BiH na putu u EU i NATO

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Imamo li alternativu mimo EU i NATO??

Nemamo
29
48%
Imamo ali je lošija
10
17%
I nije nešto ta EU
13
22%
Ne znam
1
2%
Glasam za Afriku
7
12%

Total votes: 60

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times
Status: Offline

Re: BiH na putu u EU i NATO

Post by ironman »

Duminjo wrote: 21 Jun 2022, 11:19
ironman wrote: 21 Jun 2022, 11:10 Da to za njemacku vojsku sam negdje pisao..
Strasno bitno pogotovu u svjetlu protivljenja laktaskog bivola tom potezu.
Zapravo su porucili koliko je govedo nebitno i da samo dzaba rice u prazno...
Sto se odbrambenih kapaciteta tice..
Izgradnja baze NATO snaga stalnog oblika na teritoriji BiH bi bila najznacajnija vijest za nas u zadnjih pa eto 100 godina..
Da zaboravimo da nam je prvi susjed mordor..ostale necu spominjati..

A.vidis da su se uzjebali samo oko korupcije.
Vide ljudi, nisu coravi. Toliko godina se ulaze, gura, daje i opet imas zemlju na pragu evrope sa standardnom i lopovlukom ko u tanzaniji. A taj lopovluk je toliko pustio korijenje da ni jednu jebenu promjenu u drzavi ne mozes napraviti jer, ako nesto ucinis, neki zakon izglasas, ode glava jednom, mozda i dvojici a mozda i sve trojici (znamo na koju trojku mislim).

Ono jednostavno ne smiju sjeci granu na kojoj sjede a dok se ta grana ne osijece, nema bogami ni u NATO ni u EU. A nema vala ni normalnih zivota.
Jel se sjecas prvog poteza pri ulasku Hr u EU.
Covjek koji je bio gospodar Hrvatske zavrsi plesuci gangam style ispred ulaznih vrata.
Mislim na Sanadera.
A onda Agrokor.
I sve sto se desilo..
To je otprilke odgovor na sve.
dream of spring...
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

ironman wrote: 21 Jun 2022, 11:21

Vide ljudi, nisu coravi. Toliko godina se ulaze, gura, daje i opet imas zemlju na pragu evrope sa standardnom i lopovlukom ko u tanzaniji. A taj lopovluk je toliko pustio korijenje da ni jednu jebenu promjenu u drzavi ne mozes napraviti jer, ako nesto ucinis, neki zakon izglasas, ode glava jednom, mozda i dvojici a mozda i sve trojici (znamo na koju trojku mislim).

Ono jednostavno ne smiju sjeci granu na kojoj sjede a dok se ta grana ne osijece, nema bogami ni u NATO ni u EU. A nema vala ni normalnih zivota.
Jel se sjecas prvog poteza pri ulasku Hr u EU.
Covjek koji je bio gospodar Hrvatske zavrsi plesuci gangam style ispred ulaznih vrata.
Mislim na Sanadera.
A onda Agrokor.
I sve sto se desilo..
To je otprilke odgovor na sve.
Nismo bi bas za porediti sa Hrvatskom a ni sa Srbijom. Jednostavno su u boljem polozaju. I opet, oni nesto moraju uraditi u vezi korupcije a kamo li mi da ne moramo.
Eto, dace nam onako ulaznicu. Vuci ce nas za rukav i moliti. Hoce hoce :ooo

Ljudi dali misljenje, uslove jasne ko dan. Izvoli, ispuni makar nesto pa cemo pricati. Al jok, zapelo na korupciji i ne odapinje i moš ga jebat.

Bilo bi mozda dobro da ova angazovanost ostane preko ljeta, do oktobra. Ako se evropljani i britanci ovako nastave zanimati do izbora, znak je to da zele maknuti trenutnim vlast. Opozicija bi ovo morala prepoznati. Jer, kad zapad hoce nekoga da makne, obicno to tako i bude.

Znakova i migova je u posljednje vrijeme sa zapada više nego dovoljno. Plus, Smidt ne preza previse da nesto nametne a nista on nametnuti ne moze sam bez njihovog odobrenja.

Tipujem da ce makar dvije od tri vodece stranke popustiti u oktobru. HDZ je jbeno skinuti.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Calla wrote: 21 Jun 2022, 10:19
Pasaga wrote: 15 Jun 2022, 17:24

Da je i mrvca postenja,respekta u toj EU,prema BH,svima je put u EU MORAO biti preko BH ....
Znaju se uslovi ulaska u EU.
Svaka drzava koja tezi prema clanstvu mora ispunjavati I cetvrti administrativni kriterij koji nalaze prilagodbu cijelom nizu vlastitih regulativa kako bi postala uspjesan kandidat. Evropska pravna stecevina,
treba vidjeti dokle je Bosna I Hercegovina stigla u svim tim kriterijima ulaska!?
To bas i nije istina ali je lijepo zatvarati oci pred stvarnoscu.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

ironman wrote: 21 Jun 2022, 11:10 Da to za njemacku vojsku sam negdje pisao..
Strasno bitno pogotovu u svjetlu protivljenja laktaskog bivola tom potezu.
Zapravo su porucili koliko je govedo nebitno i da samo dzaba rice u prazno...
Sto se odbrambenih kapaciteta tice..
Izgradnja baze NATO snaga stalnog oblika na teritoriji BiH bi bila najznacajnija vijest za nas u zadnjih pa eto 100 godina..
Da zaboravimo da nam je prvi susjed mordor..ostale necu spominjati..

Oni jednostavno ne smiju sjeci granu na kojoj sjede a dok se ta grana ne osijece, nema bogami ni u NATO ni u EU. A nema vala ni normalnih zivota.
Da. U ostatku Evrope korupcija je nepostojeca. Skokni nekad na odmor do Bugarske npr. da ne spominjemo Ukrajinu koja vazi za jednu od najkorumpiranijih drzava u Evropi ali evo sad imaju preceg posla.
Svezo ti je ruke uredjenjem zemlje, vidi sve sta se radi i opet te smara nekim nemogucim uslovima. Da hoce mogli bi rijesiti situaciju za mjese ali smo jednostavno mali i beznacajni, nevicni politici da nikog ne zanimamo. Doduse moraju i zapadne diplomate upisati sta u sihtaricu
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22487 times
Been thanked: 20609 times

Post by Masamune »

Jedini spas da se BiH bar donekle spasi od mita, korupcije i organiziranog kriminala je ulazak u EU.

Pa pogledajte samo šta rade sa gorivom... dizel 3,73 KM u okolini Sarajeva. Svaki dan skoči za 5 KF. Takav rast je neosnovan. Čisti kriminal i lov u mutnom, kao i podizanje gornje granice izdržljivosti kod ljudi.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14601 times
Been thanked: 10087 times

Post by Julia-Klara »

Da bi se nesto pomaklo naprijed u pozitivnom smjeru, nuzna je revizija Dejtonskog sporazuma. Bez toga ce se vazda tapkati u mjesti, i cekati da neko drugi donese odluke umjesto nas (mislim na sve).
Ovakvo uredjenje drzave je vrzino kolo, iz kojeg se ne moze nista pozitivno izvuci
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

insomnia wrote: 21 Jun 2022, 12:06

Oni jednostavno ne smiju sjeci granu na kojoj sjede a dok se ta grana ne osijece, nema bogami ni u NATO ni u EU. A nema vala ni normalnih zivota.
Da. U ostatku Evrope korupcija je nepostojeca. Skokni nekad na odmor do Bugarske npr. da ne spominjemo Ukrajinu koja vazi za jednu od najkorumpiranijih drzava u Evropi ali evo sad imaju preceg posla.
Svezo ti je ruke uredjenjem zemlje, vidi sve sta se radi i opet te smara nekim nemogucim uslovima. Da hoce mogli bi rijesiti situaciju za mjese ali smo jednostavno mali i beznacajni, nevicni politici da nikog ne zanimamo. Doduse moraju i zapadne diplomate upisati sta u sihtaricu
Pa i ja ovo govorim, da smo mali i nebitni. I bugari i rumuni su usli u oba saveza samo zbog geografskog polozaja.

Oni nama trebaju, ne trebamo mi njima. Ako hocemo, moramo dati ono sto traze i to je to. Ili makar dio jer evo zadnjih mjeseci su kao nesto više zainteresovani (fala Dodiku).
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Sta kaze ona Kovid baba. Ukrajina je uradila mnogo vise od BIH. Jel to glumac prizno đe su pare sa offshore racuna?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Duminjo wrote: 21 Jun 2022, 12:12
insomnia wrote: 21 Jun 2022, 12:06
Pa i ja ovo govorim, da smo mali i nebitni. I bugari i rumuni su usli u oba saveza samo zbog geografskog polozaja.

Oni nama trebaju, ne trebamo mi njima. Ako hocemo, moramo dati ono sto traze i to je to. Ili makar dio jer evo zadnjih mjeseci su kao nesto više zainteresovani (fala Dodiku).
Opet onaj bosnjacki mentalitet sjedi hljebu da te jedem. Ucicemo u EU i oni ce nam sve zavrsiti carobnim stapicem. Mi cemo samo slagati eurice u torbicu
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

insomnia wrote: 21 Jun 2022, 12:01
Calla wrote: 21 Jun 2022, 10:19

Znaju se uslovi ulaska u EU.
Svaka drzava koja tezi prema clanstvu mora ispunjavati I cetvrti administrativni kriterij koji nalaze prilagodbu cijelom nizu vlastitih regulativa kako bi postala uspjesan kandidat. Evropska pravna stecevina,
treba vidjeti dokle je Bosna I Hercegovina stigla u svim tim kriterijima ulaska!?
Kako nije ,
pa Bosna jos uvjek ne zeli demokratski nacin zivota,
u svim instuticionalnim ustanovama imas dokaz.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

insomnia wrote: 21 Jun 2022, 12:13 Sta kaze ona Kovid baba. Ukrajina je uradila mnogo vise od BIH. Jel to glumac prizno đe su pare sa offshore racuna?
Ma sta ce tu biti bog zna. Zajebi pusta obecanja.
Najebace Ukrajina ko i mi. Nece to biti normalna drzava sigurno bar narednih 50 god
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9030 times
Been thanked: 5786 times
Status: Online

Post by Mister No »

Neće.

U Ukrajini nema muslimana.
The Dark Side Of The Forum...
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Calla wrote: 21 Jun 2022, 12:17
insomnia wrote: 21 Jun 2022, 12:01
Kako nije ,
pa Bosna jos uvjek ne zeli demokratski nacin zivota,
u svim instuticionalnim ustanovama imas dokaz.
Pa upravo im je ta ista EU to i omogucila. Osim toga nije valjda da vjerujes da je u nor Gruziji ista bolje
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Mister No wrote: 21 Jun 2022, 12:57 Neće.

Ma i mi smo saka muslimana za zapad, haman nebitni. Nije da nam se raduju ali nije ni to sada glavni problem. 90-ih je mozda bio veci.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14601 times
Been thanked: 10087 times

Post by Julia-Klara »

Duminjo wrote: 21 Jun 2022, 13:03

Ma i mi smo saka muslimana za zapad, haman nebitni. Nije da nam se raduju ali nije ni to sada glavni problem. 90-ih je mozda bio veci.
Bas vala :cudi Vise ih ima u svakoh drzavi EU kao naturazovanih gradjana nego nas u BiH
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Mister No
Has thanked: 9030 times
Been thanked: 5786 times
Status: Online

Post by Mister No »

Julia-Klara wrote: 21 Jun 2022, 13:04
Duminjo wrote: 21 Jun 2022, 13:03

Bas vala :cudi Vise ih ima u svakoh drzavi EU kao naturazovanih gradjana nego nas u BiH
Jok.

Nije problem kad odes u njihovu drzavu kao pojedinac-musliman
Problem je kad hoces da uneses tamo svoju suverenu drzavu kojom upravljas kao musliman.

Nebo i zemlja.

Srbija da hoce vec bi bila u EU.
The Dark Side Of The Forum...
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

Mister No,
Nije do muslimana nego imate li sposoban kadar koji ce u javnom nastupu dokazati da rade I da poznaju proceduru ulaska u EU. Nazalost kod nas je puno javnog zaklinjanja u EU I u Nato a, u sustini vecina boga moli da se EU raspadne I da nemate sa tom tvorevinom nikakvog dodira. I na tom podrucju za brzi ulazak potrebna je pomoc od ljudi iz EU koji su upoznati sa pravim vrjednostima iskrenog djelovanja na licu mjesta I koji ce se drzati domacina koji su zeljni ili u stanju stvoriti prave uslove za izaci iz tog blata u kojem se kaluzate godinama ne bi li mozda nesto napravili dobroga od te zemlje, da lici bar malo na demokratski uredenu I u kojoj ce ljudi vidjeti svoju budućnost I prosperitet.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Samo sto onda muslimani mogu glasati u vijecu evrope a ovi po fr i njemackoj se ne pitaju nista.
Vidis ti kolika je fr nemas sedam arapcina da su u politici.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

Najmanje 10 godina ce morati I ukrajinci cekati za ulazak.
Al polako, pred nama je,
budemo pratili sta ce se desiti.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9857 times
Been thanked: 11640 times

Post by Krokodil Behko »

Calla wrote: 21 Jun 2022, 14:06 Mister No,
Nije do muslimana nego imate li sposoban kadar koji ce u javnom nastupu dokazati da rade I da poznaju proceduru ulaska u EU.

Naš je problem ustavne prirode.
Imamo dvije ostvarene etnokratije u BiH. Najgori iz Srba i Hrvata su vlast, pa se podrazumijeva da će i najgori zi Bošnjaka biti vlast. Te etnokratije treba ukloniti i to je problem. Međutim, one neće biti uklonjene, jer imaju svu moguću podršku iz Srbije i Hrvatske, kao i sa evropske desnice.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”