Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 249 times
- Been thanked: 157 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Sa ili bez Trump mi uzimamo svaki dan vlast a on je svoje odradio nas je Vrhovni Sud svaki dan nova odluka, nova pobjeda.
- rocko
- Inventar foruma

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Online
Ovi vikinzi, baš imaju para.
Roćko na aparatu Atari
21:55 Norveška je u petak obećala Ukrajini pružiti finansijsku podršku u iznosu od milijardu eura kako bi ojačala njezinu odbranu, te pomogla u obnovi nakon ruske invazije.
Roćko na aparatu Atari
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Rusi navodno grade Mariuopolj.
Drugi sprat nije ni završen ugrubo, a prvi već useljen i cvijeće na prozorima.

- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Mariupolj na vodi 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ma ubleha neka, možda i fejk. I cokla ofarbana, a niđe ni betona ni asfalta okokole
- insomnia
- Rđav kurac

Al su zastavu turili
- rocko
- Inventar foruma

Pa kad vidim da citas na nivou djeteta u cetvrtom razredu osnovne skole, i to onog sto mu skola ne ide od ruke dodjem i od razocarenja da zavrsim na aparatu, dace mu kad se rat zavrsi i pocne obnova. mi mu dali 60-70 miliajrdi dollara i on i dalje od sabaha do aksama izgubi 10-20 kvadratnih kilometara terirorije .Krokodil Behko wrote: 01 Jul 2022, 22:26 Ovi vikinzi, baš imaju para.
21:55 Norveška je u petak obećala Ukrajini pružiti finansijsku podršku u iznosu od milijardu eura kako bi ojačala njezinu odbranu, te pomogla u obnovi nakon ruske invazije.
Roćko na aparatu Atari
Ono sto ti nerazumijes je da ja znam da od podjele nema nista , proso im taj voz, stilgi su britanci a jos malo eto i nas da obucavama po Bosni.
Na drugu ruku moji ukopani, ono sto je ostalo dole amidze , dajidze, tetke ljudi vec u penziji deceniju , djeca ili po svjetu rade stvaraju ili ako su tu privatluci ( 50-100 zaposlenih) iili budzet a ko je jednom bio muhadzir vise se nesekira sto je pala kisa dok farba ogradu . Svi oni imaju gdje doci nije 92 a djeca im imaju znanje i imetak da pocnu bilo gdje iz pocetka a muhadzirluk naucio nije bitno gdje si neka si sa svojom familijom.Zato ja mogu sagledat situaciju realno bez emocija, znam ja takve ko ti nadali se u bolje sutra, patriotizam , bice bolje , izgradice se, stace drzava na svoje noge a i da se u blizini za drugog poluvremena, sa vremenom smanjili se zahtjevi i danas postane jasno sta da udare rusi i srbadija kome , cemu , covjek radion stvaro sve ove godine.
Last edited by rocko on 02 Jul 2022, 04:05, edited 1 time in total.
- rocko
- Inventar foruma

bice do zime cak 60 stanova.Krokodil Behko wrote: 01 Jul 2022, 22:42 Ma ubleha neka, možda i fejk. I cokla ofarbana, a niđe ni betona ni asfalta okokole
- rocko
- Inventar foruma

TOKYO/LONDON, July 1 (Reuters) - President Vladimir Putin has raised the stakes in an economic war with the West and its allies with a decree that seizes full control of the Sakhalin-2 gas and oil project in Russia's far east, a move that could force out Shell and Japanese investors.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 7275 times
Pa vako moze samo u Rusiji..Krokodil Behko wrote: 01 Jul 2022, 22:39 Rusi navodno grade Mariuopolj.
![]()
Pa padne kisa i procuri sve.
Ma fejk, grade oni picku materinu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

rocko wrote: 02 Jul 2022, 04:00Pa kad vidim da citas na nivou djeteta u cetvrtom razredu osnovne skole, i to onog sto mu skola ne ide od ruke dodjem i od razocarenja da zavrsim na aparatu, dace mu kad se rat zavrsi i pocne obnova. mi mu dali 60-70 miliajrdi dollara i on i dalje od sabaha do aksama izgubi 10-20 kvadratnih kilometara terirorije .
Ono sto ti nerazumijes je da ja znam da od podjele nema nista , proso im taj voz, stilgi su britanci a jos malo eto i nas da obucavama po Bosni.
Na drugu ruku moji ukopani, ono sto je ostalo dole amidze , dajidze, tetke ljudi vec u penziji deceniju , djeca ili po svjetu rade stvaraju ili ako su tu privatluci ( 50-100 zaposlenih) iili budzet a ko je jednom bio muhadzir vise se nesekira sto je pala kisa dok farba ogradu . Svi oni imaju gdje doci nije 92 a djeca im imaju znanje i imetak da pocnu bilo gdje iz pocetka a muhadzirluk naucio nije bitno gdje si neka si sa svojom familijom.Zato ja mogu sagledat situaciju realno bez emocija, znam ja takve ko ti nadali se u bolje sutra, patriotizam , bice bolje , izgradice se, stace drzava na svoje noge a i da se u blizini za drugog poluvremena, sa vremenom smanjili se zahtjevi i danas postane jasno sta da udare rusi i srbadija kome , cemu , covjek radion stvaro sve ove godine.
I u kakvoj je jebenoj vezi ovo, s Ukrajinom?
Nema šta nisi nadrobio, bacaš desetke postova i trolaš.
Ti si desničar, a to znači da nisi u stanju baviti se analitikom, filozofijom, sociologijom, etnologijom, itd..itd. Samo ispadneš trol, kad ovako nadrobiš svega.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Eto vidiš, odmah si skrenuo na to da se relativizira.Krokodil Behko wrote: 01 Jul 2022, 16:10Naseef Mushroom wrote: 01 Jul 2022, 14:14
A čekaj, ja mogu shvatiti zvati nekoga Radovanom ko sumnja u nešto vezano za srpske napade za vrijeme agresije na Bosnu ali zašto ovdje?
Zove li iko nekoga Radovanom kada Izrael raspali artiljeriju po Palestincima pa neko napiše da je Hamas ustvari izazvao?
Ili kada neko postavlja pitanja da li je onako bilo moguće izvesti 9/11 napad, da li je atomska na Hirošimu bila opravdana, da li je rat u Iraku i Afganistani bio opravdan, da je propaganda da kada se uvijek desi teroristicki napad u Parizu i Berlinu da se uvijek pasoš nađe, kod diskusija o ratovima u Ruandi, Kongu, Siriji i Libiji, kod temi talibani, masovnog ubice Kim Jonga ili čak Hitlera.
Svaki rat i svake žrtve su tragedija ali svugdje postoji sloboda govora gdje se može diskutovati da odmah ne ispadne da svršavas na mrtve civile i da se ne časte ljudi imenima, koliko je to sa cirkusom otišlo daleko je činjenica da postoji veća sloboda govora kod tema o srpskoj agresiji na našu sopstvenu državu nego o Ukrajini
Eno gledam sad na njemačkoj televiziji, gdje pričaju u junu mjesecu kako Corona nije nestala i kako bi cifre u septembru opet mogle narastiSvi klimaju glavama zabrinuto u studiu i svi pametniji jedno od drugog i niko da se usudi pitati zašto svake godine Corona pravi godišnji odmor i uvijek se vrati u jesen kada prođe turizam. Ko se usudi odmah je ravnozemljaš i Putinovac.
Nikad nije bilo više mogućnosti da se može svako na svoj način informisati a nikada nije bilo više ovaca. I onda se čudimo Srbima što kraj toliko izvora i informacija oni biraju da se informišu sa Informera i Kurira.
Šta je smisao ovog posta i zašto sam izgubio koji minut, da bih ovo pročitao?
Relativiziranje svega do beskraja?
Varaš se ako misliš, kako tu ima nekog intelektualizma.
To i jeste smisao mog posta, da se može na svaku temu o ratovima, terorističkim napadima i zločinima diskutovati sa kritičnim pitanjima samo ovdje ne.
Pa manja je vjerovatnoća da će se neko na BH portalima i forumima nazvati četnikom ako postavlja kritična pitanja vezana za Armiju RBiH i rat u Bosni nego na temi Ukrajina, to sve govori.
To nema nikakve veze sa intelektualizmom već se radi o životima obične radne klase i realnošću
Ljudima postaje polahko muka da se zovu Putinovcima samo zato ako se bune zbog goriva jer moraju do posla putovati 1-2 sata i neće moći dalje porodicu svoju prehraniti.
Da je ružno misliti na svoju guzicu dok drugi ginu to stoji ali tu je se trebalo moralisati 50 godina unazad dok su trajali svi ostali ratovi i gdje su ljudi ginuli. Svi su živili dalje, pogledaj samo koliko je festivala se organizovalo dok sui ljudi ginuli u Bosni, Hrvatskoj, Ruandi, Siriji i dok još traje u Palestini.
I to je sve zabava gdje se ljudsko biće može tih stvari odreći, ovdje govorimo o poskupljenju namirnica i plina, neophodnom za preživiti
Zašto je se kraj ignorancije svijeta toliko decenija odjednom neko sjetio da si nečovjek ako ti je preče ulje nego rat u tuđoj zemlji kada smo toliko živjeli u društvu gdje je nekome preči nakit i bunde nego tuđi životi?
Je li to zato što su ovaj put žrtve bijelci, Europljani koji nisu muslimani ili da bi lakše progutali poskupljenja i ne bunili se? To će na kraju samo stvoriti kontraefekat.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- insomnia
- Rđav kurac

Ide ludilo i dalje. Francuska skola zabranila ruskom tinejdzeru da sa ostatkom razreda posjeti nuklearnu centralu.
Navodno iz elektrane trazili spisak đaka i profesora na odobrenje i njemu odbili zato sto je Rus
Onda se suzivotasi cudom cude sto imas predrasude prema Mitru
Navodno iz elektrane trazili spisak đaka i profesora na odobrenje i njemu odbili zato sto je Rus
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24173 times
Sad ce neke dzesike organizovati protesteinsomnia wrote: 02 Jul 2022, 12:50 Ide ludilo i dalje. Francuska skola zabranila ruskom tinejdzeru da sa ostatkom razreda posjeti nuklearnu centralu.
Pustite ga nek vidi, i uslika
Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Pa tako to ide, zabrane dječaku posjetu samo zato što je Rus i onda ti isti pošalju nama NVO ublehe čiji je zadatak da se čude zašto nećemo sa Mitrom i još nas osude da smo krivi jer nismo za suživot pa poslije odu sa Dodikom u Brisel i na ćevape kod Vučića.insomnia wrote: 02 Jul 2022, 12:50 Ide ludilo i dalje. Francuska skola zabranila ruskom tinejdzeru da sa ostatkom razreda posjeti nuklearnu centralu.
A mi padamo u ekstazu "Ako su ovo uradili jednom dječaku šta će tek uraditi sa rusofilskim političarima kod nas! Novi svjetski poredak, civilizacija protiv barbarizma itd."
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2783 times
- Been thanked: 8733 times
Ja stvarno ne kontam nazifove postove i sta pokusava reci s njima.
Palestina, Sirija, Libija.. neko moralisanje, pravda bjelosvjetska, sta?
Palestina, Sirija, Libija.. neko moralisanje, pravda bjelosvjetska, sta?
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24173 times
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 7275 times
Rusi su narod koji nije za civilzacije..
treba to podjeliti na sto zona..
pa onda prevaspitavanje..
treba to podjeliti na sto zona..
pa onda prevaspitavanje..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..