Feministkinje

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4299 times
Been thanked: 2112 times
Status: Offline

Re: Mlada supruga naišla na kritike jer kuha mužu tri obroka dnevno: Uništavaš feminizam

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Taare wrote: 02 Jul 2022, 14:54
Koteljubi_kadnisamtu wrote: 02 Jul 2022, 14:05 Ali umjetnica zeli da je ostvArena i da ima za djeparac 😁
Haj, svakako trošite naše pare.
Ma hajde, nije se rodio taj koji je meni nesto dao
a oni i koji su mogli nisu htjeli - hehe
Od tada use i u svoje kljuse
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Mlada supruga naišla na kritike jer kuha mužu tri obroka dnevno: Uništavaš feminizam

Chan wrote: 02 Jul 2022, 14:25 Ako ganjate karijeru onda je logično da ćete biti još opterećenije kad se budete htjele ostvariti kao majke. Tako je kako je.
Necu da ganjam karijeru, ali sta da radim sa projektima, slikama u glavi, planovima, ambicijama, kome da ih dam/poklonim dok spremam prljave carape
:ooo
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2970 times
Been thanked: 3388 times

Post by Skin »

nalaze se i zene u istom mulju svakako. zaboga, necemo valjda potencirati kapitalizam i muskarca kad zene vec decenijama ostvaruju uspjesne karijere takodjer. uz dodatak koliko su zapravo opterecene.

ne znam uopste te ideoloske zombije, ali najvise vidim zene koje su se skolovale, trudile da postignu to sto zele, imaju prava kao i muskarci. shodno tome imaju posao, ostvaruju taj aspekat svoje licnosti i majcinstvo takodjer.

sta uopste znaci po svaku cijenu? ne znam zasto je to iskljucivo "kuknjava" kad zaista jeste tesko sve to raditi...

to "unistavas feminizam" sto spremas obrok 3x dnevno je besmisleno, ja samo vidim da zena ima vremena da to radi. dobro kaze koteljubi. ali svi valjda gledamo iz svog ugla... razliciti su nam zivoti i obaveze.
Chan wrote: 02 Jul 2022, 15:02
Skin wrote: 02 Jul 2022, 14:59 meh. cuj ako ganjate karijeru, kao da je to iskljucivo neki poseban izbor i ambicija, kad uglavnom moraju oboje raditi. a ako si samohrani roditelj, moras svakako, kakva god da ti je ambicija i karijera.

kad bi se moglo duskati, kuhati, cistiti, a da se ne mora nista privredjivati - to uopste ne bi bio los zivot. bilo bi vremena za hobije, uhff vrlo fino i zadovoljno.

naravno da smo opterecenije. sto kazes, tako je kako je. :p
Jeste po cijenu svega za ideološke zombije poput ovih "uništavaš feminizam", pa kad stisnu obaveze onda kuknjava kako je teško. Tad skontaju da su gurnute u isti mulj u kojem se nalazi preko 90% muškaraca u kapitalizmu.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22814 times
Been thanked: 20900 times
Status: Online

Post by Masamune »

Skin wrote: 02 Jul 2022, 15:24 nalaze se i zene u istom mulju svakako. zaboga, necemo valjda potencirati kapitalizam i muskarca kad zene vec decenijama ostvaruju uspjesne karijere takodjer. uz dodatak koliko su zapravo opterecene.

ne znam uopste te ideoloske zombije, ali najvise vidim zene koje su se skolovale, trudile da postignu to sto zele, imaju prava kao i muskarci. shodno tome imaju posao, ostvaruju taj aspekat svoje licnosti i majcinstvo takodjer.

sta uopste znaci po svaku cijenu? ne znam zasto je to iskljucivo "kuknjava" kad zaista jeste tesko sve to raditi...

to "unistavas feminizam" sto spremas obrok 3x dnevno je besmisleno, ja samo vidim da zena ima vremena da to radi. dobro kaze koteljubi. ali svi valjda gledamo iz svog ugla... razliciti su nam zivoti i obaveze.
Chan wrote: 02 Jul 2022, 15:02
Jeste po cijenu svega za ideološke zombije poput ovih "uništavaš feminizam", pa kad stisnu obaveze onda kuknjava kako je teško. Tad skontaju da su gurnute u isti mulj u kojem se nalazi preko 90% muškaraca u kapitalizmu.
Tu i ne leži problem, već kad jedne žene sebi uzimaju za pravo da drugim ženama na ovakav način sufliraju kako je nešto loše i nazadno jer se ne uklapa u njihovu ideologiju. Otuda i izraz ideološki zombiji. Pa kad već imamo takav slučaj onda treba istaći da je feminizam u Americi, Australiji, Velikoj Britaniji i još nekim zemljama odavno postao svrha samom sebi, politika identiteta i borba za moć kad se ženama prodaju muda pod bubrege o sjajnim karijerama, kako je sve med i mlijeko, a u suštini samo mali procenat u toj borbi za moć dođe do tih nekih pozicija i sebe ostvare bolje nego ostale. Ostale žene baš tako ostanu u tom mulju rintajući za kapitaliste kao što to rade i muškarci, pa uvide da to nije baš tako kako im je govoreno da će biti + obaveze oko porodice.

U suštini je poenta izbora - da li ovaj poput ove supruge ili neke druge žene koja će ganjati karijeru i formirati porodicu sa partnerom ili žene koja će ganjati karijeru i nikad neće imati želju da se ostvari kao majka i sve ostale varijante. Pošteno je i jedno i drugo i treće i sa time nemam problem. Na tome i treba ostati, a ne ovo divljanje putem društvenih mreža čim nešto odstupa od jednoumlja.

Kad je u pitanju BiH to je skroz druga priča, jer ovdje ni prvi val feminizma nije završio posao i to je strašno. Odvratno je kad žene na intervju pitaju da li planiraju djecu i slično. Ja bih takve poslodavce nabio nogom.
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2970 times
Been thanked: 3388 times

Post by Skin »

ideologije su opasne, u danasnjem vremenu alarmantno opasne. niko od nas ih nije lisen. rijetko ko je ideoloski slobodan.

stoji to sto kazes, ali drustvene mreze i polarizacija...zar trebamo vise uopste biti zacudjeni, to im je glavna odlika. jedan od razloga zasto ih ne treba koristiti, jer truju.

problem je to sto si rekao na kraju. da nas hoce bar jedan val pogoditi kako treba, koji god, pa neka nas potopi vise, vrijeme je. ta pitanja su toliko uobicajena, obespravljenost kad zelis da se ostvaris kao majka, sta te sve ceka i na poslu i po institucijama - mi samo plivamo nesvjesno i radimo po sistemu, ali zenama u ovom drustvu je fakat tesko. znam da je tesko u ovom drustvu svima, ali ovo je problem drugog uzroka.
ali i drugi model je stigao i do nas. ima kompanija u kojima unaprijed dobijes razumijevanje za obim obaveza, jer su i sami roditelji recimo i znaju koliko je to posla..od muskaraca to cujes :ok i dalje na nivou ibreta, ali merci beaucoup! nisu to nikakve povlastice, nego je bitno tako nesto izreci, da razumijes...to je vec drugacija kultura i postivanje zene kao clana drustva. e jos samo da udje u sistem :D.
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24173 times

Post by HAVANA »

Chan wrote: 02 Jul 2022, 15:46
Tu i ne leži problem, već kad jedne žene sebi uzimaju za pravo da drugim ženama na ovakav način sufliraju kako je nešto loše i nazadno jer se ne uklapa u njihovu ideologiju.
[/quote]
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Ovo cesto vidim a to me pravo nervira.
immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13514 times
Been thanked: 14720 times

Post by immuno »

Joj ove diskusije nemaju kraja a sve pocelo sa dvoje, izgledaju ko plasticne lutke I 2 kriske hljeba namazane :bua
Sve u zivotu je uzimanje i davanje i sve sto se pokusava u drustvu generalizovati zavrsi beskonacnim diskusijama....
Moj muz jako puno putuje, takav posao. Obicno petkom dodje kuci I samo taj dan zna preci po 1500 km, dodje kuci ma zaboli me jel ostavio peskire u banji u korpi ili na podu, Kadi... Vrlo rado cu ja to skloniti, servirati rucak onaj Koji on voli a ja spremila jer taj Isti muz je mene ko maksuma kupo oblacio kuho I sve sto je trebalo kad je trebalo. Ja radim u smjenama, imamo djecu i zivimo normalni zivotom, nadopunjujemo se kad treba e to je za mene kljuc, budi tu kad nemogu, pomozi kad treba a ne ja sam digla carapu a ti ces.....
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

:storm2 :srce
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

Sve zavisi sta ko zeli od zivota, svi ljudi imaju razlicite ambicije kako zele da se ostvare u zivotu. Niko nema pravo da rusi te snove pa ni jedan brak ni zajednica.
Mene ni jedna zena ne moze ubijediti da je ok ostavljanje carapa, to me automataski podsjeca na njihove majke koje su za njima spremale.
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9972 times
Been thanked: 8592 times

Post by Zizi »

Maja wrote: 30 Jun 2022, 16:57 Image

Sonali Arora, 26-godišnjakinja iz Australije, uživa u svakodnevnom pripremanju obroka za svog supruga, a nije ni slutila da bi se zbog toga mogla naći na udaru kritika.

Naime, ona je na svom TikToku počela objavljivati videozapise obroka koje priprema za svog supruga Nipuna, ali mnogi su je prozvali da glumi domaćicu iz '50-ih te da uništava feminizam.

"Ako mi ne pišu takve stvari, onda napadaju mog muža, govore da je poput dvogodišnjeg djeteta ili da je ženomrzac, a uopće ga ne poznaju", ispričala je Sonali za Daily Mail.

Ona kaže da kućanske poslove ravnopravno dijeli sa suprugom, a kuhanje joj je hobi u kojem uživa. Trudi se ne razmišljati o negativnim komentarima, ali ipak briše neke neugodne kritike.

"Ja kuham, on pere posuđe. Uz to, čišćenje kupatila i usisavanje su njegov posao", istaknula je.

Sonali radi od kuće pa ima vremena pripremati ukusna jela za svog supruga.

"Da ne radim od kuće, definitivno ne bi bilo tako. Volim kuhanje, to je moj jezik ljubavi i nešto što me uveseljava. Još me više raduje kad vidim suprugove reakcije na moja jela", objasnila je.

Sonali ne namjerava prestati objavljivati videe svojih obroka koji redovito imaju hiljade pregleda.

"Zapravo pomažem ljudima da dobiju ideje za ono što mogu napraviti tijekom dana", zaključila je Sonali.

Klix.ba
Sve što radimo podložno je kritici drugih ljudi, a pogotovo ovakvo dijeljenje intime na društvenim mrežama.
Kome smetaju komentari, najbolje neka onda ništa ne objavljuje ili neka se skine sa društvenih mreža.

Način na koji se nosimo sa kritikama drugih pokazuje i kakvu mi sliku imamo o sebi, a i stepen zrelosti koji imamo ili nemamo.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Kako ljudi bukvalno shvate jebenu carapu.Isto da je sveto pismo carapu sklonit.Otprilike je to...Udjem u kucu,oznojen,prljav,umoran,nebitno...Posto sam u istim tenama od 6h do 18h a pored toga pokvasio sam ih jedno 3 puta pa susio il su se na meni osusile itd s vrata mi kaze joooj. :bua Idi peri noge,kupaj se,odo stavit jelo...Onda ja mrljavim po kupatilu,kupam se,cackam usi,sisam dlake iz nosa...Onda ona udje a ja gologuz cackam uho,hajde bolan ugrijala jelo sta radis toliko,izlazi...Otjera me,ostavi to sve,hajde idi jedi,ronda onda nesta kofole...Pokupi one peskire,carape,gace,pobrise...I ziva se vrati u dnevni.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3966 times
Been thanked: 7340 times

Post by Matan »

HAVANA wrote: 02 Jul 2022, 18:16 Kako ljudi bukvalno shvate jebenu carapu.Isto da je sveto pismo carapu sklonit.Otprilike je to...Udjem u kucu,oznojen,prljav,umoran,nebitno...Posto sam u istim tenama od 6h do 18h a pored toga pokvasio sam ih jedno 3 puta pa susio il su se na meni osusile itd s vrata mi kaze joooj. :bua Idi peri noge,kupaj se,odo stavit jelo...Onda ja mrljavim po kupatilu,kupam se,cackam usi,sisam dlake iz nosa...Onda ona udje a ja gologuz cackam uho,hajde bolan ugrijala jelo sta radis toliko,izlazi...Otjera me,ostavi to sve,hajde idi jedi,ronda onda nesta kofole...Pokupi one peskire,carape,gace,pobrise...I ziva se vrati u dnevni.
Peksine.. :D.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Jebo te kako bi tek njegovali bolesnog,guzicu mi je prala.A i ja njoj.Sad se posvadjaju oko beznacajne stvari,nigdje onog slepera govana i meda sto se zajedno pokusa...U startu nakav belaj i mjerenja.Oslonac nula.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Matan wrote: 02 Jul 2022, 18:18
HAVANA wrote: 02 Jul 2022, 18:16 Kako ljudi bukvalno shvate jebenu carapu.Isto da je sveto pismo carapu sklonit.Otprilike je to...Udjem u kucu,oznojen,prljav,umoran,nebitno...Posto sam u istim tenama od 6h do 18h a pored toga pokvasio sam ih jedno 3 puta pa susio il su se na meni osusile itd s vrata mi kaze joooj. :bua Idi peri noge,kupaj se,odo stavit jelo...Onda ja mrljavim po kupatilu,kupam se,cackam usi,sisam dlake iz nosa...Onda ona udje a ja gologuz cackam uho,hajde bolan ugrijala jelo sta radis toliko,izlazi...Otjera me,ostavi to sve,hajde idi jedi,ronda onda nesta kofole...Pokupi one peskire,carape,gace,pobrise...I ziva se vrati u dnevni.
Peksine.. :D.
Dusa mi se isprljat. :valja Sta cu joj ja,sto se nije za primarijusa udala. :cudi
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Kad upadne tako kazes li joj de ga malo darni? 😀
To su najbolji djelovi braka 😀
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

insomnia wrote: 02 Jul 2022, 18:21
Kad upadne tako kazes li joj de ga malo darni? 😀
To su najbolji djelovi braka 😀
Kad god okolnosti dozvoljavaju :djed
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

👍
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22814 times
Been thanked: 20900 times
Status: Online

Post by Masamune »

Skin wrote: 02 Jul 2022, 16:25 ideologije su opasne, u danasnjem vremenu alarmantno opasne. niko od nas ih nije lisen. rijetko ko je ideoloski slobodan.

stoji to sto kazes, ali drustvene mreze i polarizacija...zar trebamo vise uopste biti zacudjeni, to im je glavna odlika. jedan od razloga zasto ih ne treba koristiti, jer truju.

problem je to sto si rekao na kraju. da nas hoce bar jedan val pogoditi kako treba, koji god, pa neka nas potopi vise, vrijeme je. ta pitanja su toliko uobicajena, obespravljenost kad zelis da se ostvaris kao majka, sta te sve ceka i na poslu i po institucijama - mi samo plivamo nesvjesno i radimo po sistemu, ali zenama u ovom drustvu je fakat tesko. znam da je tesko u ovom drustvu svima, ali ovo je problem drugog uzroka.
ali i drugi model je stigao i do nas. ima kompanija u kojima unaprijed dobijes razumijevanje za obim obaveza, jer su i sami roditelji recimo i znaju koliko je to posla..od muskaraca to cujes :ok i dalje na nivou ibreta, ali merci beaucoup! nisu to nikakve povlastice, nego je bitno tako nesto izreci, da razumijes...to je vec drugacija kultura i postivanje zene kao clana drustva. e jos samo da udje u sistem :D.
Tako je to kod slučajeva kad ideologija, zapravo, postane ovisnost, a postaje ovisnost onog trenutka kad si već uglavnom ostvario sve što si želio sa istom, a dalje bez iste ne možeš i onda samo srljaš. Što je manje pravih i plemenitih razloga za tom ideologijom to više prelazi u čistu ovisnost.

Što se tiče Bosnem nogo bolje je sad nego prije 10-20 godina, ali ima tu još mnogo i posla i rada na cjelokupnog svijesti. Vama definitivno jeste teže u ovom našem društvu pogotovo onim ženama koje bi da isplivaju iz kolotečine bez da dopuste da ih zajednica poklopi iste sekunde, a za tako nešto treba imati i karakter i mentalitet. Porazno je kad velikom broju muškaraca (a i žena, što je još gore) u vezi neke lijepe i zgodne žene koja postane uspješna odmah na prvu padne na pamet da je sigurno dotle dogurala preko one stvarke i slično. Ovo je naravno samo jedan primjer, a ima ih masa.
Mon
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4054 times
Been thanked: 5234 times

Post by Mon »

K[attachment=0]B4947517-AEA1-4342-97E2-F4CABC502269.jpeg[/attachment]
Post Reply

Return to “Drustvo”