Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Jest propagira i reklamira Zatvor ili pritvorsku jedinicu .
"Jedtra" je mlada ,zdrava masala.
Jok ba samo potpuno izbacivanje svih koj nisu uz Super MagA a on je bivsi Navy Seal , a kad je bio guverner bili mu napakovali svasta , covjek da ostavku i na kraju se ispostavi sve bila laz ali republikanci samo u imenu prvi bili da skoce na njega. Mlade zdrave sposobne.
Jak ti Trump. Pravi postmodernistički predsjednik koji se bavi interpretacijama već uklesanih činjenica kako bi kreirao i forsrirao svoja subjektivna stajališta u vezi istih... samo što ovo trumpisti ne vide, već misle da je samo prisutno u drugom taboru, a njega vide kao spas što je apsurd.
jos kad obuku plave haljine ko da ih je jedna mati rodila.
Pazi ovdje kod zida stoji kaje Behko odnijela voda zid
Četnikuša, ona prava, ideološka. Meksička sejdinica
Po cemu?
Zena se kandidovala , za nju narod glasao , eno je u Kongresu,
fakti su nemoljivi
ona zivi u pogranicnom pojasu sa Meksikom.
to je regija druga po broju i procentu Hispanika , 90% populacije Hispanici
ona rekal da je da se pravi zid, oni je podrzali .
Zato sto oni vide negativne posljiedice ilegalne imigracije ,
ti o zidu i imigraiciji slusas misljenja koje kakvih John Oilvera i CNN a oni zive 3500 kilometara od granice ,i na granici proveli vremena koliko i ti to jest 0 dana.
to je ko kad bi neko iz Ciriha pricao sta nije dobro u Bosni.
A da ti dam ideju kolki je to poraz za demokrate, to je isto ko kad bi Bakir Izetbegovic pobjedio u Sipovu.
Problem je sto ljudi grade misljenje na osnovu novinara koji prevode clanke google translatorom i onda skvo norvesko stopalo postane ministrica untrasnjih poslova a ne prostornog uredjenja ( jer novinar nezna da ministarstva unutrasnjih poslova nema USA) nuance engleskog jezika su vazne.
Uzmu ljudi i prevedu vijesti sa CNN ( Harward im pokaze vi ste u prvih 100 dana imali 93% negativne izvjestaje o Trump , a zasto , zato sto ste vi o tweet prdili umjesto da se fokusirate na sta je on uradi, pa bi to bilo mozda 50%) iil Don Lemon koji izvali ja samo vjesti podastirem a nek gledaoci odluce a oni mu pokazu izjavu da je jedina partija koja se bori za demokratiju i Ameriku Demokratska partija , ono nije to vijest nego propaganda)
Pa dobro. ‘snjaci su u mnogo stvari za’nji ili tu neđe u svijetu ali u mlacenju gloginja tuđim kurcem su neprikosnoveni sampioni.
Lahko je bilo optuzivati Mađarsku i Poljsku za fasizam prema “ljudima u pokretu” iz udobne fotelje. Kad braca šljegoše uTuzlu i u Šeher krenuse “konacna rijesenja” situacije
Tako su i Meksikanci preko noci promjenili stav o ilegalnoj migraciji nakon sto su ih posjetila braca iz Juzne Hamerike
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Realno,globalna slika je trenutno toliko poremecena da sto se nas ovdje tice,da se George W Bush kandiduje i pobijedi to ovdje nista promijenilo ne bi.
A to mozemo zahvalit ukrajincima i faktu da su zaustavili orke.
U suprotnom,ulje bi bilo 2,5KM ,gas dodzaba ,dizel isto ali i realnost o cijepanju drzave..
Tako da doista mi ovdje kad raspravljamo o demokratskim i republikanskim kandidatima je cool diskisija al od nje imamo koristi kao rum od rucka bez luka..
insomnia wrote: 23 Jun 2022, 19:39
Pa dobro. ‘snjaci su u mnogo stvari za’nji ili tu neđe u svijetu ali u mlacenju gloginja tuđim kurcem su neprikosnoveni sampioni.
Lahko je bilo optuzivati Mađarsku i Poljsku za fasizam prema “ljudima u pokretu” iz udobne fotelje. Kad braca šljegoše uTuzlu i u Šeher krenuse “konacna rijesenja” situacije
Tako su i Meksikanci preko noci promjenili stav o ilegalnoj migraciji nakon sto su ih posjetila braca iz Juzne Hamerike
Jok ba nisu oni promjenili stav dok Biden nije posao pricat da hoce da ih upusti onako bez ikakvo reda.
ironman wrote: 23 Jun 2022, 19:46
Realno,globalna slika je trenutno toliko poremecena da sto se nas ovdje tice,da se George W Bush kandiduje i pobijedi to ovdje nista promijenilo ne bi.
U suprotnom,ulje bi bilo 2,5KM ,gas dodzaba ,dizel isto ali i realnost o cijepanju drzave..
Tako da doista mi ovdje kad raspravljamo o demokratskim i republikanskim kandidatima je cool diskisija al od nje imamo koristi kao rum od rucka bez luka..
Kakvi ba ukrajinic nebi oni 3 dana opstali da ih mi nismo pogurali opremom, treningom, oruzijem , informacijama a nismo garantovali mirovni sporazum ko kod nas Dejton, sta mislis sta bi se deslio da na nas krenu.
Nema nista od cijepanja drzave, Amerika potpisala na Dejton, ( neda Amerika da joj se od usta pravi hala, kazem ti bio bi im zadnji srpski ustanak, mozda 2990 bi se mogli ustat a nasi pra-praunici ih gledat sa Saturna i smijat se budalama)
Last edited by rocko on 24 Jun 2022, 02:23, edited 1 time in total.
insomnia wrote: 23 Jun 2022, 19:39
Jok ba nisu oni promjenili stav dok Biden nije posao pricat da hoce da ih upusti onako bez ikakvo reda.
Ma jasta su. Kad su sljegla ona braca iz Venecuele u Mehiko i oni su odjednom vidjeli zid kao otkrovenje
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
ironman wrote: 23 Jun 2022, 19:46
Ti nemas konja u toj trci ali mi koji zivimo u USA imamo i bitno je ko ce donositi odluke koje ce utjecati na zivot moje djece i unucadi.
Kako se čini, Trumpac će u tvorza, zbog državnog udara
EKSPLOZIVNO SVJEDOČENJE POTRESLO AMERIKU: "Trump je fizički napao agenta tajne službe, zgrabio volan i zaurlao...."
Devetoročlanom, dvostranačkom odboru američkog Kongresa koji istražuje događaje 6. januara, odnosno napad Trumpovih pristaša na Kapitol, nedostajao je ključni dio slagalice, preciznije svjedočenje nekoga ko bi mogao iz prve ruke iznijeti događanja u Bijeloj kući u satima prije i tokom napada.
Tu prazninu popunila je Cassidy Hutchinson (25), bivša savjetnica šefa kabineta Bijele kuće Marka Meadowsa. Ono što je opisala je doista poražavajuće, a to je da je američki predsjednik pokušao zgrabiti volan automobila u kojemu se vozio te da se hrvao s pripadnikom tajne službe u pokušaju da svoju povorku preusmjeri na Kapitol gdje su se okupljale njegove pristaše, prenosi BBC. Trump te navode opovrgava.
Hutchinson je ispričala da joj je Meadows rekao da misli, nekoliko dana prije napada, da bi stvari mogle postati 'jako, jako loše'.
Govorila je o tome kako su dužnosnici Bijele kuće dobili upozorenje da je moguće izbijanje nasilja. Rekla je da je Trump osobno znao da su njegove pristaše, koje su došle na jutarnje okupljanje u blizini Bijele kuće, bili naoružani. Naime, agenti tajne službe su ih odbili i preusmjerili ih svejedno na Kapitol.
- Nije me **** briga što imaju oružje. Nisu ovdje da bi meni naudili. Pustite moje ljude unutra. Odavde mogu marširati do Kapitola, govorio je Trump, kako je ispričala Hutchinson.
Neke od najzanimljivijih detalja saznala je iz druge ruke. Ispričala je odboru kako joj je jedan dužnosnik Bijele kuće rekao da je predsjednik inzistirao na odlasku do Kapitola nakon njegova skupa u Bijeloj kući. Kada je saznao da se povorka vraća u Bijelu kuću, pokušao je zgrabiti volan te se hrvao sa agentom tajne službe.
- Ja sam j**** predsjednik. Odvezite me do Kapitola, urlao je Trump, kako prenosi Hutchinson.
Nakon njezina svjedočenja, izvor blizak Tajnoj službi rekao je za CBS da su i agent i vozač koji su bili u automobilu s Trumpom bili voljni svjedočiti pod zakletvom da bivši predsjednik nije fizički napao nikoga i da nije pokušao uhvatiti volan.
Kasnije tijekom dana, Hutchinson je čula kako Meadows govori da je Trump izrazio svoje odobravanje kada je saznao da izgrednici pozivaju potpredsjednika Mikea Pencea da se objesi.
- On misli da Mike to zaslužuje. On ne misli da oni rade nešto loše, riječi su koje je izgovorio Meadows, prema svjedočenju Hutchinson.
Na prvostupanjskom sudu takvi bi se dokazi smatrali pričama iz druge ruke i smatrali bi se skepticizmom. Međutim, na saslušanju je bilo eksplozivno i bit će iskorišteno kako bi se stvorio pritisak na Trumpove visoke dužnosnike koji su dosad odbijali svjedočiti, poput glavnog odvjetnika Bijele kuće Pata Cipollonea.
- Ako ste danas čuli ovo svjedočenje i iznenada se sjetite stvari kojih se ranije niste mogli sjetiti ili otkrijete neku hrabrost koja se skrivala, naša vrata ostaju otvorena, rekao je Bennie Thompson, šef odbora na kraju današnje rasprave.
Dok je svjedočila Cassidy Hutchinson, Trump je na svojoj društvenoj platformi pokušao potkopati njezine tvrdnje.
Komentirao je na sličan način kako se inače obraća svojim kritičarima. Poručio je kako gotovo da ne poznaje gospođu Hutchinson, ali da je čuo 'negativne stvari o njoj'. Nazvao ju je 'lažnjakom' i 'drukerom' rekavši da je ogorčena jer joj nije dao posao nakon što je napustio Bijelu kuću.
Na stranu sto ne volim Trumpa niti podrzavam njegovu politiku, ali kako je mogao "zgrabiti volan" kad ne sjede na prednjim sjedistima (predsjednici) nego nazad u autu?
Svjedok a vamo rekla kazala pricali joj kaje probo smotata volanu nekako kroz blindrano staklo se teleportiro sa zadnjeg sjedista i sa 4.5 metara dohvatio volan nema druge levitiro jos malo ce po prici ove svjedoknje Trump ko Isus hodat po vodi.
Julia-Klara wrote: 29 Jun 2022, 10:37
Na stranu sto ne volim Trumpa niti podrzavam njegovu politiku, ali kako je mogao "zgrabiti volan" kad ne sjede na prednjim sjedistima (predsjednici) nego nazad u autu?
Malo mi ovo ne pije vode.
Plus sto je naravno sve rekla-kazala, bez dokaza.
Pa pise u clanku gore citiranom
-
Ja sam j**** predsjednik. Odvezite me do Kapitola, urlao je Trump, kako prenosi Hutchinson.
Nakon njezina svjedočenja, izvor blizak Tajnoj službi rekao je za CBS da su i agent i vozač koji su bili u automobilu s Trumpom bili voljni svjedočiti pod zakletvom da bivši predsjednik nije fizički napao nikoga i da nije pokušao uhvatiti volan.
Kasnije tijekom dana, Hutchinson je čula kako Meadows govori da je Trump izrazio svoje odobravanje kada je saznao da izgrednici pozivaju potpredsjednika Mikea Pencea da se objesi.