Parada ponosa u Sarajevu

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Da li ste za održavanje gay pride u Sarajevu?

Da
53
42%
Ne
64
51%
Da ali strah me od posljedica
2
2%
Ne znam
6
5%

Total votes: 125

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times
Status: Offline

Re: Nova Parada ponosa u Sarajevu 14. 08. 2021. g.

Post by Superhik »

Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 21:33
Bingov buraz wrote: 25 Jun 2022, 21:30

Čista desetka je samo za policiju koja je spriječila da dodje do scena divljeg zapada. Sarajlije će dobiti desetku onda kada neometano prodju kraj parade, samo okrenu glavu ako im se ne svidja i nastave svojim poslom. U tome jeste fol, ne moraš ih voliti, oponašati, hvaliti, aplaudirati,... samo ih nemoj tući ili gadjati nečim.

Imali smo i posjetu navijača repke Srbije uz svu popratnu četničku ikonografiju pa nije došlo do incidenta jer je bilo jako policijsko obezbjedjenje. Što znači ipak da to ne tolerisemo u glavnom gradu.

Tako i sa ovom paradom. Daleko od tolerancije. Za razliku od srpskih nacionalista, od pedera ne prijeti nikakva opasnost. Pa ni ako se sagnes kad ti ispadnu ključevi.

Sve ostalo što si naveo se apsolutno slažem.
Ne moze policija, da je ne znam ti kakva, sprijeceti neki manji incident. Ako neko hoce da ga napravi, napravice ga.
Slažem se. Za manji incident treba manja grupa nasilnika a to policija lakše i spriječi i pohvata, kazni. Bilo je i u Kopenhagenu likova koji su bacali flaše na njih pa su odrapili primjerne kazne. Opet tu povorka prodje bez incidenta sa svega par drotova. Veća grupa nasilnika može bez ikakvih problema prići paradi i napraviti belaj.
Jednostavno su ljudi takvi da okrenu glavu na stvari koje im se ne sviđaju.

Kod nas je još ona mahalska filozofija gdje mislimo da možemo davati svoj sud o drugima pa i silom.

Oba parada nije nikakav uspjeh nizakoga osim za policiju. Pederi su još nepopularniji zbog blokiranih saobracajnica. A onoliko obezbjedjenje je samo pokazalo kolika je naša tolerancija. Jbt ko da nam je Joe Biden dolazio.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14875 times

Post by Dori »

Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 21:32
Dori wrote: 25 Jun 2022, 21:14

Ne bih se složila….da ne fali im dlaka sa glave…

Prvi gay pride u Sarajevu: Osiguravat će ga 1100 policajaca, 150 zaštitara i betonske prepreke

Hajmo napraviti Pride bez ovog gore, pa da vidimo hoće li kome faliti dlaka sa glave? Šta misliš? Onako iskreno?

Čitaš li portale i komenatre na istim? Tući, razapeti, osposobiti Auschwitz…..Da ne idem dalje….
Citajuci komentare, SDA HDZ i SNSD nikad ne bi bili na vlasti. Svi znaju da su lopovi, svi bi ih otjerali motkom i u zatvore a u stvarnom zivotu, evo kolko godina ljudi glasaju za iste.
Citajuci komentare, covjek bi reko da smo mi najpametniji na svijetu, da sve znamo i u sve se razumijemo a za pola godine uvezemo obicne pitke vode iz inostranstva za 100 miliona KM.
Citajuci komentare, Memic ima podrsku trista miliona ljudi. Izadje covjek na proteste (a znamo sto izlazi) bude naroda koliko u jednim prosjecnim svatovima.
Rudare, penzionere i ostale ne treba napominjati. I bog ih je zaboravio. Ali ih nisu zaboravili fejzbuk ratnici.
Citajuci komentare, fadil novalic je vec godinama mrtav covjek a u stvarnosti, fadil trpa i ne vadi..

Mnogo su bitni komentari na FB gdje, od deset komentara, imas jedan koji nije napisao neznam vec ne znam.

Da, pratio sam vijesti i za taj prvi gay pride. Kostao je 1.000.000 KM. Slovima, jedan milion konvertibilnih maraka.
To tvoje nagadjanje sta bi bilo kad bi bilo je samo nagadjanje. Cinjenice, policijski izvjestaji i mediji kazu da nikad nije bilo ni najmanjeg incidenta na tim paradama. Ne samo na tom prvom, nego i na ostalima. Pa cak ni kada su autima kruzili. Bar je tad bilo lako baciti kamen na auto. Niko ga ne baci.

Zato, ne trebaju njima nikakva muda do poda nit zasluzuju neki respekt.

Osim toga, bruka je obicne raje koja izadje sa njima i podrzi ih na ovim paradama. Gdje su dugine zastave na drugim protestima i gdje je njihova podrska nekome drugom? Ja ne vidjeh do sada :cudi
Kamo sreće da si u pravu….Ne znam….
Imam gay prijatelja. Znam da im nije bas tako lako i svejedno….Nazalost.
Ali hajde….Vidjecemo sa vremenom. Možda i postane nešto sto može proći bez policije…Nadati se….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik »

insomnia wrote: 25 Jun 2022, 21:47 Ne znam ja sta je ko govorio ali cinjenica je koja se dosuse stidljivo provlaci kroz medije da su svi u Jevropi zarazeni od majmunskih boginja muskarci koji ga trpaju u muski cmar
Ako je moje sijete zbog korone nosilo masku po 12 sati dnevno onda trazim i da se makar zabrani okupljanje ovim rezervarima zaraze
Ok, znači nema opasnosti ako je hetero anal seks?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Bingov buraz wrote: 25 Jun 2022, 22:04
insomnia wrote: 25 Jun 2022, 21:47 Ne znam ja sta je ko govorio ali cinjenica je koja se dosuse stidljivo provlaci kroz medije da su svi u Jevropi zarazeni od majmunskih boginja muskarci koji ga trpaju u muski cmar
Ako je moje sijete zbog korone nosilo masku po 12 sati dnevno onda trazim i da se makar zabrani okupljanje ovim rezervarima zaraze
Ok, znači nema opasnosti ako je hetero anal seks?
Pa ne znam. Nisam ulazio tako duboko
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

Uvijek je bezveze, kada neko dreci o ugrozenosti, a u stvari niko ga i ne dira. Kao da nekog u Bosni interesuju pederi.
Nikad i nisu.
Cak ih ima i koji ce reci da su ugrozeni, pa ne smiju reci da su pederi. Ugrozeni su sto su pederi, a niko i ne zna da su pederi.
Nekad im ni logika, ne ide bas u korist.
kao samo su oni antifasisti, nisu nacionalisti...znaju sta je ljubav.
zbilja ne postoji nista od dokaza, da sexualno opredjeljenje utice i na politicko misljenje .
dosadili skroz.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2704 times
Been thanked: 8384 times

Post by Duminjo »

Dori wrote: 25 Jun 2022, 22:03
Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 21:32

Citajuci komentare, SDA HDZ i SNSD nikad ne bi bili na vlasti. Svi znaju da su lopovi, svi bi ih otjerali motkom i u zatvore a u stvarnom zivotu, evo kolko godina ljudi glasaju za iste.
Citajuci komentare, covjek bi reko da smo mi najpametniji na svijetu, da sve znamo i u sve se razumijemo a za pola godine uvezemo obicne pitke vode iz inostranstva za 100 miliona KM.
Citajuci komentare, Memic ima podrsku trista miliona ljudi. Izadje covjek na proteste (a znamo sto izlazi) bude naroda koliko u jednim prosjecnim svatovima.
Rudare, penzionere i ostale ne treba napominjati. I bog ih je zaboravio. Ali ih nisu zaboravili fejzbuk ratnici.
Citajuci komentare, fadil novalic je vec godinama mrtav covjek a u stvarnosti, fadil trpa i ne vadi..

Mnogo su bitni komentari na FB gdje, od deset komentara, imas jedan koji nije napisao neznam vec ne znam.

Da, pratio sam vijesti i za taj prvi gay pride. Kostao je 1.000.000 KM. Slovima, jedan milion konvertibilnih maraka.
To tvoje nagadjanje sta bi bilo kad bi bilo je samo nagadjanje. Cinjenice, policijski izvjestaji i mediji kazu da nikad nije bilo ni najmanjeg incidenta na tim paradama. Ne samo na tom prvom, nego i na ostalima. Pa cak ni kada su autima kruzili. Bar je tad bilo lako baciti kamen na auto. Niko ga ne baci.

Zato, ne trebaju njima nikakva muda do poda nit zasluzuju neki respekt.

Osim toga, bruka je obicne raje koja izadje sa njima i podrzi ih na ovim paradama. Gdje su dugine zastave na drugim protestima i gdje je njihova podrska nekome drugom? Ja ne vidjeh do sada :cudi
Ali hajde….Vidjecemo sa vremenom. Možda i postane nešto sto može proći bez policije…Nadati se….
Imo sam i ja gay kolegicu. Radili skupa 3 godine na ferhadiji.
Dolazila joj Cura, setale, hodale. Izlazili skupa, druzili se. Svako sa svakim.
Nikad Cura Ni jedan jedini Problem nije imala. I uopste ne ide na ove parade.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 22:16
Dori wrote: 25 Jun 2022, 22:03

Ma vise ih ne ide, nego sto ide…..
Super da ima i takvih primjera :ok
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

pa i nisu im problem sarajevo, doboj ili kalesija...problem su im ukucani.
Sta bi rekli, da im sin dovede zeta...
I onda ne valja cijeli svijet.

i sad ko fol imati nekog za prijateja...pa moze se i to .
mada ja ne vidim koje teme mogu ja imati sa muskarcem, koji ganja muskarce i nema iskustva sa zenama.
on kao homo, ne zna nista o zenama osim o nekim karakternim crtama, hobiju i svakodnevnim navikama.
O odnosu m-z nista....osim po pricama prijateljica, koje ce vjerovatno uz empatiju svejedno svako neodobravanje svaliti na muskost.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Bingov buraz wrote: 25 Jun 2022, 22:01
Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 21:33

Ne moze policija, da je ne znam ti kakva, sprijeceti neki manji incident. Ako neko hoce da ga napravi, napravice ga.
Slažem se. Za manji incident treba manja grupa nasilnika a to policija lakše i spriječi i pohvata, kazni. Bilo je i u Kopenhagenu likova koji su bacali flaše na njih pa su odrapili primjerne kazne. Opet tu povorka prodje bez incidenta sa svega par drotova. Veća grupa nasilnika može bez ikakvih problema prići paradi i napraviti belaj.

Kod nas je još ona mahalska filozofija gdje mislimo da možemo davati svoj sud o drugima pa i silom.

Oba parada nije nikakav uspjeh nizakoga osim za policiju. Pederi su još nepopularniji zbog blokiranih saobracajnica. A onoliko obezbjedjenje je samo pokazalo kolika je naša tolerancija. Jbt ko da nam je Joe Biden dolazio.
Deset budala koji ce za sto maraka napraviti incident i prenociti par puta u pritvoru, moze svako naci.
Eto za hiljadu maraka mozes napraviti incident i opet ga nikad nije bilo. Eto koliko ljudi imaju zelje i volje da prave neke incidenta ili nedo bog jos nesto gore.
Nacina je koliko hoces da bacis kamen, flasu, baklju..
Ali nema nista od toga.
I kako mozemo pricati o uspjehu policije kada policija nije uopste imala potrebu da reaguje? Zasto? Zato sto ljude zaboli neka stvar za ovim okupljanjima. Imaju svojih briga i problema. Apsolutno su nebitni i sigurni.

Insuiniranje, e da nije policije i nagadjanje sta bi bilo kad bi bilo, nema nikakvog pokrica. Povorka nije bila jedna. Bile su 3 i ono kruzenje autima. Mozemo reci 4.
Jbg, nakon 4 okupljanja bez i jednog incidenta, predstavljati grad Sarajevo kao nesto opasno za gejeve, nema veze sa cinjenicama.
Cak je malo i zlonamjerno.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3900 times
Been thanked: 2933 times

Post by Pasaga »

Image
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

JeRi ovo Tibra?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Dori wrote: 25 Jun 2022, 22:23
Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 22:16

Ma vise ih ne ide, nego sto ide…..
Super da ima i takvih primjera :ok
Normalno da ima. Samo nisu u prvim redovima, nisu glasni kao neki, ne provociraju tj ne traze belaja vec se normalno ponasaju. Bog zna koliko puta smo pijani hodali po starom gradu ili sa njenom curom ili bez. Sve normala i sva raja okolo znala da je cura gay. Isto kao da kaze "ja sam ljevoruka" et kakve je reakcije izazivala. OK, gej i sta sad.. nista, sebi si nisi meni 😁

Kakav crni FB i komentari. Mi da imamo normalnu drzavu, zbog FB bi svaku noc hiljadu ljudi zavrsilo u zatvoru. A u stvarnosti, sve miš do miša.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 22:24
Bingov buraz wrote: 25 Jun 2022, 22:01

Deset budala koji ce za sto maraka napraviti incident i prenociti par puta u pritvoru, moze svako naci.
Eto za hiljadu maraka mozes napraviti incident i opet ga nikad nije bilo. Eto koliko ljudi imaju zelje i volje da prave neke incidenta ili nedo bog jos nesto gore.
Ali nema nista od toga.
I kako mozemo pricati o uspjehu policije kada policija nije uopste imala potrebu da reaguje? Zasto? Zato sto ljude zaboli neka stvar za ovim okupljanjima. Imaju svojih briga i problema. Apsolutno su nebitni i sigurni.

Insuiniranje, e da nije policije i nagadjanje sta bi bilo kad bi bilo, nema nikakvog pokrica. Povorka nije bila jedna. Bile su 3 i ono kruzenje autima. Mozemo reci 4.
Jbg, nakon 4 okupljanja bez i jednog incidenta, predstavljati grad Sarajevo kao nesto opasno za gejeve, nema veze sa cinjenicama.
Jbg u jebenom Oslu frajer povalja pedercine ko cunjeve al Bosnjo je problem jer hin u Sarajvu mora milicija cuvati. A i nekakav je na fejsbuku napiso da ce u dzehenem
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

insomnia wrote: 25 Jun 2022, 22:31
Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 22:24

Ali nema nista od toga.

Jbg u jebenom Oslu frajer povalja pedercine ko cunjeve al Bosnjo je problem jer hin u Sarajvu mora milicija cuvati. A i nekakav je na fejsbuku napiso da ce u dzehenem
Umjesto da se kurcimo i hvalimo kako smo civilizacija i primjer, kada govorimo o ovoj temi, mi sami sebe povaljujemo.

Ja ne vjerujem bgm :D.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Duh wrote: 25 Jun 2022, 22:24 pa i nisu im problem sarajevo, doboj ili kalesija...problem su im ukucani.

mada ja ne vidim koje teme mogu ja imati sa muskarcem, koji ganja muskarce i nema iskustva sa zenama.
on kao homo, ne zna nista o zenama osim o nekim karakternim crtama, hobiju i svakodnevnim navikama.
O odnosu m-z nista....osim po pricama prijateljica, koje ce vjerovatno uz empatiju svejedno svako neodobravanje svaliti na muskost.
Pa je li to samo o ženama pričaš sa drugim muškarcima? Nikakve druge teme nemate? :D.
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik »

Duminjo wrote: 25 Jun 2022, 22:30
Kakav crni FB i komentari. Mi da imamo normalnu drzavu, zbog FB bi svaku noc hiljadu ljudi zavrsilo u zatvoru. A u stvarnosti, sve miš do miša.
:ok
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh »

Dori wrote: 25 Jun 2022, 22:44
Duh wrote: 25 Jun 2022, 22:24 pa i nisu im problem sarajevo, doboj ili kalesija...problem su im ukucani.

Pa je li to samo o ženama pričaš sa drugim muškarcima? Nikakve druge teme nemate? :D.
iskustvo sa zenama je sirok pojam.
to moze biti brak, sex, roditeljstvo, pa i obicna gledacina.
sa homicima ce i politicka tema otici o neprihvacanju i borbi za njihova prava.
dakle, sigurno vise tema, gdje cemo mi razmjeniti iskustva, nego ti i neki homo muskarac.
ostaje vam poezija, heklanje i sviranje...
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Bome onaj golo bio u Sarajvu. Đe su sad oni sto kazu to samo ima u SF
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4289 times
Been thanked: 2111 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Vidi vidi vehabija koliko ih je glasalo NE 😭
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
MrH
22 bez glave
22 bez glave
Has thanked: 1690 times
Been thanked: 1391 times

Post by MrH »

Zasto mislis da su samo vehabije kliknule na NE?
11/11/22
Post Reply

Return to “BiH”