se kazat..,i SAMO TAKO funkcionise!
Ok, pročitati ću još jednom. :oo
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

U BL zive podjednako muslimani kao i srbi i sad ti trebas bacati grah gdje njih nema da bi mogao izaci iz kuce. I na kraju ko su to oni da muslimani ne bi smjeli izaci iz kuce samo zato sto je njemu uskrs, zasto oni izlaze kad je bajram?
Treba ga objesiti za _uda na sred trga, ne znam sta bih mu uradila da mi spomene dijete, narocito u ovom kontekstu ali je covjek upravu, da ga je udario ili sta slicno on bi zavrsio u zatvoru i bog zna sta bi mu jos napakovali a ima dvije bebe o kojima se treba brinuti.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

Katja wrote:
camargue wrote:ebo mu inspektor zenu,nek ga davio,sto ce oni u pasijoj kafani?!i to jos s djecom,zenom i punicom i na uskrs sa staricama :bua ...a ako vec idu tamo onda samo sa magnumima za pojasom i bez djece i zenska sa sobom,drugacije se tamo ne ide..
Pasaga,upravo tako,gade mi se vise ti bosnjaci sa svojim merhametlukom-ono,polako cemo ,nemoj me dirat..bla bla ..
pukni ga u faci koliko mozes iznenada par puta i to je to!
Zašto čovjek ne bi mogao izaći s obitelji u birc? :?? Svašta od tebe...
zasto!?..ETO zasto.,sve ti se samo kaze zasto!...i jos pitas zasto!?!...jel se ti pravis ili si!? :oo

sa krKanom se moze samo krkanski i nikako drugacije...eto bilo je u bircuzu vise od pola srba a ni jedan nije ustao da kaze da to sto radi ovaj karina od cojka nije dobro!?
Last edited by STrendzer on 07 May 2013, 12:38, edited 1 time in total.
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Nazalost, proslo je vrijeme kada je raja skakala kako bi nekog odbranili, svak se boji za svoj zivot, sto ne iskljucuje da se ovi nisu slagali sa ovim majmunom.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3918 times
Been thanked: 2950 times

Post by Pasaga »

Veca wrote:
Pasaga wrote:Jaro Bosnjo se odmah up.iskio od merhametluka.

Naguravo se sa njim.... :lupa :zid
Umjesto da ga odmah cime bilo smiri ko zadnju dzukelu.

:vik

...aj,smiri ti nekog kad te uhvati za vrat,a sigurno je i fizicki bio slabiji od krvnika!
...ne kaze se dzaba,sto pijan govori i radi,trijezan misli i sputava se!...to nema nigdje i ja vise nemam rijeci!
Kolegice draga.....nije zgodno a reci cu...
vise puta mi je guran i pistolj u usta...pa sam i tad pruzao otpor...
onaj ko je kriv....ima vise razloga da se boji i bude nesiguran u svojoj nakani.
Nemora se biti jak.....
I imao je razlog vise da ga smiri prije negoli je to izgovorio,upravo zbog tog sto mu je
tu bila familija.
Taj Bosnjo,...moro je imat pri ruci ...casu,flasu....
Drugi bi sutra mnogo slobodnije setali svojim gradom...
Pa ..kosta....kostalo je i onako....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci »

nije mi jasno na osnovu cega su neki zakljucili da je zrtva musliman?

najzad, ne vazno. trebao ga je sahraniti istog momenta kad mu je spomenuo djecu, a da ne kazem kad ga je uhvatio za vrat.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

paparaci wrote:nije mi jasno na osnovu cega su neki zakljucili da je zrtva musliman?

najzad, ne vazno. trebao ga je sahraniti istog momenta kad mu je spomenuo djecu, a da ne kazem kad ga je uhvatio za vrat.
..ma da mi je rodjeni brat.....
odmah.... :puca
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

paparaci wrote:nije mi jasno na osnovu cega su neki zakljucili da je zrtva musliman?

Pa kad te neko nazove Turčin, misli na to da si musliman...
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9843 times
Been thanked: 11601 times

Novi fašistički skandal u BiH

Post by Krokodil Behko »

HDZ-ova profesorica sa svojim đacima poslala jasnu poruku

Image

Čak i ako je riječ o šali, a vjerovatno su akteri ove fotografije to imali na umu (jedan od njih, naime, stisnuo je šaku u partizanski pozdrav) – ovo je potpuno neprimjereno i riječ je o nezapamćenom skandalu…

- Samo dan nakon najave akcije prikupljanja potpisa za donošenje Zakona o zabrani fašističkih i neofašistički organizacija u Bosni i Hercegovini pod nazivom „(G)lupi fašizam!“, zastupnica HDZ-a BiH u skupštini Livanjskog kantona Ivica Pašalić-Lhotak svojim istupom je pokazala neophodnost donošenja ovakvog Zakona. Naime, mediji su juče objavili fotografiju ove HDZ-ove “profesorice” i aktuelne zastupnice u kantonalnoj skupštini na kojoj je zajedno sa par učenika nacističkim pozdravom “Sieg Heil” poslala više nego jasnu poruku mladim ljudima i građanima Bosne i Hercegovine.

Image

Ovim putem Forum mladih SDP BiH osuđuje fašistički istup HDZ-ove zastupnice kojim je pokazala nepohodnost donošenja Zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija bez kojeg Bosna i Hercegovina ne može biti društvo ravnopravnih građana i naroda. Forum mladih SDP BiH očekuje od skupštinskih zastupnika Livanjskog kantona, kao i predstavnika Hrvatske demokratske zajednice da sankcionišu “profesoricu” Ivicu Pašalić-Lhotak i pošalju jasnu poruku svim njenim istomišljenicima da fašizmu nema mjesta u bosanskohercegovačkom društvu.

Ovakvu poruku učenici i nastavnici gimnazije Jozo Mašić su već poslali njihovim neučestvovanjem i osudom “profesoricinog” veličanja fašizma! – naveo je u svom priopćenju dostavljenom medijima u utorak Centar za informisanje Foruma mladih SDP BiH.
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: Novi fašistički skandal u BiH

Post by Dust »

Ah ta djeca.....
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

haj ne serite vise,od svakog qurca dramu pravite :rol ...........mora insan dooobro paziti kako ce se uslikati,kud ce sa rukom,nogom,glavom,guzicom :123
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Kad Hrvat ili Hrvatica digne ruku , to nije ok a kad Srbin digne ruku sa tri prsta, to prolazi, to nije problem.
Ono što znači uzdignuta desnica, to isto znače i tri uzdignuta prsta.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

mrki62 wrote:Kad Hrvat ili Hrvatica digne ruku , to nije ok a kad Srbin digne ruku sa tri prsta, to prolazi, to nije problem.
Ono što znači uzdignuta desnica, to isto znače i tri uzdignuta prsta.
Mrki,sve ovo vrjeme dok si bio odsutan..
...ko da si bio negdje u podrumu.... :haha :pusi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

dacina_curica

Post by dacina_curica »

Ja vas nista ne kontam. :grana

Mi smo haman toliko oguglali (prevod za Katju - nesto poput odrvenili, postalo nam je svejedno) na fasizam da nas vise nista ne uznemirava. Ovoj profesorici ilistajevec treba nabiti nogu u dupe momentalno. Mali fasisoidima iz Srbije redovno lomiti ta tri podignuta prsta. Lokalnim Bosnjackim ublehasima otresti njihov fasizam od glavu. Mi umjesto da se krecemo naprijed sve vise i vise regresiramo....ma ni kameno doba nije dovoljno progresivno za nas, jebo nas. (Izvinjavam se sto psujem, udaraj recku :))
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

ma boli tu profesoricu dupe za fasizam ili bilo sto,bitno je nest uradit,po mogucnosti glupost kakvu,sto veca to bolja,samo et da insan malo upadne u oci,a ako dospije i u novine kakve e onda je to zivotni uspjeh,ja se kladim da ovu fotku,clanak i sve o tom vec ima uokvireno u dnevnom boravku i jadna svrsi bar triput kad vidja sebe :kafa
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja »

Sankcionirati svaki fašistički i slični ispad - da,
ali medijske pozornosti takvim budalama ne davati.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9843 times
Been thanked: 11601 times

NEUM

Post by Krokodil Behko »

Image

Portal HercegBosna.org sa užasom je prokomentarisao noćašnje djelo nepoznatih autora koji su šahovnicu na brdu iznad Neuma prefarbali u srce, poručujući tako svim građanima - vodimo ljubav, a ne šah!

Stanovnici Neuma šokirali su se jutros kada su vidjeli da je tijekom noći od strane muslimanskih turista prefarban grb Herceg-Bosne, koji se već dugi niz godina nalazi na poluotoku preko puta ovog gradića!, piše portal HercegBosna.org.

Image

Kako su tijekom jutra javili mediji, grb je prefarban na način da je dobio izgled srca, čime se željelo dodatno "zavući Hrvatima" i nacionalistički muslimanski motiv prikazati kao "univerzalni", navodi dalje ovaj portal te komentira:

U ovim trenucima na muslimanskim portalima muslimanski šovinisti u stotinama komentara svršavaju na ovaj potez uznemiravanja građana Neuma.

Kako Bljesak.info neslužbeno doznaje, tijekom jutra započelo je ponovno farbanje grba, odnosno njegovo vraćanje u prvobitno stanje.

Kako doznajemo, počinitelji su privedeni i nalaze se u policijskoj postaji Neum.

U zamjenu za odustajanje od prekršajne prijave, počinitelji su kako doznajemo pristali uraditi društveno korisni rad - obnavljanje i ponovno crtanje grba, zaključuje HercegBosna.org.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
laganini
Spamer
Spamer

Re: "Muslimanski turisti oskrnavili šahovnicu u Neumu"

Post by laganini »

koji pametan sudac...zbilja,ovo još nisam doživio bravo majstore..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Post Reply

Return to “Politika u BiH”